To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 i'm guntur

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Fri Apr 10, 2009 11:41 pm

hehehee..itu salah satu dari rencah berforum bah tu..kalau enda kena ban maksudnya tidak lengkap lah title sebagai seorang forumer..hihihi
Back to top Go down
ditabasan
Prebet
Prebet


Number of posts : 58
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Fri Apr 10, 2009 11:50 pm

hehe... betul jugalah...
Back to top Go down
theRYaaND
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 29
Age : 31
Location : macam di CC ni
Humor : hihihi...
Registration date : 2009-04-10

PostSubject: Re: i'm guntur   Fri Apr 10, 2009 11:51 pm

Saya pun peranah kena banned juga d satu porum di luar Sabah.... terus malas saya mau berporum di sana walaupun sebenarnya masih buli register baru di sana.......

Kita tunggu respons dari Tuan Guntur pasal ini topik.... Apa dia punya pendapat pula.....hihihi
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Fri Apr 10, 2009 11:58 pm

bah guntul mana sudah ko ni..
Back to top Go down
guntur
Prebet
Prebet


Number of posts : 16
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: i'm guntur   Sat Apr 11, 2009 12:21 am

wah, ramai yg rindu saya di sini...Smile

betul, tiada forumer maka tiada ertilah forum.. tp tiada admin pula maka hala tuju forum mgkin menyimpang. Pelru diingat, foru diwujudkan utk tujuan baik, jd adalah menjd tgjwb admin utk kawal forum agar masih ikut objektif asal. Memang ramai forumers yg baik dan matang dlm berforum, tp kadang2 tu ada juga yg agak keterlaluan, mgkin terlalu pandai atau apa.. Jd tgjwb admin utk kawal keadaan ini, walaupun ada kuasa, admin tdk akan sesuka hati ban mana2 member. Permulaan memanglah perlu ditegur, tp ada pula forumer yg mgkin tdk biasa terima teguran, jd selepas diberitahu beberapa kali, admin sama ada akan lock topic atau ban member tersebut. Jd, adakah admin boleh disalahkan jika begitu? Kena ingat, forum adalah utk semua, sb tu keselesaan semua members perlu dijaga. Biasanya admin akan ambil pendirian, lock topic, atau lebih baik singkirkan seseorang member (jika tdk biasa terima teguran) drpd semua member lari.. ini sebenarnya bukanlah masalah besar sb member yg kena ban masih juga boleg register dgn username lain.. Very Happy
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: i'm guntur   Sat Apr 11, 2009 1:27 am

begitukah?
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: i'm guntur   Sat Apr 11, 2009 1:57 am

begitu laitu...hehehe..
memang ngam apa yg guntur terangkan itu. saya tak tau sama ada warning itu di postkan di private message atau kena publish sama semua orang... Tapi kemungkinan kena post di PM bah itu. Dan saya percaya tuan admin mimang pandai memujuk orang supaya tidak talampau emosi dalam hujah2. Kalau orang tidak boleh terima teguran.. tidak salah admin ban dia.
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: i'm guntur   Sat Apr 11, 2009 2:04 am

yalah, betul juga..
Back to top Go down
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: i'm guntur   Sat Apr 11, 2009 2:48 am

guntur wrote:
wah, ramai yg rindu saya di sini...Smile

betul, tiada forumer maka tiada ertilah forum.. tp tiada admin pula maka hala tuju forum mgkin menyimpang. Pelru diingat, foru diwujudkan utk tujuan baik, jd adalah menjd tgjwb admin utk kawal forum agar masih ikut objektif asal. Memang ramai forumers yg baik dan matang dlm berforum, tp kadang2 tu ada juga yg agak keterlaluan, mgkin terlalu pandai atau apa.. Jd tgjwb admin utk kawal keadaan ini, walaupun ada kuasa, admin tdk akan sesuka hati ban mana2 member. Permulaan memanglah perlu ditegur, tp ada pula forumer yg mgkin tdk biasa terima teguran, jd selepas diberitahu beberapa kali, admin sama ada akan lock topic atau ban member tersebut. Jd, adakah admin boleh disalahkan jika begitu? Kena ingat, forum adalah utk semua, sb tu keselesaan semua members perlu dijaga. Biasanya admin akan ambil pendirian, lock topic, atau lebih baik singkirkan seseorang member (jika tdk biasa terima teguran) drpd semua member lari.. ini sebenarnya bukanlah masalah besar sb member yg kena ban masih juga boleg register dgn username lain.. Very Happy

tapi masam mana dengan satu kes dulu..bila kau tersalah menuduh orang? orang ini buat kesilapan pada masa yang sama kau tuduh beberapa orang yang tidak berkenaan langsung?

dan memang boleh register semual..tapi yang enda sedapnya tu kau apa2 hal saja kau akan buka pula rahsia org tu bahawa dia ini si anu yang dulu2 tu..bukan kah itu sudah melanggar etika dalam internet?

Lagi satu guntur saya tinguk kau ni berani butul dalam forum kau saja..cuba kau tinguk yorut, rungkud. alphawaves dan pukutarap yang tidak akan mengubah nama mereka walaupun berforum di mana2 saja? sedangkan kau bila kau berforum saja di kadazandusun.net atau pun forum akademi fantasia kau tu..truss enda sudah kelihatan nama guntur kau? kemana hilang ya?..bila kau takut menggunakan real id, bermakna kau juga pasti terfikir serba sedikit yang kau tu enda juga betul.

Kalau kau saya jumpa di luar sana lah..mau saja saya ajak kau betumbuk..tinguk siapa pula yang lebih power..kau kah atau saya?
Back to top Go down
theRYaaND
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 29
Age : 31
Location : macam di CC ni
Humor : hihihi...
Registration date : 2009-04-10

PostSubject: Re: i'm guntur   Sat Apr 11, 2009 3:19 am

saya punya komen pula......

register semula... mimang senang tapi username kita melambangkan keperibadian kita juga... Saya memuji tindakan tuan Guntur Gentlemen meregister di sini menggunakan username itu.... Sekiranya tuan Guntur diBanned di forum lain bukankah itu menampakkan kelemahan tuan di tempat orang lain... Mahukah tuan Register guna nickname lain......? Salah kalau membabitkan username lain dengan orang yang sama walaupun dia adalah orang yang sama....

Apa pendapat tuan Guntur pula dengan forumer lama menindas forumer baru yang mendaftar di satu2 forum itu...? Kekadang tu Spam yang terlebih2 oleh orang lama dan apa pula tindakan tuan jika perkara sebegini terjadi di forum tuan?

Jangan labah sampai mau betumbuk pasal ini barang... masih buli dibincangkan dengan baik melalui permuafakatan sesama kita.... Tindakan ini seolah-olah membelakangkan Admin dan Moderator di sini pulak...... Lways cool n' Peace... Cool
Back to top Go down
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: i'm guntur   Sat Apr 11, 2009 9:16 am

hai semua... slmt dtg tuan guntur, x-spy & theRYaaND... tdk pasti tuan guntur org yg 'dikenali' atau tdk tp ilsf mengalu2kan kedtgan anda di sini. Diharap kita dpt berbincang & berkongsi idea dgn baik & harmoni. Mgkin timbul ketidaksenangan sebelum ini tp harap dptlah berbincang dgn baik di ilsf. Harap maklum...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Sat Apr 11, 2009 6:45 pm

theRYaaND wrote:
saya punya komen pula......

register semula... mimang senang tapi username kita melambangkan keperibadian kita juga... Saya memuji tindakan tuan Guntur Gentlemen meregister di sini menggunakan username itu.... Sekiranya tuan Guntur diBanned di forum lain bukankah itu menampakkan kelemahan tuan di tempat orang lain... Mahukah tuan Register guna nickname lain......? Salah kalau membabitkan username lain dengan orang yang sama walaupun dia adalah orang yang sama....

Ini susah juga mo dicakap bah, pasal pada saya pula kena ban di sesuatu tempat tidaklah tepat seratus peratus bahawa forumer ini bersalah. kesilapan teknikal berpunca dari IP address saja pun boleh juga membuatkan seseorang itu kena ban tanpa sebarang sebab. since sekarang ini kebanyakan org menggunakan streamyx, harap maklum semua IP adress sreamyx adalah sama dan cuma berubah apabila di restart.

antara lain pula penyebabnya ialah, ada pula macam tuan rungkud cakap admin ini yang memban orang bila saja sudah tidak boleh melawan hujah2 forumer..jadi dalam kes ini kita masih tidak tau secara tepat siapa yang ada kelemahan admin itu kah atau forumer tersebut? bagaimana pun dengan mengatakan itu satu kelemahan pada seorang forumer agak susah utk di terima.

theRYaaND wrote:
Apa pendapat tuan Guntur pula dengan forumer lama menindas forumer baru yang mendaftar di satu2 forum itu...? Kekadang tu Spam yang terlebih2 oleh orang lama dan apa pula tindakan tuan jika perkara sebegini terjadi di forum tuan?)

Forumer lama menindas forumer baru? wah macam mana boleh sampai ketahap tu? boleh theRYaaND cerita serba sedikit, mungkin kita boleh ambil ikhtibar bersama, dan mengenai forumer lama buat spam tu..ada dua pendapat saya lah mengenai hal ini, pertama kena tinguk forum dulu, pertama forum baru kah lama, keduanya ramai atau tidak ahlinya..saya rasa kalau forum seperti sabahforum tu, mimang teramat lojik lah kalau para admin & mod nya agak strcit sikit mengenai spam ini kerana forum tersebut bukan saja sudah lama tapi juga mempunyai ahli yang begitu ramai, sebarang pos tidak berkaitan akan membazirkan masa dan space utk storage mereka, bagaimana pun utk forum2 baru serta ahli tidak ramai, saya rasa spam ni tidak juga mendatangkan mudarat, malahan dari segi positifnya ini adalah seolah2 laungan kepada member2 baru utk mendaftar, kita ambil contoh org berjual goreng pisang atau ikan di pasar sana..ketika tiada org membeli, mau tidak mau si taukey ini kena lah berteriak "goreng pisang, goreng pisang" btw apabila saja customer..dia sudah tidak boleh berteriak2 sedemikian rupa kerana dia sibuk dgn karenah melayan para pembeli..

dan kalau saya lah pula menghadapi keadaan macam itu (menindas forumer baru & spam) menindas forumer baru saya tidak dapat mengomennya buat masa ini kerana masih tidak dapat penjelasan detail dari tuan theRYaaND, tapi mengenai spam sekiranya forum tersebut ramai ahli dan agak sibuk sedikit..kalau pada saya ialah as moderator, saya akan PM dan terangkan dgn cara yang baik sekali.. kalau dgn org baru mungkin nada tu tegas sedikit sementara dgn org lama harus lah dengan cara yang betul2 lembut, pertama org lama ni sudah terbukti kesetiaannya (itu sebab di panggil orang lama) dan tanpa org lama sudah tentu lah orang baru pun tiada juga. sementara orang baru ni kadang2 tu kena berhati2 sedikit, kalau yang pembawaaannya agak baik, nah ok lah..tapi kalau belum apa2 lagi sudah macam mo menunjuk2 kurang sopan..ini harus di ambil serius, sebagai org baru mereka tidak harus terlibat dulu dgn mana2 pertikaian..buktikan mereka ini betul2 berminat join dgn cara menyumbangkan sesuatu yang berguna dulu kepada semua..contohnya sebarang artikel, petua, nasihat dan sebagainya. ini kadang2 baru saja join sudah kenampakan macam mau mengenakan si anu dan si anu..

theRYaaND wrote:
Jangan labah sampai mau betumbuk pasal ini barang... masih buli dibincangkan dengan baik melalui permuafakatan sesama kita.... Tindakan ini seolah-olah membelakangkan Admin dan Moderator di sini pulak...... Lways cool n' Peace... Cool

Tidak apa theRYaaND, ISLF ini jenis fleksible kita sebagai admin dan mod tau mana gurauan, mana ejekan dan mana sindiran..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: i'm guntur   Sat Apr 11, 2009 7:10 pm

Kalau saya la, kan... andaikata saya kena ban, no big deal la.. pasal buli register balik. Jadi orang baru balikpun inda apa. Malah saya tidak malu kasi tau rakan2 bahawa saya former known as yorut_orut bila saya berforum balik under new user name. Kalau kena ban lagi.. register lagi, dan lagi, dan lagi.. Very Happy
kita buli berhentam dalam forum ini tapi di luar kita semua kawan2 bah...
lagipun, secantik manapun hujah2 kita di sini, disertakan fakta yang tepat pula tu.. tapi tidak kemana juga. paling2 di sini-sini saja.. tidak akan menggugat siapa2pun.
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Sat Apr 11, 2009 7:17 pm

tepat sekali tuan yorut..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Sat Apr 11, 2009 7:20 pm

hihihihiiiii..... masam dlm jga arti sakapan2 kamu ni..... Smile kalou pangalaman sia, mimang inda parna kana ban lah tp yg bikin sia maradang tu banyaklah..... satakat ini sia suka admin & moderator sini ilsf, fleksibel, open tp tarkawal..... inda taulah si guntur ni butul2 yg dr gua musang atau satakat tumpang nama sj, hihihiiiii.....

admin sabanarnya perlukan urang2 masam kita utk kasi ransak porum dia, indada kita indada artilah itu porum..... & tarus tarang, sia butul2 inda suka admin yg masam katara butul menunjukkan kuasa padahal 'siapa yg perlu siapa'..... admin perlu kita ka atau kita yg perlu admin, nah itu kana ingat..... admin ada member indada, porum inda jalan..... bgmanapun, utk porum2 yg sdh basar2, mimanglah diurang buli tunjuk taring sdh pasal kalou 1 member laripun banyak lg member2 baru..... suma itulah, patut ada persapahaman antara samua, kana ingat kita samua saling memerlukan.....

ttg spam tu, masam si gaman sakap, kalou porum yg berbayar, mimang diurang strict sikit pasal makan space diurang bah...... kalou buli diurang mo delete samua spam tp inda larat, jd diurang laranglah spam......

ttg membuli member baru tu, masamana tu? membuli masamana? kita sendiri ada pendirian, jgn sanang2 kana buli bah..... dlm internet juga, kalou kana buli, buli dia balik..... bukan dia tau muka kao masamana..... jan kala saikuluji..... Smile

apapun, sia admire sama ini ilsf pasal satakat ini sia enjoy sini..... kana2 lg ada si gaman, si orut, rungkud dan yg sawaktu dgn diurang samua..... Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: i'm guntur   Sat Apr 11, 2009 8:48 pm

terus terang sya katakan bahwa ILSF antara forum yg baik krn prbincangan yg mantap, berinformasi, matang tp menghiburkan. Ilsf keseluruhannya matang dlm prbincangan walupun ada jg forumers muda sprt dorg fonsus, gontulak, garadu, rambabi, mojibab dll. Tdk sprt forum lain yg boleh dikatakan 70-85% drpd isi forum adalah dlm bentuk hiburan semata tertama forumers muda. Inilah identiti dan trademark ILSF.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
theRYaaND
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 29
Age : 31
Location : macam di CC ni
Humor : hihihi...
Registration date : 2009-04-10

PostSubject: Re: i'm guntur   Sat Apr 11, 2009 9:13 pm

Bah... ini baru betul2 ransak.....hihihi.... inda berapa sampin saya guna PHPBB mau quote inda pandai...

Saya sangat berpuas hati penjelasan tuan Alphawaves pasal itu spam.. Mimang itulah jawapan kepada persoalan saya sebenarnya... otai bah tu......hehehe

Sebenarnya kes yang saya maksudkan forumer lama menindas forumer baru tu berlaku di forum luar Sabah tuan.. saya tidak berniat untuk memanjangkan ini cerita tetapi saya kasih satu contoh di sini iaitu ulasan kepada pos urang baru yang off topik dan mempersendakan pendapat/idea orang lain...... (maksud saya urang baru itulah).....

Siuk kalau menjadi macam tuan yorut_orut... saya ada satu idea lagi... kalau mau register di satu porum tu terus buat banyak2 username.....inda payah mo register lagi kalau kana banned...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Sun Apr 12, 2009 2:10 am

ha, jan susalah kalou kana kasi sanda2 sakapan kita..... kalou ada yg kasi sanda2, kao sari puin dia yg kao rasa buli makan, kasi sanda dia sana, snok sj.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
theRYaaND
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 29
Age : 31
Location : macam di CC ni
Humor : hihihi...
Registration date : 2009-04-10

PostSubject: Re: i'm guntur   Sun Apr 12, 2009 3:49 am

pukutarap wrote:
ha, jan susalah kalou kana kasi sanda2 sakapan kita..... kalou ada yg kasi sanda2, kao sari puin dia yg kao rasa buli makan, kasi sanda dia sana, snok sj.....

Butul jua... inda terpikil siurang sebelum ini mau bikin begitu..... Tapi kadang2 durang2 ni pakai geng2 keras durang.... nah lagi satu suntuh 5 urang lawan 1 sangsara oh....... Terima kasih atas tunjuk ajar itu tuan pukutarap..... hehehe
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: i'm guntur   Sun Apr 12, 2009 8:29 am

santik2 semua pujian kamu sama ilsf ini.. patut diadakan partandingan slogan .. saya suka ilsf karana...inda labih dari 15 pata parkataan....hihihihi...

kalau saya lah, kan .. saya suka kana hantam oleh babarapa urang pasal saya rasa labih ransak dan memuaskan... tongue
sekiranya saya melakukan kesilapan, saya tidak malu mangaku kesilapan pasal saya mimang inda tinggi sikul. sbg suntuh, saya kana hantam di sf sabap saya tersasul mangatakan, "Karajaan tiada kuasa untuk mencampuri urusan pentadbiran jabatan2 kerajaan". Uina habis saya kana ulu uli si kutu-air...hahahaha.. padan muka saya!!

Ini off topik suda: saya mangambil kasampatan di sini untuk minta info dari kalian.. Apakah benar seorang menteri boleh kasi turun pangkat seorang pegawai dalam jabatan kerajaan? Misalnya kalau saya guru basar, najib kasi turun pangkat saya jadi guru biasa bila najib tidak suka saya? Buli kah begitu? Dan kalau dalam jabatan negeri pula, katakanlah saya seorang pegawai dalam jabatan pertanian, but then musa aman tidak suka sama saya atau dia nak orang dia yang ganti tampat saya.. maka diapun kasi turun pangkat saya jadi kerani? Buli kah begitu? Mengikut pandapatan saya.. macam inda buli bah. Itulah pasal saya tasasul sakap, menteri inda buli campurtangan dalam urusan pentadbiran jabatan karajaan. Saya rasa2 .. menteri boleh gusuk habis pengarah jabatan bahkan buli pecat, jika sekiranya pengarah jabatan gagal memimpin jabatan itu dengan baik atau jika dia rasuah. Tapi urusan mentiri kah itu untuk mencampuri pengurusan dalam jabatan kerajaan? Bukankah pengarah jabatan sudah ditugaskan untuk mengendalikan jabatan?
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Sun Apr 12, 2009 4:53 pm

Yorut_orut wrote:
santik2 semua pujian kamu sama ilsf ini.. patut diadakan partandingan slogan .. saya suka ilsf karana...inda labih dari 15 pata parkataan....hihihihi...

kalau saya lah, kan .. saya suka kana hantam oleh babarapa urang pasal saya rasa labih ransak dan memuaskan... tongue
sekiranya saya melakukan kesilapan, saya tidak malu mangaku kesilapan pasal saya mimang inda tinggi sikul. sbg suntuh, saya kana hantam di sf sabap saya tersasul mangatakan, "Karajaan tiada kuasa untuk mencampuri urusan pentadbiran jabatan2 kerajaan". Uina habis saya kana ulu uli si kutu-air...hahahaha.. padan muka saya!!

saya pun terkena juga tu..dia macam mau mamansing2 bah..tapi saya ignore saja.. macam saya kenal bah tu kutu air tu..tiun sakapan tu macam enda lari orang lama lama dulu...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Sun Apr 12, 2009 5:23 pm

suba kamu panggil si kutu air sini..... hihihihiiiii..... Very Happy sana dia mananglah pasal galanggang dia, sini kita manang pasal galanggang kita, hihihihiiiii...... kira dua2 jagu kampunglah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Mon Apr 13, 2009 6:42 pm

Perbincangan mengenai benarkah seorang menteri boleh kasi turun pangkat seorang pegawai kerajaan boleh diikuti seterusnya disini
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: i'm guntur   Tue Apr 14, 2009 11:09 am

ba guntur... selamat datang la kio... semoga hepy2 di ilsf
Back to top Go down
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: i'm guntur   Mon Aug 10, 2009 12:01 am

aik bah mana sudah si untur ini? sekejap saja nampaknya dia singgah.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: i'm guntur   Today at 5:51 am

Back to top Go down
 
i'm guntur
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Forum :: New Members Introduction-
Jump to: