To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Life is Short! Beautiful Lesson

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Life is Short! Beautiful Lesson   Mon Jun 15, 2009 9:19 pm

lari abis topik ni oooo... Laughing
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Life is Short! Beautiful Lesson   Mon Jun 15, 2009 9:23 pm

Ada satu cerita bersiri korea... tajuknya stairway to heaven 20 siri, ceritanya lebih kurang keadaannya dalam cerita ini. Sememangnya perasaan cinta itu tidak terjangkau oleh pemikiran kita yang biasa (semasa tidak bercinta), ramai boleh beranggapan bermcm-mcm tpi klu org yg sedang bersinta mendengar, mcm indada ba itu! abis2 dorang pikir... "dorang inda tau ba itu".. dorang bilang. mimang cinta ini buli bikin pening kepala kalau dipikirkan sangat... ia tidak kira warna kulit, bahasa, ensom ka tida... asas saja "sinta" ... trus saja mcm mamai2 kehidupan setiap ari.......
Back to top Go down
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: Life is Short! Beautiful Lesson   Mon Jun 15, 2009 11:50 pm

Rungkud wrote:
Lari tupik suda ini..tp tiapa asalkan mod tdk banned..hihi..wlupun lari tupik tp apa yg diserita oleh x-spy ni sngt bagus bg peringatan kpd sumandak2 sabh yg brpeleseran di KL. Masa itu sumandak2 mo pg KL, dia kasi tau parent dia yg dia akan jg diri dn slalu brwaspada..tp bla sampai sana..apa jd..hanyut..hanyut dgn nafsu dan kebodohan sndiri. Biasanya pompuan jenis ini tdk akan makan nasihat, ikut suka hati dia dan pantang ditegur dgn alasan itu hal peribadinya.

Di KL trutama jln hj taib..pompuan sabah cukup famous. Ada sekali sia limpas di lorong itu, itu promoter pompuan tanya sia" pompuan sabah..abang mo ka"? Sia blang, sia urg sabah..kanyang suda sia pakai itu nonok sabah..sia mau **** india sia blang..sb yg promote itu org india. Dgn rasa bgga..dia cakap." indiapun ada kalu abg mo" dia blang..ini peniaga anu ni tia rasa malu langsung.

Tuan rungkud..saya ada ikut satu operasi pulis membenteras pelacuran di KL bah. lokasi yg terlibat ialah brikfeld, jalan petaling, chow kit, kampung baru belakang hospital pediatrik, dan jalan ipoh..

Ok, mengenai gadis2 sabah konon yg di war2kan oleh para pimps ni..mereka sebenarnya bukan lah dari sabah walaupun ada segelintir yg terlibat..

kebanyakan mereka yg di katakan sebagai org sabah ini adalah wanita2 yg berasal dari kalimantan..no wonder muka mereka adalah seperti sabah atau sarawak..mereka boleh meniru loghat sabah atau sarawak..kalau loghat sarawak tu memang dia orang fasih butul. masalahnya bila JPN pun ikut sama juga semua terbungkar lah..mereka bukan org sarawak atau sabahan.

mengenai cerita pelacur ini..saya rasa lebih bagus dia org melacur bah dapat duit dan kepuasan zahir dan batin..daripada hidup seperti pelacur sudah tapi duit bukan saja enda dapat malahan kena membagi duit pula sama laki laki itu..

Oh ya kepada miss monkey, mod dan admin..saya minta maaf lah dengan perkataan tidak sepatutnya dari saya itu..cuma saya telampau geram melihat situasi yg berlaku ini..perempuan kita senang2 saja kena main sama urg lain..sementara kalau dengan kita sama2 org sabah ini bukan main lagi..siap minta berian samppai 20 ribu lagi.


Last edited by x-spy on Tue Jun 16, 2009 3:13 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life is Short! Beautiful Lesson   Tue Jun 16, 2009 12:52 am

monkey wrote:
x-spy wrote:
Yorut_orut wrote:
wah..berterus terang betul kau ini x-spy.
kau paranah ditinggalkan parampuan kah? Very Happy

Biasalah tuan mejar..bumi mana tidak di timpa ujan.. hehehe...manakala selainnya hasil pamarhatian saya kepada situasi kebodohan prempuan itu sendiri di sebalik kecerdikan mereka..satu cuntuh saya bg..

ok para pelakunnya:

1. Crook---> Lelaki timur tengah.
2. Sumandak dusun sabah. (mata dia sepit butul, macam saya mo tumbuk2 saja.)
3. Si penulis serita ini..(saksi kejadian bah)

Lelaki TT ini memang agak hensem bah..ptuiii!!!. enda tau dia ni studi kah tidak..tapi tiap2 hari dia duduk kadai kaling dengan k0mputernya kunu..meja yg dia pakai selalunya yg siring butul jadi semua urg nda kisah bangsa, agama, lelaki kah perempuan kah atau pundan kah semua mengadap dia..

jadi kalau ada perempuan dia buat2 lah kunu bertanya itu ini..dan dengan teknik ini selepas dua tiga hari..si perempuan2 gatal ini pun kelihatan sudah ikut lelaki tersebut di kondonya..yg bagusnya tu..si perempuan bulih tumpang mandi lagi tu..

Jadi si sumandak dusun mantad hilo pisok pisok hid sabah ini sebenarnya sudah nampak bah situasi ini..dan sepatutnya sudah berawas serta sewaktu dengannya..jadi org timur tengah ni (arab) kalau dia urg nampak yg macam chinese look ini..mula lah dia org mo tau hal ehwal dalaman si perempuan tadi dengan alasan perbezaan kejadian asal usul manusia..mereka kaukasia dan kita pula berasal dari keturunan monggoloid..

Punya buduh sumandak sial ini...ptuuuiii!!! pokema punya perempuan mata sampit..satu kali saja kana tagur..malam itu saya tinguk terus kana paluk pinggannya oleh si arab ini..si perempuan ini bukan main bangga lagi. gerigitan oku moti tie..!!!! dan selang beberapa bulan dengar2 sudah berisi perutnya..tiwas..tiwas..hahahaa huhuuhu.. dan silelaki ini enda pula mo bertanggung jawap..last2 dengar2 kana hantar balik sabah oleh majikan tempat dia bekerja..

maka si perempuan ini dulu sudah bah kana brainwash oleh kawan2 prempuan dia..tapi dia ckp lelaki tu bagus..pandai buat joke..romantik..caring.. utk mengasih sakit hati kamurang lagi cerita ni..tiap2 bulan duit si prempuan habis sebab kana minat oleh lelaki arab ini.. ada kawan lelaki bg tau maka si sumandak ni kalau sama2 urg sabah punya lah sumbung..semua urg cakap padan muka..

Last sekali sekarang ni saya tinguk arab ni berpasangan pula dgn perempuan lain lagi..dan perempuan ini pun tau juga cerita pasal sumandak yg mengandung tadi tu.. tapi alasan dia senang saja. lelaki tu bagus..lemah lembut, caring..pandai mengambil hati..dan mcm2 lah yg hampir2 membuatkan urg mendengarnya..

P/S: ada satu kawan saya cakap.."enda payah lah bah kau cakap macam2...cakap saja butu dia basar bah" lol!

matai lah bah bahasa ko nie x-spy.....wakakaka...sa nda suda mo melaserkan 'bahasa' macam dulu2....cool down suda...nanti kalau guna bahasa mcm ni datang lagi tu gxxxxxxxxr...kah kah kah..kan tarap.? ko ingat lagi kah sama 'si gxxxxxxxr?
hihihihiiiii..... sia ingat butul dia tu..... masam taruk kao kana dulu kan..... Laughing turus pobia..... jarang pula dia masuk sini, antah2 menunggu 'paluang'.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: Life is Short! Beautiful Lesson   Tue Jun 16, 2009 3:20 pm

Sori OT sikit ni, tapi siapa bah gxxxxxxxxr? macam seram pula ku dengar namanya. What a Face
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Life is Short! Beautiful Lesson   Tue Jun 16, 2009 8:12 pm

Ya, jelaskn sapa gxxxxxxxxr tu..misteri ni.. Cool
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Life is Short! Beautiful Lesson   Tue Jun 16, 2009 8:13 pm

ya, siapa dia tu?
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Life is Short! Beautiful Lesson   Tue Jun 16, 2009 10:11 pm

Rungkud wrote:
Ya, jelaskn sapa gxxxxxxxxr tu..misteri ni.. Cool

hi hiii... sia kanal dia ni.. saaana sabalah rumah ba, hi hihii Laughing
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Life is Short! Beautiful Lesson   Wed Jun 17, 2009 12:04 am

Kanapa dia ni tuan SS? terukka dia ni atau mcmana?
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life is Short! Beautiful Lesson   Wed Jun 17, 2009 8:19 pm

heheee..bukan teruk tuan rungkud..tapi dia tu akan berada di mana2 saja sekiranya ada perkataan2 lucah yg akan keluar dari forumer..

Overall dia memang bagus bah. Very Happy
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: Life is Short! Beautiful Lesson   Wed Jun 17, 2009 8:26 pm

begitu misterikah dia ni? siapa dia ni ah? harap2 dia akan join kitalah...
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life is Short! Beautiful Lesson   Wed Jun 17, 2009 8:37 pm

hahaaa dia agak memang agak misteri sikit. rasanya kalau tidak silap dia sudah pun menyertai forum kita ini bah. cuba kamu cari2. memang dia sudah ada tu sini rasanya.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Life is Short! Beautiful Lesson   Today at 5:40 pm

Back to top Go down
 
Life is Short! Beautiful Lesson
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Inspiration & Motivation-
Jump to: