To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 JKKK / Ketua Kampung makan duit?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Wed Feb 24, 2010 10:34 pm

melepas suda ni.... Mad
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Wed Feb 24, 2010 11:24 pm

laa wrote:
nilah yg sya suka member² ILSF ni sumapun lusu², hahaaa...

yg baru² ketua kg d kg kmi kena jmput pigi kasih tunang org ba. yg lucunya, itu ktua kg sempat lagi brloyar, dia bilang "bah, marilah kita kasih mula ini acara. tdk payah ikut² adat d tmpt lain yg kana bagi duit pmbuka mulut dulu baru buli mula. kalo adat yg sdh lama tdk diamalkan, tdk patut dikasih ada²", dia bilang. orgpun ktwa dgr dia ckp mcm tu. trus sya tringat ini ILSF. nasib baik sya ada trbaca ni case sini ILSF sbelum tu, kalo tdk, mnalah sya fhm apa dorg ckp.
aduinaaaaa..... betunang sdh pula kaoni laa...... sadihnya sia ni...... indada judulah kita ni......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Thu Feb 25, 2010 8:07 am

si laa singaja cakap sudah dia betunang supaya kamurang inda kasau dia bah...hihihihi... tapi kalau betul pun bagus bah buli tumpang makan minum free... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Thu Feb 25, 2010 1:01 pm

eeiiii ...lambat bah , tengok orang ambil c laa sudah .....mau gantung diri di pokok pisang lah ni Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Thu Feb 25, 2010 8:32 pm

kao baru mo ransang2 gaman..... sia sdh manggantung diri.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Thu Feb 25, 2010 9:10 pm

tidak apa , tu kain putih saya kasi sama ko lah gaman , tidak jadilah saya gantung diri , sakiiiittt .. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Thu Feb 25, 2010 9:24 pm

tp lama lg baru ada kasan bah gaman, sia guna tiknik gambar numbur 6......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Thu Feb 25, 2010 9:40 pm

adeiiii ..main buyuk Very Happy
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Thu Feb 25, 2010 9:51 pm

ya ba pula kan.... tu pengerusi JKKK mo gantung diri pula ba kannnn... Laughing
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Thu Feb 25, 2010 10:00 pm

hihihihiiii itu pangarusi jkkk sdh gantung diri.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Thu Feb 25, 2010 10:01 pm

kalau tuan PT ikut teknik no 6 , bermakna sempat lagi kita tanam padi ...sempat lagi pesta menuai tahun depan , sempat lagi piara sapi Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Thu Feb 25, 2010 10:22 pm

hihihiiiii..... mutut.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Fri Feb 26, 2010 1:17 am

kinsil lah niat mo gantung kalau gini ... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Fri Feb 26, 2010 11:44 am

tp, balik kpd kk/jkkk makan duit kg, sia rasa ini ada di mana2...... dan biasanya bulum parna ada apa2 tindakan, abis2 urang kg bising2 sj bataun2..... tp jumpa di majlis2, malayan juga bagus2.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Fri Feb 26, 2010 1:18 pm

itu laba urang kita. paling2 pun mengomel tapi indada juga yg sampai bagaduh baparang sesama sendiri.
Itu ari saya bilang saya dpt subsidi bibit sawit dari mpob. Ini kawan yg mengurus subsidi tu pungut duit RM100 dari setiap pemohon padahal subsidi tu free. Dia ini anak bekas JKKK.. mcm dia sudah beguru dari bapanya. Itu ari dia ada hati mau batanding atas tiket PASOK ..hihihi..taik kucing lah kalau sia mau undi urang begini biarpun jiran sebelah.... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Fri Feb 26, 2010 6:39 pm

itulah akibat kalou lantikan pulitik..... 1 kg tau parangai & inda suka tp mo buat masamana..... karajaan pun kasi pakak sj telinga.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Fri Feb 26, 2010 8:18 pm

pukutarap. wrote:
laa wrote:
nilah yg sya suka member² ILSF ni sumapun lusu², hahaaa...

yg baru² ketua kg d kg kmi kena jmput pigi kasih tunang org ba. yg lucunya, itu ktua kg sempat lagi brloyar, dia bilang "bah, marilah kita kasih mula ini acara. tdk payah ikut² adat d tmpt lain yg kana bagi duit pmbuka mulut dulu baru buli mula. kalo adat yg sdh lama tdk diamalkan, tdk patut dikasih ada²", dia bilang. orgpun ktwa dgr dia ckp mcm tu. trus sya tringat ini ILSF. nasib baik sya ada trbaca ni case sini ILSF sbelum tu, kalo tdk, mnalah sya fhm apa dorg ckp.
aduinaaaaa..... betunang sdh pula kaoni laa...... sadihnya sia ni...... indada judulah kita ni......
aikkkk... ada ka pula sya ckp siapa yg brtunang tu? hahaaa... Laughing

nasib baik jkkk/kk kmi kana lantik guna undian majoriti org kg, kalo kana lantik sbb keturunan, alamt adalah yg pndai² buat rule sndiri. yg spatutnya ada dlm snarai buku praturan ditiadakan, yg tiada pula diada²kan. pda hal itu zaman moyang² dorg yg musim manusia brkwn dgn jin lagi punya praturan mangkali.
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Fri Feb 26, 2010 9:05 pm

saya rasa tdk ramai jkkk/kk yg ok, majoritinya mmg cari peluang sj makan duit kg... terutama duit peruntukan...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Fri Feb 26, 2010 9:44 pm

kanapa lah hampir semua JKKK/KK mcm hal negatif saja yg kita dingar...kasian diurang mungkin mangsa spekulasi/presepsi negatif bah diurang ini.... Very Happy
Tapi ikut pengalaman saya mimang diurang begitu bah... tongue
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Fri Feb 26, 2010 9:57 pm

apa yg saya nampak & dengar dr spekulasi2 (hehehe...), majoriti begitu... tp mesti ada juga yg ok tu... malah ada yg terang2an makan duit tp biasalah org kg, terutama bangsa kita, akan diam2 sj...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Sat Feb 27, 2010 11:17 am

tidak aman hidup orang yg makan duit orang lain ,percayalah tidak akan jadi kaya pun...tidak kemana juga ,pusing2 balik jadi asal juga..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Sat Feb 27, 2010 1:24 pm

sia tingu masam ok sj idup jkkk/kk yg kana sakap makan duit tu..... malah ada pensuri tarkanal di kg kami, sikarang sdh veteranlah, masam hidup sanang linang pula..... padahal dulu2, aduinaaaa......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Sat Feb 27, 2010 3:07 pm

Nampak saja sinang linang tu tuan pukutarap tapi hati dia tidak tenteram tu. Kenapa inda tenteram? Pasal hati dia inginkan duuitttttt saja. selalu takut rugi. jadi mcm peluki, tamaha...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Sun Feb 28, 2010 12:35 pm

sia tingu, masam hepi sj tiap hari...... musim ramai2 pun katawa kuat2 juga sama2.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Sun Feb 28, 2010 12:52 pm

mimang diurang katawa bah bila sama kawan2. tapi cuba kalau bersendirian...di situlah dia pikir duittt saja..camana mau dapat duit kilat.. siapa lagi yg dia mau tipu...bila lagi peruntukan akan masuk.. camana mau elak tomahan orag....hehehe...barangkali saja bah...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: JKKK / Ketua Kampung makan duit?   Today at 3:49 pm

Back to top Go down
 
JKKK / Ketua Kampung makan duit?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Districts in Sabah :: Keningau-
Jump to: