To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 7 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 7 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Masamana ba mo menguntik perempuan ni?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Mon May 18, 2009 7:22 pm

ya bah, manada apa2..... masi ok.... hihiihihiiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Mon May 18, 2009 10:39 pm

ya kan... tdk rosak ba tu... tp masksud sy mungkin dorang takut kerabat keluarga dorang kena bawa buat dosa ba... tu ba maksud tu... bukanya koyak rabak tu barang kan... bukan basar betul org asia punya barang ni kan...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Tue May 19, 2009 10:34 pm

Handal ko menafsir sgla bahasa kiasan ar fonsus..hehehe..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Fri Jun 19, 2009 9:58 pm

Sudah dapat kah formula2 terbagus utk menguntik perempuan ini..?
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Sun Jun 21, 2009 9:32 pm

Sia masi belum ada skill mngurat yg cara spontan atau yg ditepi jln, bustop ka atau tmpat awam sprt supermarket. Kalu yg di majlis ka atau yg banyak masa mo menekel bolehla sikit2.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Sun Jun 21, 2009 9:49 pm

boleh juga tu direct to the point.. tp gerenti perempuan tdk sangkut...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Sun Jun 21, 2009 10:45 pm

Mcmana yg dikatakn direct to the point tu? "hai umandak, sia mongurat sama ko ni"..bgitu ka?
hahahahaha...msti c umandak lari punya..dia ingat urg gila tu..hihii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Mon Jun 22, 2009 10:02 pm

Kalau ada member2 yg tau bagus punya skill, share2 sini bah. Very Happy
Back to top Go down
tiebisnes
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 112
Registration date : 2009-06-07

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Wed Jun 24, 2009 7:41 pm

sia ni klu menguntik prompuan....... klu yg saya suka bangat..... ari2 sia call dia mo belanja dia la kunun, lepas tu bunga jan cakap la, asal dia tecakap saja hal bunga, 1/2 jam suda ada didepan dia bunga yg dia cakap (yg ada disekitar la), begitu juga dgn tpt2 makan yg kaw-kaw... sia on saja!

tapi rupanya dia ambil kesempatan pula... kui..kui..kui.. Mad
Back to top Go down
tiebisnes
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 112
Registration date : 2009-06-07

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Wed Jun 24, 2009 7:44 pm

jadi sa rasa... menguntik ni wpun kepada seorang perempuan saja tapi mo banyak variasi juga, jan kali2 sama stail saja. ari ni lain cara, esok lain cara... baru mungkin dia inda boring.

kalau ari ni macho, esok jan macho lagi... kena getek sikit esok, lusa pula kena gila2 sikit, minggu depan kana kedekut sikit, lepas tu kena jual mahal sikit, seterusnya lepas tu kena manja... jan "machoooooo" saja. ni dari pemerhatian saya la, stakat ini blum dia kasi tinggal saya la!
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Wed Jun 24, 2009 9:01 pm

Ooo bgtu ka pula? Klu kta tdk mngurat, mcmana tu ar? dpt jg ka kta gf ar?
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Wed Jun 24, 2009 11:50 pm

dpt juga... dpt gf di 'ganggaman' kao, hihihiihhiiiiii...... sendiri2...... Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Thu Jun 25, 2009 1:22 pm

apa la kamurang ni..ni pun jadi isu ka? bukan ka kamurang secara lahiriah sudah ada itu 'kepandaian' menguntik perempuan?
lelaki ni kalau suda suka sama satu2 sumandak, adalah bah cara dia tu mo p dekat2..cuma itu sumandak yg inda pandai faham2@lurus bendul( dlm kes, banyak skill mo kena guna )...atau tu sumandak yg kamu mo kontek tu suda ada yg punya..tinggal lagi dia inda sampai hati mo berterus terang..atau juga dia suda ada kasih hint2 sama tu guys yg dia suda ada yg punya..cuma tu guy saja yg nda pandai faham2 pula...

apa pun, bergantung kepada tujuan kamu mo menguntik..kalau untuk 'ituuuuuu' saja...kamu kena cari sumandak yg suka 'ituuuu' juga...kalau kamu mo cari utk dijadikan pasangan, sa pcaya 'tuah' ada mnunggu kalau kamu memang ikhlass.....

kalau kamu bersikap 'baiikk' betul..prpuan mungkin curiga...kalau bersikap miaaaanggg..ppuan nda suka..'be ur self'.....show ur true colour...kalau ngam, dia suka..malakat la dia sama kamu..kalau inda, mmmm..kena cari yg lain laa..kolek kolek-selek selek...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Thu Jun 25, 2009 8:09 pm

monkey wrote:
apa la kamurang ni..ni pun jadi isu ka? bukan ka kamurang secara lahiriah sudah ada itu 'kepandaian' menguntik perempuan?
lelaki ni kalau suda suka sama satu2 sumandak, adalah bah cara dia tu mo p dekat2..cuma itu sumandak yg inda pandai faham2@lurus bendul( dlm kes, banyak skill mo kena guna )...atau tu sumandak yg kamu mo kontek tu suda ada yg punya..tinggal lagi dia inda sampai hati mo berterus terang..atau juga dia suda ada kasih hint2 sama tu guys yg dia suda ada yg punya..cuma tu guy saja yg nda pandai faham2 pula...
kami mo share2 skil baini daling..... hihihihiiiii.... lg banyak skil lagi sampin..... Very Happy
Quote :
apa pun, bergantung kepada tujuan kamu mo menguntik..kalau untuk 'ituuuuuu' saja...kamu kena cari sumandak yg suka 'ituuuu' juga...kalau kamu mo cari utk dijadikan pasangan, sa pcaya 'tuah' ada mnunggu kalau kamu memang ikhlass.....
aduinnnaaaa..... buli taukah sumandak yg suka 'ituuuuu' sj? buli bagitau siri2 parampuan yg begitu?
Quote :
kalau kamu bersikap 'baiikk' betul..prpuan mungkin curiga...kalau bersikap miaaaanggg..ppuan nda suka..'be ur self'.....show ur true colour...kalau ngam, dia suka..malakat la dia sama kamu..kalau inda, mmmm..kena cari yg lain laa..kolek kolek-selek selek...
sdh lama sia be my self, inda juga dpt2..... mgkin pasal muka ensem sia ni..... Sad
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Thu Jun 25, 2009 9:02 pm

monkey wrote:

kalau kamu bersikap 'baiikk' betul..prpuan mungkin curiga...kalau bersikap miaaaanggg..ppuan nda suka..'be ur self'.....show ur true colour...kalau ngam, dia suka..malakat la dia sama kamu..kalau inda, mmmm..kena cari yg lain laa..kolek kolek-selek selek...

Yg ini enda berapa tepat sikit lah ni..kadang2 lelaki sudah bagus sama perempuan..perempuan pula minta yg lebih2.

Satu perbezaan bah antara lelaki dan perempuan ini..dalam dia cakap "aku suka...aku suka" tapi dalam 5 saat dia boleh totally changed to "tidak suka selama2nya"

Berbanding lelaki yg ambil masa utk membenci seseorang perempuan, mungkin bulan mungkin tahun..

Be Ur Self ni..komen saya macam mana kalau perangai si lelaki dari mula lagi miang? atau macam mana kalau perangai si lelaki itu dari mula lagi 'baik'?

Be Ur Self enda bulih diguna pakai dalam hal ini. paling penting ada pendekatan berupa trik2 tertentu..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Thu Jun 25, 2009 9:22 pm

butul tu..... biasanya apa yg kita nampak, lalaki2 yg pandai kelintung (chong) yg salalu 'makan2'..... lalaki2 ni terer bepura2, lapas kawin atau lapas dpt apa dia mau, barulah tau parangai dia yg butul..... inda lama sarai..... parampuan pula sanang masuk parangkap lalaki2 yg kelintung ini..... heran juga parampuan ni.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Fri Jun 26, 2009 9:25 am

naaahhhhhh..makanya..terpulang kepada akal yg ada sama ppuan tu utk menilai.....skarang lagi punya zaman...aduinaa..ramai laa ppuan yg jadi anak dara tua psal takut salah pilih...lain la yang,main hentam saja...tidak kira, laki orang ka, tunang orang ka, buifren orang ka....

ayat2 ko ni la yg bikin orang ppuan malas mo pikir soal psangan.

pukutarap
Quote :
butul tu..... biasanya apa yg kita nampak, lalaki2 yg pandai kelintung (chong) yg salalu 'makan2'..... lalaki2 ni terer bepura2, lapas kawin atau lapas dpt apa dia mau, barulah tau parangai dia yg butul..... inda lama sarai..... parampuan pula sanang masuk parangkap lalaki2 yg kelintung ini..... heran juga parampuan ni.....
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Sun Jun 28, 2009 8:23 am

itulah bah kami bikin garam sama parampuan ni..... kami yg lalaki2 budiman Very Happy , yg ada masel2 (kesuali tuan rungkud & si gaman), yg inda kelintung, inda pula kamu tingu..... yg tukang kelintung, tukang chong yg kamu tangkap..... banyak sdh kis begitu...... kanapa tu dalingku?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Fri Jul 03, 2009 9:26 pm

Sudah tarang2 si lelaki banyak perempuan pun masih mau lagi..
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Fri Jul 03, 2009 11:34 pm

kadang2 perempuan ni pelik juga... tengok kes2 lelaki yg sdh kawin, itu perempuan sdh tau itu lelaki sdh kawin pun sanggup juga berperang dgn isteri pertama... kena cakap perampas suami org pun kasi tebal telinga sj... pelikkan... kalau bilang lelaki menipu, kenapa perempuan mudah tertipu? takkan tdk siasat awal2... atau mmg sdh tau tp buat2 tertipu... Smile
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Sat Jul 04, 2009 2:54 pm

barangkali diurang tu kena ayat yang power bah... tambah lagi bila kena 'um' yang power trus malakat sudah... inda paduli hal lain lagi:D
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Sat Jul 04, 2009 6:24 pm

x-spy wrote:

Satu perbezaan bah antara lelaki dan perempuan ini..dalam dia cakap "aku suka...aku suka" tapi dalam 5 saat dia boleh totally changed to "tidak suka selama2nya"

napa keadaan ini terjadi? ini disebabkan lelaki tidak bersikap jujur...masa baru mo menguntik, semua yang baik itu adalah dia, org bilang pijak semut pun nda mati...tapi bila dia suda dapat tue ppuan barulah keluar kejahatan dia yg sbenar...manusia mana yg nda suka benda yang baik kan...ppuan pun begitu dalam mencari pasangan...bila pasangannya itu baik memang dia akan cakap 'aku suka'....tapi salahkah klu ppuan menolak sesuatu yang nda baik...klu sekali ditipu nda pa lg tapi klu berpuluh kali diberi peluang mc juga nda pdai berubah mo buat mcm mana...jd yg paling penting jujurlah dengan pasangan anda....seburuk˛ pun kita klu kita ikhlas mencintai pasangan kita pasti kita akan diterima...kejujuran dan keikhlasan tue kunci utama klu mo menguntik ppuan....

x-spy wrote:

Be Ur Self ni..komen saya macam mana kalau perangai si lelaki dari mula lagi miang? atau macam mana kalau perangai si lelaki itu dari mula lagi 'baik'?

pendapat sia pasal ni...klu lelaki yang memang dari azali lagi suda miang tue jodoh dia pun bukanlah ppuan yang baik˛...klu bukan ppuan yg sama˛ miang mesti ppuan dari keluarga yg berantakan...dan lelaki yg dari mula lagi 'baik' tue, klu baik original pasti pasangannya pun ppuan baik˛...tapi klu lelaki yg mula˛ seja baik mmg kadang˛ akan dapat pasangan yg baik tapi klu suda keluar sikap jahat dia tue jgn heran klu ppuan akan lari meninggalkan dia...disini bukan soal setia atau tidak...klu barangan kaca yg dijual di kedai ditulis 'once broken consider sold' tapi hati ppuan ini once broken ada yg sanggup bunuh diri....dlm soal cinta ini, ppuan dan lelaki sama seja..ingin dicintai dan ingin mencintai.....

geek


Last edited by ally joe on Sun Jul 05, 2009 12:27 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Sun Jul 05, 2009 12:21 am

Bagus ulasan ko ally...sia setuju pompuan dan lelaki ada persamaan dr segi emosi; ingin mencintai dan dicintai..sayapun bgitu..sapa yg mncintai saya, saya akan cintai org itu dgn sepenuh hati.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Sun Jul 05, 2009 12:38 am

ada pepatah mengatakan...'klu kita mencintai seseorg, lepaskan dia pergi...dan jika satu hari nanti dia kembali kepadamu....maka dia adalah milikmu...' sia setuju sma pepatah ini...nda guna kita merayu sma org yg nda menyayangi kita bha...jadi hargai dan sayangi pasangan yg betul˛ mencintai kita...lebih baik kita bersama dgn org yg mencintai kita kerana kita boleh belajar utk mencintai org itu daripada kita memuja˛ org yg nda sayang kita...biarkan org itu pergi...mmg sakit bila org yg kita sayang tue kc tinggal kita tapi lebih baik dia kc tinggal kita msa bru bekapel dari suda beranak pinak bru dia buat hal...msa tue menyesal pun nda guna suda... Smile
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Sun Jul 05, 2009 11:56 am

Antara pompuan dan lelaki, persamaan dan perbezaannya mmg ada. Salah satu prbezaannya ialah dr segi 'kebolehbelajaran"..perempuan mmg boleh belajar mencintai seseorang lelaki walaupun pd mulanya mgkn dia membenci lelaki itu. tetapi lelaki, agak payah utk belajar mncintai seseorg perempuan itu jika mmg tdk ada rasa cinta dr awal. Rasa ktidakcintaan itu akan brterusan hgga bila2 dan ini akan menjadikannya seorg yg tdk bgitu brtanggungjawab ke atas pasangannya itu. Oleh itu, org lelaki perlu mengelak dari mengahwini org yg dia tdk suka, drpd dia trmenganiaya pasangannya.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Masamana ba mo menguntik perempuan ni?   Today at 9:50 pm

Back to top Go down
 
Masamana ba mo menguntik perempuan ni?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Ladies Talk-
Jump to: