To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 kalau kamu jadi Pengkritik AF

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Sat Apr 18, 2009 11:37 pm

saya ida juga berapa tingu AF ni tapi kdg2 tertune ke 104 waktu ari 6. Ada tu pengkritik... malas btul saya, peserta menyanyi dan aksi macam katun... masih dia puji2...

adlin yg saya suka, dia belasah abis juga klu inda ngam... Laughing
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Sun Apr 19, 2009 1:26 am

kalou sia, yg lalaki sia bantai abis..... yg parampuan kasi lembut2 sikit..... hihiihhiiii manatau ada judu..... Smile
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Sun Apr 19, 2009 6:17 pm

kau ni pukutarap... inda abis2 bergurau.... Very Happy
tapi saya suka.....hahahaha...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Sun Apr 19, 2009 9:52 pm

Jan ko mara c puku tarap ba orut..hehehe..
Sia pula, tdk brapa suka cara c adlin aman ramli tu. Sia tdk tau apa kelayakan
dia tu..tp cara dia kritik nampak ada fakta dn brasas. Ajai yg paling dajal..lelaki tp
mulut celupar..lps tu mcm minta puji sikit..suaranya bukan best..komersial biasa aje.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Mon Apr 20, 2009 1:50 am

Yorut_orut wrote:
kau ni pukutarap... inda abis2 bergurau.... Very Happy
tapi saya suka.....hahahaha...
hhihihihiiiiii..... paham2lah masam sia ni...... asal nampak sumandaks, sajuk turus hati..... kana2 lg yg santik2, aduinaaaaa....... tupi sia tebuka kana tiup angin pun inda sadar......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Mon Apr 20, 2009 7:55 pm

Kalu bgtu...tiap2 tahun, permpuan sj yg juara AF ar..pasal dipuji trus..sb komen pngkritik itu mmpngaruhi hit undian..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Mon Apr 20, 2009 8:06 pm

tdk juga, pengundi malaysia pd saya belum bijak mengundi, durang lebih kpd kenegrian atau minat dan bukannya kpd kehebatan & kebolehan seseorg artis. Bermakna, mcmana sekalipun kritikan pengkritik, para peminat sdh meletakkan dlm otak siapa yg durang minat.. malah kalau tiada pengkritikpun, org yg dipilih dlm otak tetap sama..
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Mon Apr 20, 2009 8:57 pm

Rungkud wrote:
Jan ko mara c puku tarap ba orut..hehehe..
Sia pula, tdk brapa suka cara c adlin aman ramli tu. Sia tdk tau apa kelayakan
dia tu..tp cara dia kritik nampak ada fakta dn brasas. Ajai yg paling dajal..lelaki tp
mulut celupar..lps tu mcm minta puji sikit..suaranya bukan best..komersial biasa aje.


Adlin ni anak AR Tompel tu kah? kalau dia mimang dari dulu saya enda suka..sakit hati butul saya sama dia time dia kasih kenakan orang dalam rancangan dia Wakenabeb..iskk nasib bagus dia org..kalau kena sama saya kemudian perkara tu memang memalukan saya..memang saya saman satu juta punya lah.

Dan Ajai? aduhh dia ni, kalau saya jadi dia lah..malu saya mengimpit jadi pengkritik kunu..suara dia pun macam sedap lagi suara saya kalau menyanyi. sudah lah tidak hensem macam adlin tu, pencapaian dalam bidang nyanyian pun apa sangat saja..

OK kalau saya jadi pengkritik..saya cuma mengkritik bila dua orang tidak hensem (ajai dan adlin) ni kena keluar dulu..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Tue Apr 21, 2009 9:15 pm

urang bilang anak si ar tumpil...... dia tu sia pu inda tau ngamka kumin dia atau sambarang sj.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Wed Apr 22, 2009 1:54 am

Komen dia nampak mantap..cuma kta yg tdk trpaham sb bukan bdang kta. Mmg kenampakan adlin ni ada unsur mokirayou sdikit..dia rasa hebat dab trkenal slpas cerita PGL..kalu ikutkn dia ni bukannya istimewa sgt..kalu dr segi handsome...uiinnaa..mcm ok lg sia..hihiii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Wed Apr 22, 2009 5:29 pm

banyak jirawat dia tu, masam bakas tampat paparangan..... Smile
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Wed Apr 22, 2009 8:58 pm

Yg dia macam mo mokirayou ba yg tdk tahan kita meninguk sama dia..meluat sikit kta rasa. Kasi tau dia ni tuan puku tarap..ko inda handsome bilang..hihii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Wed Apr 22, 2009 10:24 pm

dia perasan handsome mgkin tu, hehe...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Thu Apr 23, 2009 10:57 pm

Utk pngkritik AF ni yg buli pakai sia tgk ialah khatijah ibrahim..dia cool, relex, tdk mengada2, dn realistik..yg lain tu mcm plastik..hihii..Kalu ogy ahmad daud pun, mulut sj celupar..ndak lama kena selipar tu.. cyclops
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
datu
Prebet
Prebet


Number of posts : 18
Registration date : 2009-04-13

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Thu Apr 23, 2009 11:24 pm

sb tu dia tdk kena ambil lg jd pengkritik... nasib baik tiada jawatan penyibuk, hehe... kalau ada, dia layak tu...
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Fri Apr 24, 2009 3:49 am

hari tu dia cakap taubat enda mo terlibat sama dunia hiburan sudah?
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Wed Apr 29, 2009 10:52 pm

Rungkud wrote:
Utk pngkritik AF ni yg buli pakai sia tgk ialah khatijah ibrahim..dia cool, relex, tdk mengada2, dn realistik..yg lain tu mcm plastik..hihii..Kalu ogy ahmad daud pun, mulut sj celupar..ndak lama kena selipar tu.. cyclops

bagi sya pula, si khatijah tu inda jujur, dia penyanyi ba, dia pasti tau baaaanyak pasal pitching, sumbang, sengau, pancit dan flat... tapi dia inda perna mengatakan dengan jelas (kritikan lembut pun inda perna)... dia suma sakap gud, try the best dn mcm2 lagi... mustahil juga sepanjang af7 ni dia inda pernah dengar sumbang, flat, out tune dll... ? So apa guna dia jadi pengkritik kalau inda tegur itu semua. Tapi jan la pula terlebih tegur, tegur dgn jujur ba maksud saya...

kalau sia jadi pengkritik la, pasti saya "tegur" walaupun sukar utk ditelan teguran itu, tp dgn jelas mengatakan itu adalah utk kebaikkan peserta tu sendiri... bukan mo kasi jatuh dia...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Tue May 05, 2009 2:07 am

SiokSondri wrote:
Rungkud wrote:
Utk pngkritik AF ni yg buli pakai sia tgk ialah khatijah ibrahim..dia cool, relex, tdk mengada2, dn realistik..yg lain tu mcm plastik..hihii..Kalu ogy ahmad daud pun, mulut sj celupar..ndak lama kena selipar tu.. cyclops

bagi sya pula, si khatijah tu inda jujur, dia penyanyi ba, dia pasti tau baaaanyak pasal pitching, sumbang, sengau, pancit dan flat... tapi dia inda perna mengatakan dengan jelas (kritikan lembut pun inda perna)... dia suma sakap gud, try the best dn mcm2 lagi... mustahil juga sepanjang af7 ni dia inda pernah dengar sumbang, flat, out tune dll... ? So apa guna dia jadi pengkritik kalau inda tegur itu semua. Tapi jan la pula terlebih tegur, tegur dgn jujur ba maksud saya...

kalau sia jadi pengkritik la, pasti saya "tegur" walaupun sukar utk ditelan teguran itu, tp dgn jelas mengatakan itu adalah utk kebaikkan peserta tu sendiri... bukan mo kasi jatuh dia...

Ya..sia setuju..perlu jujur atau dlm erti kata lain kena realistik..jan tipu smata2 krn mo jg hati peserta cuma jgn trlalu celupar. Teguran membina tdk semesti dgn cara membelasah habis2 peserta itu..teguran boleh disampaikan dlm nada yg lembut sopan tp berisi.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Tue May 05, 2009 2:25 pm

kalau saya jadi pengkritik AF, saya kasi buruk semua peserta dr malaya... yg sabahan saya kasi bagus2..hehehe...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Tue May 05, 2009 4:40 pm

Bahya pulak ko orut..masam balas dandam saja.. Smile
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Tue May 05, 2009 8:18 pm

melambak sudah bah artis di malaya... sabah masih kurang...hehehe...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Tue May 05, 2009 8:30 pm

Sia rasa sabahan singer atau artist, ramai jg yg berbakat tp macam tdk ke mana..slpas madu2nya telah diambil dan tggl sepah2nya sj. Adakah mereka tlh merosot atau mmg hanya stakat itu sj yg diperlukan oleh producer dr SM. Syg skali bakat2 mereka yg akhirnya tggelam spt flora santos, asha malik, linda nanuwil, wilma mohammad dn ramai lg yg sudah lama menyepi diri.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Tue May 05, 2009 8:57 pm

ya memang ramai sabahan singers yang berbakat, suara lebih lunak dan power dari sebahagian kecil artis semenanjung, tapi mungkin mereka tak bercita-cita besar nak jadi artis national atau international. atau mungkin sudah yg pernah berunding dengan produser di semenanjung tapi tak setuju dengan syarat2?? siapa tau, kan? tambah lagi kalau syarat itu agak 'berat'... Very Happy
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Thu May 07, 2009 8:31 am

Yorut_orut wrote:
ya memang ramai sabahan singers yang berbakat, suara lebih lunak dan power dari sebahagian kecil artis semenanjung, tapi mungkin mereka tak bercita-cita besar nak jadi artis national atau international. atau mungkin sudah yg pernah berunding dengan produser di semenanjung tapi tak setuju dengan syarat2?? siapa tau, kan? tambah lagi kalau syarat itu agak 'berat'... Very Happy

serita lagi lebih lanjut... apa sarat2 nya tu... Twisted Evil
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Thu May 07, 2009 8:32 am

bukan apa juga la... tapi di sabah pun ramai juga datu2 tu yg pandai kasi sarat... Laughing
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: kalau kamu jadi Pengkritik AF   Today at 8:23 pm

Back to top Go down
 
kalau kamu jadi Pengkritik AF
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Music & Entertainment-
Jump to: