To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Need a help!
by nurulazzin Yesterday at 3:40 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Tue Apr 25, 2017 3:47 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Sun Apr 23, 2017 7:24 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
May 2017
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
CalendarCalendar

Share | 
 

 Life begin at 40, apa sebenarnya?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Sun Apr 19, 2009 11:56 am

perna ka kamu dengar ni terms? apa ba sebenarnya ni... dorang bilang lelaki tu akan makin miang dll... cerita sikit..!!
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Sun Apr 19, 2009 3:08 pm

Mmg prnah dgr tp mgkn tdk mngulas dgn lbh trprinci krn kurang fakta. Bgmanapun, stkat yg sya dgr, ini jg ada kaitan dgn apa yg dipanggil remaja kali ke 2. Mereka lbh yakin dan berani dan lbh agresif dlm buat tndakan. Ini disokong pula dgn kdudukn ekonomi yg agak kukuh krn pd masa tu barangkali gaji sudah besar dan tlh naik pangkat. Jaminan masa dpn pun sudah ada trmasuk rumah, simpanan, dan kprluan harian jg tdk lg mnjadi masalah.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II
avatar

Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Sun Apr 19, 2009 5:12 pm

saya suka itu istilah 'remaja kali ke-2'... hehehe... saya bayangkan seseorg yg sdh berumur tp bersikap remaja... bagus tu, terasa forever young...
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal
avatar

Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Sun Apr 19, 2009 8:21 pm

biasanya mcm tu ba tu.. hahahah
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Mon Apr 20, 2009 1:37 am

umur 40? sabap masa tu masuk witoron sdh bah...... patut inda baparangai ramaja sdh..... tau sdh tanggungjwp, ada karaja..... dan inda sdh suka betumbuk time pigi minum2...... siapa yg sdh kawin, ada anak2 sudah..... jd buli kuntrul sdh kalou ada anak2..... inda jajal sdh...... tp umur 40 taun tu sabanarnya masi belia bah...... belia yg ada hurup U di ujung...... Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Mon Apr 20, 2009 12:46 pm

semuanya bergantung kepada keadaan. Kalaupun ko sudah mencapai umur 40, tapi kalau masih merempat maka your life belum begin lagi... Very Happy
Tapi kalau semua ok maka benarlah Life begin at 40. Kerana:
1. gaji sudah basar bagi yang makan gaji. Perniagaan mantap bagi yang berniaga..
2. anak sudah basar2
3. pangalaman suda banyak
4. kematangan pikiran sudah ok
Mimang betul, umur 40 baru manusia ini ingat balik zaman muda dia dan akan cuba sedaya upaya untuk melengkapkan yang kurang.
ketika masih muda, banyak benda yang nak dibuat( kunun la..)tapi tiada modal (baik duit maupun pengalaman).
Saya tak setujulah kalau Life begin at 40 dikaitkan dengan keinginan mau jadi remaja balik semata-mata.
Monopot sudah ini.. hahaha....


Last edited by Yorut_orut on Mon Apr 20, 2009 7:14 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda
avatar

Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Mon Apr 20, 2009 2:32 pm

Quote :
1. gaji sudah basar bagi yang makan gaji. Perniagaan mantap bagi yang berniaga..

nda juga.
macam mana kalau tu guys kerja sebagai petani..pendapatan pun sedang2.tapi bila masuk 40's ligat pigi join yg muda2 punya 'aramaiti's group'....belum masuk cerita pasal sumandak...kalau dlu p kdai pakai slipar jipun pun nda kisah.tapi bila sudah kena ni penyakit 'back to the past' bukan 'back to the future', selipar pun kalau buleh yg ada jenama....baju dulu cincai, skrang mesti tuck in...ada belt...rambut pakai gel...ada bau bau perfume...gaya jalan pun lain macam....
dari dlam diri sndiri juga bah tu...krisis dlm diri sndiri...yang berfikiran cukup matang, tidak akan terpengaruh dengar kata hati....bayangkan bila tenguk tarikh lahir tahun 1964, tapi pakaian macam org berumur 20's....adei...pendek kata..ikut urang bah tu. biasanya yg makin miang tu, mcm si sioksondri ckp, itu masa muda dulu mngkin seorang yg miang.
doiii...pernah sa jumpa org mcm nie...pa lagi, sanggup sa pakat sama member lelaki pura2 jadi couple...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Mon Apr 20, 2009 4:04 pm

ok juga tu...... kalou lalaki jd masam ramaja, masam ok sikit tingu, abis2 kao tesenyum sj..... kalou parampuan yg jd masam ramaja, aduinaaaaa..... bida..... bikin muntah...... Laughing dan bkin gali..... hihihihiiiiii...... imagine saturang wanita umur 40an, pakai serual sendat, tight...... Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Mon Apr 20, 2009 7:08 pm

Life begin at 40, apa sebenarnya?

>>> atau mungkin juga yang dikatakan seperti di atas ini sebenarnya adalah berkaitan dgn spiritual, ketika remaja kita boleh dikatakan menikmati habis nikmat2 dunia samada yang di benarkan atau pun yang di larang. mungkin ketika umur 40 an ini adalah satu hidup utk melihat diri..utk apa saya hidup? kenapa saya dihidupkan?

P/S: saya pun enda berapa pandai mengulas ni.. Very Happy
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Mon Apr 20, 2009 8:00 pm

pd saya pula, umur 40 tahun tu sebenarnya istilah yg dibuat oleh mereka yg menjangkau umur 40 tahun bah... kalau 30an terasa mcm masih muda, tp bila sj menjangkau 40, terasa veteran sdh... jd utk tdk mahu malu atau tdk mahu akui perasaan sbg veteran, durang wujudkan istilah life begin at 40... dgn kata lain, durang mcm susah mo terima yg durang tu veteran sdh, hehe... istilah ini sah utk 40 thn sj, bila masuk 41, durang dpt terima hakikat sdh bhw durang tu kategori veteran sdh... Very Happy mcm di supermarket juga, banding rm9.99 dgn rm10, beza 1 sen sj tp sekali tengok sj, kita rasa sedap sikit hati memberli rm9.99... kalau rm10 terasa mahal sdh..
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Mon Apr 20, 2009 8:49 pm

Lujik juga sakapan tuan gontulak ini..
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Mon Apr 20, 2009 8:56 pm

sdh klik? Very Happy
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Mon Apr 20, 2009 8:59 pm

ok saya klik tuan. butul juga ya...pendapat bagus patut kena klik poin tu..
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Mon Apr 20, 2009 9:06 pm

hehe tq tuan moderator...
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II
avatar

Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Tue Apr 21, 2009 5:10 pm

perangai 40 ni sebenarnya bergantung pd individu juga, kalau dia meilih utk jd remaja, maka berperangai remajalah dia tu... walaupun buruk betul kena nampak, hehehe...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Tue Apr 21, 2009 8:48 pm

Bukan semuanya salah apa mereka perlihatkan terutama dari dressing sb ini adalah penjagaan kemachoan lgpun itu jg dikira hak individu. Yg sia kurang setuju ialah, jika mereka back to the future smata2 enjoy dan melupakan tggungjwab mereka kpd kluarga itu sudah boleh dipersoal. Kalau dlm dunia wanita, ada yg dipanggil "anggun 40", jd apa salahnya ada istilah bg lelaki "macho 40"..lbh2 dunia ini sudah berubah trmasuk cara brfikir setiap individu.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Tue Apr 21, 2009 8:55 pm

Bukan semuanya salah apa mereka perlihatkan terutama dari segi dressing sb ini adalah penjagaan kemachoan lgpun itu jg dikira hak individu. Yg sia kurang setuju ialah, jika mereka back to the future smata2 enjoy dan melupakan tggungjwab mereka kpd kluarga itu sudah boleh dipersoal. Kalau dlm dunia wanita, ada yg dipanggil "anggun 40", jd apa salahnya ada istilah bg lelaki "macho 40"..lbh2 dunia ini sudah berubah trmasuk cara brfikir setiap individu.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Tue Apr 21, 2009 9:08 pm

hihihiiii butul sakapan kao kolonel rungkud..... inda sala juga diurang baparangai macho masam muda2 ramaja dulu..... takan makin tua, maka kasi tunjuklah ketuaan kita? makin tua, makin lg kasi tunjuk lg ketuaan? sia indalah begitu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Tue Apr 21, 2009 9:41 pm

Kalu butul dn stuju..klik + lg, jd sia dpt 7..ekekekek.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Tue Apr 21, 2009 10:37 pm

saya setuju dgn cakap tuan pukutarap... Very Happy
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Thu Apr 23, 2009 11:05 pm

Barangkali jg usia 40an ini adlah prsimpangan antara dewasa dn senior..jd mereka mo celebrate tu life durg puas2 sblum tdk lg larat..hihii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
datu
Prebet
Prebet


Number of posts : 18
Registration date : 2009-04-13

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Thu Apr 23, 2009 11:14 pm

ya, umur 40 tu mgkin kemuncak 'kebolehan' berperangai remaja... jd berpuas2 'berperangai' sebelum tonjolkan perangan yg sepatutnya...
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda
avatar

Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Fri Apr 24, 2009 1:19 pm

men : life begin at 40's
women : life begin at 30's

ada mana mana sumber yang bleh buat rujukan kah? kenapa ni fenomena berlaku?
adakah perangai individu yg terlibat diluar kesedaran atau sedar tetapi sengaja melakukan disebabkan timbul istilah seperti tersebut di atas?

ada sesiapa di sini yg suda mengalami ni ? yorut?
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Fri Apr 24, 2009 9:29 pm

tabawa-bawa itu parangai muda baitu...... atau sabanarnya ok sj tu tp kita pula yg tingu masam lain masam sabap sdh kita dingar itu ini pasal umur 40an ni...... padahal umur 40 ni sama sj dgn 41 ka, 39 ka....... sama sj......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Mojibap
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 59
Registration date : 2009-01-31

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Sat Apr 25, 2009 8:27 am

ok jugak tu, biarlah bg peluang kat mreke sapa2 yg nak jd mude balik... lgpun itu peluang terakhir mreke utk berlagak mude, lepas tu ok je tu...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   

Back to top Go down
 
Life begin at 40, apa sebenarnya?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: