To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Life begin at 40, apa sebenarnya?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Sat Apr 25, 2009 2:58 pm

monkey wrote:
men : life begin at 40's
women : life begin at 30's

ada mana mana sumber yang bleh buat rujukan kah? kenapa ni fenomena berlaku?
adakah perangai individu yg terlibat diluar kesedaran atau sedar tetapi sengaja melakukan disebabkan timbul istilah seperti tersebut di atas?

ada sesiapa di sini yg suda mengalami ni ? yorut?
saya pikir apa yang dimaksudkan ialah dari segi kematangan dan kemantapan bah. Cuba kita pikir2kan hal berikut:
1. Umur 20-an harapkan kemudaan dan kehinsoman saja bila menekel perempuan. Umur 40-an lebih skilled menekel perempuan sebab dia suda tau how women react.
2. Umur 20-an tak semua panjag akal, bila driving siuuuk saja mengasi laju, kemalangan jalanraya tidak diberatkan sangat. Umur 40-an dah matang memikirkan causes of accident, bukan berpunca dari kelalaian sendiri saja tapi kelalaian pemandu lain mesti diambil kira juga.
3. Umur 20-an senang-senangggggg saja pakai duit. Umur 40-an dah matang mendahulukan keperluan, bukan kehendak.
4. Umur 20-an kalau buat seks, baru mengumpul pengalaman (tiru apa orang cakap pun ada). Umur 40-an perpandukan pengalaman..hehehe...
5. ... kamurang sambung lah...
Women “life begin at 30’s” ?? saya tak tau pula, tapi saya pikir sama saja dengan lelaki bah itu, cuma perempuan kan ada menopause.... so kasi awal sikit la.. hehehe...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Sat Apr 25, 2009 6:00 pm

Yorut_orut wrote:
Women “life begin at 30’s” ?? saya tak tau pula, tapi saya pikir sama saja dengan lelaki bah itu, cuma perempuan kan ada menopause.... so kasi awal sikit la.. hehehe...
pirst time pula sia dingar begini......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Tue Apr 28, 2009 11:11 pm

Ternyata monkey ni banyak betul pengalamnnya.. Very Happy
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Wed Apr 29, 2009 12:23 am

Sia jg tdk pernah dgr tp, sia suda agak..pasti ada utk pompuan puna..kan sepasang..hihii. Pompuan pd umur 30an..masih mngancam, masih jambu dan anggun ba..lelaki pula masih macho, masih ensem dn begaaya..Yg mnjadikan prkara ini nampak pelik dan sensasi ialah mentaliti kita..cuba org barat..dorg mcm tiada age gap..kta sja di asia ni. Ia brpunca dr perasaan malu yg sememangnya dimiliki oleh org asia yg tlh mnjadi budaya sejal lama dulu. Tp skrg, ia tlh mngalami proses evolusi..jgn lupa..hehe..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Wed Apr 29, 2009 1:44 pm

pukutarap wrote:
Yorut_orut wrote:
Women “life begin at 30’s” ?? saya tak tau pula, tapi saya pikir sama saja dengan lelaki bah itu, cuma perempuan kan ada menopause.... so kasi awal sikit la.. hehehe...
pirst time pula sia dingar begini......

mana satu ko first time dengar?
women ; life begin at 30's?
muskati ko nda pernah terbaca pasal ni...during 40's kena panggil midi dan diambang pra-menapouse tu gaman.
lelaki around 50's pula suda mula ada tanda2 mo andropause...sebab tu ada yg rajin p berurut pinggang, urat saraf supaya lancar darah untuk 'battle at night'...macam juga kalau kita mo p berburu..kasih sedia peluru yg cukup..cuci senapang..check mana yg patut, takut tidak meletup atau berlakunya kerosakan teknikal...

so, men: life begin at 40's sama la proses women: life begin at 30's.......
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Wed Apr 29, 2009 1:55 pm

Rungkud wrote:
Sia jg tdk pernah dgr tp, sia suda agak..pasti ada utk pompuan puna..kan sepasang..hihii. Pompuan pd umur 30an..masih mngancam, masih jambu dan anggun ba..lelaki pula masih macho, masih ensem dn begaaya..Yg mnjadikan prkara ini nampak pelik dan sensasi ialah mentaliti kita..cuba org barat..dorg mcm tiada age gap..kta sja di asia ni. Ia brpunca dr perasaan malu yg sememangnya dimiliki oleh org asia yg tlh mnjadi budaya sejal lama dulu. Tp skrg, ia tlh mngalami proses evolusi..jgn lupa..hehe..

betul tuan rungkud.
kita perlu mengetahuinya sebagai persediaan menghadapi krisis peralihan umur ni...jangan anggap remeh kerana ia melibatkan orang2 di persekitaran kita seperti keluarga dan sabahat handai kita.
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Wed Apr 29, 2009 4:48 pm

monkey wrote:
men : life begin at 40's
women : life begin at 30's

ada mana mana sumber yang bleh buat rujukan kah? kenapa ni fenomena berlaku?
adakah perangai individu yg terlibat diluar kesedaran atau sedar tetapi sengaja melakukan disebabkan timbul istilah seperti tersebut di atas?

ada sesiapa di sini yg suda mengalami ni ? yorut?

hi semua... hi hi...saya munsul semula, ari tu lepas saja saya kasi post ni tred, trus torch light saya malap... tu yg rekat sampai 2 minggu tu..!

apa yg sia nampak dlm ini adalah "psikologi"... bukan saja pd individu yg mencapai tahapnya tapi juga individu yg ada dikeliling nya, pasal kan begini ba...

si lelaki mencapai umur 40 thn, selalunya si lelaki yg umur 30 dan 40 thn ni inda kanampakan ketara penurunan perbezaan fizikal,mala makin mantooopp... ada yg kurus inda bermaya pucat lesu pada umur 30 thn tapi bila 40, nampak lebih berisi, insom dan mengancam, ada yg gumuk inda menentu pd umur 30, tpi bila capai 40... sudah pandai jaga kesihatan dan makin insom juga... mana2 yg sakit2 dulunya bila capai umur 40 thn suda sihat semula pasal dia mesti on dia punya medication supaya cepat sihat dan panjang umur. cth... klu la kita sakit2 waktu umur 30an.. takkan diam saja, mesti mau cari cara perubatan yg mujarab supaya umur panjang... dan kerana perubatan inilah maka bila sampai umur 40,dia kembali sihat dan kembali cergas.

Sia ada kawan yg tidak ramai ti selama 12 tahun, tapi bila sampai umur 40, dia rasa sihat dan trus minum ramai2 ti, dan memang pun dia nampak sepenuhnya sihat, mala sudah ada bisnes sendiri dan ok juga...

JADI... Bila sampai umur 40 thn, yg si bini ni pun nampak lakinya makin sihat sebab saaaaakit saja selama ini, so dia pun secara psikologinya pasang la spy sana sini utk chek laki dia tu... si laki mungkin inda bikin apa2.. cuma ramai saja sbb mau cover balik yg dia suda te-miss, tapi karana talampau ramai maka si bini pun suda sak wasangka!!!! (si bini pun mencapai barangkali 30an...), yg inda jadi isu pun kana kasi jadi isu.. last2.. dorang bilang itulah penyakit "life begin at 40"..., bukan si laki2 yg kasi ini term tapi yg si bini. DAN juga.. bila ramai org yg nampak si 40 tadi suda ramai balik, dorang pun jelos la terutama yg muda2 tu pasal kalau lawan skil dan kemachoan... mimang inda melawan yg muda2 ni, yg 40 ni selalunya nyanyi pun suda ada gegaran, bila bercakap pun suda dua lapis, bila berpuisi/madah meleleh air liur mandangar kerana menusuk jiwa, bila berkata2... penuh dgn semangat, blum lagi lawan POKET...!!!!
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Wed Apr 29, 2009 4:53 pm

untuk perempuan pula...

suba tingu btul2 yg umur 19/20/23... 20an... dorang ni mcm gitu2 saja ba. pakaian sama, shape sama, kadang2 tu beg yg dorang bawa pun sama stail saja... ini amat membosankan terutama bgi yg suka susi mata... nampak punggung pun inda ada guyangan (hi hii iii... jan mara kio monkey)

tapi tingu yg bila menjangkau 30 an... inda la sia sanggup menerangkan di sini.. tapi mimang sekali tetingu trus on saja (kan gaman.... hi hiiii). Siapa yg punya sumandak/bini yg sekitar 30, ati2 la kamu, org keliling meningu btul tu pasal dorang ni semuanya suda stabil byk masa utk jaga diri dari segi solekan, jenama barangan di pakai/diguna dan kegemaran, dorang juga suda mula menjaga kesihatan dgn pgi yoga, kelas tarian2 dll

NAH... ni la yg dikatakan life begin at 30 utk woman. Tpi ni term inda berapa jelas ba ini sebab inda berapa digunakan.
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Wed Apr 29, 2009 5:41 pm

SiokSondri wrote:
untuk perempuan pula...

suba tingu btul2 yg umur 19/20/23... 20an... dorang ni mcm gitu2 saja ba. pakaian sama, shape sama, kadang2 tu beg yg dorang bawa pun sama stail saja... ini amat membosankan terutama bgi yg suka susi mata... nampak punggung pun inda ada guyangan (hi hii iii... jan mara kio monkey)

tapi tingu yg bila menjangkau 30 an... inda la sia sanggup menerangkan di sini.. tapi mimang sekali tetingu trus on saja (kan gaman.... hi hiiii). Siapa yg punya sumandak/bini yg sekitar 30, ati2 la kamu, org keliling meningu btul tu pasal dorang ni semuanya suda stabil byk masa utk jaga diri dari segi solekan, jenama barangan di pakai/diguna dan kegemaran, dorang juga suda mula menjaga kesihatan dgn pgi yoga, kelas tarian2 dll

NAH... ni la yg dikatakan life begin at 30 utk woman. Tpi ni term inda berapa jelas ba ini sebab inda berapa digunakan.

Objection!!...sudah namanya lelaki..mana ada ppuan yg melimpas di depan tidak akan ditenguk...apalagi yg pakai baju n seluar ketat2.....naluri lelaki baitu....suda fitrah..mesti tenguk punya..inda tenguk lama2..imbas mata sekali utk 20 saat pun jadikla..apalagi yg jenis suka cuci mata..putung jari la kalau durang nda cuci semau mau nya...
masa durang menenguk tu, dari bentuk pinggang sampai la bentuk paha ditenguk sekali..sambil tu mulut mengomen ( bagi mereka yg dlm ramai2) kalau saturang2..mengomen dalam hati....
sa tanya member sekerja yg smpai sekrang masih bujang senang....aiyar, tahan hati saja lah kalau dia suda becakap pasal ppuan...sumtime sa cakap ' gila bah ko nie"


bah..nanti sa sambung...ketandusan idea suda sa petang2 nie...kekekeke

ni la yg susah jadi ppuan...pakai baju kurung pun kena tenguk...apalagi kalau pakai kebaya....sia rasa2..kalau pakai baju mcm lelaki baru tidak kena tenguk kali, pasal durang menyampah..'apaitu ppuan mcm lelaki punya gaya'......
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Wed Apr 29, 2009 6:14 pm

ih, indalah dalingku...... sia ni lalaki yg bagus, inda suka jeling2, tp suri2 tingu sj, hihiihiiiii.....

lalaki yg tingu parampuan tu normal, kalou inda tingu, itu inda normal, mgkin au2 sdh..... atau yg pundan...... kalou pundan, mana minat parampuan...... parampuan yg santik, badan yg santik, kaki yg santik, linggangan yg santik, spotlait yg santik...... aduinaaaaaa rugi bah inda tingu..... after all tingu sj maa...... Smile itu pamandangan santik baitu......

suba kao pakai baju lalaki, kalou muka kao santik, nampak bantuk badan yg santik, 'itu ini' santik, lalaki tingu jugaaaaa..... tp kalou..... aduinaaaa..... masam teguyang2 kana tiup angin, indada pakej yg santik, ah lalaki kasi limpas sj..... rugi sj tingu..... Laughing bagus isap ruku dalam2 sambil pajam mata.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Wed Apr 29, 2009 9:31 pm

Dalam banyak2 ayat si tuan gaman ini satu saja saya enda paham..iaitu 'spotlait yg santik', apa itu gaman?
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Wed Apr 29, 2009 10:44 pm

monkey, itu ayat yg sia guna tu metafora sja ba itu... bukan la inda tingu langsung ba... suma tinga sekelip saja sbb mcm biasa2 sja so indala sampai terpeliut lihir tepusing mo tingu... Laughing
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Thu Apr 30, 2009 1:05 am

Satu contoh yg paling ketaralah sia rasa.. yusuf haslam. Masa dia muda2 dulu, nampak selekeh, tdk macho langsung, rambut nampak tdk brsikat..tp bila dia melewati umur 40an..fuhhlamak..mmg macho dan handsome, begaya dan nampak kompiden.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Thu Apr 30, 2009 9:31 am

aiyar tuan rungkud...status dia sekarang jutawan beb......malu la kalau jutawan tapi selekeh...diurang lagi tu..celebriti..kena la jaga penampilan...dan dari diurang la pengaruh mo berpakaian macam tu menular di kalangan mereka yg seumur...kekekekeke...tapi kalau mo pakai pun biarlah ukur baju badan sendiri kan...
ada sekali bah sa ternampak sepasang suami istri yg datang dari kg..( kampung yg di pisuk pisuk)...the husband punya la bergaya...tuck in baju, rambut berkilat..pakai kasut ala mcm kasut kulit( pvc)..pakai minyak wangi bangali ( mo muntah sia tcium)..si istri pula jalan di belakang2..rambut..alahai...bawa anak lagi..pakaian, adeiiilahh...sama ada si istri memang nda suda belawa-lawa atau durang mmang jenis 'orang susah' utk membeli pakaian yg style sikit.....tapi kalau susah, knapa si laki pula buleh pakai pakaian yg mcm tu?
aiiii entah laa
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Sun May 03, 2009 9:19 pm

agak2 berapa umur tu laki tu monkey? 40 ka? seba slalunya org kampung ni susa mo jangka umur dorang, kadang2 muda tapi nampak mcm suda tua...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Tue May 05, 2009 9:20 pm

Org kmpung biasanya, yg lelaki baru umur awal 30an suda anggap diri mereka tua dn si pompuan pula, baru umur prtengahan 20an suda mnganggap mereka tua. Yg bagusnya, mereka lbh cepat matang, tumpu pd hal rumahtangga dan keluarga. Cuma yg curi2 makan tu..tetap ada jglah kalu yg mmg jenis itu. Ini cerita yg betul2 kg dn tdk brpendidikan..tp bg mereka yg ori kg tp trdedah dgn kemajuan prsekitaran srta brpendidikan pula..nah di ctulah dorg bgtu brsungguh membijakn diri mereka dgn kampungan sbnar..jd akhirnya mereka kelihatan brgaya secara agak brlebihan.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Tue May 05, 2009 10:06 pm

intorosting.....
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Fri Jun 05, 2009 11:06 pm

SiokSondri wrote:
untuk perempuan pula...

suba tingu btul2 yg umur 19/20/23... 20an... dorang ni mcm gitu2 saja ba. pakaian sama, shape sama, kadang2 tu beg yg dorang bawa pun sama stail saja... ini amat membosankan terutama bgi yg suka susi mata... nampak punggung pun inda ada guyangan (hi hii iii... jan mara kio monkey)

tapi tingu yg bila menjangkau 30 an... inda la sia sanggup menerangkan di sini.. tapi mimang sekali tetingu trus on saja (kan gaman.... hi hiiii). Siapa yg punya sumandak/bini yg sekitar 30, ati2 la kamu, org keliling meningu btul tu pasal dorang ni semuanya suda stabil byk masa utk jaga diri dari segi solekan, jenama barangan di pakai/diguna dan kegemaran, dorang juga suda mula menjaga kesihatan dgn pgi yoga, kelas tarian2 dll

NAH... ni la yg dikatakan life begin at 30 utk woman. Tpi ni term inda berapa jelas ba ini sebab inda berapa digunakan.

ini sia kurang setuju laa tuan...pakaian atau goyangan tue lebih nampak pada sumandak˛ yg berumur 20an...kenapa? sebab mereka masih muda...lelaki bilang masih fresh bha..mc up to date...klu lelaki tingu pun kobihis suda...tapi klu suda masuk 30an tue aduinaa...guyangan apa lg klu buruyut pun nakalabai suda...apa lagi klu yg suda ada 2 3 org anak...mana lg durg peduli tentang penampilan...klu kena lg ppouan yg x bekerja..klu suda msuk 30an tue yg durg tau jaga anak...kemas rumah...kc makan anak dan laki...penampilan durg tue kurang terjaga suda...mmg dlm sesetengah hal ppuan 30an ni lebih expert terutama yg suda kawin (llaki paham la baitu kan)...mmg ada ppuan 30an yg pdai jaga kecantikan tapi itu ppuan yg berkerjaya tapi realitinya dan kebanyakannya di negara kita ni yg sumandak seja yg rajin jaga kecantikan...klu yg suda 30an tue mcm nda peduli suda sma badan...cuba kita bejalan p bandar mcm d KK la...kita buli kenal ppuan 20an dan ppuan 30an...tingu seja dari penampilan durg...betul kan? hehe...
sebenarnya istilah women life's begin at 30 ini lebih kepada mcm mana ppuan menjaga kesihatan...ini disebabkan apabila umur semakin meningkat penyakit mcm senang mo masuk...kita lihat kadar kematian ppuan yg kena kanser (contoh) kebanykannya yg kna tue adalah ppuan yg over 30 suda...so ppuan 30an ini lebih mengutamakan kesihatan diri berbanding kecantikan luaran mereka...durg p yoga pun utk kesihatan tue tuan...hehe
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Fri Jun 05, 2009 11:08 pm

sebenarnya perempuan mesti malah HARUS menjaga kesihatan, pemakanan dan peminuman....
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Fri Jun 05, 2009 11:11 pm

bushido wrote:
sebenarnya perempuan mesti malah HARUS menjaga kesihatan, pemakanan dan peminuman....

bukan ppuan seja tuan...lelaki pun HARUS menjaga kesihatan...kurang-kurangai po aramai tie...klu buli tue rukuk pun buang...jaga makan minum sebab lelaki yg plg ramai dapat GDL...palis˛ la utk tuan˛ d ILSF...
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Fri Jun 05, 2009 11:13 pm

ally joe wrote:
bushido wrote:
sebenarnya perempuan mesti malah HARUS menjaga kesihatan, pemakanan dan peminuman....

bukan ppuan seja tuan...lelaki pun HARUS menjaga kesihatan...kurang-kurangai po aramai tie...klu buli tue rukuk pun buang...jaga makan minum sebab lelaki yg plg ramai dapat GDL...palis˛ la utk tuan˛ d ILSF...

saya mimang ndak suka isap ruku, minung-minung pun ndak suka... sebab takut cepat tua bah saya ni he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Fri Jun 05, 2009 11:14 pm

itu yg paling bagus...tahniah... rabbit
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Fri Jun 05, 2009 11:15 pm

lagi pun alergi kalau minum bah he he he badan pandai jadi warna merah..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Fri Jun 05, 2009 11:21 pm

bushido wrote:
lagi pun alergi kalau minum bah he he he badan pandai jadi warna merah..

bukan kogutan kaitu...hahaha
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Fri Jun 05, 2009 11:27 pm

ally joe wrote:
bushido wrote:
lagi pun alergi kalau minum bah he he he badan pandai jadi warna merah..

bukan kogutan kaitu...hahaha

ndak bah kalau saya minum arak badan saya jadi merah dan gatal2.. alergi bah..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Sponsored content




PostSubject: Re: Life begin at 40, apa sebenarnya?   Today at 1:52 am

Back to top Go down
 
Life begin at 40, apa sebenarnya?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: