To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 badak vs monyet

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: badak vs monyet   Thu Apr 30, 2009 11:13 am

tersebut la kisah , dua binatang yang sering bertelegah, tidak pernah sependapat, sering bertengkar....si badak dan si monyet...dua2 ni jantan..
suatu hari, mereka terjumpa dengan sebuah pelita ajaib...setelah digosok2 kluarlah jin afrit..sperti dlm cerita yg biasa korang dengar, jin pun bagilah mereka peluang utk meminta sesuatu...

permintaan 1
badak : sa mau semua badak dalam hutan ni jadi betina kecuali saya...
monyet : sa mau motorsikal harley davidson

jin pun kelip mata, flinggggg....semua badak dlam hutan tersebut bertukar mnjadi betina dan ada sebuah motorsikal harley 1300cc berwarna hitam

permintaan 2

badak : sa mau semua badak dlm hutan pahang ni betina kecuali saya.....
monyet : sa mau sehelai jaket kulit dan sebiji helmet jenama Shoei...

jin kelip lagi mata, flinggggg....semua badak dlm hutan pahang tu bertukar mnjadi betina kecuali badak jantan tu dan si monyet mendapat barang barang yg diminta ...helmet Shoei dan jaket kulit hitam...


permintaan 3
jin tu pun berkata..'ni permintaan kamu yg terakhir, pikirlah baik2 apa yg kamu mo minta...' setelah berpkir sejenak badak tu pun berkata...

badak : sa mau semua badak di malaysia ni bertukar jadi betina dan cun melecun dan seksi kcuali saya......

jin kelip mata, flinggg tinggal si badak menjadi satu satunya badak jantan tunggal di malaysia...

jin : hah! kamu pula nak apa monyet? kamu nak kasut boot kulit ke?

monyet tu pun memakai helmetnya, memakai jaket kulitnya, naik atas motor harley lalu menghidupkan enjin...
sambil memandang ke arah badak yg tersenyum lebar tu, monyet tu pun berkata

monyet : saya mau itu badak jantan menjadi gayyyyy!

jin pun kelip mata lalu flingggg.......

maka meraung raung la si badak....." aduh, .....mana aku nak cari jantan ni .....abislaaa.....!


p/s: nahhhh..nilai moral di sini....nafsu kadangkala mengatasi akal.....berfikirlaaah sebelum membuat keputusan mengikut kata hati.......
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: badak vs monyet   Thu Apr 30, 2009 1:53 pm

Si badak minta lebih daripada apa yg sepatutnya dia perlukan..akal harus lbh bijak dr nafsu dan akallah yg perlu mengawal nafsu.. kalu tdk, inilah jadinya..si badak itu.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: badak vs monyet   Thu Apr 30, 2009 8:39 pm

Kesian si badak akibat ke'paluian' si monyet. hahahaa kes dengki laitu. Evil or Very Mad
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: badak vs monyet   Fri May 01, 2009 6:44 am

siuk cerita kao monkey......
kalau kamu yang dpt peluang spt itu, apa yang kamu minta? Very Happy
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: badak vs monyet   Fri May 01, 2009 6:49 pm

kalau saya lah, saya akan minta supaya kena megatoto 20 juta..hihihi
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: badak vs monyet   Sun May 03, 2009 9:23 pm

hi hiii... lusu ooooo
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: badak vs monyet   Tue May 05, 2009 1:58 am

Kalu sia yg dpt peluang memohon..sia akan minta duit yg banyak sj sb duit boleh mndapatkan kebanyakan yg kita mau.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: badak vs monyet   Thu May 07, 2009 8:34 am

moral of d story : kalau minta, jan minta didepan orang lain, nanti org tu sabotaj... Laughing
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: badak vs monyet   Fri May 08, 2009 4:39 pm

hehehe... kesian si badak... sb itu selalu kena fikir yg walaupun kita tiada niat utk bg susah sama org lain, tdk semestinya org lain juga sentiasa niat baik sama kita. So, berhati2lah di jalanraya...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: badak vs monyet   Today at 7:37 pm

Back to top Go down
 
badak vs monyet
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Humor & Fun-
Jump to: