To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 7 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 7 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Sia di jogjakarta

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Sia di jogjakarta   Mon May 04, 2009 11:10 am

hai samua kawang2...... sia sikarang sini jogjakarta indonesia, jd inda dpt sama2 kamu, nt balik malasia sia kawang2 kamu balik...... aduinaaaaa masam lari pula tiun sakapan sabah sia ni, tabawa2 sakapan indon sudah, hihihiiiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Mon May 04, 2009 11:12 am

apa ko buat sana tuan....
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Mon May 04, 2009 11:18 am

sia ikut itu southeast youth program (international assembly) dari 30april sampai 8mei, tp mgkin bisuk malam sia pulang sabah sdh..... hhihihiiiii..... siok oh, kami delegasi nagara2 kana layan bagus butul, nak bas basar2, ada pulis & ambulan ikut2..... tarapik lait mirah pun indada masalah, jalan turus.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Mon May 04, 2009 11:34 am

syok jg... cmana ko buli ikut tu... apa saja la kamu buat d sana
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Mon May 04, 2009 1:50 pm

kalau ko balik..balik dalam kondisi kesihatan yang baik baik..jangan ko bawa H1N1.....jangan bawa apa2 yg tidak bagus...bawa balik yg bagus2 saja...
jan lupa kasi masuk sini ILSF gambar kamurang sedang berkumpulan sana...jan ko luki kasi tenguk gambar ko...teda yg kenal muka ko kalau dalam keadaan beramai ramai....hehehehehe.... Razz
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Mon May 04, 2009 3:49 pm

kau dingar la nasihat si monkey itu pukutarap... dia ni mcm take care about you tau..?? Very Happy
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Mon May 04, 2009 4:09 pm

uinaaaa...jangan salah faham.....bukan take care bah tu...request saja.......matai la bah mo take sama tu orang tua...wakakakaka....
kapisan karang kana unjar balik oleh si pukutarap ani...beliau atu..jangan dimain main..karang berkurapak panjang dia di sini... Laughing
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Mon May 04, 2009 7:44 pm

Saya telah melihat IP Address si gaman..dan memang saya sahkan beliau berada di jogja. wah tumpang gembira ni gaman..balik nanti bawa gambar2 ya..

dan saya rasa ini bukanlah kali pertama dia ke oversea bah sebelum ini. tapi biasalah bah org low profile ini dia enda bagitau apa2..cuma sebagai member yang ada kemudahan melihat IP, saya boleh juga trace dimana lokasi2 si gaman sebelum ini..hehehe
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Mon May 04, 2009 7:51 pm

Mungkin ini ada kena mengena dengan lawatan tuan gaman.

PERTEMUAN PEMUDA ASEAN-JEPANG DI YOGYAKARTA PDF Print E-mail
Written by Rollit
Wednesday, 29 April 2009 19:17

Pertemuan tahunan yang digelar Asosiasi Program Ship For Southeast Asian Youth Program (SSEAYP) International General Assembly (SIGA) atau yang dikenal program Kapal Pemuda Asia-Tenggara Jepang dijadwalkan berlangsung di Yogyakarta, 1-4 Mei 2009.
Yogyakarta, 29/4 (ANTARA) - Pertemuan tahunan yang digelar Asosiasi Program Ship For Southeast Asian Youth Program (SSEAYP) International General Assembly (SIGA) atau yang dikenal program Kapal Pemuda Asia-Tenggara Jepang dijadwalkan berlangsung di Yogyakarta, 1-4 Mei 2009.

"Pembukaan pertemuan SIGA yang akan diikuti sekitar 300 utusan dari negara-negara ASEAN dan Jepang itu akan berlangsung di Pasar Seni Gabusan, Bantul, Daerah Istimewa Yogyakarta (DIY)," kata Kepala Kantor Humas dan Informasi Kabupaten Bantul Bambang Legowo, Rabu.

Seusai pembukaan, menurut dia dilanjutkan dengan pengenalan budaya dan tradisi kehidupan tradisional Yogyakarta di Tembi, Bantul.

Menurut Bambang, pembukaan dan pertemuan yang berlangsung di Pasar Seni Gabusan Bantul itu bermanfaat bagi Bantul, karena budaya dan potensi yang dimiliki kabupaten ini menjadi dikenal.

"Ini merupakan kesempatan yang baik untuk memperkenalkan budaya masyarakat setempat, sekaligus menjalin kerjasama dengan berbagai pihak," katanya.

Ia mengatakan setelah acara pembukaan pertemuan, peserta mengunjungi Candi Borobudur di Magelantg Jawa Tengah untuk menyaksikan sendratari Mahakarya Borobudur, serta mengunjungi Karmabilangga dan Museum Samudraraksa.

"Sedangkan di Yogyakarta para peserta mengunjungi objek wisata di Nol Kilometer Yogyakarta, Benteng Vrederburg, Malioboro dan `Indische Bank` (Bank Indonesia) yang akan menjadi kunjungan berikutnya usai berkunjung ke Jawa Tengah," katanya.

Menurut dia, acara penutupan pertemuan SIGA akan berlangsung di kawasan situs Candi Ratu Boko, Prambanan, Kabupaten Sleman, DIY.

Sementara itu, ketua panitia SIGA Jogja 2009 Happy Hartono mengatakan selama berada di Yogyakarta peserta akan menyaksikan berbagai karya seni tradisional, mengunjungi pedesaan menggunakan andong (kereta berkuda), sepeda, serta menikmati kesenian tradisional setempat.

"Kami ingin memberikan kesan kepada mereka terutama kesan unik selama di Yogyakarta dengan budaya lokal dan kehidupan sosial yang ada di masyarakat," katanya.

Dengan kesan tersebut, kata Bambang mereka akan menceritakan kesan itu di negaranya masing-masing, sehingga nantinya banyak wisatawan datang ke Yogyakarta.

Menurut dia, pertemuan SIGA di Yogyakarta yang mendapat dukungan penuh dari Kementerian Pemuda dan Olah Raga beserta Badan Pariwisata DIY ini diharapkan dapat digunakan sebagai ajang promosi pariwisata di DIY dan Indonesia pada umumnya.

"Melalui kegiatan ini juga diharapkan dapat mempererat kerja sama antar alumni dan pihak terkait, sehingga mampu mendukung program pengembangan sumber daya yang potensial di bidang kepemudaan dan kewirausahaan," katanya.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Mon May 04, 2009 8:58 pm

Program ni kta mohon ka atau ada phak yg mmilih..kalu ada peluang mo jg pg ni. Sblum ni tahun 2006, sia ada pg siam..utk suka2 ja sama geng2 lain..mmg sronok jg di luar negeri wlupun cuma dlm asean hhihii
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Mon May 04, 2009 11:15 pm

pukutarap...
ko pi mengawang di jakarta kah??
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Tue May 05, 2009 12:31 am

Banyak mangkali nampak seluar dlm di sana kan..hihii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Tue May 05, 2009 6:42 am

monkey wrote:
uinaaaa...jangan salah faham.....bukan take care bah tu...request saja.......matai la bah mo take sama tu orang tua...wakakakaka....
kapisan karang kana unjar balik oleh si pukutarap ani...beliau atu..jangan dimain main..karang berkurapak panjang dia di sini... Laughing

hehehe... jgn marah ya monkey... joking2 saja bah..
kita harap si pukutarap selamat kembali dengan selamat dan akan share pengalaman beliau di sana.
Mungkinkah dia nampak saluar dalam sana?? atau lebih dari itu... Twisted Evil
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Tue May 05, 2009 8:06 am

pukutarap ja ba nama dia .. tp jauh merantau... karaja pn putng gatah ja ba kunun.... hahahaha.....jan2 ko urang yg sy cari utk buat sy punya tesis ni .... yahahaha
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Tue May 05, 2009 10:12 am

jgan kita parcaya 100% mereka yang putung gata rajin masuk sini ilsf. Kita kana ingat pemutung gata kabanyakan baliau2 saja... yang hampir buta IT. jd saya pikir pukutarap tu bukan putung gata saja .. walaupun dia mungkin mahir putung gata tapi itu tinggal kenangan lama saja... Very Happy
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Tue May 05, 2009 10:36 am

fonsus wrote:
pukutarap ja ba nama dia .. tp jauh merantau... karaja pn putng gatah ja ba kunun.... hahahaha.....jan2 ko urang yg sy cari utk buat sy punya tesis ni .... yahahaha

belum abis memancing ka fonsus? Laughing
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Tue May 05, 2009 11:36 am

adunaaaa..... siuk uga sini bah, enjoy..... samua kami ada 10 nagara, kira2 350 org, dr malasia 110 (sabah 43)..... bila jalan guna 9 mangkali tu bas2 basar, dapan sakali ada pulis, paling balakang ikut2 itu ambulan..... inddada lampu mirah, lansar sj jalan pasal ada tarapik kasi stop kerita2...... Laughing begitu pula kalou gelegasi nagara2...... Cool dan mana2 pigi pun kana jaga butul2 pulis..... di uar hutil pun standby sj tiu pulis & ambulan..... Rolling Eyes
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Tue May 05, 2009 11:41 am

monkey wrote:
kalau ko balik..balik dalam kondisi kesihatan yang baik baik..jangan ko bawa H1N1.....jangan bawa apa2 yg tidak bagus...bawa balik yg bagus2 saja...
jan lupa kasi masuk sini ILSF gambar kamurang sedang berkumpulan sana...jan ko luki kasi tenguk gambar ko...teda yg kenal muka ko kalau dalam keadaan beramai ramai....hehehehehe.... Razz
hihihihiiiiii hepi sia si daling monkey ambil barat..... jan risau daling, sia inda bawa apa2 yg inda bagus balik sabah, nt sia kasi tinggal di arpot.... Very Happy
Yorut_orut wrote:
kau dingar la nasihat si monkey itu pukutarap... dia ni mcm take care about you tau..?? Very Happy
dingarrrr..... dr dulu sdh sia tau dia take care.... Laughing
monkey wrote:
uinaaaa...jangan salah faham.....bukan take care bah tu...request saja.......matai la bah mo take sama tu orang tua...wakakakaka....
kapisan karang kana unjar balik oleh si pukutarap ani...beliau atu..jangan dimain main..karang berkurapak panjang dia di sini... Laughing
bekurapak? hihihihiiiiii tingu mood ba gia tu....
alphawaves wrote:
Saya telah melihat IP Address si gaman..dan memang saya sahkan beliau berada di jogja. wah tumpang gembira ni gaman..balik nanti bawa gambar2 ya..

dan saya rasa ini bukanlah kali pertama dia ke oversea bah sebelum ini. tapi biasalah bah org low profile ini dia enda bagitau apa2..cuma sebagai member yang ada kemudahan melihat IP, saya boleh juga trace dimana lokasi2 si gaman sebelum ini..hehehe
aduinaaaa si gaman butul2 sek ip sia oo..... nasip baik sia inda buhung.....
alphawaves wrote:
Mungkin ini ada kena mengena dengan lawatan tuan gaman.

PERTEMUAN PEMUDA ASEAN-JEPANG DI YOGYAKARTA PDF Print E-mail
Written by Rollit
Wednesday, 29 April 2009 19:17

Pertemuan tahunan yang digelar Asosiasi Program Ship For Southeast Asian Youth Program (SSEAYP) International General Assembly (SIGA) atau yang dikenal program Kapal Pemuda Asia-Tenggara Jepang dijadwalkan berlangsung di Yogyakarta, 1-4 Mei 2009.
Yogyakarta, 29/4 (ANTARA) - Pertemuan tahunan yang digelar Asosiasi Program Ship For Southeast Asian Youth Program (SSEAYP) International General Assembly (SIGA) atau yang dikenal program Kapal Pemuda Asia-Tenggara Jepang dijadwalkan berlangsung di Yogyakarta, 1-4 Mei 2009.

"Pembukaan pertemuan SIGA yang akan diikuti sekitar 300 utusan dari negara-negara ASEAN dan Jepang itu akan berlangsung di Pasar Seni Gabusan, Bantul, Daerah Istimewa Yogyakarta (DIY)," kata Kepala Kantor Humas dan Informasi Kabupaten Bantul Bambang Legowo, Rabu.

Seusai pembukaan, menurut dia dilanjutkan dengan pengenalan budaya dan tradisi kehidupan tradisional Yogyakarta di Tembi, Bantul.

Menurut Bambang, pembukaan dan pertemuan yang berlangsung di Pasar Seni Gabusan Bantul itu bermanfaat bagi Bantul, karena budaya dan potensi yang dimiliki kabupaten ini menjadi dikenal.

"Ini merupakan kesempatan yang baik untuk memperkenalkan budaya masyarakat setempat, sekaligus menjalin kerjasama dengan berbagai pihak," katanya.

Ia mengatakan setelah acara pembukaan pertemuan, peserta mengunjungi Candi Borobudur di Magelantg Jawa Tengah untuk menyaksikan sendratari Mahakarya Borobudur, serta mengunjungi Karmabilangga dan Museum Samudraraksa.

"Sedangkan di Yogyakarta para peserta mengunjungi objek wisata di Nol Kilometer Yogyakarta, Benteng Vrederburg, Malioboro dan `Indische Bank` (Bank Indonesia) yang akan menjadi kunjungan berikutnya usai berkunjung ke Jawa Tengah," katanya.

Menurut dia, acara penutupan pertemuan SIGA akan berlangsung di kawasan situs Candi Ratu Boko, Prambanan, Kabupaten Sleman, DIY.

Sementara itu, ketua panitia SIGA Jogja 2009 Happy Hartono mengatakan selama berada di Yogyakarta peserta akan menyaksikan berbagai karya seni tradisional, mengunjungi pedesaan menggunakan andong (kereta berkuda), sepeda, serta menikmati kesenian tradisional setempat.

"Kami ingin memberikan kesan kepada mereka terutama kesan unik selama di Yogyakarta dengan budaya lokal dan kehidupan sosial yang ada di masyarakat," katanya.

Dengan kesan tersebut, kata Bambang mereka akan menceritakan kesan itu di negaranya masing-masing, sehingga nantinya banyak wisatawan datang ke Yogyakarta.

Menurut dia, pertemuan SIGA di Yogyakarta yang mendapat dukungan penuh dari Kementerian Pemuda dan Olah Raga beserta Badan Pariwisata DIY ini diharapkan dapat digunakan sebagai ajang promosi pariwisata di DIY dan Indonesia pada umumnya.

"Melalui kegiatan ini juga diharapkan dapat mempererat kerja sama antar alumni dan pihak terkait, sehingga mampu mendukung program pengembangan sumber daya yang potensial di bidang kepemudaan dan kewirausahaan," katanya.

Rungkud wrote:
Banyak mangkali nampak seluar dlm di sana kan..hihii..
hihihihiiiiii ada jugalah tp inda barani ambil gambar..... Laughing
fonsus wrote:
pukutarap ja ba nama dia .. tp jauh merantau... karaja pn putng gatah ja ba kunun.... hahahaha.....jan2 ko urang yg sy cari utk buat sy punya tesis ni .... yahahaha
hhihihiiiiii inda bah tuan, kao sala urang tu..... bila kao mo ambil phd memutung gata, nah sari sia.....
Yorut_orut wrote:
jgan kita parcaya 100% mereka yang putung gata rajin masuk sini ilsf. Kita kana ingat pemutung gata kabanyakan baliau2 saja... yang hampir buta IT. jd saya pikir pukutarap tu bukan putung gata saja .. walaupun dia mungkin mahir putung gata tapi itu tinggal kenangan lama saja... Very Happy
hihihihiiiiii...... mantap butul sakapan si tuan orut ni.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Tue May 05, 2009 3:51 pm

Nasib baik ada suda multy-quote..kalu tdk..sangsara ko pukutarap mnjawab..hihiii
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Wed May 06, 2009 12:29 am

hahaha... si tuan puku tarap ni low profile lagi ba... malu2 kunun mo berterus terang... jan2 ko ni adalah di antara org2 yg hebat d sabah ni tuan... hahaha
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Wed May 06, 2009 12:30 am

SiokSondri wrote:
fonsus wrote:
pukutarap ja ba nama dia .. tp jauh merantau... karaja pn putng gatah ja ba kunun.... hahahaha.....jan2 ko urang yg sy cari utk buat sy punya tesis ni .... yahahaha

belum abis memancing ka fonsus? Laughing

masi lagi memancing ni tuan... hahahaha
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Wed May 06, 2009 12:35 am

fonsus wrote:
hahaha... si tuan puku tarap ni low profile lagi ba... malu2 kunun mo berterus terang... jan2 ko ni adalah di antara org2 yg hebat d sabah ni tuan... hahaha

Nah saya pun enda sabar2 mo dengar penerangan tulus ikhlas dari si gaman ini..hihi
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Thu May 07, 2009 8:29 am

alphawaves wrote:
fonsus wrote:
hahaha... si tuan puku tarap ni low profile lagi ba... malu2 kunun mo berterus terang... jan2 ko ni adalah di antara org2 yg hebat d sabah ni tuan... hahaha

Nah saya pun enda sabar2 mo dengar penerangan tulus ikhlas dari si gaman ini..hihi

ya btul... penerangan yang tulus ikhlas... jan yg om punya tulus ikhlas (mcm cerita : sia kasi kao sendawan...)
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Fri May 08, 2009 4:33 pm

wah hebat ko tuan pukutarap... entah bilalah saya dpt ke luar negara.. duit cukup2 sj...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Fri May 08, 2009 8:52 pm

aduinaaaaa..... baru babarapa hari, rindu sdh sia sama sabah..... tarmasuklah gelpren2 sia sana kabun gatah..... rasa lega butul dpt balik sabah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Today at 9:50 pm

Back to top Go down
 
Sia di jogjakarta
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Forum :: Welcome back to ILSF-
Jump to: