To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Sia di jogjakarta

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Fri May 08, 2009 9:21 pm

Bah kasih pasing2 itu gambar gaman..mana tau ada yang banyak tatoo sana..hihihi
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Fri May 08, 2009 9:37 pm

hihihhiiiiii..... sia sari2 dulu mana gambar yg santik2.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Fri May 08, 2009 10:11 pm

ini gambar sia ambil sendiri..... candi borobudur..... masa kisil2 dulu kita ada barajal sajarah.....

Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Fri May 08, 2009 10:17 pm

pirst time sia nampak gunung barapi idup2..... ini Gunung Merapi, masi aktip, last dia malatup taun 2006..... ditingu dr candi borobudur, kerual asap2 lagi..... sia sakap sama itu urang indon, betuah diurang ada gunung barapi di nagara diurang, ramai palansung dtg..... dia sanyum sj..... Very Happy

Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Sat May 09, 2009 12:59 am

ini antara urang2 yg ikut itu prugrim, sibuk butul diurang mangambil gambar sana candi borobudur.....

Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Sat May 09, 2009 1:10 am

oh ya, jan susa2 mansari mana satu si pukutarap dlm gambar di atas, mimang indada pasal sia yg ambil gambar, hihihihiiiii...... Laughing

jakarta - mo 12 hingga 13 juta urang
jogjakarta - 3 juta urang
seluru indonesia - kirakira 230 juta urang
malasia - 27juta Smile

aduinaaaa...... talampau ramai urang, susa mo jalan terutama di kaki2 lima kadai, susa mo tambus itu urang ramai

talampau banyak mutusikal, masam samut sj..... parampuan2 pun sampin2 menunggang mutusikal.....

kerita panumpang sana, masam teksi, aduinaaaaa...... dakat samua jenis toyota..... ada avanza, vios, inova..... ada juga hyundai, mitsubishi..... samua yg mahal2 sini malasia..... heran juga mula2, tp bila sia tanya, rupanya sana ada kilang kerita2 ini, sabap itulah murah..... malu pula sia tepikir teksi2 sini malasia khasnya sabah, paling2 proton wira, iswara...... kansil..... hihihihihiiii.... ada juga toyota crown, tp kerita dulu2..... Smile
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Sat May 09, 2009 1:17 am

parampuan sana santik2 juga, inda masam spesis yg kita nampak sini sabah......

diurang malayan butul palansung, inda sumbung......

sana sini buli nampak seni ukiran, lukisan.....

indada bilang pusat bandar pasal sapanjang jalan ada kadai2, diurang kasi jd rumah sabagi kadai..... salang sali rumah, kemudian kadai, tiba2 ada tanaman padi, kabun salak, rumah lg, kadai lagi..... tapi rumah sana kisil2 sj waloupun di kawasan 'bandar'..... pindik kata setiap rumah adalah yg dijual.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Sat May 09, 2009 1:29 am

jalanraya masam sambarang sj jalan, sampit lg tu, itu mutu2sikal pun aduinaaaa sampin butul mansalah2, masam mangaras kaki sia mem'brek' pasal masam besentuh sdh sama bas yg kami naik tp inda juga eksiden..... kaadaan sana masam rujak butul, ada kerita, ada luri, beca, basikal jual2 bakso..... dan kalou malam, berenti sj di mana2 trapik lait, banyak urang dtg minta2 duit.....

turus sia tepikir, ujan amas di nagara urang, ujan batu di nagara sendiri, lebi bagus di nagara sendiri..... Smile sana mimang santiklah, tapi...... aduinaaaa indalah sia buli idup sana.....

pasal barangan, masam sama sj, ada murah sikit..... rm33 = lebikurang rp100,000, pandai diurang, rasa masam murah tp bila konvert pigi duit kita, lebi kurang sj harga...... makan mimang murahlah..... sia beli memory kad kamira 2gb, rp250,000, duit kita kira2 rm70 lebi juga..... sama sjlah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Sat May 09, 2009 1:33 am

di sana masam2 ada..... dari yg kisil sampai yg basar, samua ada..... krap2tangan jan sakaplah..... yg inda lujik pun ada juga diurang jual pasal dasakan idup..... sampai sia tepikir, kalou itu taie buli mudipaid, buat kurupukkah, minyak wangikah, sdh lama diurang buat, nasip baik inda buli..... antah2 sdh diurang suba2 buatpun..... sia tepikir, patutlah yg dtg sini sabah/malasia, inda mo balik sdh indon.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Sat May 09, 2009 1:41 am

ndak ko modipait 1 urang cewek lalu bawa balik di sabah tuang...??
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Sat May 09, 2009 1:47 am

ada juga sia suba2 tuang tp dia inda mau kana bawa sini sabah..... tarpaksa sia 'modipait' di sana sjlah..... Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Sat May 09, 2009 1:55 am

ka ka ka ndak ko mengencang kah kawang?? mau mengencang baru ikutan ke sabah itu kawang??
jangang ketagih di jogjakarta tuang... saya khuatir pak ha ha ha

ndak ko pergi memohon kartu penduduk di sana pak?? ktp??
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Sat May 09, 2009 3:21 am

Jadi gaman..sudi2 lah berkongsi cerita dgn kami bah.. apa tujuan konvension ini sebenarnya, dan tuan rungkud juga kalau tidak silap ada bertanya soalan seperti bagaimana menyertai rombongan ini, apa kah kriteria2 calon yg di kehendaki.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Sat May 09, 2009 1:48 pm

bulibah.....

sia dpt ikut ni pun by accident sabanarnya, ada kawan tanya mau ikutkah, sia bilang bulibah kalou kao (sia barat hati juga sabanarnya sabap tarpaksa suti drpd memutung gata)..... tiba2 dpt fax dr kementerian belia & sukan nagara di putrajaya..... turus dpt suti tampa rekod dari karaja putung gata, hihihihiiiiii..... suba kamu
masuk sana website SSEYAP (ship of southeast asia youth program)..... sepintas lalu, prugrim ini jipun start taun 1974 lg...... objektipnya utk tujuan integrasi nagara2, malansung2..... tiap taun ganti2 nagara jd tuan rumah, taun lalu sana cebu pelipin, taun ini sana indon, taun dapan sana thailand di ayuthaya...... masam ada paluang lg sia pigi, harap2lah...... Smile kalou nasip bagus butul, buli dapat ikut sana kapal Nippon Maru Japan,
kapal basar, balayar 3 bulan, ikut masam2 aktiviti siuk2..... balayar sama2 ramai urang dr 10 nagara + jipun..... kalou kamu minta rikumin ikut, siapun inda tau mau minta rikumin drpd siapa..... Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Sat May 09, 2009 2:24 pm

sia masuk di satu shoping komplex, ok juga..... basar juga..... suma masam limited diurang punya barangan..... krap2tangan, kain2, hp..... inda barapa palbagai masam sini malasia..... inda taulah pula di komplex2 lain..... jalan jalan jalan jalan..... sia jumpa yg indada sini malasia..... cd2 prugrim/sopware komputer bibas dijual..... komplete ada komputer lagi, kao pilih sj mana prugrim kao mau, turus buli burn..... masam2 progrim ada...... sia tingu2 masam banyak juga prugrim yg sia suka tp indalah sia beli..... kalou sini malasia, aduinaaaaa sikijap sj kao dlm luri kementerian pardagangan sdh..... kana kasi jumpa si..... siapa itu menteri pardagangan tu?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Sat May 09, 2009 4:45 pm

Terima kasih dengan pengakuan tulus ikhlas ini gaman..nah semoga pertanyaan dari kawan2 kita yang sedikit sebanyak terjawap sudah hendaknya.

Antara lain wahh saya cukup bangga kerana salah seorang dari rakan kita forum ini telah pun terpilih mewakili malaysia. Seolah2 pada saya ini satu penghormatan kepada warga sabah dan forum kita ini juga.

Berapa baik gaman kalau kao pakai t-shirt bertulis nama forum kita ini. sedikit sebanyak itu satu marketing paling mahal pernah terjadi mengkali.
Back to top Go down
Rambabi
Prebet
Prebet


Number of posts : 55
Registration date : 2009-01-31

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Sat May 09, 2009 6:23 pm

ya, betoilah.. hebatlah u ni pukutarap... boleh jln2 melancung kat negara jiran.. sayepun kalau ada peluang nak ikut jugak...
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Fri May 15, 2009 12:25 pm

pukutarap wrote:
parampuan sana santik2 juga, inda masam spesis yg kita nampak sini sabah......

diurang malayan butul palansung, inda sumbung......


sana sini buli nampak seni ukiran, lukisan.....

indada bilang pusat bandar pasal sapanjang jalan ada kadai2, diurang kasi jd rumah sabagi kadai..... salang sali rumah, kemudian kadai, tiba2 ada tanaman padi, kabun salak, rumah lg, kadai lagi..... tapi rumah sana kisil2 sj waloupun di kawasan 'bandar'..... pindik kata setiap rumah adalah yg dijual.....

sy suka betul tu ayat.... yahahahaha
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Fri May 15, 2009 2:37 pm

kalou yg spesis sini sabah tu, yg mgkin kana rejek di sana bah, hihihiihiii..... inda dpt basaing, nah turus diurang lari pigi sabah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Mon May 18, 2009 4:18 am

bagus tu kalo tu perempuan2 ja yg lari p sabah... yg lelaki tingal d sana ja ... nanti bikin sama ja...
Back to top Go down
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Wed May 20, 2009 6:27 pm

tdk perlu mereka lari ke sini, mmg sdh ramai pun, hehe... pilih sj mana yg disukai... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Sia di jogjakarta   Today at 3:45 pm

Back to top Go down
 
Sia di jogjakarta
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Forum :: Welcome back to ILSF-
Jump to: