To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Tips Dan Teknik Pemasaran Tanpa Kos Yang Berkesan
by SchulzCube Thu Nov 16, 2017 6:07 pm

» Jualan HOT Produk Resell Rights Kombo 2017
by xbest Mon Nov 13, 2017 9:28 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Sun Oct 29, 2017 12:57 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
November 2017
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
CalendarCalendar

Share | 
 

 Adakah berniaga CC atau jual alat-alat Komputer menguntungkan?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Adakah berniaga CC atau jual alat-alat Komputer menguntungkan?   Sun Sep 14, 2008 1:04 am

bah...siapa yang ada pengalaman ni bidang?


Last edited by bushido on Sun Sep 14, 2008 10:50 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
niche
Special Rank
avatar

Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Adakah berniaga CC atau jual alat-alat Komputer menguntungkan?   Sun Sep 14, 2008 6:35 pm

mungkin menguntungkan ttp bergantung di mana letaknya cybercafe tersebut. Sekarang ni telah begitu banyak seklai cybercafe, jd sdh tentu persaingan agak sengit. Apa yg saya tahu, setiap komputer dlm kedai tersebut haruslah mempunyai lesen, demikian juga dgn setiap softwarenya... bermakna, memerlukan modal yg mgkin 'lumayan'. Prestasi cyber cafe sama ada menguntungkan atau tdk, boleh dilihat drpd suasana cyber cafe tersebut pd setiap hari. Saya tdk tahulah sama ada menguntungkan atau tdk, tp melihat kpd ramainya remaja2 & mgkin budak2 sekolah yg dtg utk semata2 bermain games, mgkin menunjukkan bhw ia kurang menguntungkan hinggakan setakat mengharap murid2 sekolah dtg bermain computer games... jd, lumayan mungkin tdk, tp masih lg untung...
Back to top Go down
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Adakah berniaga CC atau jual alat-alat Komputer menguntungkan?   Sun Sep 14, 2008 8:50 pm

buli tau bah kalau cyber cafe tu untung atau tida...kalau cyber cafe tu masih beroparasi bulan barikutnya dan baturusan sampai tahun dapan dan tahun barikutnya kira untung lah tu...tapi kalau bulan barikutnya sudah tutup kadai artinya tida untunglah tu..hihihi Smile
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Adakah berniaga CC atau jual alat-alat Komputer menguntungkan?   Mon Sep 15, 2008 7:55 pm

Pak Belalang wrote:
buli tau bah kalau cyber cafe tu untung atau tida...kalau cyber cafe tu masih beroparasi bulan barikutnya dan baturusan sampai tahun dapan dan tahun barikutnya kira untung lah tu...tapi kalau bulan barikutnya sudah tutup kadai artinya tida untunglah tu..hihihi Smile

ha ha ha betul juga ni pak.. dari segi masa depannya mungkin lambat sikit kalau di buka di kawasan2 pekan kecil tetapi lambat laun pasti malatup juga mungkin sebab siapa yang tak mau komputer kan?
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Adakah berniaga CC atau jual alat-alat Komputer menguntungkan?   Mon Sep 15, 2008 10:24 pm

tp kalou kao buka kadai komputer, jual2 & servis, sia parsaya pasti akan mandpt sambutan yg mambaransangkan..... suma misti mo pandailah...... tp inda taulah barapa duit mudal utk pusingan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Adakah berniaga CC atau jual alat-alat Komputer menguntungkan?   Mon Sep 15, 2008 11:26 pm

ini mau kena tanya pak belalang kita ni..he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Adakah berniaga CC atau jual alat-alat Komputer menguntungkan?   Tue Sep 16, 2008 12:15 am

bushido wrote:
ini mau kena tanya pak belalang kita ni..he he

kanapa mau tanya Pak B pula..?Pak B ni bukan pakar dalam hal ini...hihihi Smile
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Adakah berniaga CC atau jual alat-alat Komputer menguntungkan?   Tue Sep 16, 2008 12:30 am

manalah tau ada ideo emas ko tiba2 munsul dalam malam-malam begini he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Adakah berniaga CC atau jual alat-alat Komputer menguntungkan?   Tue Sep 16, 2008 2:05 am

bushido wrote:
manalah tau ada ideo emas ko tiba2 munsul dalam malam-malam begini he he

Pak B belum nampak apa apa idea lagi dalam mangkuk sakti Pak B ni...mungkin sikit masa lagi ada parkambangan...hihihi Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Adakah berniaga CC atau jual alat-alat Komputer menguntungkan?   

Back to top Go down
 
Adakah berniaga CC atau jual alat-alat Komputer menguntungkan?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Business & Entrepreneurship-
Jump to: