To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 anjing berenang

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: anjing berenang   Sun May 24, 2009 3:21 am

alkisah tersebut la kisah...ada 2 ekor anjing terdampar di sebuah pulau yang amat jauh dari tanah besar.setelah seminggu menunggu utk diselamatkan, nampaknya teda satu pun kapal laut yang lalu.maka kedua ekor anjing ni pun mengambil keputusan untuk berenang ke tanah besar." kita akan berlatih berenang selama 2 minggu...bila latihan kita suda cukup barulah kita akan berenang ke tanah besar" kata c anjing a kepada c anjing b. maka bermula lah latihan berenang mereka.setiap hari, anjing a akan berlatih berenang sejauh 2 km.tetapi, anjing b pula hanya duduk diam memerhati anjing a yang giat berlatih. anjing a heran melihat anjing b yang tidak pernah berlatih berenang.dlm hatinya dia berkata " klu msa di tengah laut nanti dia lemas, saya tidak akan menolongnya kerana dia sendiri tidak pernah berlatih untuk berenang". setelah genap 2 minggu, anjing a pun bersiap sedia memulakan misi menyelamatkan diri mereka. " ko berenang la dulu...nanti saya menyusul" kata anjing b kepada anjing a. lagila hairan c anjing a tapi dia suda tidak peduli lagi.dia hanya mahu menyelamatkan diri lalu dia pun mula berenang.setelah satu jam anjing a berenang di lautan tiba-tiba c anjing b berenang melintasinya dengan laju sekali.punya la terkejut c anjing a melihat kekuatan c anjing b. lalu dia pun berusaha mengejar c anjing b. beberapa jam kemudian, akhirnya sampai juga c anjing a d tanah besar. dia lihat c anjing b sudah pun sampai dan sedang duduk berehat tanpa sedikit pun rasa kepenatan. dengan perasaan yang tidak puas hati, c anjing a pun datang bertanya kepada anjing b. "saya tidak pernah lihat ko berlatih berenang, tapi macam mana ko buli berenang lebih pantas dari saya!" kata anjing a dengan nada yang amat marah. anjing b berdiri sambil menepuk dada dengan bangganya dan menjawab " isai mala ti...anjing laut bo ti..." Very Happy

moral of the story : jgn pdg rendah kebolehan org lain...hehehe Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: anjing berenang   Sun May 24, 2009 11:35 am

silaka kau prebet aly joe... naaa suda saya klik kasi kau reputation! berabis la kunun sia mau tau kenapa dia inda belatih berenang, rupa2 anjing laut..... inda tepikir langsung! Laughing lol!
Back to top Go down
Mojibap
Prebet
Prebet


Number of posts : 59
Registration date : 2009-01-31

PostSubject: Re: anjing berenang   Sun May 24, 2009 1:26 pm

bagus crite ni... aku klik kau...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: anjing berenang   Sun May 24, 2009 2:30 pm

Sia suda dgr cerita anjing laut dan jg anjing konvensional ni tp dlm versi lain..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
MooK
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 161
Age : 33
Location : pin up pin
Registration date : 2009-04-19

PostSubject: Re: anjing berenang   Mon May 25, 2009 11:05 pm

ui na darling sia mula berforum sudah.. haha
Back to top Go down
http://www.keningaukini.com
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: anjing berenang   Tue May 26, 2009 3:44 pm

adeehhh..saya pada mulanya mati2 menyangka si anjing b ini ada sakti yg saja2 di pendamnya, dan hanya di kerualkan time kesusahan saja..rupa2nya endada sakti tapi sebagai anjing laut memang berenang itu memang kepakarannya..

hhihihi..joke yg bagus dan agak konfiden serta sangat tricky..hahaha..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: anjing berenang   Tue May 26, 2009 8:44 pm

ya bah, banyak pula joke bagus2 si tuan mook ni.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
MooK
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 161
Age : 33
Location : pin up pin
Registration date : 2009-04-19

PostSubject: Re: anjing berenang   Wed May 27, 2009 1:07 am

pukutarap wrote:
ya bah, banyak pula joke bagus2 si tuan mook ni.....
sebenarnya joke dari sia sikit ja tapi kebanyakan joke sia dapat dari kawanČ.. tidak kira dari sms, email, atau DLL, semua sia taip dan save di komputer.. sia cuma copy untuk kita kongsi bersama..
Back to top Go down
http://www.keningaukini.com
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: anjing berenang   Fri May 29, 2009 11:52 pm

SiokSondri wrote:
silaka kau prebet aly joe... naaa suda saya klik kasi kau reputation! berabis la kunun sia mau tau kenapa dia inda belatih berenang, rupa2 anjing laut..... inda tepikir langsung! Laughing lol!

uinaa...tq ahh... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: anjing berenang   Fri May 29, 2009 11:53 pm

Mojibap wrote:
bagus crite ni... aku klik kau...

pounsikou terima kasih.. Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: anjing berenang   Fri May 29, 2009 11:55 pm

MooK wrote:
ui na darling sia mula berforum sudah.. haha

aiks...isai mala ti...haha... tongue
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: anjing berenang   Fri May 29, 2009 11:56 pm

pukutarap wrote:
ya bah, banyak pula joke bagus2 si tuan mook ni.....

alalla...ni bukan joke c mook tau..ni joke sia...hahaha
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: anjing berenang   Today at 3:47 am

Back to top Go down
 
anjing berenang
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Humor & Fun-
Jump to: