To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 8 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 8 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Tips Dan Teknik Pemasaran Tanpa Kos Yang Berkesan
by SchulzCube Thu Nov 16, 2017 6:07 pm

» Jualan HOT Produk Resell Rights Kombo 2017
by xbest Mon Nov 13, 2017 9:28 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Sun Oct 29, 2017 12:57 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Father’s Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
November 2017
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
CalendarCalendar

Share | 
 

 anjing berenang

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: anjing berenang   Sun May 24, 2009 3:21 am

alkisah tersebut la kisah...ada 2 ekor anjing terdampar di sebuah pulau yang amat jauh dari tanah besar.setelah seminggu menunggu utk diselamatkan, nampaknya teda satu pun kapal laut yang lalu.maka kedua ekor anjing ni pun mengambil keputusan untuk berenang ke tanah besar." kita akan berlatih berenang selama 2 minggu...bila latihan kita suda cukup barulah kita akan berenang ke tanah besar" kata c anjing a kepada c anjing b. maka bermula lah latihan berenang mereka.setiap hari, anjing a akan berlatih berenang sejauh 2 km.tetapi, anjing b pula hanya duduk diam memerhati anjing a yang giat berlatih. anjing a heran melihat anjing b yang tidak pernah berlatih berenang.dlm hatinya dia berkata " klu msa di tengah laut nanti dia lemas, saya tidak akan menolongnya kerana dia sendiri tidak pernah berlatih untuk berenang". setelah genap 2 minggu, anjing a pun bersiap sedia memulakan misi menyelamatkan diri mereka. " ko berenang la dulu...nanti saya menyusul" kata anjing b kepada anjing a. lagila hairan c anjing a tapi dia suda tidak peduli lagi.dia hanya mahu menyelamatkan diri lalu dia pun mula berenang.setelah satu jam anjing a berenang di lautan tiba-tiba c anjing b berenang melintasinya dengan laju sekali.punya la terkejut c anjing a melihat kekuatan c anjing b. lalu dia pun berusaha mengejar c anjing b. beberapa jam kemudian, akhirnya sampai juga c anjing a d tanah besar. dia lihat c anjing b sudah pun sampai dan sedang duduk berehat tanpa sedikit pun rasa kepenatan. dengan perasaan yang tidak puas hati, c anjing a pun datang bertanya kepada anjing b. "saya tidak pernah lihat ko berlatih berenang, tapi macam mana ko buli berenang lebih pantas dari saya!" kata anjing a dengan nada yang amat marah. anjing b berdiri sambil menepuk dada dengan bangganya dan menjawab " isai mala ti...anjing laut bo ti..." Very Happy

moral of the story : jgn pdg rendah kebolehan org lain...hehehe Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: anjing berenang   Sun May 24, 2009 11:35 am

silaka kau prebet aly joe... naaa suda saya klik kasi kau reputation! berabis la kunun sia mau tau kenapa dia inda belatih berenang, rupa2 anjing laut..... inda tepikir langsung! Laughing lol!
Back to top Go down
Mojibap
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 59
Registration date : 2009-01-31

PostSubject: Re: anjing berenang   Sun May 24, 2009 1:26 pm

bagus crite ni... aku klik kau...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: anjing berenang   Sun May 24, 2009 2:30 pm

Sia suda dgr cerita anjing laut dan jg anjing konvensional ni tp dlm versi lain..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
MooK
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Male Number of posts : 161
Age : 34
Location : pin up pin
Registration date : 2009-04-19

PostSubject: Re: anjing berenang   Mon May 25, 2009 11:05 pm

ui na darling sia mula berforum sudah.. haha
Back to top Go down
http://www.keningaukini.com
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: anjing berenang   Tue May 26, 2009 3:44 pm

adeehhh..saya pada mulanya mati2 menyangka si anjing b ini ada sakti yg saja2 di pendamnya, dan hanya di kerualkan time kesusahan saja..rupa2nya endada sakti tapi sebagai anjing laut memang berenang itu memang kepakarannya..

hhihihi..joke yg bagus dan agak konfiden serta sangat tricky..hahaha..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: anjing berenang   Tue May 26, 2009 8:44 pm

ya bah, banyak pula joke bagus2 si tuan mook ni.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
MooK
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Male Number of posts : 161
Age : 34
Location : pin up pin
Registration date : 2009-04-19

PostSubject: Re: anjing berenang   Wed May 27, 2009 1:07 am

pukutarap wrote:
ya bah, banyak pula joke bagus2 si tuan mook ni.....
sebenarnya joke dari sia sikit ja tapi kebanyakan joke sia dapat dari kawan˛.. tidak kira dari sms, email, atau DLL, semua sia taip dan save di komputer.. sia cuma copy untuk kita kongsi bersama..
Back to top Go down
http://www.keningaukini.com
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: anjing berenang   Fri May 29, 2009 11:52 pm

SiokSondri wrote:
silaka kau prebet aly joe... naaa suda saya klik kasi kau reputation! berabis la kunun sia mau tau kenapa dia inda belatih berenang, rupa2 anjing laut..... inda tepikir langsung! Laughing lol!

uinaa...tq ahh... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: anjing berenang   Fri May 29, 2009 11:53 pm

Mojibap wrote:
bagus crite ni... aku klik kau...

pounsikou terima kasih.. Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: anjing berenang   Fri May 29, 2009 11:55 pm

MooK wrote:
ui na darling sia mula berforum sudah.. haha

aiks...isai mala ti...haha... tongue
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: anjing berenang   Fri May 29, 2009 11:56 pm

pukutarap wrote:
ya bah, banyak pula joke bagus2 si tuan mook ni.....

alalla...ni bukan joke c mook tau..ni joke sia...hahaha
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: anjing berenang   

Back to top Go down
 
anjing berenang
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Humor & Fun-
Jump to: