To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Apa kerita kamu pakai...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Apa kerita kamu pakai...   Sun May 24, 2009 10:30 pm

hihhiii bukan mau banding2 kerita ba, suma mau tau apa perasaan kamu ttg kerita yg kamu pakai tu, untuk jadi referen siapa2 kalau mau beli kerita nanti...
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Sun May 24, 2009 10:34 pm

Ba sia stat... kerita sia pakai p aramai ti adalah kancil. Dulu kapasitinya 660cc tapi kanana talampau sia takan minyak, trus injin hangkang, jadi suda tukar p 850cc laa... ia mimang makin power la, minyak pula inda ketara pula peningkatannya.

Kancil ni sanang masuk sana sini... meroda di kabun gata pun buli.... Twisted Evil lagipn maintenancenya murah saja, inda sampai RM100 sebulan... itupun jarang2... kancil saya lahir tahun 1997. Inda uba apa2 cuma cabel p distributornya saya tukar kasi besar sikit supaya combustionnya cepat dan power...., inda paya la tukar p turbo tu mcm org lain bikin, banyak songeh ni tukar turbo klu inda maintain!
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Sun May 24, 2009 11:25 pm

hihihihiii serita pasal kerita ni sia malu sikit bah...... Wink sia pakai kerita pikap...... anggaplah dia 'vego'...... Smile kalou jalan bising butul..... kalou jalan garabol, sampai destinasi, nah adalah dindingnya yg kurang tu..... atau barang kisil2..... missing in action..... lain hari baru sadar hilang...... ini kerita setia butul sama sia, waloupun 'vego', bulum parna kasi susah sia yg taruk2..... sia sayang sama kerita sia ni, kalou jalan jauh, masam pigi kk, sia inda kasi susah 'dia'..... sia kasi rihat (alasan), hihihihiiiii..... sia tumpang bas..... inda kompiden itu vego sia sampai bah..... hihiihhihiiiii..... jan bising2, nt dia dangar..... marajuk nanti..... nt dia buat hal.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Mon May 25, 2009 12:29 am

Aiiya..siapun kalu soal kerita ni malu sikit ba. Sia suma pakai wira ba yg suda bekarat lg tu sb suda lama, suda abis ccmnya. Sia rasa lega betul bla suda abis ccm, kwangan buli dirancang sikit.
Ada jg angan2 mo beli baru, tp bla sia ingat2 pasal ccm yg bikin paning tu, sia kasi tangguh2 dululah.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Mon May 25, 2009 5:25 am

saya pakai suzuki jeep 410 kalau pigi kabun gata... suda karat sana sini jatuh sana sini tampal sana sini lampu2 brek samua tarabang... tapi masih buli 4x4 sinang masuk kabun. hihihihi... kalau pigi kadai atau makan angin pakai proton areobik sj bah.....itu pun masi ccm...huhuhu...
Back to top Go down
newpips
Prebet
Prebet


Number of posts : 61
Location : Kota Belud
Registration date : 2009-03-18

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Mon May 25, 2009 5:23 pm

punya siok kau rungkud........ suda abis ccm... sya lama lagi wo... sekurang2nya kau sekarang kalau ada rusak kerita inda lagi paya2 mo cari duit xtra tuk repair!
Back to top Go down
newpips
Prebet
Prebet


Number of posts : 61
Location : Kota Belud
Registration date : 2009-03-18

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Mon May 25, 2009 5:27 pm

Syaa pula... kerita kerajaan yg sya tender, bighorn. sya dpt mura ba... teruk juga rusaknya tapi repair sana sini tarabang la juga sampai 20K lump sum (all in all). Ni la kerita saya pakai ke hulu ke hilir/ Ada juga org mau tawar harga sampai 32K selepas nampak ni kerita... tp saya buat inda paham saja, tapi kalau dia kasi RM45K... telumpat juga kali sya
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Mon May 25, 2009 10:37 pm

saya akai kancil kecil2 sj, hehehe... oklah jimat minyak jga...
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Mon May 25, 2009 10:52 pm

saya pun sama ngan sioksendiri dan gontulak...
kansil-kansil saja.. servis setiap 3 bulan pun puluh ringgit saja..
bginilah kalo bujang ndak ada wang.. sorou po..

sya ndak suka pergi tambah2 turbo punya, ndak suka kasi lowered, ndak suka pi ekjoz bising, ndak suka ubah speaker bising ndak suka modipait dll...yang penting sentimental..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Mon May 25, 2009 11:11 pm

ya, yg penting selesa & jimat...
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Mon May 25, 2009 11:17 pm

saya sudah hafal sangat tabiat pengguna kereta yang membeli kerita2 pertengahan mewah dan mewah ni...

biasanya pengguna kereta ini yang berat tanggungannya ialah bukan bayaran ccm di bank. ini adalah pengalaman saya berdepan secara langsung dengan pengguna2 kerita kelas pertengahan dan highclass ni...

yang paling membebankan dalam memiliki sebuah kereta ialah kos maintenance terutamanya apabila sudah 3 tahun ke atas...

jadinya... saya sudah mengambil kira perancangan saya paling tidak membebankan saya ialah kansil2 po gia..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Tue May 26, 2009 10:30 am

tertingal suda sy cerita d sini... syuk kan ada kerita... klu mo keluar p jalan2 pun senag2... sy pula guna kerita pinjam... belum mampu beli kerita.... guna la kerita beliau... hehehehe
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Tue May 26, 2009 2:59 pm

Adeeehhh...nah minta maaf lah terpaksa juga saya sampur2 sama kamu disini..

Saya ni jgn cakap kurita..lesen memandu pun endada lagi.. Crying or Very sad
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Tue May 26, 2009 8:26 pm

wah, hibat tu kalou bulum ada lisin kerita gaman, hihihihiiiiii..... hibat, mimang hibat...... Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Tue May 26, 2009 9:13 pm

alphawaves wrote:
Adeeehhh...nah minta maaf lah terpaksa juga saya sampur2 sama kamu disini..

Saya ni jgn cakap kurita..lesen memandu pun endada lagi.. Crying or Very sad

Hihii..telampau low propile pulak ni tuan alpha..antah2 pakai ninja king..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Wed May 27, 2009 1:14 am

alphawaves wrote:
Adeeehhh...nah minta maaf lah terpaksa juga saya sampur2 sama kamu disini..

Saya ni jgn cakap kurita..lesen memandu pun endada lagi.. Crying or Very sad

low profail ni tuang ni....
sekali tinguk..rupanya pakai Mutur Harley Davidsun... goss raido bah...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Wed May 27, 2009 10:23 pm

hihihiihiiii..... sia ni, sakali kao tingu, mimang butul2 sia pakai pikap 'vego', hihihihiiiii..... vego yg sdh tua, hihihihiiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Wed May 27, 2009 11:01 pm

Serius bah aku..mimang endada lisin mamandu lagi..ada juga angan2 mo pakai mercedez benz.. pirat
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Thu May 28, 2009 1:30 am

Adededeh...masam susa dipersaya ohh.. Laughing
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Thu May 28, 2009 8:30 am

barangkali dia hire personal driver bah itu hehehe...
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Thu May 28, 2009 9:35 am

kalau sa cakap sa ada kereta tapi teda lesen, kamu percaya kah tidak?
sa pakai kereta iswara saja....mo kasi skirting and ubahsuai soundsystem tapi belum ada idea macam mo kasih nampak 'elegance' tu kereta.....kalau main enjin @ perfomance nda mau la...sayang mo kacau enjin yang masih bagus...buka plastik punya kereta kunu.
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Thu May 28, 2009 9:25 pm

iswara mimang santik ooo kalau kana kasi skirting......
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Sat May 30, 2009 3:49 pm

alphawaves wrote:
Serius bah aku..mimang endada lisin mamandu lagi..ada juga angan2 mo pakai mercedez benz.. pirat

itu bagus lagi...sia ada lesen memandu tapi smpi sikarang nda berani bawa kereta...hahaha
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Sat May 30, 2009 3:55 pm

uinaaaa hibat tu begitu, ada lisin tp inda barani kasi jalan kerita..... susa mo sari urang bgitu..... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Sat May 30, 2009 3:58 pm

pukutarap wrote:
uinaaaa hibat tu begitu, ada lisin tp inda barani kasi jalan kerita..... susa mo sari urang bgitu..... Very Happy

bukan hibat itu...tapi babal.hahaha
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Today at 3:51 am

Back to top Go down
 
Apa kerita kamu pakai...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 5Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Start Your Engine-
Jump to: