To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Apa kerita kamu pakai...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Sat May 30, 2009 4:05 pm

oklah, mimang babal..... hibat + babal...... Laughing , si gaman inda mangarti tu apa arti babal.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Sat May 30, 2009 4:08 pm

adeeh gaman..bukan polipin bah saya ni.
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Sat May 30, 2009 7:58 pm

monkey wrote:
kalau sa cakap sa ada kereta tapi teda lesen, kamu percaya kah tidak?
sa pakai kereta iswara saja....mo kasi skirting and ubahsuai soundsystem tapi belum ada idea macam mo kasih nampak 'elegance' tu kereta.....kalau main enjin @ perfomance nda mau la...sayang mo kacau enjin yang masih bagus...buka plastik punya kereta kunu.

ada kebarangkalian juga betul ko cakap tu. Tapi sudah pasti ko mahir memandu suda ini, kan? apa lah ko cakap kalau ditahan tarapik?


Last edited by Yorut_orut on Sun May 31, 2009 9:16 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Sat May 30, 2009 8:36 pm

sepa polipin buang p laut...haha
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Sun May 31, 2009 11:36 am

saya pakai kereta kecil2 juga... bolehlah naik pg sana sini...
Back to top Go down
MooK
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 161
Age : 33
Location : pin up pin
Registration date : 2009-04-19

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Mon Jun 01, 2009 1:54 am

sia pakai kereta surung saja.. jimat minyak lagi hahaha...
Back to top Go down
http://www.keningaukini.com
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Mon Jun 01, 2009 10:52 am

bagus tu Mook.... dulu sayapun pakai kereta sorong...hihihihiiiiii
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Mon Jun 01, 2009 11:10 am

sia pakai lukaptor...
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Wed Jun 03, 2009 5:54 pm

ally joe wrote:
sia pakai lukaptor...

mad in cina ka? Laughing
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Thu Jun 04, 2009 11:44 pm

lepas ni, sa mo pakai ninja turtle dr laut sulu..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Fri Jun 05, 2009 12:55 am

hihihhiiiiiii.... ngam tu tuan, kasi sabarang sj itu ninja turtle kao.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Fri Jun 05, 2009 11:05 am

SiokSondri wrote:
ally joe wrote:
sia pakai lukaptor...

mad in cina ka? Laughing

made in kg lukapē.... Laughing
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Fri Jun 05, 2009 10:57 pm

ko dari ranau kah Ally Joe? Ally Mc bill kot..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Fri Jun 05, 2009 11:27 pm

sia dari saaaaaaaaaaaaaaana ranau...kenapa? Very Happy
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Fri Jun 05, 2009 11:30 pm

saja bah tanya2 saja.... ndak juga salah kan he he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Fri Jun 05, 2009 11:32 pm

nda bha...asal seja ko mo tanya ka? mcm mo cari juduh seja ni...hahahha
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Fri Jun 05, 2009 11:36 pm

napa ada burang kahh??? hu hu hu
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Fri Jun 05, 2009 11:47 pm

alalala...burang suda abis..ko lambat.hahaha
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Sat Jun 06, 2009 11:48 am

ally joe wrote:
alalala...burang suda abis..ko lambat.hahaha

ha ha ha kena tunggulah yang sedang mekar di pasaran ni kalau begini kan alle joe..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Mon Jun 08, 2009 10:31 am

banyak baitu yg terhangat d pasaran...hehe
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Mon Jun 08, 2009 8:24 pm

Bah tuan2 dan puan2 semua..kasih UP bah gambar kurita kamu.. Very Happy
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Tue Jun 09, 2009 11:37 am

Yorut_orut wrote:
monkey wrote:
kalau sa cakap sa ada kereta tapi teda lesen, kamu percaya kah tidak?
sa pakai kereta iswara saja....mo kasi skirting and ubahsuai soundsystem tapi belum ada idea macam mo kasih nampak 'elegance' tu kereta.....kalau main enjin @ perfomance nda mau la...sayang mo kacau enjin yang masih bagus...buka plastik punya kereta kunu.

ada kebarangkalian juga betul ko cakap tu. Tapi sudah pasti ko mahir memandu suda ini, kan? apa lah ko cakap kalau ditahan tarapik?

ya...memang mahir..wahahaha...nda selamat kalau binatang limpas...memang kena roll..
nda pula tu trafik pernah tahan....sia pun nda tau kenapa....kalau kena tahan pun, sa bilang sa lupa bawa wallet utama..sa bawa ic sama bankcard saja..kalau kena saman pun..saman saja laaa...bukan mo minta2 tapi sa kepingin mo tenguk macam mana keadaan dalam balai ..hehehehe
Back to top Go down
tiebisnes
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 112
Registration date : 2009-06-07

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Thu Jun 11, 2009 12:17 pm

ba monkey, salam utk mu. kasi upload la gambar iswara kau tu... mau tengok mcmana perempuan decore kereta dorang, pasal yg kita tau selama ini cuma laki2 shj yg semangat mo kasi pasang eksesori, jan lupa kasi tau bajetnya, utk panduan semua ba kanmnnn bounce
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Fri Jun 12, 2009 2:43 pm

alphawaves wrote:
Bah tuan2 dan puan2 semua..kasih UP bah gambar kurita kamu.. Very Happy

Ndak mo la..kin malu jak..kreta suda berkarat, brtagar sudah ba.. tongue
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
ranau_86
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 73
Age : 30
Location : ranau sabah
Humor : bia muka buuuruukk..yg penting sisiran!!
Registration date : 2009-06-17

PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Fri Jun 19, 2009 12:19 pm

alphawaves wrote:
Adeeehhh...nah minta maaf lah terpaksa juga saya sampur2 sama kamu disini..

Saya ni jgn cakap kurita..lesen memandu pun endada lagi.. Crying or Very sad

sa pn teda lesen ni..ekeke..tp sa belajar mmndu seja umo 12 thn lg(eksen lg sa ni...ahahah)..cm xpcaya ja kn..tp tula hakikatnya...pelik tapi bener(indon)...ekekeke
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Apa kerita kamu pakai...   Today at 2:21 am

Back to top Go down
 
Apa kerita kamu pakai...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Start Your Engine-
Jump to: