To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 2:37 pm
Latest topics
» Khmer_Unicode_For_Window_Xp
by toniahawle Yesterday at 10:07 pm

» Become A Legend Editor
by toniahawle Yesterday at 2:05 pm

» Cheb_Bilal_Sghir
by toniahawle Wed Jul 23, 2014 9:30 pm

» Kontes ForexCup - Hadiah Uang bisa Ditarik/Withdraw
by penalte Wed Jul 23, 2014 7:51 am

» New York Unite Special
by toniahawle Mon Jul 21, 2014 10:09 pm

» New York Unite Special
by toniahawle Mon Jul 21, 2014 10:07 pm

» Studio Drummer Download Full
by toniahawle Mon Jul 21, 2014 9:53 pm

» Studio Drummer Download Full
by toniahawle Mon Jul 21, 2014 9:53 pm

» Esko Artioscad.rar
by toniahawle Mon Jul 21, 2014 2:22 am

» the memorable 2014 world cup video for me
by limau123 Sun Jul 20, 2014 9:00 pm

» FIFA Final!!! Germany or Argentina?
by spanner222 Fri Jul 18, 2014 10:22 pm

» Cara2 utk pilih tayar yg sesuai
by wonderma Fri Jul 18, 2014 2:58 pm

» ?d=EQ10AEU9
by toniahawle Fri Jul 18, 2014 3:05 am

» ?d=EQ10AEU9
by toniahawle Fri Jul 18, 2014 3:02 am

» ?d=EQ10AEU9
by toniahawle Fri Jul 18, 2014 3:01 am

» Financial Markets Institutions Jeff Madura
by toniahawle Thu Jul 17, 2014 3:06 pm

» Peluang Menjadi Pelabur di Laman Ala FACEBOOK
by wangcuma Tue Jul 15, 2014 12:57 pm

» El Fin De La Pobreza
by toniahawle Sat Jul 12, 2014 1:26 pm

» Actualizaciones De Nod32 Del Mes De Febrero 2013
by toniahawle Sat Jul 12, 2014 1:00 am

» Cliff-richard-and-the-shadows---reunited-front-cover-16538.j
by toniahawle Fri Jul 11, 2014 8:41 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
July 2014
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
CalendarCalendar
Share | 
 

 koleksi cerita lawak..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
MooK
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts: 161
Age: 31
Location: pin up pin
Registration date: 2009-04-19

PostSubject: koleksi cerita lawak..   Mon May 25, 2009 11:32 pm

Cerita 1
Dalam hujan lebat, malam gelap gulita, jalan tidak
berapa nampak, aku cari jalan mudah follow kereta depan, tiba-tiba
kereta itu emergency brake, aku sondol belakang keretanya. Aku
turun dalam hujan lebat dan marah pemandu itu kerana berhenti
mengejut, tapi dia nampak kehairanan kerana aku marah dia dalam
garaj kereta rumahnya.

Cerita 2
Tiga orang Asli menaiki motosikal dan ditahan polis trafik.
Namun penunggang motor tersebut tidak berhenti.
Dengan muka tidak bersalah penunggang tersebut berkata,
'Tak muat dah tok, kami dah bertiga!!!, jalan dulu tok…"

Cerita 3
Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk
menghantar surat . Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan
surat ke dalam tong berwarna merah."Atok buat apa tu?" "Atok bagi
surat kat kawan atok, cu!"jawap atoknya. Cucunya bertanya lagi,"Apa
bangang sangat kawan atok duduk dalam tong merah tu?"

Cerita 4
Seorang makcik nak beli tembikai merah, penjual
menjamin tembikai yang dijualnya berwarna merah, tetapi bila tembikai
tersebut berada di tangan makcik, tiba-tiba ianya terlepas, jatuh
dan berwarna sedikit keputihan, takut di panggil penipu, si
penjual pun berkata,"Eh! Tadi merah, pasal jatuhla, dia takut
terus jadi pucat dan putih."
Makcik tu pun baling tembikai tu kat muka si penjual tu.

Cerita 5
Sebuah helikopter yang membawa seorang juruterbang
berserta 2 orang kenamaan telah jatuh terhempas. Juruterbang itu
terselamat tetapi 2 orang kenamaan itu mati. Apabila sedar
dari koma, juruterbang itu telah disoalsiasat oleh pihak
polis," Cuba awak ceritakan apa yang telah terjadi untuk memudahkan
siasatan kami."
"Mmmmm... entahlah tapi pada ketinggian 30,000 meter
tiba-tiba saya terasa sejuk sangat. Jadi saya telah matikan kipas
Helikopter tu...."

Cerita 6
ketika saya baru masuk ke lift, sorang wanita masuk
dan menekan butang 2 dan kemudian butang 4, manakala saya
lak menekan butang 18 untuk ke tingkat 18. lift pun naik la
dan berhenti di tingkat 2, tp wanita tue tak keluar. kemudian lift
berhenti pulak di tingkat 4, tp wanita tue pun tak keluar juga
dan lift pun mula naik.. maka bertanyalah saya pd wanita tue, "akak(sbb
nampak cam tua dr saya) dah terlepas tingkat yg akak nak naik.."
"ooo.. saya nak ke tingkat 24", jawabnya selamba..."tp td akak tekan
butang 2 dan 4" tanya saya lagi tak puas ati.. "astaga!!! nilah
akibatnya kalau terlalu lama bekerja dgn kalkulator"sambil menggaru
kepala...

Cerita 7
Seorang eksekutif muda dengan penuh semangat
bercerita pada temannya tentang kehebatan komputer yang baru
dimilikinya. "Bayangkan ! komputer saya ini setiap hari mampu
menyelesaikan setengah dari pekerjaan saya". "Lho ... kenapa kamu
tidak membeli dua komputer" sahut temannya.

Cerita 8
Jake sedang berbaring di tempat tidur kerana uzur..
hanya wait masa hilang nyawa. Isterinya, Susan berada di
sampingnya. Susan memegang tangan yang lemah dan tangisan air mata
keluar dari matanya. Ketika Susan berdoa, ia memandang isterinya
dan bibir yang pucat mulai berkata secara perlahan.. "Susan,
isteriku," ia berbisik. "Suamiku, jangan berbicara, berehatlah."
"Susan, saya harus mengakui sesuatu," ia berkata dengan lemah.
"Tidak ada yang perlu di akui," jawab Susan dengan bersedih.
"Semuanya baik-baik saja, tidurlah," kata isterinya sambil menangis.
"Tidak saya ingin mati dengan damai. Susan, saya telah berlaku curang
dengan kakakmu, teman baikmu, dan ibumu." "Saya tahu... ," jawabnya.
"Kerana itulah saya meracuni kamu.... "

Cerita 9
Pada suatu ari, ada sorang anak dimarahi bapanya
kerna tak lulus exam.. dalam report kad semuanya merah˛ belaka.... jd,
bapanya membanding˛kan anaknya dengan anak jirannya yang
cerdik dan pandai... bapa : "kamu tak penah belajar ke? lihat
anak jiran sebelah, report card dia tak de pun merah˛. dia anak
yg cerdik....tak macam kamu, malas betull... " kerana kesal
dibanding˛ si anak menjawab: "yelaaaa bapa... anak jiran sebelah kan
bapanya cerdik......" bapa : ??

Cerita 10
Dua orang sahabat baik pergi ke sebuah kedai makanan
segera untuk memesan minuman ringan. setelah pesanan sampai,
mereka masing˛ keluarkan roti sandwich dan mula untuk makan.
pemilik kedai yg dari tadi asyik memerhatikan tingkah laku mereka terus
menuju ke arah mereka dan seraya berkata, "Maaf en, anda tidak
dibenarkan memakan sandwich Anda sendiri di sini!".. maka dua org
sahabat itu perpandangan, sesama mengangkat bahu dan mula
menukar sandwich memasing....
Back to top Go down
http://www.keningaukini.com
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts: 1799
Registration date: 2008-09-07

PostSubject: Re: koleksi cerita lawak..   Tue May 26, 2009 2:23 pm

MooK wrote:
Cerita 1
Dalam hujan lebat, malam gelap gulita, jalan tidak
berapa nampak, aku cari jalan mudah follow kereta depan, tiba-tiba
kereta itu emergency brake, aku sondol belakang keretanya. Aku
turun dalam hujan lebat dan marah pemandu itu kerana berhenti
mengejut, tapi dia nampak kehairanan kerana aku marah dia dalam
garaj kereta rumahnya.


Lucu lucu.. lol!
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts: 5044
Location: sini sabah
Humor: ambikmu.....!
Registration date: 2008-09-07

PostSubject: Re: koleksi cerita lawak..   Tue May 26, 2009 7:39 pm

MooK wrote:
Cerita 1
Dalam hujan lebat, malam gelap gulita, jalan tidak berapa nampak, aku cari jalan mudah follow kereta depan, tiba-tiba kereta itu emergency brake, aku sondol belakang keretanya. Aku turun dalam hujan lebat dan marah pemandu itu kerana berhenti mengejut, tapi dia nampak kehairanan kerana aku marah dia dalam garaj kereta rumahnya.

Cerita 4
Seorang makcik nak beli tembikai merah, penjual menjamin tembikai yang dijualnya berwarna merah, tetapi bila tembikai tersebut berada di tangan makcik, tiba-tiba ianya terlepas, jatuh dan berwarna sedikit keputihan, takut di panggil penipu, si penjual pun berkata,"Eh! Tadi merah, pasal jatuhla, dia takut terus jadi pucat dan putih."
Makcik tu pun baling tembikai tu kat muka si penjual tu.
hihihiiiiii sia suka 2 lawak di atas......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
 

koleksi cerita lawak..

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Humor & Fun-