To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 7 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 7 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Kontes ForexCup - Hadiah Uang bisa Ditarik/Withdraw
by penalte Yesterday at 6:07 pm

» DVD Koleksi WP minisite theme 2014/2015
by xbest Mon Nov 24, 2014 11:28 am

» Rahsia Memenangi Tender Kerajaan
by xbest Sun Nov 23, 2014 8:25 pm

» MeleTOP Gila!! Rahsia Lubuk Duit 2014
by xbest Sat Nov 22, 2014 10:42 pm

» Cosplay grand finale!!Siapa ada join?
by inazuma Sun Nov 16, 2014 12:10 am

» HOT! Sertai PPL Termahal RM3 per Lead..cepat join.
by xbest Sat Nov 15, 2014 8:07 am

» Panduan Lengkap Rahsia Lulus MUET
by xbest Wed Nov 12, 2014 2:09 pm

» Cara Menjahit Dan Buat Pola Baju Kurung Riau Pahang
by SchulzCube Mon Nov 10, 2014 8:11 pm

» Bisnes Kereta Sewa Jana RRM25,000 Sebulan
by xbest Mon Nov 10, 2014 9:55 am

» Tips dan Panduan Gigi Putih Berseri
by xbest Sat Nov 08, 2014 1:45 am

» Cara Buat Duit Dengan Blog Anda Yang Lebih Berkesan
by SchulzCube Fri Nov 07, 2014 8:12 am

» Tips Dan Strategi Bisnes Kereta Sewa Yang Lengkap
by SchulzCube Wed Nov 05, 2014 5:00 pm

» Cara Dapatkan Keputusan MUET dengan BAND Tertinggi
by SchulzCube Tue Nov 04, 2014 7:07 am

» Rahsia Mudahnya Berniaga Di Facebook
by xbest Sun Nov 02, 2014 10:01 pm

» Rahsia Lelaki Dan Cara Memikat Lelaki Idaman Anda
by SchulzCube Thu Oct 30, 2014 11:38 pm

» Teknik Forex Sebenar Cara Professional Trader
by SchulzCube Wed Oct 29, 2014 6:22 pm

» Mob 99 Sex Videos Com Mp4
by Guest Tue Oct 28, 2014 6:27 pm

» guna 4G smartphone sebagai hotspot??
by legiankuta Mon Oct 27, 2014 7:11 am

» Jana Pendapatan Lumayan Dengan Bisnes Baju Kurung Moden
by SchulzCube Sat Oct 25, 2014 8:25 pm

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sat Oct 25, 2014 8:23 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
November 2014
MonTueWedThuFriSatSun
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
CalendarCalendar
Share | 
 

 koleksi cerita lawak..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
MooK
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts: 161
Age: 31
Location: pin up pin
Registration date: 2009-04-19

PostSubject: koleksi cerita lawak..   Tue May 26, 2009 12:32 am

Cerita 1
Dalam hujan lebat, malam gelap gulita, jalan tidak
berapa nampak, aku cari jalan mudah follow kereta depan, tiba-tiba
kereta itu emergency brake, aku sondol belakang keretanya. Aku
turun dalam hujan lebat dan marah pemandu itu kerana berhenti
mengejut, tapi dia nampak kehairanan kerana aku marah dia dalam
garaj kereta rumahnya.

Cerita 2
Tiga orang Asli menaiki motosikal dan ditahan polis trafik.
Namun penunggang motor tersebut tidak berhenti.
Dengan muka tidak bersalah penunggang tersebut berkata,
'Tak muat dah tok, kami dah bertiga!!!, jalan dulu tok…"

Cerita 3
Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk
menghantar surat . Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan
surat ke dalam tong berwarna merah."Atok buat apa tu?" "Atok bagi
surat kat kawan atok, cu!"jawap atoknya. Cucunya bertanya lagi,"Apa
bangang sangat kawan atok duduk dalam tong merah tu?"

Cerita 4
Seorang makcik nak beli tembikai merah, penjual
menjamin tembikai yang dijualnya berwarna merah, tetapi bila tembikai
tersebut berada di tangan makcik, tiba-tiba ianya terlepas, jatuh
dan berwarna sedikit keputihan, takut di panggil penipu, si
penjual pun berkata,"Eh! Tadi merah, pasal jatuhla, dia takut
terus jadi pucat dan putih."
Makcik tu pun baling tembikai tu kat muka si penjual tu.

Cerita 5
Sebuah helikopter yang membawa seorang juruterbang
berserta 2 orang kenamaan telah jatuh terhempas. Juruterbang itu
terselamat tetapi 2 orang kenamaan itu mati. Apabila sedar
dari koma, juruterbang itu telah disoalsiasat oleh pihak
polis," Cuba awak ceritakan apa yang telah terjadi untuk memudahkan
siasatan kami."
"Mmmmm... entahlah tapi pada ketinggian 30,000 meter
tiba-tiba saya terasa sejuk sangat. Jadi saya telah matikan kipas
Helikopter tu...."

Cerita 6
ketika saya baru masuk ke lift, sorang wanita masuk
dan menekan butang 2 dan kemudian butang 4, manakala saya
lak menekan butang 18 untuk ke tingkat 18. lift pun naik la
dan berhenti di tingkat 2, tp wanita tue tak keluar. kemudian lift
berhenti pulak di tingkat 4, tp wanita tue pun tak keluar juga
dan lift pun mula naik.. maka bertanyalah saya pd wanita tue, "akak(sbb
nampak cam tua dr saya) dah terlepas tingkat yg akak nak naik.."
"ooo.. saya nak ke tingkat 24", jawabnya selamba..."tp td akak tekan
butang 2 dan 4" tanya saya lagi tak puas ati.. "astaga!!! nilah
akibatnya kalau terlalu lama bekerja dgn kalkulator"sambil menggaru
kepala...

Cerita 7
Seorang eksekutif muda dengan penuh semangat
bercerita pada temannya tentang kehebatan komputer yang baru
dimilikinya. "Bayangkan ! komputer saya ini setiap hari mampu
menyelesaikan setengah dari pekerjaan saya". "Lho ... kenapa kamu
tidak membeli dua komputer" sahut temannya.

Cerita 8
Jake sedang berbaring di tempat tidur kerana uzur..
hanya wait masa hilang nyawa. Isterinya, Susan berada di
sampingnya. Susan memegang tangan yang lemah dan tangisan air mata
keluar dari matanya. Ketika Susan berdoa, ia memandang isterinya
dan bibir yang pucat mulai berkata secara perlahan.. "Susan,
isteriku," ia berbisik. "Suamiku, jangan berbicara, berehatlah."
"Susan, saya harus mengakui sesuatu," ia berkata dengan lemah.
"Tidak ada yang perlu di akui," jawab Susan dengan bersedih.
"Semuanya baik-baik saja, tidurlah," kata isterinya sambil menangis.
"Tidak saya ingin mati dengan damai. Susan, saya telah berlaku curang
dengan kakakmu, teman baikmu, dan ibumu." "Saya tahu... ," jawabnya.
"Kerana itulah saya meracuni kamu.... "

Cerita 9
Pada suatu ari, ada sorang anak dimarahi bapanya
kerna tak lulus exam.. dalam report kad semuanya merah˛ belaka.... jd,
bapanya membanding˛kan anaknya dengan anak jirannya yang
cerdik dan pandai... bapa : "kamu tak penah belajar ke? lihat
anak jiran sebelah, report card dia tak de pun merah˛. dia anak
yg cerdik....tak macam kamu, malas betull... " kerana kesal
dibanding˛ si anak menjawab: "yelaaaa bapa... anak jiran sebelah kan
bapanya cerdik......" bapa : ??

Cerita 10
Dua orang sahabat baik pergi ke sebuah kedai makanan
segera untuk memesan minuman ringan. setelah pesanan sampai,
mereka masing˛ keluarkan roti sandwich dan mula untuk makan.
pemilik kedai yg dari tadi asyik memerhatikan tingkah laku mereka terus
menuju ke arah mereka dan seraya berkata, "Maaf en, anda tidak
dibenarkan memakan sandwich Anda sendiri di sini!".. maka dua org
sahabat itu perpandangan, sesama mengangkat bahu dan mula
menukar sandwich memasing....
Back to top Go down
http://www.keningaukini.com
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts: 1799
Registration date: 2008-09-07

PostSubject: Re: koleksi cerita lawak..   Tue May 26, 2009 3:23 pm

MooK wrote:
Cerita 1
Dalam hujan lebat, malam gelap gulita, jalan tidak
berapa nampak, aku cari jalan mudah follow kereta depan, tiba-tiba
kereta itu emergency brake, aku sondol belakang keretanya. Aku
turun dalam hujan lebat dan marah pemandu itu kerana berhenti
mengejut, tapi dia nampak kehairanan kerana aku marah dia dalam
garaj kereta rumahnya.


Lucu lucu.. lol!
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts: 5044
Location: sini sabah
Humor: ambikmu.....!
Registration date: 2008-09-07

PostSubject: Re: koleksi cerita lawak..   Tue May 26, 2009 8:39 pm

MooK wrote:
Cerita 1
Dalam hujan lebat, malam gelap gulita, jalan tidak berapa nampak, aku cari jalan mudah follow kereta depan, tiba-tiba kereta itu emergency brake, aku sondol belakang keretanya. Aku turun dalam hujan lebat dan marah pemandu itu kerana berhenti mengejut, tapi dia nampak kehairanan kerana aku marah dia dalam garaj kereta rumahnya.

Cerita 4
Seorang makcik nak beli tembikai merah, penjual menjamin tembikai yang dijualnya berwarna merah, tetapi bila tembikai tersebut berada di tangan makcik, tiba-tiba ianya terlepas, jatuh dan berwarna sedikit keputihan, takut di panggil penipu, si penjual pun berkata,"Eh! Tadi merah, pasal jatuhla, dia takut terus jadi pucat dan putih."
Makcik tu pun baling tembikai tu kat muka si penjual tu.
hihihiiiiii sia suka 2 lawak di atas......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
 

koleksi cerita lawak..

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah ::  :: -