To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Pernah ka kamu begaduh @ betumbuk?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Pernah ka kamu begaduh @ betumbuk?   Wed Jun 03, 2009 5:31 pm

a. kalau ada mcmamana mo kasi lupa/salasai.....?
b. kalau indada... ? Good boy trussss la ni kan?
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Pernah ka kamu begaduh @ betumbuk?   Wed Jun 03, 2009 5:48 pm

dulu masa sia kecil2... ada la kunun ni kawan sia ni, besaaaar ba badan dia, dan kaki buli juga. Sekali dia suuut saya, melambung ba.. nasib baik inda kepisan. Lapas tu sia simpan angan2 dlm pikiran... inda tau kenapa, tiba2 makanan bagus mangkali, trus badan sia pun membesar... malah lebih besar dari dia lagi.. (selepas lebih 10 tahun), sia pun sekali tu... sia ambil kesempatan waktu main bula, sia suuut dia ba! trus dia menangis dan inda melawan pula tu (mangkali sebab dia kecil dari sia suda)... tapi sampai sekarang sia rasa menyesal pula sabab bedendam sama dia. Blum lagi sia minta maaf ooo... indada kasampatan!
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pernah ka kamu begaduh @ betumbuk?   Wed Jun 03, 2009 11:56 pm

Saya pernah bergaduh dengan banyak org time saya kecil..

OK mula2 saya pernah bergaduh dgn beberapa adik beradik yg mana kesemua mreeka sudah besar2 berbanding saya..yang saya ingat ada seorang tu pegang bambu antak kepala saya sampai bambu tu pecah..bagaimana pun (mcm tembirang sikit ni) tapi last2 semuanya lari juga.

Keduanya di waktu darjah 6.. saya bertumbuk sama rakan satu kelas yg memang ketara butul besarnya dari saya..dia yg tersalah faham dgn saya..dia ni keadaan dia mcm incomplete sikit bah jadi mungkin dia tersilap andai dengan beberapa gesture saya dan menganggap saya seperti mengejeknya..

Dia tumbuk saya satu kali..saya enda perasaan apa jadi tapi dengar2 saya pengsan..tapi enda lama lah dalam beberapa saat saja..bagaimana pun pergaduhan tersebut tidak berpanjangan dan saya tiada can membalas kerana sejurus itu beberapa murid lain sudah memegang kami..
Back to top Go down
Mojibap
Prebet
Prebet


Number of posts : 59
Registration date : 2009-01-31

PostSubject: Re: Pernah ka kamu begaduh @ betumbuk?   Thu Jun 04, 2009 12:04 am

aku... aku... dah tak ingat sapa yg last aku tumbuk atau ditumbuk, hehehe...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Pernah ka kamu begaduh @ betumbuk?   Thu Jun 04, 2009 11:05 pm

Masa budak2 dulu selalu begaduh tp bkn sia yg cari pasal..biasanya sia diejek atau diserang duluan baru sia membalas..jarang sia kalah sb sia badan ok. Last sekali sia begaduh sama urang smnanjung, pasal main takraw..dorg macam ndak mau kasi ganti bah..jd sia marah. Sudahlah sia tdk temain, dia bising lg..terus sia terajang dua belah kaki..mengampai dia di gelanggang. Skrg tdk ernah sudah..hampir2 ada, tp tdk jd sb malas suda begaduh.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pernah ka kamu begaduh @ betumbuk?   Fri Jun 05, 2009 1:00 am

hihihihiiiii nt kita bejumpa, nt kita betumbuk, ok tuan..... Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pernah ka kamu begaduh @ betumbuk?   Fri Jun 05, 2009 2:29 am

Nah pigang kamu si tuan tarap sama si tuan rungkud..
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Pernah ka kamu begaduh @ betumbuk?   Fri Jun 05, 2009 11:59 am

Lain suda prangai sia skrg, sia suma suka begaduh sama perempuan...hihiiii...
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Pernah ka kamu begaduh @ betumbuk?   Fri Jun 05, 2009 12:12 pm

bergaduhkah atau 'bergaduh'...? Very Happy
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Pernah ka kamu begaduh @ betumbuk?   Fri Jun 05, 2009 12:39 pm

Ohh ya ya...silap, sbnarnya.."ber-aduh,aduh,aduh" ba itu hihiii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Pernah ka kamu begaduh @ betumbuk?   Today at 3:50 am

Back to top Go down
 
Pernah ka kamu begaduh @ betumbuk?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: