To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Tue Apr 25, 2017 3:47 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Sun Apr 23, 2017 7:24 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
June 2017
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
CalendarCalendar

Share | 
 

 Ada yg pernah pasang ka penutup pikap?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Peluru_Sasat
Prebet
Prebet


Number of posts : 41
Registration date : 2009-05-31

PostSubject: Ada yg pernah pasang ka penutup pikap?   Thu Jun 11, 2009 12:27 am

Ada siapa2 sini yang pernah atau tau ka harga kalu mo minta pasang bikin tutup pikap? sengsara ba kalu time2 ujan...hehe

Back to top Go down
tiebisnes
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Number of posts : 112
Registration date : 2009-06-07

PostSubject: Re: Ada yg pernah pasang ka penutup pikap?   Thu Jun 11, 2009 11:52 am

hai peluru... mana satu yg kau mean ni? yg penutup mcm dalam gambar tu untuk tutup barang2 sahaja, banyak modal tu, ada yg macam peti saja diletak di trak, ada yg berbentuk canopy dan ada yg mcm dlm gambar di atas.

kosnya dlama lingkungan RM500 - RM2,500 sahaja........ tapi kadang2 dorang depend kepada modal kereta juga. kalau pikap vigo atau dmax... bersedialah utk bayar tinggi siiikit...... kalau jenis triton lagi... nah lagi spesel sikit design dia dan RM pun mau spesel siikit. Selalunya hal2 gini kena bikin design sendiri baru la umph... dorang buat dari fiber glass saja.
Back to top Go down
Peluru_Sasat
Prebet
Prebet


Number of posts : 41
Registration date : 2009-05-31

PostSubject: Re: Ada yg pernah pasang ka penutup pikap?   Thu Jun 18, 2009 11:03 pm

@tiebisnes
tq kasi ingat sia tentang ni topik...rupa2 nya sia suda buka pula ni topik..pelupa suda sia ni..suda sia minta delete tu post sama mod..

ok berbalik kepada topik...Kalu yang jinis roller shutter punya ok kaitu ah? Yang macam itu pintu shutter kadai2 ba yang pandai turun naik punya...sia dingar kalu yang jenis roller ni pandai tasangkut sangkut ba sebab pandai masuk pasir...butul kaitu ah? Masalah juga kalu begitu tu..
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Ada yg pernah pasang ka penutup pikap?   Thu Jun 18, 2009 11:13 pm

tdk silap saya, yg roller shutter tu mgkin dlm lingkungan rm3000++... ok juga tu, cuma masalah dia kalau parking2, di kg, tiba2 budak2 pigi panjat, menangis kau... Very Happy
Back to top Go down
Peluru_Sasat
Prebet
Prebet


Number of posts : 41
Registration date : 2009-05-31

PostSubject: Re: Ada yg pernah pasang ka penutup pikap?   Fri Jun 19, 2009 9:56 am

gontulak wrote:
tdk silap saya, yg roller shutter tu mgkin dlm lingkungan rm3000++... ok juga tu, cuma masalah dia kalau parking2, di kg, tiba2 budak2 pigi panjat, menangis kau... Very Happy

ui ya ba kan...bingkuk laitu kan kalu kana naik budak2...sia kira2 pasang yang jinis roller ni sebab manalatau kan kalu tiba2 mo kana angkat barang yang tinggi2, buli la sia buka abis itu roller...hmm...kalu yang jinis karas punya tu ndak dapat buka abis tu kan? dia punya bukaan yang macam bonet krita ja sia tinguk...so susah la kalu angkat barang2 yang tinggi punya...sia ndak mo yang jinis carryboy sebab nanti jadi lain baitu shape krita...hihi
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Ada yg pernah pasang ka penutup pikap?   

Back to top Go down
 
Ada yg pernah pasang ka penutup pikap?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Start Your Engine-
Jump to: