To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Tips Dan Teknik Pemasaran Tanpa Kos Yang Berkesan
by SchulzCube Thu Nov 16, 2017 6:07 pm

» Jualan HOT Produk Resell Rights Kombo 2017
by xbest Mon Nov 13, 2017 9:28 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Sun Oct 29, 2017 12:57 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Father’s Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
November 2017
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
CalendarCalendar

Share | 
 

 Michael Jackson mati

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Michael Jackson mati   Mon Jul 06, 2009 10:17 pm

si michael jackson sdh mati, apa komen kamu?
Back to top Go down
orud
Paranormal Master
avatar

Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Mon Jul 06, 2009 11:24 pm

Saya enda terasa apa2 pula kalau dia mati pun. sori ya tuan ontulak bukan saya enda memandang serius thread tuan ini, tapi secara jujur memang saya endada terasa apa2.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Tue Jul 07, 2009 1:28 pm

Micheal jackson seorg legenda..t pd smasa hayatnya, beliau jg banyak kontroversi. Apapun, kta perlu akui kehebatanya, beliau seorg yg sukar dicari ganti..spt tan sri p. ramlee jg.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Tue Jul 07, 2009 1:44 pm

sia rasa indada apa2 juga la... pasal kan, lagu si mikel jakson yg saya syuka nyanyi cumala "we are the world"... yg lain inda berapa sangat... tapi ok juga la, dia sebenarnya sakit kuat ba tu, tu yg on demerol tu kali2..
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Tue Jul 07, 2009 9:10 pm

Siapun tdk minat dgn mikel jakson ni sbnarnya, cuma sia turut mengiktiraf kebolehannya..lagu2nya, satupun teda sia minat.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Wed Jul 08, 2009 10:42 pm

ya butul tuan..bakatnya tu yg memukau dunia..pemergian dia satu kehilangan besar dalam industry hiburan..semoga sekiranya dia hidup kembali mudah2an dia hidup sebagai org kaukasia dan bukan sebagai org negro lagi.
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda
avatar

Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Thu Jul 09, 2009 2:16 pm

sa komen dari segi mutu suara si maikol ni......macam mana pun lama dia menari, suara dia tidak akan terpeliot mcm artis lain...maintain suara...nda pasti? cuba kamu tenguk balik konsert dia secara live....secara LIVE......orang dia sa tidak minat....tapi banyak2 lagu2 dia yg sa minat.....
spt.....black n white, thriller, they dont really care about us, heal the world, smooth criminal....
apa pun, sa rasa kesal sikit sebab dia nda sempat buat konset yg dia rancang tu..sa mo tenguk stamina dia menyanyi dan menari setelah berusia 50an ni......

Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Thu Jul 09, 2009 6:54 pm

lagu2 dia bagus..... suma kehidupan dia tu banyak butul masalah.... dia sendiri dr itam mo tukar pigi putih..... tp sia mimang dr dulu inda minat dia, suma suka babarapa lagu dia...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Fri Jul 10, 2009 10:48 pm

kalau dia enda tukar kulitlah saya rasa dia masih hidup sampai sekarang ini.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Sun Jul 12, 2009 7:34 am

Oo..sebab dia tukar kulit ka dia mati? Question Berani betul dia melanggar hukum tuhan dan hukum alam sekali..apa tdknya kulit boleh ditukar dr hitam kpd putih..pd sia kulit bukan sesuatu yg bgitu brmasalah. Ada jg yg hitam2 tu bla campur manis jd hitam manis yg mampu memikat org lain. Satu hal ttg maikol jikson ni ttg status agamanya..ada urg blang dia tlh memeluk islam sblum dia mnggal..tuan2 yg tau cerita sbnar..sila sahkan prkara ini.. drunken
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda
avatar

Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Mon Jul 13, 2009 1:01 pm

Rungkud wrote:
Oo..sebab dia tukar kulit ka dia mati? Question Berani betul dia melanggar hukum tuhan dan hukum alam sekali..apa tdknya kulit boleh ditukar dr hitam kpd putih..pd sia kulit bukan sesuatu yg bgitu brmasalah. Ada jg yg hitam2 tu bla campur manis jd hitam manis yg mampu memikat org lain. Satu hal ttg maikol jikson ni ttg status agamanya..ada urg blang dia tlh memeluk islam sblum dia mnggal..tuan2 yg tau cerita sbnar..sila sahkan prkara ini.. drunken

susah juga mo kasih pasti ini perkara..celebrity kan suka buat gimik.yg sa hairan, masa vid dia kena ambi lepas kunu dia convert, dia tutup abis muka dia, sampaikan sa was2..betul kah itu si maikol jekson...? upacara pengkebumian dia pun tidak mengikut cara orang islam sperti yg kita biasa nampak...mana ada cara lain lagi...hari tu yg kena kasi tunjuk, yg suda kena kasi kafan tu pun belum tentu si maikol jekson...apa pun cerita disebalik kematian dia tu..urusan dia dengan Tuhan..
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II
avatar

Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Mon Jul 13, 2009 6:44 pm

apa yg saya baca di newspaper, dia memang sdh masuk islam tp aliran yg dia anuti mcm satu kultus & tdk diterima oleh majoriti islam dunia... dlm kultus tersebut, mgkin lebih kurang mcm taliban bah, atau kalau sini malaysia spt al-arqam, al-maunah... semua penganutnya org berkulit hitam, durang ada cara sembayang sendiri, durang tentukan cara durang sendiri.. itu yg saya baca di newspaperlah...

saya tertanya2 kenapa sangat dia mau tukar kulit jd putih... ada org cakap dia betul2 benci bapa dia... tp sampai mau tukar kulit?
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II
avatar

Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Mon Jul 13, 2009 7:19 pm

Fast Facts

  1. Converted to Islam by taking the shahada—a declaration of faith
  2. Changed his name to Mikaeel
  3. Rejected name "Mustafa," meaning "The Chosen One"
  4. Mikaeel was one of Allah's angels
  5. Location of ceremony: Home of **** keyboardist Steve Porcaro
  6. Other attendee: Yousef Islam (Cat Stevens)
  7. Jackson raised as a Jehovah's Witness
  8. Jackson died on June 26, 2009
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II
avatar

Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Mon Jul 13, 2009 7:27 pm

Publicist Claims Radical Nation of Islam Infliltrated Michael Jackson's Life



July 7, 2009

addthis_pub = 'icelebz';addthis_brand = 'iCelebZ.com'




Michael Jackson's life was "infiltrated" by the Nation of Islam, according to his former publicist.












The 'Thriller' singer became a devotee of the controversial 'black
power' Islamic sect shortly after child abuse charges were brought
against him in 2003 - according to publicist Stuart Backerman, who left
as Jackson's closest adviser when the group "took hold" of him.


Backerman said: "I quit because the Nation of Islam had infiltrated
Michael's world. I was the only one who was left standing at that point
because Michael wasn't in his right mind.


"It was heartbreaking for him to have these charges and his life turned upside down."


Backerman believes the Nation of Islam - which practices a modified
form of Islam and holds radical beliefs about the role of black people
in society - seized control of Jackson in his vulnerable state.


He added to Britain's The Sun newspaper: "In that period of weakness
he allowed the Nation of Islam to come in acting under the guise of
security first, to taking control of his business operations and have
an advisory role on legal matters. Basically they just took over."


The group - led by Louis Farrakhan - first had contact with Jackson
in 2003 and in December that year Leonard F. Muhammad, Farrakhan's
chief of staff, was named Jacksons bodyguard. He eventually worked his
way up to running the star's business affairs.


Jackson was alleged to have converted to Islam in 2008 and changed
his name to Mikaeel, although he never talked about his faith publicly.


Grace Rwaramba - who was nanny to the King of Pop's children - is
also believed to have links to Farrakhan, but has spoken out about the
group's influence over Michael since his death last month.


She alleged, among other things, that they overcharged him for the
house he was renting when he died, claiming they billed him $60,000 a
month, when similar properties in the same area cost a third of that
amount.


Backerman explained his reasons for leaving Jackson's staff, saying:
"I just felt it didn't make sense to become a front for the Nation of
Islam. I felt this was not in Michael's interest to associate with a
group like that and it turned out to be true."
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Mon Jul 13, 2009 8:25 pm

ada cerita disebaliknya pula ini..
Back to top Go down
tiebisnes
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Number of posts : 112
Registration date : 2009-06-07

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Wed Jul 15, 2009 12:15 am

sa jalan2 di cp tadi... tersedu juga siiiikit la nampak si MJ punya vcd/dvd kena tayang dan kena jual... pasal dia begitu menghiburkan (terutama yg memang minat muzik gendre dia ni) tapi kita tahu dia suda tiada lagi...

yg lebih menyedihkan ialah........ semua yg dijual tu cd cetak rompak!!!!
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Thu Jul 16, 2009 8:38 am

sia ada nampak juga itu cd2 si mj, tp inda beminatpun sia, kalou pree buli, hiihihihihiii....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Sun Jul 19, 2009 2:07 pm

Siapun tdk akan beli cd mj tu sb sia tdk minat dia..cuma sia kagum dgn kebolehan dia sbg penghibur no.1 dunia..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Sun Jul 19, 2009 8:58 pm

numbur 1 utk siapa2 yg minat dia, hihihihiiii..... masam sia yg inda minat, dia bukan numbur 1.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
tiebisnes
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Number of posts : 112
Registration date : 2009-06-07

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Mon Jul 20, 2009 9:42 pm

Quote :
Jackson mati dibunuh: Polis

CALIFORNIA: Polis sudah menetapkan Raja Pop, Michael Jackson, dibunuh sebagai punca kematiannya dan akan mula mengemukakan pendakwaan terhadap pihak bertanggungjawab tidak lama lagi, lapor akhbar News of The World, semalam.

Bedah siasat penyanyi itu menunjukkan beliau meninggal dunia akibat terlebih dos suntikan ubat penahan sakit, Diprivan.

Polis memberitahu keluarganya mereka akan membuat dakwaan ke atas seorang atau lebih dalam tempoh beberapa hari lagi dan akan ada perbicaraan jenayah atas tuduhan itu.

Ia mungkin membabitkan sesiapa saja yang memberi suntikan dan mana-mana pihak yang memperkenalkan ubat terbabit kepada Jackson.

Minggu lalu, adik penyanyi itu, La Toya Jackson memberitahu News of The World, beliau tahu siapa yang membunuh adiknya.

Perkembangan mengejutkan ini didedahkan Terry Harvey, rakan lama keluarga Jackson dalam temu ramah eksklusif dengan akhbar ini.

Harvey berkata: “Bedah siasat menunjukkan Michael maut akibat penggunaan dos berlebihan Diprivan dan beberapa pil turut ditemui dalam perutnya. Dia juga mempunyai tanda suntikan pada leher dan seluruh tubuhnya.

“Pihak berkuasa memberitahu keluarganya, agensi Pentadbiran Penguat Kuasa Dadah (DEA) sedang mendesak supaya dakwaan jenayah dikemukakan.

“Ia kemungkinan pembunuhan tahap kedua, berikutan tindakan yang menyebabkan kematiannya. Mereka yakin seseorang atau mungkin lebih dari seorang perlu dihadapkan ke muka pengadilan.

“Keluarga penyanyi itu bekerjasama dengan DEA dan Jabatan Polis Los Angeles untuk memutuskan doktor yang memberi ubat kepada Michael dan sejak bila.” - Agensi

dorang bilang ni adalah pembunuhan gred-2........ ada konspirasi!!!!
Back to top Go down
rumandawi
Prebet
Prebet


Number of posts : 5
Registration date : 2009-07-24

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Fri Jul 24, 2009 6:05 pm

[i]apa bulih buat tiada yang kekal bah di dunia..semua yang hidup pasti akan kembali......
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Fri Jul 24, 2009 6:46 pm

sia ada dingar cerita yang kunun²nya mayat MJ ni dikubur tanpa otak...pulis suda ambil otak dia kunun...nda tau betul ka tidak tue cerita...tapi yg paling nda msuk akal dia punya keranda bha...disaluti emas...punya la membazir...nda lama ada la yg p curi keranda dia itu...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Fri Jul 24, 2009 10:18 pm

rumandawi wrote:
apa bulih buat tiada yang kekal bah di dunia..semua yang hidup pasti akan kembali......
aduinaaaa..... inilah ayat paling sedih sia jumpa abad ini...... sedihnyaaaa.... Smile
ally joe wrote:
sia ada dingar cerita yang kunun²nya mayat MJ ni dikubur tanpa otak...pulis suda ambil otak dia kunun...nda tau betul ka tidak tue cerita...tapi yg paling nda msuk akal dia punya keranda bha...disaluti emas...punya la membazir...nda lama ada la yg p curi keranda dia itu...
kubur indada utak? inda butul tu..... mimang kana post mortemlah, tp biasanya lapas post mortem, mo tingu punsa kamatian, itu utak kana taru balik dlm tempurung kapala..... kemudian kana jait..... lgpun siapa si maikel jekson mo ambil utak dia, bukan spesel pun dia..... lainlah kalou dia saintis paling hibat masam si einstin..... kalou satakat urang yg suka tukar kulit, suka tukar2 muka, inda paya...... tp itu karanda mimang mambazirlah..... tp ada kegunaan juga tu, lain kali baratus taun dr sikarang, masam harta karun sdh tu bila tekurik.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Sat Jul 25, 2009 2:14 pm

itu la baitu....suda mati pun mc kna gosip...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Michael Jackson mati   Sun Jul 26, 2009 6:53 pm

Adat urg kaya kalu mati mmg dia akan diberi keistimewaan trmasuk keranda yg mahal. Kalu kta ni mgkali pakai papan rejek punya..hehehe..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Michael Jackson mati   

Back to top Go down
 
Michael Jackson mati
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Any Other Topics-
Jump to: