To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Tue Apr 25, 2017 3:47 am

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Sun Apr 23, 2017 11:44 pm

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Sun Apr 23, 2017 7:24 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
May 2017
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
CalendarCalendar

Share | 
 

 Askar wataniah, ada siapa pernah masuk?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Askar wataniah, ada siapa pernah masuk?   Tue Jul 28, 2009 9:06 pm

Saya macam ada hati mo masuk askar wataniah bah ni..ada sepa2 kah ada info masam mana porusudur dia?

kamu tulung dulu saya kio.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Askar wataniah, ada siapa pernah masuk?   Tue Jul 28, 2009 11:18 pm

wah bagus ni niat kaoni tuan..... siapun indada idea masamana mo ikut itu askar wataniah.... tp mgkin buli pigi tanya tu sana kem2 wataniah..... kalou di kk, sana sabarang parit dapan huspital queen elijebet..... jumpa itu gad sana get pun buli dpt maklumat sdh tu..... turuskan niat bagus kaoni tuan......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: Askar wataniah, ada siapa pernah masuk?   Wed Jul 29, 2009 2:03 am

Latest news yg saya dengar ialah kena berkem di pusat wataniah selama sebulan..ini adalah asas dan sebagai satu lonjakan sekiranya ada kenaikan pangkat.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Askar wataniah, ada siapa pernah masuk?   Wed Jul 29, 2009 7:41 pm

mimang tu tuan spy...... itu sikijap tu, inda silap sia dulu inda kurang 3 bulan, mgkinlah.... barajal menimbak, kawad, kasi kilat sinapang dan masam2 lg..... tp siok baitu, mula2 sj rasa tensen, lapas tu enjoy butul, suma kao jd masam timurlah pasal kulit itam..... bah pigilah kau tuan, sia tingu avatar kao, mimang kao minat butul ni.....

Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: Askar wataniah, ada siapa pernah masuk?   Wed Jul 29, 2009 8:40 pm

Ya tuan puku..kamungkinan saya masuk dalam sekitar hujung taun lah. jadi selama timpu itu kalau saya endada harap samua kawan2 disini paham lah. mungkin selepas tamat kursus nanti saya akan buat satu blog khas utk permulaan dan ending kursus tersebut..
Back to top Go down
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Askar wataniah, ada siapa pernah masuk?   Thu Jul 30, 2009 12:53 pm

bagus cita2 tuan x-spy ni... baguslah, teruskan niat anda... kalau perlu, saya boleh buatkan satu ruangan khas dlm ilsf utk program2 atau aktiviti2 spt wataniah supaya semua dpt memberi komen, idea & pd masa yg sama sesiapa yg terlibat boleh memberikan informasi.. teruskan...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
simbabalad
Sarjan
Sarjan
avatar

Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: Askar wataniah, ada siapa pernah masuk?   Thu Jul 30, 2009 9:04 pm

sayapun minat juga ikut wataniah tp mcm tdk sanggup pula saya...
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Askar wataniah, ada siapa pernah masuk?   Fri Jul 31, 2009 5:36 pm

askar wataniah ni simpanan saja ba... akan diperlukan kalau ada perang! tapi kan.. dorang ini akan dari masa ke semasa akan ada latihan daripada kawad, menimbak, kasi bersih sinapang, bka pasang sinapang, belari sana sini utk kecergasan/fitness dan masam2 lagi...

utk masuk wataniah, mimang ada pengambilan, kau sentiasa la chek di newpaper tapi lebih senang, masuk web dorang atau pun p la di opis dorang utk tanya.

kehidupan askar wataniah mmg macam askar biasa juga... kalau masuk trus jadi rekrut tu.. abis la kana gusuk... tapi lama-lama jadi geng juga semuanya.
Back to top Go down
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: Askar wataniah, ada siapa pernah masuk?   Fri Jul 31, 2009 8:34 pm

Ya butul tu..saya dengar2 dari urg yg sudah masuk AW ini. memang ada ragging sedikit lah, tapi enda seteruk macam askar butul lah. tapi ada sesetengah lain pula cakap memang siuk butul masuk askar wataniah dia cakap. saya rasa yg tuan siuk cakap ni serupa lah macam kawan yg saya baru jumpa pagi tadi cakap.

Paling penting sebenarnya saya ni sudah tergolong dalam kumpulan masuk obesiti sudah sikit..mau main bula pun masa enda sudah macam dulu2..kerja enda tentu masa..jadi satu cara kasih fit semula badan ialah ikut askar wataniah ini lah.

lagipun mo tarai juga sinapang2 askar ini masam mana..bosan sudah menembak payau pakai bakakuk saja selalu.. Very Happy
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Askar wataniah, ada siapa pernah masuk?   Sat Aug 01, 2009 4:37 pm

bah, sesuai betullah kau tu tuan xspy jadi askar wataniah.. manatau kemahiran kau menembak payau pakai bakakuk berguna menembak guna m16... atau apa senapang askar kta yg baru tu? masa tu, boleh sdh kau cerita2 ttg aw sini forum..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Askar wataniah, ada siapa pernah masuk?   

Back to top Go down
 
Askar wataniah, ada siapa pernah masuk?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: