To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Gagal memohon biasiswa

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Ramdin Hasim
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 14
Location : Sugut,Beluran.
Humor : Tuhau Tolidus, Osuau olundus...hehehe
Registration date : 2009-07-21

PostSubject: Gagal memohon biasiswa   Thu Jul 30, 2009 7:37 pm

Siapa pernah gagal memohon biasiswa semasa masi sekolah? Mari lah kongsi2 pengalaman. Ada bah kawan sia ni marah betul pasal gagal permohonan biasiswa dia. Kalau pasal akedemik nombor satu juga dia. Chek punya chek rupa2 nya gaji bapa dia mahal bah pula. Ok la puas hati. Tapi si kawan satu yg entah dokumen dari mana, senang2 dapat biasiswa....mana la bah hati buli senang kan??
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: Gagal memohon biasiswa   Thu Jul 30, 2009 8:43 pm

pengalaman saya dulu2, saya ada kena temuduga pasal biasiswa kerajaan negeri... masa tu parti berjaya yg berkuasa... dlm temuduga, saya rasa hal paling durang tanya saya ialah kenapa saya kristian... bila sdh start tanya soalan begini, terus saya tau saya tiada harapan... padahal spm saya bagus betul, keluarga pun bukan juga kaya... kurang sikit drpd sederhana... kurang sikit drpd cukup... tp apa boleh buat, tdk dpt biasiswa pun ok juga sdh saya sekarang... tdk banyak duitlah tp bolehlah... Smile
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Gagal memohon biasiswa   Thu Jul 30, 2009 9:51 pm

ya, syapun stju juga kalo org2 non-muslim slalu diketepikan dlm apa2pun urusan. nasip baik msa dulu sya d skulah, ngam2 dpt msuk form6, wajib la knon dpt biasiswa. senang apply, cikgu pula yg tolg apply, hehe... kalo tidak dptpun tidak apa, tapi kalo dpt, lagilah bgus. buliii... juga ituuu... Smile
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Gagal memohon biasiswa   Thu Jul 30, 2009 11:06 pm

diskriminasi mimang buli rasa di mana2.... waloupun dgn kunsip 1malasia kunun si najip sikarang ini..... sia ada juga memuhun biasiswa dulu2 tp inda dpt.... kanapa inda dpt, siapun inda tau sadangkan sia rasa kompiden sdh buli dpt.. mungkin pasal sia nampak kompungan butul, ada juga pakai tie tp mgkin katara butul kompungan..... Smile nasip baik sia buli memutung gata juga sikarang......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Ramdin Hasim
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 14
Location : Sugut,Beluran.
Humor : Tuhau Tolidus, Osuau olundus...hehehe
Registration date : 2009-07-21

PostSubject: Re: Gagal memohon biasiswa   Fri Jul 31, 2009 11:53 am

kalau bulih semua rakyat asli malaysia dilayakkan mendapat biasiswa tanpa mengira ugama, bangsa mahupun kedudukan. daripada peruntukan wang biasiswa tu jatuh kpd org2 yg tdk sewajarnya.
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Gagal memohon biasiswa   Sat Aug 01, 2009 4:50 pm

ttg hal ini, saya ada juga memohon dulu biasiswa.. saya aliran sains, spm pangkat 1, bila memohon biasiswa tdk dpt, kawan2 saya yg gred3 dpt & masuk U. Sekarang durang pegawai2, saya pula kerja biasa2 sj... terasa tdk adillah juga... dlm kelas dulu boleh dikatakan sayalah paling pandai, durang ni saaaana belakang... tp sekarang, durang naik kereta besar2, saya kereta kecil2 sj... semua ini saya percaya disebabkan oleh 'nama' saya yg tdk disukai oleh itu penemuduga...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Gagal memohon biasiswa   Today at 11:52 am

Back to top Go down
 
Gagal memohon biasiswa
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Ladies Talk-
Jump to: