To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 butulkah ada pugai?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Sun Sep 13, 2009 11:03 pm

bah pesanan dari penaja rancangan...kamu berbincang bagus2 aah. jangan berebut2. kalau bulih pakai tiket atau ikut turn. yg dulu di duluankan, yg belakang di belakangkan..

ok. Very Happy
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Sun Sep 13, 2009 11:08 pm

hahahahaa... sporting ini moderator kita... tq... nampak mcm saya kena sabar dululah, hahahahhaa...
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Sun Sep 13, 2009 11:19 pm

harap2 aku enda kamu lupakan.. Very Happy
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Sun Sep 13, 2009 11:28 pm

hehe.. mungkin kta 2 ni tiada peluang lagi...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Mon Sep 14, 2009 9:20 am

alphawaves wrote:
bah pesanan dari penaja rancangan...kamu berbincang bagus2 aah. jangan berebut2. kalau bulih pakai tiket atau ikut turn. yg dulu di duluankan, yg belakang di belakangkan..

ok. Very Happy

Ini mcm slogan c najib sj ni; rakyat didahulukan , pncapain diutamakan..hehehe..yg sia nampak, umno didahulukn, BN diutamakan..rakyat biar trkapai2..bgitu jg dgn slogan 1Malaysianya..yg mnjadi ialah Imelayu, 1umno..BN..nanti2la..hihi..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Mon Sep 14, 2009 3:26 pm

aik...ramai calon2nya ni...jgn berebut...jgn guna taktik kotor...jgn guna pugai...bersaing dengan baik...yg ptg BMW...hahaha...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Tue Sep 15, 2009 12:20 am

BMW jak..aiks, sanang ba itu..BMW >>> Brand Mobil Wira..kan..hehe..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Tue Sep 15, 2009 6:08 pm

BMW bha..."Best Man Win"...nda mo men pugai2...haha
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Tue Sep 15, 2009 9:23 pm

Tia paya best man win ba ally..better man win pun ok suda itu..hehehe..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Wed Sep 16, 2009 4:12 pm

pukutarap. wrote:
masamana samulajadi tu laa, suba bgtau gia kami.....

gaman... sya ckp sikap semula jadi boleh mguntik tnpa guna pugai sbab semua cara˛ mguntik tu ada dlm diri sndiri ba. cara yg spontan tnpa ada proses pembelajaran scara khusus, hehe... buktinya tengok saja beliau˛ kita yg sudah brkhwin & branak cucu.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Wed Sep 16, 2009 6:39 pm

buli tahan kao ni koperal laa...... sia mo pakai pugai samualjadilah menguntik kao, hiihihhiii....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Thu Sep 17, 2009 8:58 pm

ally joe wrote:
BMW bha..."Best Man Win"...nda mo men pugai2...haha

apakah agak2nya yg membuatkan seseorang itu the best compared to the others? saya rasa pugai ni pun satu kemahiran juga bah ini. pugai duit kerana org itu pandai mencari dan membuat duit.. pugai rayuan kerana org itu pandai berkata2.. pugai secara personaliti kerana org tersebut pandai berdandan dan bergaya..

Kalau saya fikir2 kan..pugai ni lagi macam original bah proses jatuh cinta tu..tanpa sebarang umpan..pasangan yg satu lagi akan jatuh cinta diam2..

berbanding kalau ko banyak duit..org bilang perempuan tu suka psl dia banyak duit..

klu pandai berkata2..org kata..aahh cuba kalau dia tu enda pandai bercakap..perempuan tu pun mungkin enda mo sama dia..

dan pandai bergaya pula..org akan cakap, cuba kalau pakaian dia macam pengemis..perempuan tu pun enda tinguk dia..

P/S: saya ada terbaca satu artikel pasal cinta ini. dia cakap bila kita jatuh cinta..kita sukar utk bertanya kepada diri sendiri kenapa kita jatuh cinta.
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Thu Sep 17, 2009 9:03 pm

laa wrote:
pukutarap. wrote:
masamana samulajadi tu laa, suba bgtau gia kami.....

gaman... sya ckp sikap semula jadi boleh mguntik tnpa guna pugai sbab semua cara˛ mguntik tu ada dlm diri sndiri ba. cara yg spontan tnpa ada proses pembelajaran scara khusus, hehe... buktinya tengok saja beliau˛ kita yg sudah brkhwin & branak cucu.

masalahnya kadang2..sungguh pun setiap org ada kemahiran menguntik secara semulajadi ini,,belum tentu ada pula yg berani mengaplikasikanya..kalau tinguk beliau2 dulu2..aiee diurang lagi kuat memugai tu. tapi tinguk lah bahagia diurang samapi ke anak cucu.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Fri Sep 18, 2009 1:03 am

jd, sia masamana? sia rasa2 masam ada juga kamahiran semulajadi sia memugai ni tp mo tua sdh sia, bulum lg manjadi pugaian..... sedihnyaaa.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Mon Sep 21, 2009 6:14 pm

orud wrote:
masalahnya kadang2..sungguh pun setiap org ada kemahiran menguntik secara semulajadi ini,,belum tentu ada pula yg berani mengaplikasikanya..kalau tinguk beliau2 dulu2..aiee diurang lagi kuat memugai tu. tapi tinguk lah bahagia diurang samapi ke anak cucu.

dorg brani juga ba tu tompinai tapi dorg malu˛. yalah, btul juga org dolu˛ lagi yg paling kuat pakai ni pugai tapi tdk semuapun pakai pugai ba tu. btul ka tompinai? Smile
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Mon Sep 21, 2009 6:22 pm

pukutarap. wrote:
buli tahan kao ni koperal laa...... sia mo pakai pugai samualjadilah menguntik kao, hiihihhiii....

ya gaman, kasih kerual kpakaran kao momugai yg smulajadi punya. tdk rugi juga tu, hehe.... Laughing
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Mon Sep 21, 2009 6:39 pm

kao mo sia suba memugai kao laa?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Mon Sep 21, 2009 7:25 pm

oi mao juga. cuba gia konon... Razz
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Mon Sep 21, 2009 7:28 pm

bah...... tingu ah tanga malam kao kerual tu....... pigi kansing, hihihihihiiiiiii......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Mon Sep 21, 2009 7:50 pm

hahahaaa... kalo mcm tu tiap˛ mlm pula sya kana pugai o kan? hehe... Razz
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Wed Sep 23, 2009 1:10 am

hihihihiiii mimang tu kalou begitu..... abislah kao laa...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Wed Sep 23, 2009 9:01 pm

haha... ya o gaman, bhaya o. apalah nama pugai ni gaman? pugai smulajadi ka? hehe... Smile
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Thu Sep 24, 2009 1:03 pm

bagi saya , pugai memang ada , pugai memang wujud dalam mana2 masyarakat didunia cuma dlam bentuk yang berbeza , cuma bagi mereka yang belum mengalami dan tidak punya pengalaman agak sukar untuk menerima dan memahami ..

apa pun , zaman sekarang pugai sudah agak kurang , budaya beragama telah menghakis cara memugai ini secara pantas , namun masih ada ..masih ada pugai di sabah ,

pugai paling bisa , tu slip gaji !! kalo sumbung2 tu urang , kasi tampar dia sama slip gaji biar tebalik mata dia ngikut balik rumah , dia ingat kita cikai ..ha ha , ada lima angka sana bru dia tau ..
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Fri Sep 25, 2009 8:17 pm

Ada satu pugai org jawa yg dinamakan tarian kuda..pugai ini adalah yg dikatakan antara yg terbisa jika menjadi, kesan pada si mangsa seperti seolah2 penari kuda kepang yg kerasukan tidak ingat keadaan sekelilingnya..

dalam tahap paling ekstrim...faraj si perempuan akan rosak sekiranya tidak dilayani oleh si pemugai, ini disebabkan jangkitan kuman akibat air maninya yg mengalir tidak berhenti2 kerana terlalu ghairahkan si pemugai tadi.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Fri Sep 25, 2009 10:29 pm

aduinaaaa...... dasat oo...... jaga kao laa.....

tp, sabap itulah juga urag ting pugai ni inda bagus.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Today at 8:13 am

Back to top Go down
 
butulkah ada pugai?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Paranormal & Mystery-
Jump to: