To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 6 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 6 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 butulkah ada pugai?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Wed May 05, 2010 8:00 pm

Yorut_orut wrote:
pukutarap. wrote:
harap2 adalah paluang sia tamakan karam tutuguk..... lama sdh bah sia sendiri2 sana kabun.....
kalau ko tamakan karam tutuguk oleh sumandak indapa juga..tapi kalau tamakan karam tutuguk oleh janda keriput apa macam?...hihihihi...
biasanya yg memugai ini ialah org yg inda laku bah. atau org yg dia suka tidak suka sama dia..

hahahaaa....... turus c gaman bilang "pusuk disita peria mandatang". muahahahahahahahahaaaaa..... Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Thu May 06, 2010 3:53 am

bah katawalah kao laa, sia pugai tutuguk kaoni..... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Fri May 07, 2010 6:33 pm

kabal pugai bah si laa... Very Happy
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Sat May 08, 2010 4:41 pm

hahaaa... pakai pugai semulajadilah... baru sya teda kalis (bilang c aman). hehe... Smile
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Sat May 08, 2010 5:22 pm

bah, jan kao sakap basar laa, si gaman orud tu buli tahan juga tu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Sat May 08, 2010 5:29 pm

hahaaa... bahhh yaba pula kan? hehe... tdk maolah sakap basar ini. hehe...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Sat May 08, 2010 5:33 pm

hihihiiii.... sia pun inda mo sakap basarlah, si gaman orud tu bukan sanang mo ramal..... inda pasal2 kana pugai.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Sat May 08, 2010 5:40 pm

muahahahaaa... sya fhm mksud c gaman. mnatau c tompinai orud tu bukan lalaki, baaa... jagalah kao gaman. abislah kao... hehe... Laughing
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Sat May 08, 2010 7:42 pm

lalaki sajati dia tu..... tp taulah si gaman orud tu, bukan buli parsaya.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Sun May 09, 2010 10:41 pm

atuk ooi..hihihi apa sudah jadi sama serita pugai ni..

Pasal pugai ni setiap org ada pandangannya lah..

ada yg kata utk org yg rasa rendah diri..ada yg kata utk org yg tidak laku..itu semua terpulang pada andaian dan pendapat masing2..sesuatu perkara itu..kalau kita cakap buruk maka buruk lah jawapannya..kalau kita cakap baik maka bagus butul lah kejadiannya.

utk pergi ke sesuatu destinasi...saya ibaratkan ada dua cara..satu jalan kaki..dan satu lagi naik kereta..sudah tentu kedua2 mereka ini ada alasan kenapa berjalan kaki dan kenapa pula naik kereta..

Tapi secara peribadi..saya mengatakan mereka yg ada dan boleh memugai ini kerana mereka ada gift tersebut.. kalau tiada..ko memugai macam mana pun mimang endada kesan apa2..

sebagai satu info tambahan..apabila jasad seseorang itu berisi pugai/pengasih/magnetisme dan etc.. itu bukan semata2 utk digunakan kepada lelaki atau perempuan, since mereka ini seolah2 berkeupayaan menarik apa yg mereka mahukan..maka sebenarnya apa yg mereka mahu dalam hidup ini pun senang2 saja mereka tarik. mereka boleh menarik..sesuatu yg baik utk.. rezeki..kesihatan..persahabatan..percintaan..

Saya pernah buat satu pemerhatian bah..saya bandingkan dua org yg ada pugai dan endada pugai ini..

paling mudah..yg endada pugai ini kalau dia jinakan anjing kah, burung kah atau kucing..mengambil masa berbulan2..malahan ada yg tidak mau jinak langsung sama dia..

Sedangkan org yg ada pugai ini..pernah saya tengok burung dalam kurungan dia lepaskan..burung tu terbang juga..tapi datang semula ke tangan dia..kucing liar dan lain2 nya paling lama boleh jinak dengan dia pun..satu hari saja..

Itu yg saya pernah nampak lah.

kita fikir2 lah kenapa macam tu..

Belajar memugai ini banyak tatacaranya..yg kita tau dan pernah dengar ialah..pugai ini itu lah ini lah..sihir lah..hitam lah..dan blah2..macam saya cakap saya tiada bangkangan itu pendapat masing2.

tapi tatacara sebenar..ialah ada satu proses menyelaraskan mindah bawah sedar kita dengan affirmation yg kita bawa..pertama apa bila kita memugai seseorang..satu intipati kenapa org tu suka dengan kita nanti di sebabkan..kita hensem, cantik dan rupawan..atau lain cerita kita isi hati kita dengan kasih sayang..

jadi..proses kita cantik itu lah sebenarnya di tanam dalam mindah bawah sedar kita dulu..dan apabila dia sudah sebati...tanpa kita sedar lagi..apa yg kita nampak adalah cantik, baik dan putih..since andaian ini tersimpan di dalam mindah bawah sedar kita..maka hal ini hanya akan di tangkap melalui minda bawah sedar oleh manusia dan makhluk lain..dan aura yg terpancar dari si pengamal pugai ini akan di tafsir oleh mereka sebagai org yg baik, tidak memudaratkan mereka (harmless)..dan itu lah jawapan kenapa binatang2 pun suka berkawan dengan mereka ini..

kadang2 tuan2 semua..dalam forum pun..kita tidak nampak org ini, tidak dengar suaranya tapi kita macam boleh trace..aura org tu. kemudian minda bawah sedar kita menterjemahkannya kepada bentuk2 perilaku kelakuan individu tersebut..spt dia garang kah..pemanas kah, pendendam kah..lucu kah..pelawak kah..aura yg sampai pada kita ini adalah gerbang isi hati seseorang itu..

Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Mon May 10, 2010 2:24 pm

kadang2 tuan2 semua..dalam forum pun..kita tidak nampak org ini, tidak dengar suaranya tapi kita macam boleh trace..aura org tu. kemudian minda bawah sedar kita menterjemahkannya kepada bentuk2 perilaku kelakuan individu tersebut..spt dia garang kah..pemanas kah, pendendam kah..lucu kah..pelawak kah..aura yg sampai pada kita ini adalah gerbang isi hati seseorang itu..

Very Happy[/quote]

setuju , dan sudah lama diteliti ..dikaji , dicari , ..

cuma tidak berani untuk 'mentotalkan' , bersangka baik itu lebih ringan ..he he ,
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Mon May 10, 2010 2:31 pm

Quote :
kadang2 tuan2 semua..dalam forum pun..kita tidak nampak org ini, tidak dengar suaranya tapi kita macam boleh trace..aura org tu. kemudian minda bawah sedar kita menterjemahkannya kepada bentuk2 perilaku kelakuan individu tersebut..spt dia garang kah..pemanas kah, pendendam kah..lucu kah..pelawak kah..aura yg sampai pada kita ini adalah gerbang isi hati seseorang itu..

ini saya mcm se7 dengan tuan orud..bila berada dlm satu kelompok orang2 yg baru sa kenal, sa guna sensiviti utk merasa aura seseorang samada ngam jadi kawan atau tidak...kalau nda ngam , nda la sa berapa mo kawan..mungkin juga pasal sa lebih banyak mendengar..lebi suka lowprofile...

Quote :
paling mudah..yg endada pugai ini kalau dia jinakan anjing kah, burung kah atau kucing..mengambil masa berbulan2..malahan ada yg tidak mau jinak langsung sama dia..

tapi yg ini sa nda berapa se7 (sebab dri pengalaman sendiri...) ....kalau setakat haiwan mcm ni, bukan susah mo kasih jinak bah...contohlah....kucing2 liar suka p tidur di tmpat kasut sa berbanding dengan rumah jiran sebelah..padahal bukan sa kasi makan...bila suda dikasi makan lagi dasat..halau pun tidk mo pulang...bukan setakat kucing, burung2 pun pigi juga tidur di dahan2 pokok belakang rumah...
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Tue May 11, 2010 2:44 am

pukutarap. wrote:
hihihiiii.... sia pun inda mo sakap basarlah, si gaman orud tu bukan sanang mo ramal..... inda pasal2 kana pugai.....

laa wrote:
muahahahaaa... sya fhm mksud c gaman. mnatau c tompinai orud tu bukan lalaki, baaa... jagalah kao gaman. abislah kao... hehe... Laughing


Lain maksud si gaman tu Laa..heheheee..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Tue May 11, 2010 7:50 am

Quote :
kadang2 tuan2 semua..dalam forum pun..kita tidak nampak org ini, tidak dengar suaranya tapi kita macam boleh trace..aura org tu. kemudian minda bawah sedar kita menterjemahkannya kepada bentuk2 perilaku kelakuan individu tersebut..spt dia garang kah..pemanas kah, pendendam kah..lucu kah..pelawak kah..aura yg sampai pada kita ini adalah gerbang isi hati seseorang itu..
Kalau begini kena trace lah si orut yg tambirang bubur kasang... Very Happy, tin kusung, hihihihi....


Last edited by Yorut_orut on Wed May 12, 2010 7:47 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Tue May 11, 2010 6:41 pm

bagi saya , itu rahsia masing2 bah , banyak rahsia yg kita tahu tapi cuma simpan utk diri sendiri , tuan orud pun ...kalaupun dia mampu trace sesiapa tidak akan bagitau atau sebarkan begitu ja , paling2 dia cuma simpan sebagai panduan sendiri , atau untuk pengetahuan sendiri ..
dia tidak akan suka2 ' membocorkan' rahsia orang ..kawan2 , sahabat2 , ..boleh dipercayai dia tu ,

semua kita sebenarnya sdh mampu membaca 'personaliti' rakan2 lain ..samada melalui cara memberi pendapat , atau cara bercakap , atau dari gaya bahasa penulisan , dari penggunaan titik noktah dan koma , dari kekerapan keluar masuk , dari masa2 dia berforum , dari panjang dan pendeknya luahan pendapat , .. dan sebagainya .

apapun , kita disini bukan untuk tujuan itu , kita disini sekadar sebagai menambahkan ilmu yg ada , bertukar2 pendapat dan berkongsi idea , menamahkan rakan dan kenalan ...silap2 boleh berjejak kasih , mengenal saudara yg tidak pernah dikenali sebelum ini ,
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Tue May 11, 2010 10:17 pm

aduinaaaa..... bagus pula kamu ni, waloupun kamu tau sia kompungan memutung gata, masi lg kamu layan2 serita......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Wed May 12, 2010 1:29 am

romeo wrote:
bagi saya , itu rahsia masing2 bah , banyak rahsia yg kita tahu tapi cuma simpan utk diri sendiri , tuan orud pun ...kalaupun dia mampu trace sesiapa tidak akan bagitau atau sebarkan begitu ja , paling2 dia cuma simpan sebagai panduan sendiri , atau untuk pengetahuan sendiri ..
dia tidak akan suka2 ' membocorkan' rahsia orang ..kawan2 , sahabat2 , ..boleh dipercayai dia tu ,

semua kita sebenarnya sdh mampu membaca 'personaliti' rakan2 lain ..samada melalui cara memberi pendapat , atau cara bercakap , atau dari gaya bahasa penulisan , dari penggunaan titik noktah dan koma , dari kekerapan keluar masuk , dari masa2 dia berforum , dari panjang dan pendeknya luahan pendapat , .. dan sebagainya .

apapun , kita disini bukan untuk tujuan itu , kita disini sekadar sebagai menambahkan ilmu yg ada , bertukar2 pendapat dan berkongsi idea , menamahkan rakan dan kenalan ...silap2 boleh berjejak kasih , mengenal saudara yg tidak pernah dikenali sebelum ini ,

betul betul..ini saya sukung butul..kita tukar2 pendapat saja..kalau ada yg butul tu nasib lah kalau ada yg buhung tu pun nasib juga lah..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Wed May 12, 2010 7:52 am

hihihihi...kadang2 komen2 kamurang buli memugai saya masuk ilsf selalu. Ayat seseorang itupun buli memugai bah mangkali kan... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Wed May 12, 2010 12:06 pm

ada sesuatu yang tuan Orut mau kasi sampai baini kan .. Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Wed May 12, 2010 12:34 pm

indada bah tuan romeo.. saya rasa terpugai dgn komen2 member ilsf ..itu saja.. Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Wed May 12, 2010 4:29 pm

kalo gitu , saya pun sudah lama terugai sini ....sebab tu tidak pandai lari pigi tempat lain Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Wed May 12, 2010 6:52 pm

sialah yg paling tepugai, antah2 dlm diam2 si gaman orud ada kasi ikut pugai sana post2 dia..... patutlah sia tarasa masam lain sj.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Wed May 12, 2010 7:56 pm

tp ramai jg yg sdh tepugai sana tempat lain ....kurang sdh masuk sini Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Thu May 13, 2010 7:45 pm

paling banyak tepugai sama pesbuk..... nasip baik sia bulum tepugai sama pesbuk.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Thu May 13, 2010 9:21 pm

bahaya pugai sana pesbuk tu gaman , silap2 bulih bagaduh laki bini ...bulih putus tu jambatan gantung pun ada , kambing milik urang pun silap2 lari masuk kandang urang lain , ..

lain tajuk pugai sana tu gaman Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: butulkah ada pugai?   Today at 9:51 pm

Back to top Go down
 
butulkah ada pugai?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 10 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Paranormal & Mystery-
Jump to: