To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Jualan HOT Produk Resell Rights Kombo 2017
by xbest Sat Nov 25, 2017 3:09 pm

» Tips Dan Teknik Pemasaran Tanpa Kos Yang Berkesan
by SchulzCube Thu Nov 16, 2017 6:07 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Sun Oct 29, 2017 12:57 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
CalendarCalendar

Share | 
 

 ilovesabah.net?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
orud
Paranormal Master
avatar

Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: ilovesabah.net?   Sat Aug 22, 2009 12:31 pm

saya terjumpa satu website bernama ilovesabah.net.

siapa punya ni tuan admin? siapa yg duluan buat nama tersebut..kita kah atau mereka? pasal kalau kita yg duluan bermakna kita boleh saman diaurang tu. saya percaya salah seorang admin web tersebut memang ada bersama kita disini.

Minta penjelasan kalau boleh mengenai hal ini.
Back to top Go down
taksub
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 101
Age : 42
Registration date : 2008-10-08

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Sat Aug 22, 2009 1:20 pm

ni hal betul2 mo tanya tuan admin ooo... kalau betul la, mo kanan saman tu...
Back to top Go down
orud
Paranormal Master
avatar

Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Sat Aug 22, 2009 6:56 pm

Utk yg berdaftar dan yang memberi reply saja boleh melihat kandungan pos saya.
...

Quote :


leoj02-10-2008, 06:48 AM

1) Script Title: Drop Down Tabs (5 styles)

2) Script URL (on DD): http://dynamicdrive.com/dynamicindex1/droptabmenu.htm

3) Describe problem:
I modified this script and used it in my site (http://www.ilovesabah.net)..working great in all pages (http://www.ilovesabah.net)...except in my members pages..eg: here (http://www.ilovesabah.net/userinfo.php?uid=1)
no drop down just static menu

- as you can see in the members pages source i use other scripts and css that are not exists in other pages where my drop down menu is working i tried to remove the script and css.but the drop down menu is still not working..

can anyone take a look and tell me what or line in the script that cause the problem and what do i need to edit...

thank you

http://www.dynamicdrive.com/forums/archive/index.php/t-29290.html

So kelihatan dari cakapannya di atas macam sudah established betul sudah website dia tu..tapi bila saua klik pula url dia..macam endada sudah.
Back to top Go down
orud
Paranormal Master
avatar

Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Sat Aug 22, 2009 7:21 pm

Ini pula profail salah seorang dari org yg mengaku sebagai ilovesabah. register dan reply baru boleh tinguk gambar dia ni.




Nama: Ah Moy 84
Tarikh Lahir: 3 October 1984
Jantina: Perempuan
Status: Bujang
Zodiac: Libra
Back to top Go down
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Sat Aug 22, 2009 10:21 pm

utk pengetahuan semua, nama forum ilsf ni dibuat tanpa mengikuti mana2 nama website... siapa yg lebih dulu tdk diketahui... apapun, apa yg saya nampak, website tersebut bukan milik forumotion... rekod ilsf jelas spt berikut (http://ilovesabah.forumotion.net/news-announcements-f4/untuk-rekod-t34.htm?sid=0ea56d772271c331ce1173e21948e7df)...

Nama forum : I LOVE SABAH
Tarikh pembentukan : 6 September 2008 - Saturday
Masa : 10.20 malam
Theme : Anything about Sabah, The Land Below The Wind
Motto : To Know is To Love Sabah
Keahlian : Open to all Malaysians especially Sabahan

dari muka depan, apa yg saya nampak, perbincangan dlm website tersebut tdk sama dgn perbincangan kita di ilsf...

thanks atas maklumat ini...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II
avatar

Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Sat Aug 22, 2009 11:40 pm

saya pula tdk kisah kerana topik ilsf dgn website tersebut jelas sekali berlainan... kalau di sini, saya suka betul dgn topik2 perbincangan kita yg menjana minda... hidup ilsf, hehehehe...
Back to top Go down
orud
Paranormal Master
avatar

Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Sun Aug 23, 2009 12:45 am

terima kasih tuang adming..

Pandangan saya macam ni. pada masa ini memang keahlian kita belum sampai ketahap yg kita memerlukan nama domain baru. bagaimana pun pada tahun2 mendatang...ILSF ini akan terus berkembang, dan satu cara mengekalkan populariti tersebut ialah dengan surfing yg laju, dan tidak stuck.

Jadi apabila sudah mendapat ramai member2 nanti, kita juga akan terpaksa menjaga nama kita, maksudnya kita tidak mau lagi bersandar kepada free hosting semata2 kerana ini juga akan jadi sebagai satu standard keseriusan kita dalam membangunkan web komuniti.

Maka pada masa itu baru lah kita akan terfikir utk menyewa server serta hosting supaya nama forumotion itu akan di tanggalkan.

jadi dari nama ini http://ilovesabah.forumotion.net akan jadi sebagai http://www.ilovesabah.net. .tengok? kalau kita mau ambil nama tersebut sudah tidak boleh pasal sudah di booking oleh si amoi84.

Tapi apapun saya mengikut sajalah keputusan tuan2 admin dan mod, walau dalam keadaan macam mana pun saya tetap setia dengan islf.

Terima kasih.

Very Happy


Last edited by orud on Sun Aug 23, 2009 9:01 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Sun Aug 23, 2009 1:56 pm

sia satuju sakapan kao ni tuang..... butul oo..... manatau lain kali ini ilsf akan barkambang maju..... si gaman ni mimang barpandangan jauh.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master
avatar

Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Sun Aug 23, 2009 9:00 pm

ok masam biasa saja tuan gaman..klik saja itu (+) sana sebelah..ihhihi
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan
avatar

Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Mon Aug 24, 2009 7:06 pm

hehe.. ok saya klik tuanlah... saya setuju benor dgn idea kamu..
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Wed Aug 26, 2009 6:03 pm

Admin wrote:
utk pengetahuan semua, nama forum ilsf ni dibuat tanpa mengikuti mana2 nama website... siapa yg lebih dulu tdk diketahui... apapun, apa yg saya nampak, website tersebut bukan milik forumotion... rekod ilsf jelas spt berikut (http://ilovesabah.forumotion.net/news-announcements-f4/untuk-rekod-t34.htm?sid=0ea56d772271c331ce1173e21948e7df)...

Nama forum : I LOVE SABAH
Tarikh pembentukan : 6 September 2008 - Saturday
Masa : 10.20 malam
Theme : Anything about Sabah, The Land Below The Wind
Motto : To Know is To Love Sabah
Keahlian : Open to all Malaysians especially Sabahan

dari muka depan, apa yg saya nampak, perbincangan dlm website tersebut tdk sama dgn perbincangan kita di ilsf...

thanks atas maklumat ini...

Website pun ada jg pelanduk dua serupa ar..
ba biarlah tu ( trpulang pd admin apa mo buat)..yg pntg kta members ilsf ni terus brkembang
maju setapak demi stapak.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Wed Aug 26, 2009 8:45 pm

hihihihiii.... sudah sia klik gaman..... tabiklah sama kao dpt idea yg bagus itu..... mimang kao jugalah..... siapun masam si tuan jeneral rungkud juga, maju satapak demi satapak..... palan2..... padulilah sama nama, yg penting sia sini ilsf...... Smile
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Thu Aug 27, 2009 1:10 am

Kta ni suda sbahagian dr ilsf ba..mana buli lari2 lg..biarlah banyak site yg mnyamar ka menyeupai ka..kita tatap di cni..hihii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
orud
Paranormal Master
avatar

Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Thu Aug 27, 2009 11:01 pm

ya betul..walaupun banyak yg canggih2 sana luar...tapi perdebatan dan perbincangan islf memang ada klass. enda serita2 kusung..

P/S: saya ingat mau klik (+) si tuan PT, tapi enda kelihatan tanda (+)nya..hahahaa
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Fri Aug 28, 2009 9:30 pm

aieeee..... mana buli indada +..... singaja si gaman inda mo klik...... Smile
butul, siapun satakat ini bulum ada hal kanapa mo lari dr ilsf..... sia suka perbinsangan di sini..... mantap & matang..... lgpun satakat ini sia paling tinggi pangkat..... Very Happy nt kalou pigi porum lain, aduinaaaa..... abis2 balik jd pangkat newbie......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master
avatar

Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Fri Aug 28, 2009 10:16 pm

tapi yg menjadi misteri saya sekarang ni ialah..gambar ni
..


Since niche dan admin adalah female..

jangan2... Very Happy

nah masam trus pula saya bersemangat mempost sini...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Sat Aug 29, 2009 4:54 pm

Kalu ni la si niche atau admin..sia sanggup buang keahlian sia di forum lain dn tatap di sini sj..cuci mangkukpun sia mo jg...hahahahahahahahahahaa..teruskn siasatan tuan orud..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Sat Aug 29, 2009 7:24 pm

kalau itulah si admin atau niche, sayapun sudi memperhambaka diri, hehehe... biarlah bermadu dgn si tuan jeneral rungkud... Very Happy
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Sat Aug 29, 2009 8:38 pm

fuyooo.... buli tahan c tompinai orud ni. buli≤ juga hebat tu kalo dapat gmbar dorg. mcmna kao dapt gmbar dorg tu orud?
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Sat Aug 29, 2009 9:23 pm

saya pun seperti samua juga lah. kalau itulah gambar niche atau admin saya sanggup mo kasih buat domain dan server utk islf ini. hahahah..nah tiga org sudah bermadu ni..ada2 saja orud ni.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Sat Aug 29, 2009 9:49 pm



hihihiiiii..... bah mana sdh admin & niche ni? sanyumannya ada fight sama itu miss venezuela..... Very Happy siapun mo tumpang sakaki sama kamulah, hihihihiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Sat Aug 29, 2009 9:52 pm

iya oo... santik o dorg ni.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Sat Aug 29, 2009 9:56 pm

kta tggu dorg login dn buat buat pngakuan jujur, bersih, iklas dan scara umum..hehhe..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Sat Aug 29, 2009 10:02 pm

alaaa... tapi kalo dorg buat pgakuanpun, sya fkir 100x lagi mao prcaya. hehe Smile
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ilovesabah.net?   Sat Aug 29, 2009 10:09 pm

Bah harap2 admin akan datang dalam masa terdekat ini..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: ilovesabah.net?   

Back to top Go down
 
ilovesabah.net?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: