To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Fri Aug 28, 2009 9:59 pm

ok, suba kita binsang2 kanapa perlu tukar ini BN..... dan apakah kasan kalou BN ditukar?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Fri Aug 28, 2009 10:07 pm

pandangan cetek saya ialah, sekiranya BN kena tukar...Isu PTI di sabah akan berkurangan...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Sat Aug 29, 2009 4:44 pm

Mengikut ramalan, teori dan kyakinan saya, kalau BN ditukar secra ringkasnya, pemerintahan negara akan brjalan dgn lbh cekap, lebih telus, lebih adil dan lbh harmoni. Ini krn, brdasarkn performance PR di negeri2 yg mereka perintah, mmg ada perubahan, perbezaan dan peningkatan. Untuk kita di Sabah, tentulah kita trtumpu kpd isu PTI dan saya bersetuju dgn tuan orud bahwa, sekiranya BN disingkirkn dr tampuk pemerintahan, maka populasi pti di Sabah akan dpt dikurangkan dan strusnya dpt dibersihkn dlm jangka waktu yg munasabah.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Sat Aug 29, 2009 7:28 pm

kenapa tukar BN? supaya...
a) sistem kerajaan balik normal
b) sikap angkuh bn hilang
c) hilang cakap2 besar
d) persefahaman antara kaum bertambah baik
e) ada peluang pti sini sabah dpt diatasi
f) ada peluang 20% royalti minyak, banyak tu...
g) rasuah berkurang
h) peluang utk ahli2 bn sedar diri
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Sat Aug 29, 2009 8:25 pm

Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?

kalo BN kna tukar, sudah tntu kpentingan msyrakat khususny kita sndiri d sabah ini akan terpelihara. malah akan lebih brtambah maju lagi kali. tiada rasa takut khilangan bgsa sndiri lagi. mklumlah mlsia ni negara demokrasi....
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Sat Aug 29, 2009 8:53 pm

Minat jg ko politik ni laa ar..ba baguslah kalu semua org ada kesedaran akan peri pentingnya prtukaran pemerintah. Kerajaan BN ini sudah dikira kerajaan tua. Apa sj yg sudah trlalu lama ia dikenali sbg tua dn sifat tua ini bnyak dikaitkn dgn kelemahan krn tdk berupaya lg..tp kalu dlm politik, kerajaan tua boleh mengakibatkn keadaan tdk bersih, tdk sehat dan tdk telus krn banyak prlakuan sumbang sprt penyelewengan, penindasan dll. Dan dlm erti kata sebenar demokrasi, ia perlu ada pertukaran krn kalu tdk ia akan menyamai pemerintahan autokrat atau anarki. Jd, sama2lah kta mnyumbang ke arah kemenangan pihak parti yg bakal memerintah malaysia selepas PRU13.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Sat Aug 29, 2009 10:06 pm

iya asih rungkud. santik cakapan ko o. syapun buli²... juga minat ni fsl2 politik. kalo sya tidak fhm, paling2pun sya ikut prkembgan sajalah. hehe... Laughing
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Sat Aug 29, 2009 10:09 pm

mana2 sj parti yg sdh lama pigang kuasa, buli dianggap sdh butul2 barakar umbi..... sdh parasan tahap dewa, parasan inda akan ada gangguan, inda akan jatuh2..... maka dia bibaslah buat apa sj..... sabap itu misti kana tukar supaya semua hal kambali nurmal..... nt yg karajaan baru pun, kalou sdh lama butul, akan jd masam karajaan bn sikarang ini juga..... dan masa itu, kita tukar lagi supaya sagalanya balik kpd nurmal......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Sat Aug 29, 2009 10:40 pm

Inilah yg spatutnya brlaku dlm kitaran hayat parti memerintah..jgn sampai ada yg sudah jd tahap dewa..tengok kes si ong tee keat..10 juta, senang2 sj ambil dr PKFZ..kalu kta 0.10jutapun susah mo sari wlupun sampai mati..Jd, ksimpulannya, kta msti tukar kerajaan BN ini..cuma yg sia risau kta di Sabah ini trlalu senang dibeli..tp kalu di SM, mmg susah..PRK di Manek Urai BN berabis tabur duit (dgr srita 300/kepala), BN masih kalah.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Sat Aug 29, 2009 10:52 pm

kelebihan kita sini sabah, kita ni versatile..... Very Happy mimang tu, kalou sana samananjung, aduinaaaaa..... ada kawan sia pigi tulung bn sana parmatang pauh, dia bilang bila dia tingu itu ribuan urang, muka si anuar sj sabap samua pakai tuping muka si anuar..... dia bilang diurang urang sabah yg indada pangalaman begitu, marasa gantar butul.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Sat Aug 29, 2009 11:54 pm

Spatutnya org sabah lbh cpat pandai krn ada model dia di semananjung..tdk prlu fikir, tdk perlu blajar..tiru sj apa yg dibuat di semanjung. Kta cuma mau ikut rentak dorg tp kta prlu prubahan dn tdk slamanya diperkotak-katik oleh smananjung. Sbg sbuah negeri dlm prsekutuan, kta tdk boleh memisahkn diri dr dorg, tp apa yg kta minta adalah hak autonomi yg prlu ada pd kta mngikut 20 prkara itu..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Sun Aug 30, 2009 11:02 am

masalah yg sia nampak, urang sabah masih manganggap yg samananjung lebih tinggi tarap, jd apa sj yg diurang sakap, kita satuju sj..... kana2 lg samananjung mamandang randah urang2 sabah..... dan paling sia bansi, urang2 sabah terhigih2 butul mo jek urang samananjung..... salagi ini berturusan, salagi itulah kita masam begini2 sj.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Sun Aug 30, 2009 2:42 pm

Kana ubah minda, pmikiran dn pndirian agar kta tdk lg dipandang rendah oleh SM..kta manusia, dorgpun manusia..apa bezanya?
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Sun Aug 30, 2009 8:38 pm

orang2 politik sj yg masih belum buka mata...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Thu Sep 03, 2009 11:27 pm

Sbnarnya org politik yahu apa yg brlaku ke ats rakyat diwakili mereka tp mereka buat tutup mata sj demi mlindungi kepentingan mereka.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Fri Sep 04, 2009 8:39 pm

pura² tidak taulah tu. kalo ada org buat report scara resmi baru dorg pura² bz. atukoi...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Fri Sep 04, 2009 9:06 pm

urang2 pulitik mimang tau apa yg balaku.... masa sana perak, diurang tau inda butul, tp pasal mo jaga periuk nasi sendiri, sukung sjlah..... siapa2 yg malawan atau mengkritik, abis kana ujan kana sakap2....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Fri Sep 04, 2009 9:35 pm

yup, sudah smestinya. nanti kena cakap pmbelot maa...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Fri Sep 04, 2009 9:50 pm

waloupun salah, tutup mata sj..... pasal inda mo kana sakap pembilut...... kalou kana tanya tv1-3, nah masam2 sakapan..... sukung karajaan butul kunun.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Sun Sep 06, 2009 5:26 pm

Sia ingat ar, kalu satu masa sia kana intrview sama itu reporter yg pro BN punya..dia tnya sia ttg pmbangunan ka, projek2 BN ka..nanti sia sakap..mana itu skrip yg sia mo kana baca..dan brpa kamu bayar? hahaha..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Mon Sep 07, 2009 9:40 pm

kompom inda kerual sakapan kao tu tuan..... kana cut sana studio.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Tue Sep 08, 2009 7:46 pm

yalah tp skurang2nya kalu ada reporter lain masa tu..dr malaysiatoday ka, harakah online ka atau nanyang sian pau ka atau tamil nessan ka..itu sakapan sia suda dorg ambil ba..jd trsebar jg nanti bahwa rakyat hr ini tlh tau sbnar2nya wayang2 BN..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Wed Sep 09, 2009 9:19 pm

hahahahaaa.... asih². buli² juga ituuuu..... kalo boleh, perlu ada mcm² stesen tv atau news paper ar. tdk mustahil itu asih... kita buat news nama dia "pengungudut do be-end" pun laku tu. hehe... Razz Wink
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Thu Sep 10, 2009 9:42 am

utk kasi balance ini media2 massa, misti ada banyak.... kalou babarapa sj, kompom masam sikarang inilah, barat sabalah....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Thu Sep 10, 2009 7:47 pm

Kalu yg surf intrnet dn tdk rela dikelabukn biji mata lg oleh pembohongan BN, tdk akn lg baca nius BN, tdk lg tinguk TV BN dn apa sj yg cuba menyebarkn dakyah BN.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Today at 8:14 am

Back to top Go down
 
Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Politics-
Jump to: