To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Wed Sep 23, 2009 5:19 pm

Oh ya... ramai juga urang bilang "jgn suukung PKR/PR sabap parti itu dari malaya"... pada pandapat saya, menyukung PR ada baiknya kerana parti itu ada potensi mengalahkan kerajaan pusat yg ada sekarang.

Kita sudah merasa bagaimana susahnya jika parti kita jadi pambangkang di peringkat pusat. ketika parti tempatan menang, kitapun bersorak kerana dpt mengalakan BN negeri tapi last2 YB2 kana beli juga oleh parti BN pusat. so lebih baik kita bekerjasama dengan parti yang boleh menumbangkan BN pusat daripada kita mati-matian menyukung parti negeri yang akhirnya menjual diri kepada BN pusat. LAIN LAH KALAU YB2 SABAH BERPENDIRIAN TEGUH SEPERTI YB2 KELANTAN.
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Wed Sep 23, 2009 9:36 pm

pukutarap wrote:
mana2 parti yg sdh memerinta lama butul akan menunjukkan parangai basar kapala bah..... tau kanapa? pasal diurang pikir diurang akan bekuasa sampai mati, sampai kiamat..... buktinya si ali rustam sendiri sakap, dia bilang Tuhanpun inda buli kasi tanggalam umno..... dr mana dia dpt ini idea? dr keangkuhanlah..... kanapa angkuh? pasal tarasa inda akan jatu..... kanapa? pasal sdh talampau lama..... hal2 tukar karajaan ini adalah parkara biasa bah, inda payah talampau pobia..... kesualilah kalou ada sabap inda mo kana tukar karajaan, hihihihiiiii.... suba tanya si najip, dia sendiri akan sakap, "aduinaaaa...... inda bagus tau tukar2 karajaan, nt banyak masalah timbul, manatau yg karajaan baru bukan pula kasi bagus nagara, kasi rusak pula, inda kamu takut?..." dia inda akan sakap, "bah, apa buli buatlah kalou kamu mo tukar karajaan, subalah... kalou PR manang aa buli buat..."...

masam si tuan orut sakap, jipun pun sdh tukar karajaan..... jipun budu drpd kitakah? dan kana pikir, rayat bukan sambarang sj mo tukar karajaan, ada sabap baitu..... sini sabah lg, aduinaaaa buta kalou inda nampak apa2 masalah sini sabah..... jgn ambil lainlah, ambil suntu pti..... ada karajaan bn sakap kita akan hapuskan pti? adakah? bila tu? baratus taun dulu? sikarang masamana, sdh hilanglah pti? sekurang2nya pr ada sakap yg diurang akan atasi masalah pti..... apa susah2, suba sjlah, kalou diurangpun inda buli, pilih lg karajaan lain..... atau ko suka pti sini sabah? kanapa tu ah?

pasal rayat india sana buah pala pp, itu hal siapa bah yg kasi start? bukan bn kah masa si ko su kun? masalah tu sabanarnya peninggalan bn bah bukan pr..... sabap tu si ko su kun inda mo bising2 pasal itu sabap bn yg kasi lulus itu tanah jd milik koperasi pakarja2 karajaan.... padahal ada urang kg tinggal sana..... si lim guan eng mo dabat sama si kosukun tp kosukun inda mau..... ok suba pikir romeo, kaloulah bn masi bekuasa sana pp, salasaikah maslaah itu buah pala? masamana? in the first place, bukankah bn juga yg kasi start itu masalah? nt itu urang2 kg buah pala inda jd maradangkah kalou bn yg bekuasa? masamana tu?

kao tesilap mangkali ni..... mimang rayat sabah tau dan maklum, siapa juga memerintah, tatap samaanjung juga..... sacara lujik, manada parti sabah yg ada potensi memerinta seluruh nagara... adakah? bermakna sakapan kao bhw siapa yg memerinta, tatap samananjung juga, indada bija...... inda buli diguna pakai..... kita bukan risau siapa yg memerinta..... inda kisahlah siapa memerinta, yg penting ada 'harapan' utk kasi bagus kaadaan..... malah kalou ada parti basar lain sikarang ini yg buli janji yg bagus utk sabah, buli juga try tu.....

paling sanang pikir, siapa yg lebi matang pulitik, sabah sarawak ka atau samananjung? kalou sana, sdh 5 negeri pambangkang bekuasa, tulak 1 sana perak yg pulitik kutur, tp sini sabah sarawak pula..... jd, adaka kita sini talampau pandai/bijak atau talampau..........?


atukoi... buli² juga semangat pulitik ar gaman. buli tahan penerangan ni, sya yg tdk brpa fhm pulitikpun jadi fhm sikit, hehe... Laughing
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Fri Sep 25, 2009 1:07 am

hihihihiiiii repleksi masa memutung gata baitu laa......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Fri Sep 25, 2009 5:27 pm

Memutung jm 12 tgh mlm kaitu? B-)
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Fri Sep 25, 2009 10:37 pm

hihihihiiii..... si tuan orut ni..... jan kasi tau si laa, ah....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Mon Sep 28, 2009 9:15 pm

Si Gaman baitu..kamu enda kanal lagi kah dia? Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Tue Sep 29, 2009 12:29 am

pemipin2 politik yang mengeluarkn cakap2 begitu begini sekarang ini adalah dahulunya dalam kerajaan juga , malah ada yang jadi orang kanan , orang penting dan berkuasa ...

kenapa semasa berkuasa dahulu , ketika mereka mampu membuat perubahan dan membuat arahan tidak dibuat semua ini ? kenapa senyap dan sunyi , kaku dan membisu ,

setelah terkeluar dari kekuasaan , baru mereka bising dan melaungkan segala kata , yang nista dan palsu ..

perang saraf yang dilancarkan ternyata sangat berbisa dan membutakan .. hendak seribu daya tak hendak seribu dalih , bukankah ?
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Tue Sep 29, 2009 9:12 am

dua2 pihak ko tdk puas hati romeo ar? jd, bgmana yg pd hemat ko amat2 trbaik?
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Tue Sep 29, 2009 11:07 am

undi adalah rahsia sahabat ..tuhan ja yang tu sapa yang akan sya undi nanti
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Tue Sep 29, 2009 9:22 pm

biasalah bah pulitik, samua akun pulitik tu kutur..... yb2 adakah yg butul2 suci murni? time dlm karajaan, misti ikut sjlah rantak, kalou malawan, abis kao kana buang lungkang..... alasan biasa yg kita dingar kalou ada yg ada unsur2 mambangkang, "bartantangan dgn prinsip parti"..... maksudnya, ngam ka inda, pasal sdh 1 parti, ikut sj rantak, jgn lawan2, kalou ada inda puas hati, simpan sj dlm utak...... jd biasalah bila sdh jd lawan, nah barulah akan sakap itu ini..... inilah pulitik.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?   Today at 3:50 am

Back to top Go down
 
Kanapa perlu tukar BN? Apa kasan kalou kana tukar?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Politics-
Jump to: