To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Polis bantuan kena tukar Uniform..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Sun Nov 29, 2009 11:06 pm

pihak pengurusan majikan yang punya Pb berkumpul dan berjumpa dengan pihak pengurusan PDRM bukit aman sana ..setelah berbincang dan memberi penerangan serba serbi , pihak PDRM bersetuju untuk melanjutkan tempoh ..

tuan PT , bapa dan abang saya kerja PDRM bah ..sebab itu banyak info boleh didapati , senang ja bah tu tuan ..kalau harapkan diri sendiri mana mampu tahu semua ini , kerja pun tiada ..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Sun Nov 29, 2009 11:09 pm

ooo..... baru sj online bah......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Sun Nov 29, 2009 11:14 pm

Cuba tanya2 lagi tuan romeo..kenapa kena extend lagi masa tu? macam ada sesuatu yg tak kena saja ni..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Tue Dec 01, 2009 3:33 am

mana tahan tuan orud , setiap kali ndak sesuatu info saya kena call tu brother sana kilo lima ..cepat habis tu kredit , sudahlah tada bikin beli , lepas tu dia banyak tanya pulak tu kenapa mau tau ...haiyaa
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Tue Dec 01, 2009 12:22 pm

sakali sakala tanya sia bah, manatau sia tau pasal pb, hihihihiiiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Tue Dec 01, 2009 10:12 pm

romeo wrote:
mana tahan tuan orud , setiap kali ndak sesuatu info saya kena call tu brother sana kilo lima ..cepat habis tu kredit , sudahlah tada bikin beli , lepas tu dia banyak tanya pulak tu kenapa mau tau ...haiyaa

Haiyar..mengkali dia tu SB ooh tuan romeo..banyak tanya tapi enda menjawap kalau kana sual..hihihi

pukutarap wrote:
sakali sakala tanya sia bah, manatau sia tau pasal pb, hihihihiiiii.....

iya kah gaman? macam mana kami bulih terlepas pandang tuan gaman ini..

P/S: kawan2 semua saya minta maaf klu sakapan saya macam enda ngam di hati tuan2.enda tau kenapa saya seminggu dua ni riang dan happy semacam saja..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Tue Dec 01, 2009 10:53 pm

orud wrote:
romeo wrote:
mana tahan tuan orud , setiap kali ndak sesuatu info saya kena call tu brother sana kilo lima ..cepat habis tu kredit , sudahlah tada bikin beli , lepas tu dia banyak tanya pulak tu kenapa mau tau ...haiyaa

Haiyar..mengkali dia tu SB ooh tuan romeo..banyak tanya tapi enda menjawap kalau kana sual..hihihi

pukutarap wrote:
sakali sakala tanya sia bah, manatau sia tau pasal pb, hihihihiiiii.....

iya kah gaman? macam mana kami bulih terlepas pandang tuan gaman ini..

P/S: kawan2 semua saya minta maaf klu sakapan saya macam enda ngam di hati tuan2.enda tau kenapa saya seminggu dua ni riang dan happy semacam saja..
mgkin tingu muka sia yg pakai tupi sj pun indada bakat sdh pasal pb ini...... sabap itu kamu inda tanya apa2 pasal pb sama sia.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Wed Dec 02, 2009 8:22 pm

tu brother ada pelik sikit bah perangai dia ..betul2 lain sudah dia punya style sekarang , sejak dia masuk unit lain terus berubah , dulu bukan begitu cara dia , unit apa pun saya tidak tahu ..dia tidak mau bagitau , kadang2 dia kol cakap dia di KL atau di sarawak tapi tiba2 dalam 10 minit timbul sudah dirumah kami , datang tiba2 balik pun tiba2 ..susah mau baca pergerakan dia ,

kalau mau tanya macam2 bagus haraplah dia jawab , nasib baik saya ni memang rapat dengan dia dari kecik ..
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Wed Dec 02, 2009 8:48 pm

mungkin dia pgang jawatan penting tu.. mgkin sb.. mcm cia, kgb, fbi... malaysia pun ada juga..
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Wed Dec 02, 2009 8:50 pm

Jgn2 dia sudah masuk UTK/vt69 ni romeo..mau masuk tim ni sebiji macam mo dapat beret marron juga latihan dia. klu enda tahan atau nasib enda bagus..nah termasuk perangkap E&E. Part ni yg bikin biul biul sikit..
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Wed Dec 02, 2009 8:50 pm

pukutarap wrote:
orud wrote:
romeo wrote:
mana tahan tuan orud , setiap kali ndak sesuatu info saya kena call tu brother sana kilo lima ..cepat habis tu kredit , sudahlah tada bikin beli , lepas tu dia banyak tanya pulak tu kenapa mau tau ...haiyaa

Haiyar..mengkali dia tu SB ooh tuan romeo..banyak tanya tapi enda menjawap kalau kana sual..hihihi

pukutarap wrote:
sakali sakala tanya sia bah, manatau sia tau pasal pb, hihihihiiiii.....

iya kah gaman? macam mana kami bulih terlepas pandang tuan gaman ini..

P/S: kawan2 semua saya minta maaf klu sakapan saya macam enda ngam di hati tuan2.enda tau kenapa saya seminggu dua ni riang dan happy semacam saja..
mgkin tingu muka sia yg pakai tupi sj pun indada bakat sdh pasal pb ini...... sabap itu kamu inda tanya apa2 pasal pb sama sia.....

diam2 saja baitu si gaman..entah2 ocpd sana keningau..hehehe
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Wed Dec 02, 2009 8:59 pm

rupa2nya ada unit dalam polis yang anggotanya sendiri pun tidak tahu kewujudan unit sebegitu ...ramai anggota yang saya tanya pasal ini , mereka sendiri geleng kepala tidak pernah dengar nama unit itu , setakat SB itu biasa ja .. dorang ini lebih canggih dan pelik daripada Sb ,

mungkin tuan orud tau ni ..
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Wed Dec 02, 2009 9:13 pm

tdk mustahil tu, mana2 negara mmg ada style cia, kgb, fbi... dorang ni cool sj tdk expose diri... polis/tentera pun tdk tau kewujudan, mgkin yg pangkat2 tinggi sj... saya dengar, yg polis tembak penjenayah2 yg ganas2 tu kerja doranglah... lepas tembak terus lari, biar polis biasa yg urus...
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Wed Dec 02, 2009 9:16 pm

gontulak wrote:
tdk mustahil tu, mana2 negara mmg ada style cia, kgb, fbi... dorang ni cool sj tdk expose diri... polis/tentera pun tdk tau kewujudan, mgkin yg pangkat2 tinggi sj... saya dengar, yg polis tembak penjenayah2 yg ganas2 tu kerja doranglah... lepas tembak terus lari, biar polis biasa yg urus...

Betul ontulak..turutannya lebih kurang macam ni. --->SB-->UTK/VT69--->Polis!
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Wed Dec 02, 2009 9:23 pm

SB lebih specialkah tuan?
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Wed Dec 02, 2009 9:24 pm

macam durian juga bah , ada gred ..mungkin polis pun begitu , ada D4 , ada D7 , ada D9 dan banyak lagi , ada lagi E ??? , banyak yang kita tidak tahu tentang dorang ni sebenarnya
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Wed Dec 02, 2009 9:26 pm

mungkin mmg niat pihak polis/tentera merahsiakan kewujudan dorang ni...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Wed Dec 02, 2009 9:30 pm

memang , kalau semua diketahui umum , maka tiada lagi yang rahsianya ..susah mau bergerak , susah mau bertindak , pihak lawan pun suka hati , dorang sudah tahu segalanya
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Wed Dec 02, 2009 9:35 pm

unit yg special ni memamg perlu juga utk mengawal jenayah yg ganas2, yg tdk serik/gentar dgn undang2 yg ada...
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Wed Dec 02, 2009 9:39 pm

kawan saya bilang SB ni mimang special sikit kali..pun begitu itu bergantung kepada cara pengurusan pdrm juga lah..ada juga SB ni di lantik dari org yg agak kurang aktif sudah..bermakna dia sudah tidak di appoint kan utk tugas2 khas..lebih kepada keraja mudah2 saja..

Bagaimana pun dari satu sudut..mereka ini lah yg di katakan intelijen punya departmen dalam polis..mereka lah org yg tidak putus2 mengikuri org2 tertentu..menyiasat kes2 tertentu.

Kawan saya bg tau lagi..SB ni sebeanrnya sudah wujud sewaktu zaman komunis lagi..tugas mereka pada waktu antaranya ialah mengenal pasti siapa komunis dan siapa tidak, siapa kawan komunis dan siapa bukan..

utk menjadi SB..dia bukan seperti anggota biasa ni, lepas rekrut 6 bulan..diurang sudah boleh bekerja..kalau ada kursus pun sekali sekala saja..berbanding SB latihan dia agak berat sikit..

ada dua kes yg saya agak ingat mengenai SB ni..satu ketua siatan jenayah pada masa ini adalah bekas SB..penangkapan Mas Selamat juga akibat kecerdikan SB atau Cawangan Khas..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Wed Dec 02, 2009 9:52 pm

sebagai kaitan , kes2 yang hangat sekarang ini ..banyak penjenayah mati ditembak , segala bangsa ada , melayu cina india ..indon , myanmar , bangla

yang lecehnya , ada orang di negara ini yang mahu jadi hero ,[ NGO , Parti politik ] mahu dipandang sebagai pejuang , sehingga ke Parlimen isu ini diperkatakan , macam2 tuduhan dan kata nista dilemparkan pada polis , polis suka tembak oranglah ..happy trigerlah , tiada buat kajian keslah , tiada tolakansurlah , tiada kepakaranlah , macam2 ..

tapi bila rumah dirompak , yang dituduh lembab polis , bila ada kes samun ..tuduh polis tidak buat kerjalah , bila ada ja kes cari polis , bila polis bertindak pulak cakap polis begitu begini , kalau cina mati ditembak polis akan dicakap perkauman , kalau india mati ditembak pula polis dikata perkauman juga , kalau melayu yang mati ditembak ..dorang diam ja , senyap , tiada pun bunyi kata perkauman , begitu juga kalau dusun , murut , rungus dll ..tiada kata perkauman yang dilemparkan ,

realitinya , kalau polis pula yang mati ditembak penjenayah , kalau polis cedera parah [ banyak kes berlaku ] semasa operasi , tiada pula dorang datang memberi kata2 sokongan atau menghulurkan bantuan kepada keluarga mangsa terbabit , paling2 dorang cakap ' sapa suruh jadi polis ' .. apakah agenda disebalik semua ini ? mesti ada ..
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Wed Dec 02, 2009 9:55 pm

cerita2 di sebalik tabir ni mmg sukar utk didengar...
Back to top Go down
huhh
Guest



PostSubject: weii   Sun May 16, 2010 5:32 pm

kalau dah pakai uniform polis 2 polis lar bangang....
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Sun May 16, 2010 8:13 pm

huhh wrote:
kalau dah pakai uniform polis 2 polis lar bangang....

aik apa kah cerita ni huhh?
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Sun May 16, 2010 8:16 pm

romeo wrote:
macam durian juga bah , ada gred ..mungkin polis pun begitu , ada D4 , ada D7 , ada D9 dan banyak lagi , ada lagi E ??? , banyak yang kita tidak tahu tentang dorang ni sebenarnya

Yang saya arif butul ialah D7 jak..mereka ini di tugaskan utk buat penyamaran mengesan judi, maksiat dan kongsi gelap..mereka tidak pakai uniform..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Today at 4:13 am

Back to top Go down
 
Polis bantuan kena tukar Uniform..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: