To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Polis bantuan kena tukar Uniform..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Fri Sep 11, 2009 12:11 am

what can i say..cuma agak kesal dengan tuduhan ini.. bounce
Back to top Go down
The author of this message was banned from the forum - See the message
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Fri Sep 11, 2009 9:00 pm

orud wrote:
what can i say..cuma agak kesal dengan tuduhan ini.. bounce

alamak..... marajuk sudah c tompinai orud. jgn ko bgitu ba tompinai... Laughing Wink
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Fri Sep 11, 2009 9:02 pm

Ya jgn merajuk orud..
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Fri Sep 11, 2009 9:05 pm

bulian wrote:
Pulis malingsia korupsinya tinggi...
ada statistik kaitu encik bulian? saya tinguk loghatnya lain macam bulian ni...encik bulian dari mana?
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Fri Sep 11, 2009 9:50 pm

alphawaves wrote:
Ya jgn merajuk orud..

aiks... c Mr. Alphapun pndai pujuk c tompinai orud o... hehe... Wink
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Sat Sep 12, 2009 12:08 am

hihihihiiii dua2 pulislah baitu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Mon Sep 14, 2009 1:50 pm

kalu banyak pulis sini, kta kena hati2..alpha, orud, ally joe dn admin ni, smua ada gaya pulis..hihi..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Mon Sep 14, 2009 4:06 pm

klu ada pulis maknanya mesti ada penjahat kan...jd sepakah penjahat d sini? hahaha
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Mon Sep 14, 2009 11:36 pm

biarla aku sama tuan pukutarap yg jd pnjahat dulu..pura-pura jak ar? hahaha..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Tue Sep 15, 2009 9:42 pm

sia pun pulis juga, tiap2 ari sia pigi tangkap panjahat, tp bukan gari, sia putung sj kasi luka diurang......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Wed Sep 16, 2009 12:01 am

Keraja tuan gaman ni masam..ada kena mengena sama agensi penguatkuasaan juga kali ni..

Saya teringat gambar bakakuknya dulu..
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Wed Sep 16, 2009 3:22 pm

ataupun c tompinai orud ni yg karaja di agensi pguatkuasaan? Wink
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Wed Sep 16, 2009 6:46 pm

hihihihihihiii mimang sia rasa si gaman ni angguta penguatkuasaan..... bakakuk? yakan, mana suda itu bakakuk dulu tu?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Wed Sep 16, 2009 6:57 pm



mungkin inilah bakakuk yg si gaman orud sari2......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Thu Sep 17, 2009 12:52 am

bah kah bakakuk si gaman keluar sudah..mana sudah pulis2 islf ni..mo kana riput ni..hahaha
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Thu Sep 17, 2009 6:57 pm

tediam samua pulis2 sini ilsf..... askar pun tediam..... pasal diurang sendiri inda parna jumpa sanjata begini......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Thu Sep 17, 2009 8:01 pm

hahaa..butul gaman..jarang2 senjata ni kelihatan.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Fri Sep 18, 2009 1:45 am

bukan jarang lagi gaman, mimang indada...... askar pun giling kapala......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Sat Sep 19, 2009 1:12 pm

rilek bro , jangan kita kutuk2 rakan2 yg berkerja sebgai polis , ada beberapa orang rakan kita polis dalam forum ni , kita kena hormat mereka sebagaimana mereka menghormati kita , nanti rakan2 terasa hati terus tidak mau lagi join di forum ini ..kita juga yang rugi ,

biarlah sebagai apa pun , polis bantuan ka , regular ka , askar ka ..setiap kita ada tugas dan kelebihan masing2 , usah kita menilai sesuatu hanya dari luaran ja , kerana belum tentu kita ini sempurna , kita juga tetap ada kekurangan cuma kita tidak menyedari dan mengakuinya , harus diingat ..ketika kita menuding satu jari pada seseorang , empat jari yang lain adalah menuding pada diri kita sendiri , jangan sampai menjadi seperti kata bidalan paku dulang paku serpih ..mengata orang aku yang lebih ,

biar kita discus dalam suasana yang matang dan penuh keilmuan , cara kita menggunakan kebebasan itu adalah kayu pengukur sejauh mana kemampuan kita menguasai diri ..cara kita melontarkan idea dan peri susunan kata adalah melambangkan sedalam mana ilmu yang ada pada kita ,
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Sun Sep 20, 2009 2:59 pm

aduinaaaa...... bisa eh...... hehehe, indada yg kasi buruk2 pasukan berunipom bah tuan...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Sun Sep 20, 2009 8:31 pm

hehe... mcm c romeo mrh² saja ini gaman. dia mrh ka tu ar? ya ba, tiada juga ba yg mo kasih buruk² ni, cuma dorg ja tu yg malu² lagi mgaku sbgai pasukan bruniform ni. Laughing
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Sun Sep 20, 2009 11:12 pm

rilek ko romeo..ini bukan mo mengasih buruk2polis bantuan ni. ini lah gunanya forum. kita mengupas sesuatu isu itu dengan pelbagai sudut dan dimensi..dan tidak sehala pendapat saja macam forum tempat lain tu. kalau semua cakapan satu irama saja..nah endada guna sudah berforum lagipun seingat saya memang endada bah pos mengasih buruk2 polis disini. kalau ada pun itu memang fakta dan kejadian yg sentiasa ada cuma tidak diistiharkan secara rasmi.

Dan pasal bicara kami mengenai polis bantuan ini..satu yg pasti ialah regular polis pun memang macam enda ngam sudah sama diurang ni. tinguk mana2 blog pasal polis bantuan dan regular ni memang kebanyakan mereka enda ngam.

yang pasti ialah polis tetap polis, sedangkan polis bantuan hanyalah security guard yg cuma di beri kuasa polis dalam persekitaran dan kuasa yg terhad.
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Mon Sep 21, 2009 12:57 am

ya, teda pun... adakah post2 yg kasi buruk2?
Back to top Go down
putra_ries
Prebet
Prebet


Number of posts : 2
Registration date : 2009-11-15

PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Sun Nov 15, 2009 5:37 am

apa la ko org ni nak buruk polis bantuan?apa pun diaorg polis juga.....bila2 masa je diaorg blh masuk keja regular....sapa cakap polis bantuan tak fit?mereka ada latihan 2.4 larian 8 kali setahun...menembak pistol g-glock 4 kali setahun.kawad lagi.ramai yg g pulapol .....mereka juga polis ba...sama regular tapi keja je kat kawasan masing2
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Polis bantuan kena tukar Uniform..   Today at 3:45 am

Back to top Go down
 
Polis bantuan kena tukar Uniform..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: