To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Askar antara tujuh didakwa merempit

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Askar antara tujuh didakwa merempit   Wed Sep 02, 2009 10:48 pm

Ini pula kes org berpakaian seragam yg saya sangat2 benci..askar2 ni kalau di centre point bukan main lagi eksyen terutama askar2 dari kelantan..sekali tinguk macam pilak pun ada.


MOHD. IZWAN (depan) antara tujuh pelesit rempit didakwa di Mahkamah Khas Trafik Ipoh semalam kerana menunggang motosikal secara bahaya.


IPOH - Seorang anggota tentera berusia 23 tahun yang dihadapkan ke Mahkamah Khas Trafik di sini semalam mengaku bersalah atas tuduhan menunggang motosikal secara bahaya pada malam sambutan kemerdekaan di sini kelmarin

Semasa ditahan di sekatan Jalan Jelapang-Chemor awal pagi 31 Ogos, Mohd. Izwan Ngaripin yang bertugas di Kem Syed Putra di sini sedang cuti berkursus.

Selain Mohd. Izwan, turut mengaku bersalah atas pertuduhan sama ialah empat yang lain iaitu Rosli Zainuddin, 21, Mohamad Faizul Mohd. Idris, 27, Mohd. Zulhaqim Saruddin, 18, dan Firdaus Ramli, 25.

Majistret Mohamed Ruhizat Abdullah membenarkan kelima-lima tertuduh yang berasal dari Ipoh itu dibebaskan dengan ikat jamin RM6,000 setiap seorang sebelum menunggu tarikh sebutan hukuman pada 13 Oktober depan.

Dua lagi lelaki yang turut ditahan dalam sekatan sama ialah Ashraf Mukhsin, 19, dan Ahmad Faidi Ahmad Zabidi, 24.
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Wed Sep 02, 2009 11:15 pm

padan muka... sdh pun sekolah tdk tinggi, mau temberang lg, patut kerjalah baik2 sb itu sj kerja yg layak... dan bagus gaji...
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Sun Sep 06, 2009 9:33 pm

Ada kes2 tertentu kadang2 askar ni sengaja mengejek2 atau provok polis kerana merasakan mereka tak lut dalam hukuman kanun jenayah. mereka juga selalunya memperli anggota2 beruniform spt jpj, maritim dan sbgi kerana dakwaan mereka agensi berkenaan hanya eksyen menunjukkan pistol jenis beretta, ISG Sauer dan remington tapi tidak menghunuskannya utk menembak..

Tapi pada saya pula apa kurangnya dengan askar yg terkorban bukan utk melawan musuh..terkorban kerana kemalangan jalan raya tu adalah.. sudahlah tu walaupun kalau mengikut kekanan yg di pertuan agong memeng lah panglima ATM berada pada kedudukan no 3 sebelum IGP, tapi kalau dari segi kualiti anggota..saya tinguk polis lagi tinggi nilainya..

Pertama anggota PGK iaitu UTK dan komando 69 PDRM adalah anggota polis yg memang diakui oleh dunia..berbanding ranking askar kita yg tidak kelihatan dalam mana2 carta 50 antara yg terbaik di dunia.

lagi satu boring betul lah sama askar ni..asal askar kahwin nurse..
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Mon Sep 07, 2009 8:40 pm

Ini brmakna..nurse utk askar heheh..tiapalah tu..yg c nurse pun mo jg sama askar, gasak dialah..tp klu teda yg mo sama askar pulak, apa akan jd?
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Mon Sep 07, 2009 9:30 pm

hhihihihiiiii..... ok tu tuan orud, biarlah askar dpt nurse..... misti mo adil juga, takan askar kasi kawin sama yg buruk2 sj, hihihihiiiii...... siapun mo kawin nurse juga tp masam bulum ada nasip.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Tue Sep 08, 2009 8:00 pm

ngam ko kawin sama nas ba gaman..mana tau ko sadra di puku gata..ada jg rawat ko kan..hahahha..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Tue Sep 08, 2009 9:41 pm

hahaaa... kalo crita fasal askar khwin nurse ni, tringat sya kwn sya masa kami form 5 ba. masa tu dia jaga adik dia di hospital. dia bilang ada masa˛ knon tu askar˛ buat lawatan d hospital (tdk tau utk apalah, syapun lupa sudah sbab lama sudah). satu hari tu, ada knon satu org tu askar pigi brcakap sama dia & adik dia. mungkin ngam˛ askar yg buli tahan juga hensem kali sbab terus tu kawan sya tergila˛ sama tu askar. trus tu kwn sya tiba˛ pndai minat mau jadi nurse, sbab tinggi peluang dpt jumpa askar knon. buli˛ juga daya penarik askar˛ ni ar... hehe...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Wed Sep 09, 2009 4:47 am

ok ba gia kawin sama askar...... sia dulu mo jd askar tp inda dpt, nasip baik dpt juga jd 'askar' sana kabun gata masam sikarang...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Wed Sep 09, 2009 7:21 pm

laa wrote:
hahaaa... kalo crita fasal askar khwin nurse ni, tringat sya kwn sya masa kami form 5 ba. masa tu dia jaga adik dia di hospital. dia bilang ada masa˛ knon tu askar˛ buat lawatan d hospital (tdk tau utk apalah, syapun lupa sudah sbab lama sudah). satu hari tu, ada knon satu org tu askar pigi brcakap sama dia & adik dia. mungkin ngam˛ askar yg buli tahan juga hensem kali sbab terus tu kawan sya tergila˛ sama tu askar. trus tu kwn sya tiba˛ pndai minat mau jadi nurse, sbab tinggi peluang dpt jumpa askar knon. buli˛ juga daya penarik askar˛ ni ar... hehe...

jd apala ksudahnya laa? dpt jgka itu askar monimbak di hospital tu..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Wed Sep 09, 2009 8:32 pm

panjang crita o asih. tapi sya pendekkan sjalah, last˛ tu kwn sya tidak dpt jadi nurse. dua kali dia kena pggil i'view tapi tdk brjaya. itu askar yg dia minat hmpir˛ mao gila tu, last˛ jadi boyfrnd dia jugalah tapi bila dia selidik˛ rupa˛nya askar tu sudah khwin & ada ank di smenanjung. atukoi... nasib baik kwn sya tdk jadi nurse, kalo tdk mgkin lama sudah tu askar khwin dia. tapi skrg tu kwn sya, husband dia lagi yg nurse o. hehe... bukan ba, pembntu pgwai prubatan d hospitallah... Smile
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Thu Sep 10, 2009 9:39 am

'untung' juga itu askar tu..... mimang untung.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Thu Sep 10, 2009 7:52 pm

itulah yg kta sabahan ni kena hati2 dgn askar2 dr semananjing..dia mmg tdk ada krja lain..mmg mo ambil ksmpatan jak tu..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Thu Sep 10, 2009 11:48 pm

kena2 lagi sumandaks kita ni sama ada terlampau pandai memilih atau sembarang sj...
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Fri Sep 11, 2009 6:18 pm

dan kena hati2 sma c tuan gontulak...kmu tingu avatar dia tue, bersedia untuk menimbak....
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Fri Sep 11, 2009 8:46 pm

hahaaa... adoi na... ngam˛ pula avatar c gaman gontulak nipun askar. mo jaga˛ tu, hehe... Laughing
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Fri Sep 11, 2009 9:40 pm

tp mcmanapun c ontulak ni kwn kta kn..jgnlah tulak dia..hihi..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Fri Sep 11, 2009 9:59 pm

uiii... tidakkk. c tompinai gontulak askar kawan kita ba... hehe... Smile
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Fri Sep 11, 2009 10:44 pm

ya c ontulak ni askar kita..askar yg mlindungi kta dr srangan luar hehehe..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Fri Sep 11, 2009 11:37 pm

hihihihii yakah si tuan gontulak askar? wah baguslah kita sini, ada pulis, ada askar, ada sigu......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
The author of this message was banned from the forum - See the message
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Sat Sep 12, 2009 2:40 pm

ihhh....nda sia suka ni bulian ni tau...lain kali klu indon kna tsunami ka gempa buli ka tanah runtuh ka jgn la kita hantar askar malaysia p tulung durg...sia nda mo lg menderma utk dorg...nda pdai besyukur...sdh la cari makan d malaysia...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Sat Sep 12, 2009 2:48 pm

Betul2lah si bulian ni cakap mengarut ni..nampak sangat yg dia ni betul2 miskin budi bahasa..ada jg jenis manusia spr ini..masih hidup lagi tu..Tuan admin..tolong banned si bulian ni..kalu tdk malas mo masuk sini ILSF suda..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Sat Sep 12, 2009 2:54 pm

sdh c tuan Admin banned dia tue...pdan muka...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Sat Sep 12, 2009 3:01 pm

ya c bulain suda kana ban..inilah manusia proxi syaitan..dia org indon tu..patutlah indon ni tdk pandai aman..asyik brperang sj..yg educatedpun pikiran dia sama dgn org buta huruf.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Sun Sep 13, 2009 11:44 am

hihihiiiiii sdh dia kana ban bah kan...... padan muka...... apa guna askar ka-4 tarbaik kunun kalou nagara paling buruk...... kanapa bejuta2 urang indun kerual pigi nagara lain sari makan kalou nagara sendiri ok? pasal nagara sendiri buruk butullah bah tu..... nagara sendiri susa sari makan, masi lg si bulian mangaku tantara ka-4 tarbaik dunia, hihihiihhihiiiiiiiiiii...... inda sadar diri butul...... dia pikir buli buat sup samua itu sanjata2 tantara...... tp mungin kalou sana buli buat sup, hihihihiiii.......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Askar antara tujuh didakwa merempit   Today at 4:31 pm

Back to top Go down
 
Askar antara tujuh didakwa merempit
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: