To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 lukisan canggih

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: lukisan canggih   Wed Sep 09, 2009 9:08 pm

ally joe wrote:
laa wrote:
hahahaaa... pegaga tu apa ba tu? sjenis sayur ka? mo kena tau org dari mana ba yg lukis ni. betul o... bikin gegar jantung o tengok kan? ada sepa² ka yg tau dari mana ni pelukis dia ni.

yg gambar² c tuan simbalabad kc post tue kebanyakannya karya c Edgar Muller....klu yg sia kc post pla adalah lukisan dari Tracy Lee Stum...dan durg ni adalah org² putih....memang bukan org malaysia...haha

tq ally. ya, baru kita nmpak namapun kompom bukan org² dari malaysia. hebat o... Edgar Muller ni mcm nama dari mexicopun ada, hehe. yg Tracy Lee Stum ni mcm ada mix² chinese pula. jadi kompomlah dorg ni tdk pndai mkn pegaga ar? hehe... ntah darimnalah kekuatan imaginasi dorg ni smpai dpt mghasilkan lukisan yg menakjubkan.
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: lukisan canggih   Thu Sep 10, 2009 5:42 pm

klu bangsa durg berimaginasi mcm tue...suda dikira seni...cuba tempat kita...bru sikit kita berimaginasi sdh kna cop 'mat jenin'...
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: lukisan canggih   Thu Sep 10, 2009 11:58 pm

itulah beza mentaliti kita dgn negara lain...
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: lukisan canggih   Fri Sep 11, 2009 9:45 pm

hrp² kitapun buli jadi mcm dorg d masa akan dtg. hrp² nama sya pula yg mewakili lukisan² mcm tu dari malaysia. kalo bukanpun, ank² sya kaa... cucu² sya kaa... Razz Wink
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: lukisan canggih   Sat Sep 12, 2009 12:09 am

inda mustahil tu laa...... buli tu kalou balatih butul2...... paling sanang, pigi sari itu pelukis, barajal sama dia, ikut masa dia melukis sana jalanan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: lukisan canggih   Wed Sep 16, 2009 4:52 pm

tq gaman ats respon positif kao. tmbah bsmgat ni org dgr. hehe... Wink
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: lukisan canggih   Wed Sep 16, 2009 6:36 pm

siapa buli buat begitu, mungkin dialah urang partama malasia buli buat begitu..... tp sia tepikir, kalou kita yg sana jalanan melukis, sampai tetiarap2 melukis, urang2 malasia yg limpas akan sanyum2 sinis.... bukan pula memuji, tp nampak kita buduh pula......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: lukisan canggih   Thu Sep 17, 2009 12:00 am

ada bha satu org d ranau ini...kami gelar dia "tuhan duit"...sebab kerja dia ni ari² p menconting dinding d kdai ranau terutama d dinding bank...cuntingan dia pula suma pasal duit² dan numbur² (contoh yg dia tulis "tuhan allah rm999999999.99) sampai penuh tu dinding...lepas jd "tuhan duit" dia jd "tuhan alam semesta" sebab cuntingan dia pasal dimensi² la kunun (tuhan allah dimensi ke8 )...balik² suda itu dinding bank kana cat baru tapi itu juga dia p cunting...itu buli dikira kreatip ka? hahaha...

p/s : ada sia ambil gambar dia waktu dia mencunting dinding tapi sia nda tau d mana suda sia simpan...nnti sia cari dulu bru sia kc taruh sini... Very Happy
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: lukisan canggih   Thu Sep 17, 2009 12:06 am

kretif juga tu, hahahaaa... ya, kasi masuk sini...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: lukisan canggih   Today at 4:11 am

Back to top Go down
 
lukisan canggih
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Art & Skills-
Jump to: