To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Eazy Chicken cooking

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Eazy Chicken cooking   Fri Sep 18, 2009 9:55 pm











Ini kalau sampur satu peket kasbut...ngam butul ooh..huh!
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Sat Sep 19, 2009 10:08 am

aduinaaaa..... melilih air liur sia, masam sadap oo..... kreatip sara diurang tu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Sat Sep 19, 2009 11:05 am

ehh...kreatif oo...buli tahan durg memanggang...
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Sat Sep 19, 2009 6:06 pm

kalau panggang stail masam ni mimang enda terbakar bah kan..saya tinguk diurang ada campurkan bawang besar dan cili..apa guna tu aah?
Back to top Go down
tangkalamai
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 79
Location : Sandakan
Registration date : 2009-08-11

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Sat Sep 19, 2009 11:53 pm

kreatif betul ooo...jimat masa, material dan sangat efektif...
banyak sdh pengetahuan saya sejak juin ini sabah forum.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Sun Sep 20, 2009 2:52 pm

sia mo try masak ayam begini..... misti sia mo try.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Mon Sep 21, 2009 12:00 am

hahaha..saya pun tenampak saja itu gambal trus enda sabar2 sudah saya mo buat macam tu..wah itu kalau bkr sana kabun kagataan bagus tu gaman..banyak kayu..tumpung jgn kasih lupa.
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Mon Sep 21, 2009 12:36 am

berapa lama agak2 itu api? nt hangus pula kalau lama, atau tdk masak pula kalau sekejap... mcmana mo tau sdh masak?
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Mon Sep 21, 2009 3:23 pm

hahaaa... nilah salah satu kbaikan sya join ILSF. mula˛ sya nmpak ni gmbar, sya ingat apa dia bakar, rupa˛nya pggang ayam ba. oi buli˛ juga itu msk skaligus mcm tu, tapi mo kena guna bnyak kayu api o tu. mcm yg c mr. x-spy ckp, ngam masak d kagataan. ba gaman pukutarap, apa lagi? nanti ko cuba ar... lepas tu ko kasih tau kami sini supya sya dpt bsiap˛ balik kampung pigi cari kawasan˛ kagataan, hehe.

tu bawang˛ sma bahan˛ lain dorg kasih cmpur utk kasih wangi˛ kali tu tompinai orud. takut nanti bau lansi ba kali lepas msk hehe... Smile tapi, betul juga ckp c tompinai simbabalad. mcmna mo tau dia ngam˛ siap msk tu ar? Laughing
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Mon Sep 21, 2009 6:23 pm

mana2 pun ok sj tu, bukan di kagataan sj...... sia pikir, mungkin timbun sj kayu api, jgn talampau banyak nt angus, lapas tu abis sj kayu api, sdh masak itu panggangan...... mau taru ramuan yg sadap2 supaya serila makan......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Mon Sep 21, 2009 6:57 pm

o yaka? kayu api yg mcna tu gaman? yg besar˛ ka kecil˛ mcm yg d gmbar tu. mnatau kalo kayu api yg besar tu lmbat abis, skali abis, tu ayat nokoitom sudah? Laughing
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Mon Sep 21, 2009 7:00 pm

hihihihiiiii itulah misti mo aga2 juga barapa banyak kayu api..... kalou talampau banyak kayu api, itu tin2 sakali yg angus......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Mon Sep 21, 2009 7:38 pm

hahahaaa... smpai jadi merah sudah tu tin gara˛ trlalu panas ar... buli pecah sudah, hehe... Laughing
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Tue Sep 22, 2009 12:45 am

paling siok ni buat d siring sungai...kira piknik la kunun...buli juga modifaid rempah dia tue...klu mo lg sedap perap dulu tue ayam 1 ari...letak serbuk kunyit, tumbuk halia, bwg merah, bwg putih pastu kc campur d perapan ayam, taruh garam, bahan perasa dan campur gula sikit....fuhhh sadap...atuk2 sia tebayang2 suda oo...haha
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Tue Sep 22, 2009 8:32 pm

waaa... c ally memang pakar dlm bidang masak memasak o... buli dipraktikkan time˛ pigi piknik ni d siring˛ sungai, hehe... Smile
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Wed Sep 23, 2009 11:32 am

sia nampak tu ayak aaa.... mo cari tu "cissssss" suda ooo... bikin pusas tu sadap oooo
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Wed May 19, 2010 7:37 am

Bah ada sesiapa sudah berjaya membakar ayam cara macam ni?
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Wed May 19, 2010 10:36 pm

hihihii bulum suba oo..... nt mo try, tp takut inda manjadi.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Thu May 20, 2010 11:17 am

ni kira pengetahuan baru , sia belum pernah cuba cara ni ..

tapi cara kasi bungkus tu ayam dengan daun pisang [3, 4 lapis ] kemudian tanam dalam lubang , timbus habis , buat unggun api diatas , ini selalu dibuat , ok juga la ...ayam masak ngam2 , kalau taruh segala ramuan baru bakar lagi bagus ,

atau bungkus tu ayam dengan daun , kemudian balut dengan tanah liat , campak dalm unggun api ...sampai tu api padam , atau tu tanah liat terbakar jadi hitam baru belah , pun pernah dicuba ..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Thu May 20, 2010 8:50 pm

aduinaaaa..... sadap tu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
jezzebelle
Prebet
Prebet


Female Number of posts : 30
Humor : sempit giatu,tidak dapat masuk!
Registration date : 2012-05-21

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Tue May 22, 2012 9:12 am

ini kalo d middle east kna panggil shawarma chicken,ada ni di buffet hotel2 5 star..paling manang ni cara masak dorang,sebenarnya ikut betul pakai 'vertical spit salamander' tapi orang kita jugalaa..homemade oven dorang ni..PALING MANANG!
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Fri May 25, 2012 11:13 am

kuat butul gudaan ayam panggang ..urang tua mcm saya patut mau kasi kurang2 suda bah tapi kalau suda di dapan mata..mcm mana lagi hahaha...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Fri May 25, 2012 1:34 pm

kalou kana lg dingan kuah atau lada, aduinaaaa..... Mad
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
hazelabell
Prebet
Prebet


Number of posts : 14
Registration date : 2013-05-08

PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Wed May 08, 2013 5:11 pm

woww..very creative one..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Eazy Chicken cooking   Today at 4:28 pm

Back to top Go down
 
Eazy Chicken cooking
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Food & Cooking-
Jump to: