To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Pawang Diterkam Buaya

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Pawang Diterkam Buaya   Mon Sep 21, 2009 10:11 pm

[justify]
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Pawang Diterkam Buaya   Tue Sep 22, 2009 1:37 am

duss ..nah rasa ko pawang , mesti lepas ni tobat tu pawang buaya inda mau jadi pawang boya sudah , nasib baik tidak putus kepala dia kena ngap ..
Back to top Go down
tangkalamai
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 79
Location : Sandakan
Registration date : 2009-08-11

PostSubject: Re: Pawang Diterkam Buaya   Tue Sep 22, 2009 9:25 am

ini lah bermacam macam betul kepercayaan org sana tu...bilang ada agam tapi macam keyakinan kpd mistik lagi kuat drpd keyakinan kpd TUHAN.
maksud saya dorang lagi takut bersalah kpd benda benda tahyul sampai2 sanggup buat yg menyalahi agama.beberapa contoh yg dpt saya nyataka disini menurut yg saya lihat sendiri:
- mo jadi kaya, dorang piara toyol,mo laris bisnes dorang puja buaya dan sebagainya.
- kepercayaan kuat dorang tentang manusia kembar buaya pun bukan alang2.
- ada kah dorang bekerja diladang klp sawit siini sandakan tu buaya dr enrekan buli sampai.
- pernah sy tengok, dorang kata buaya padahal terang2 biawak.
- lepas ayam di ladang kunun2 mo kasi sama tu penunggu spy tidak ganggu dorang.
aaduuuii....tapi kalau culas kerja bukan alang2.kalau tdk dijaga semua tidur.makan gaji buta saja.
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Pawang Diterkam Buaya   Tue Sep 22, 2009 10:47 am

ha ha ..tu la ba dorang tangkalamai , kalau pasal cerita ghaib , cerita pendekar , hebat itu ini , dorang numbur satu , tidak mau kalah dengan orang lain , tapi kalau kita perhati betul2 itu semua auta ja , macam sodara cakap tadi , buhung ja dorang Indon ni ..

ada kawan sa cakap , kalau mau cari yang sebaik2 ilmu datanglah cari di Indon , kalau mau cari yang sejahat2 ilmu pun cari di Indon , maknanya yang paling baik pun ada di Indon , ilmu ygpaling jahat , paling pelik dan karut pun ada sana juga , tu la sebab mungkin napa orang Indon ni lain macam bila ditempat kita ..
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pawang Diterkam Buaya   Tue Sep 22, 2009 6:04 pm

owudut no ngawi tih...kita sini lagi power dari durang tuh cuma mereka sana tombirang saja tau...di kampung saya pernah ada orang dari indonesia pi menembirang kunu ada silat, jurus dan ilmu ghaib. terus kunu buka gelenggang silat di kampung kami dan mauk ajar tu orang kampung. sekali nopo test dengan orang kampung kami langsung ndak ada power bah itu urang.....
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Pawang Diterkam Buaya   Tue Sep 22, 2009 9:03 pm

moral cerita... haiwan yg memang diketahui jenis ganas/liar, jgn sangka ia sdg berbaik2 & ingin berkawan dgn kita ketika ia berdiam diri...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pawang Diterkam Buaya   Tue Sep 22, 2009 10:31 pm

bushido wrote:
owudut no ngawi tih...kita sini lagi power dari durang tuh cuma mereka sana tombirang saja tau...di kampung saya pernah ada orang dari indonesia pi menembirang kunu ada silat, jurus dan ilmu ghaib. terus kunu buka gelenggang silat di kampung kami dan mauk ajar tu orang kampung. sekali nopo test dengan orang kampung kami langsung ndak ada power bah itu urang.....


satuju banal saya ni tuang bus..orang sana mimang tembirangnya saja yg lebih..

Spoiler:
 
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pawang Diterkam Buaya   Wed Sep 23, 2009 12:52 am

sana masam saaaamuuuuaaaaaaa pandai ilmu kunun..... samua pasal sari makan sj baitu.... idup dingan menipu sj karaja.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Pawang Diterkam Buaya   Today at 5:41 pm

Back to top Go down
 
Pawang Diterkam Buaya
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Paranormal & Mystery-
Jump to: