To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:54 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
July 2017
MonTueWedThuFriSatSun
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
CalendarCalendar

Share | 
 

 Pawang Diterkam Buaya

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
orud
Paranormal Master
avatar

Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Pawang Diterkam Buaya   Mon Sep 21, 2009 10:11 pm

[justify]
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Pawang Diterkam Buaya   Tue Sep 22, 2009 1:37 am

duss ..nah rasa ko pawang , mesti lepas ni tobat tu pawang buaya inda mau jadi pawang boya sudah , nasib baik tidak putus kepala dia kena ngap ..
Back to top Go down
tangkalamai
Prebet
Prebet
avatar

Male Number of posts : 79
Location : Sandakan
Registration date : 2009-08-11

PostSubject: Re: Pawang Diterkam Buaya   Tue Sep 22, 2009 9:25 am

ini lah bermacam macam betul kepercayaan org sana tu...bilang ada agam tapi macam keyakinan kpd mistik lagi kuat drpd keyakinan kpd TUHAN.
maksud saya dorang lagi takut bersalah kpd benda benda tahyul sampai2 sanggup buat yg menyalahi agama.beberapa contoh yg dpt saya nyataka disini menurut yg saya lihat sendiri:
- mo jadi kaya, dorang piara toyol,mo laris bisnes dorang puja buaya dan sebagainya.
- kepercayaan kuat dorang tentang manusia kembar buaya pun bukan alang2.
- ada kah dorang bekerja diladang klp sawit siini sandakan tu buaya dr enrekan buli sampai.
- pernah sy tengok, dorang kata buaya padahal terang2 biawak.
- lepas ayam di ladang kunun2 mo kasi sama tu penunggu spy tidak ganggu dorang.
aaduuuii....tapi kalau culas kerja bukan alang2.kalau tdk dijaga semua tidur.makan gaji buta saja.
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Pawang Diterkam Buaya   Tue Sep 22, 2009 10:47 am

ha ha ..tu la ba dorang tangkalamai , kalau pasal cerita ghaib , cerita pendekar , hebat itu ini , dorang numbur satu , tidak mau kalah dengan orang lain , tapi kalau kita perhati betul2 itu semua auta ja , macam sodara cakap tadi , buhung ja dorang Indon ni ..

ada kawan sa cakap , kalau mau cari yang sebaik2 ilmu datanglah cari di Indon , kalau mau cari yang sejahat2 ilmu pun cari di Indon , maknanya yang paling baik pun ada di Indon , ilmu ygpaling jahat , paling pelik dan karut pun ada sana juga , tu la sebab mungkin napa orang Indon ni lain macam bila ditempat kita ..
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pawang Diterkam Buaya   Tue Sep 22, 2009 6:04 pm

owudut no ngawi tih...kita sini lagi power dari durang tuh cuma mereka sana tombirang saja tau...di kampung saya pernah ada orang dari indonesia pi menembirang kunu ada silat, jurus dan ilmu ghaib. terus kunu buka gelenggang silat di kampung kami dan mauk ajar tu orang kampung. sekali nopo test dengan orang kampung kami langsung ndak ada power bah itu urang.....
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Pawang Diterkam Buaya   Tue Sep 22, 2009 9:03 pm

moral cerita... haiwan yg memang diketahui jenis ganas/liar, jgn sangka ia sdg berbaik2 & ingin berkawan dgn kita ketika ia berdiam diri...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pawang Diterkam Buaya   Tue Sep 22, 2009 10:31 pm

bushido wrote:
owudut no ngawi tih...kita sini lagi power dari durang tuh cuma mereka sana tombirang saja tau...di kampung saya pernah ada orang dari indonesia pi menembirang kunu ada silat, jurus dan ilmu ghaib. terus kunu buka gelenggang silat di kampung kami dan mauk ajar tu orang kampung. sekali nopo test dengan orang kampung kami langsung ndak ada power bah itu urang.....


satuju banal saya ni tuang bus..orang sana mimang tembirangnya saja yg lebih..

Spoiler:
 
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pawang Diterkam Buaya   Wed Sep 23, 2009 12:52 am

sana masam saaaamuuuuaaaaaaa pandai ilmu kunun..... samua pasal sari makan sj baitu.... idup dingan menipu sj karaja.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Pawang Diterkam Buaya   

Back to top Go down
 
Pawang Diterkam Buaya
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Paranormal & Mystery-
Jump to: