To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Sat Sep 26, 2009 8:03 pm

Lama sudah saya di belenggu dengan persoalan ini, soalan saya ialah benarkah batang besar itu mempunyai kesan besar dalam sesebuah perhubungan?

Mari kita bincang perkara ini dari sudut pendidikan dan bukan berunsur lucah.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Sun Sep 27, 2009 1:24 am

pd pandpt sia, mimang ada kasan juga tu..... suma paktor utama ialah masamana kao main bula..... kalou pandai main bula, maka dptlah kasi gul..... dan manang..... kalou inda pandai main bula, kanapalah badan kao tagap butul, tatap inda manang juga..... jd kalou sia, paling penting bukan badan yg tagap, tp skil masamana main bula.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Sun Sep 27, 2009 1:41 am

mangkali badan tagap ni bulih menang dari segi saikologi saja baini gaman..sebelum perlawanan..nah bergentaran semua lawan2 meninguk..bila sudah lawan..aduina..senang2 saja di kasih palui2 rupanya..hahahaa...(harap kamu paham ya bahasa saya ini)
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Sun Sep 27, 2009 9:33 am

Depend on team lawan bah itu. Barapa tagap pun pasukan ko batapa pandaipun ko main tapi klu lawan lebi hibat memang ko kala atau seri 1 - 1, susa mau manang. So.. Try lawan tu dulu, klu ko kala baru buat postmortem..hehehe..
Satu hal lg, dlm pmainan ada masa lindan pun buli kala sama lee c w. So..ini hal tiada yg tatap manaaang sj setiap perlawanan. Wbgmna pun klu asik kalaaa sj mgkin lawan talampau hibat atau kau bermasalah. Tp bukan masalah size of course..tho size is an advantage.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Sun Sep 27, 2009 1:58 pm

mimang badan tagap 1 kelebihan..... tp kana pikir, tujuan mo main bula adalah utk kasi manjaring gul sj..... tp kalou dlm kis main bula yg ini, paling bagus draw 1-1..... atau 1-lebih drpd 1..... maksudnya team A biarlah dpt jaring 1 gul sj manakala team B biarlah dpt kasi gul kalou lebi drpd 1 lagi bagus..... kalou asik manang sendiri2 sj, asik 1-0 sj, gerenti team B akan marah2..... tp mau set gul 1-1 bukan sanang, masam sia sakap sebulum ini, misti ada kamahiran tinggi main bula..... sabalah misti ada si ronaldo, sabalah lg misti ada si messi, barulah sanang set 1-1 atau 1->1..... ikut kajian yg sia basa, indatau di mana tu, hanya lebih kurang 20% sj pamain team B yg parnah mangalami jaringan gul 1 atau lebih..... 80% inda parna manjaring 1 gul, apa lagi kalou lebih drpd 1, asik team A sj yg balik2 manang 1-0...... jd, waloupun badan yg tagap 1 kelebihan, tp inda penting sabap kalou kao pandai set gul 1-1, badan tagap ka inda tagap, inda penting..... bikin malu sj kalou badan tagap tp asik manang 1-0 sj..... mantang2 badan tagap, takan mo manang sj..... hihihihiiiii siapa2 yg mo minta tip masamana mo set gul 1-1 atau 1->1, jan sagan2 marayu2 minta ajar...... butul2 marayu punya..... jan pikir, lapas main bula, waloupun team B juga kelihatan melumpat2 masam manang, butulkah diurang manang? antah2 diurang manang kapanatan sj..... pasal team A yg mementingkan badan yg tagap sj..... ingat pakta 20% & 80% di atas, butul tu..... masalahnya, kalou kana tanya, samua team A akan mangaku pandai set gul 1-1..... tp butulka diurang pandai set gul begitu? antah2 majuriti team A inda taupun masamana jaringan 1-1..... apa lagi 1->1..... antah2 melumpat2 kapanatan itu disangka lumpatan kegumbiraan......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Mon Sep 28, 2009 1:45 am

Wah pendapat tuan2 semua ni selain bernas, berisi juga berisi dengan unsur2 humor yg mebuatkan saya enjoy membaca..thank you semua...
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Mon Sep 28, 2009 2:00 pm

mcm banyak pangalaman ni... mangkali ada praktis di puku gata... Laughing
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Mon Sep 28, 2009 2:03 pm

kadang2 sia ni gila2 juga.... ada juga tenampak tu bf ba... jadi kan, yg dorang tu bekuntau sampai 1 jam betul ka itu? mangkali makan dadah suda semua! basar mimang la basar... tapi kan.. mcm ruti paun ba!!! dan ada pul tu bf org asia jipun mari... kici2 ba tapi mcm indada masalah juga, sebab tingu team apa ko lawan, kalau team pakistan ko lawan.. sdgkan ko ni tim sabah yg pindik2 tagap... inda tau la!!!! jadi paling baik, cari tim kg sendiri la......he he he...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Mon Sep 28, 2009 5:35 pm

Apa yg kau tingu tu siok sendiri bukan reality. Klip video buli cut and continue bah. Tapi sa sukung sakapan ko yg team sabah inda sesuai lawan tim pakistan. Cuma klu pakistan jdi striker manakala sabah panjaga gul..barangkali lain serita lah..hehe..
Back to top Go down
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Mon Sep 28, 2009 8:55 pm

Ya saya sukung juga sakapan siok ni. pernah ada satu kes, org indon bf dia org benggali..jadi kami ni tinggal berjiran lah, ada masa kami minum2 dan borak2 kosong..

Tersebut pula lah pasal batang besar dan kicil ni. perempuan indon ni terus terang cakap sama saya dia enda tahan sama bfnya..dia cakap batang org tu besar butul..saya cakap sama dia, aik saya ingat perempuan suka btg besar?

dia tapis sikit perbualan dia, dia cakap memang tidak sesuai lah dia kata..saiz tidak sama.
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Mon Sep 28, 2009 11:35 pm

jadi kan.. .sia pikir la, basar ka kici ka.. ni bukan masalah yg sebenar, lain la kalau mimang luarbiasa kicinya atau luar biasa basar nya...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Tue Sep 29, 2009 8:38 pm

bah, ada siapa yg marayu2 mo minta ajar masamana mo set gul 1-1? atau 1->1? tp masam yg sia sakap, samua mangaku pandai set gul 1-1..... tp butulkah pandai? sendiri2 yg tau..... urang bilang, lalaki ada 1 napsu, 9 akal..... parampuan pula 9 napsu, 1 akal...... bah, ada 9 tu, takan 1 pun inda buli bagi..... tp ingat, masam sia sakap, jan sala sangka, jan pikir lumpatan kapanatan team b tu lumpatan kegumbiraan...... team a mimang gumbiralah, tp team b?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Tue Sep 29, 2009 8:44 pm

macam menarik juga tawaran tuan gaman ini..saya meminta segan2 juga lah, klu ada yg membagi..saya on saja.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Tue Sep 29, 2009 9:29 pm

hihihihiiiii..... barang2 yg bagus jan sagan2 gaman.....

mana sdh diurang si laa? manatau beguna sama diurang.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Tue Sep 29, 2009 9:50 pm

Ya barang bagus tu gaman..mcam enda sabar2 sudah saya megetahui perkara selanjutnya..
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Tue Sep 29, 2009 9:52 pm

Yorut_orut wrote:
Apa yg kau tingu tu siok sendiri bukan reality. Klip video buli cut and continue bah. Tapi sa sukung sakapan ko yg team sabah inda sesuai lawan tim pakistan. Cuma klu pakistan jdi striker manakala sabah panjaga gul..barangkali lain serita lah..hehe..

enda bulih pakai penyambung pakai kayu beruti kaitu tuan orut? Very Happy
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Wed Sep 30, 2009 6:11 pm

haha..inipun jd tred ar..tp ini pntg, wlupun prkara yg agak pribadi tp mmg layak dibincang di layar forum..kalu sia main bula yg indoor game punya ni..sia sntiasa pastikan prlawanan itu seimbang..sama menyerang, sama brtahan..haha. Dn stkat ini, misi sia slalu trcapai..malah ada ketika sya mgalami kkalahan agak teruk iaitu 1-4..tdk pa la..yg pnting game yg fensi..hehe.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Wed Sep 30, 2009 6:20 pm

Satu pengakuan dan komen yg jujur..he3..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Wed Sep 30, 2009 8:30 pm

Ada lagi satu persoalan. Ada baini yg diammm sj selama pertempuran. Tamat perlawananpun tim lawan diam2 sj tiada kumin apa2. Kita kalah ka manang ka pun kita inda tau pasal bula induur ini kabur kaaabur ba ..indada net lg. Jarigan berjaya masukpun inda tau. Mcm mana kita tau kehandalan kita kalau g2? He3...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Thu Oct 01, 2009 12:00 am

Rungkud wrote:
haha..inipun jd tred ar..tp ini pntg, wlupun prkara yg agak pribadi tp mmg layak dibincang di layar forum..kalu sia main bula yg indoor game punya ni..sia sntiasa pastikan prlawanan itu seimbang..sama menyerang, sama brtahan..haha. Dn stkat ini, misi sia slalu trcapai..malah ada ketika sya mgalami kkalahan agak teruk iaitu 1-4..tdk pa la..yg pnting game yg fensi..hehe.
aduinaaaa..... bagus oh kao tuan waloupun kalah 1-4...... bagus butul tu tuan..... nah, si gaman minta tips la tu.....
Yorut_orut wrote:
Ada lagi satu persoalan. Ada baini yg diammm sj selama pertempuran. Tamat perlawananpun tim lawan diam2 sj tiada kumin apa2. Kita kalah ka manang ka pun kita inda tau pasal bula induur ini kabur kaaabur ba ..indada net lg. Jarigan berjaya masukpun inda tau. Mcm mana kita tau kehandalan kita kalau g2? He3...
mana buli kabur2, misti tau tu apa keputusan parlawanan main bula..... kalou team b diam2 sj indada kumin, barmakna team a mananglah tu 1-0.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Thu Oct 01, 2009 8:15 pm

Oo.. Begitu ka pula. Kalau team lawan tu belum kala dia bising2 kaitu..? Inda pula sia tau..hehe
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Fri Oct 02, 2009 12:26 am

kalou team a manang, team b kala, kao sanyum tp team b diam2 sj..... misti tau apa jaringan bila tamat main bula, kalou draw 0-0, game bulum tamat...... kalu tamat misti ada jaringan..... si tuan fm rungkud yg bagus, dia mangalah sj 1-4, bagus butul dia..... team a main bula sinsai2 pun buli manang bah, tp puk draw bah 1-1 ka, 1-2 ka.... pindik kata 1->1...... jgn tamaha kao sj yg mo manang..... kalou sama2 manang yg bagus, turus itu team b pigi salam kao tu sanyum2.... bila kao sj yg asik balik2 manang, last2 team b inda mo lawan kao sdh main bula..... dia sari team lain mo lawan..... baru kao padan muka.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Fri Oct 02, 2009 12:42 pm

Yorut_orut wrote:
Ada lagi satu persoalan. Ada baini yg diammm sj selama pertempuran. Tamat perlawananpun tim lawan diam2 sj tiada kumin apa2. Kita kalah ka manang ka pun kita inda tau pasal bula induur ini kabur kaaabur ba ..indada net lg. Jarigan berjaya masukpun inda tau. Mcm mana kita tau kehandalan kita kalau g2? He3...

hehe..ada 3 jenis ba team yg mo dilwan ni sbnar..1. musuh tradisi (?i?i) laini kan..2..team favourate dn 3..team yg hnya mahukan topy..yg prtama dn ke 2 ni mahukn jaringan2 yg mnarik dn yg ktga ini, sb dia mo tropy sj..asalkn match tu suda brjalan kra okla..hehe. Dn utk mngetahui samada team lwn ini kjaringan atau tdk, kana tanyalah btul2 sam dorg..kana jaring ka atau tdk..kta tdk dpt mmbaca dgn tepat kalu tdk ada lapuran resmi..hehe..kalu stkat dinilai d segi aksi mereka..teorinya, kalu dia mnyerang lbh agresif pd pnghujung game..itu bukn smstinya mereka tlh mncapai kemuncak kjayaan dlm mnjaringkn gol..jd kana tanya..hehe.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Bazooka
Prebet
Prebet


Number of posts : 55
Registration date : 2009-01-29

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Fri Oct 02, 2009 8:14 pm

hehehe... hampir saya tdk faham apa cerita kamu sini, nasib baik saya baca dr awal, kalau tdk, susah mau faham... cerita yg 'sopan' dan jelas... terhibur saya baca.. kalau boleh/sudi, boleh bagi tips2 bgmana utk draw gol dlm permainan bola?
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Sat Oct 03, 2009 8:48 pm

bagus juinlah serita2 sini bah bazuka..... manatau ka sendiri ada tips beguna.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)   Today at 5:52 am

Back to top Go down
 
Besar atau Kicik? (utk tontonan 18 tahun keatas shj)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Ladies Talk-
Jump to: