To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Pengalaman membeli syampu

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
taugeh
Prebet
Prebet


Number of posts : 8
Registration date : 2009-10-14

PostSubject: Pengalaman membeli syampu   Wed Oct 14, 2009 10:33 pm

pernahkah kamu membeli syampu di super2 market? biasanya kalau kita dtg membeli, sana tu salesgirl menunggu dan memaksa kita membeli syampu/bedak/produk itu ini.. mesti dia tanya cari apa boss? bila kita sdh dpt apa yg kita cari, mau juga dorang cadangkan syampu/benda lain.. kenapa itu? adakah durang dpt komisen hasil jualan durang tu? kadang2 bikin meradang juga..
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Fri Oct 16, 2009 2:05 pm

sa selalu kana begitu bah. memang klu dorg dpt jual, dorg dpt komisen bah itu. itu lah pasal men paksa2. ada satu kali, sa pigi sana milimewa utk bili itu syampu la kunun. sumandak itu tanya, mau cari apa boss? sa bilang sama dia, sa cari kau bah. turus itu sumandak malu2. hehehe
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Fri Oct 16, 2009 5:21 pm

hihihiiiii butullah..... jan bilang mo beli, kao mo limpas sj sana bhg sampu2 pun masam mo kana tarik sj baju kao diurang suru beli sampu..... parasan ka kamu dlm banyak2 bhg sana soping kmpleks, sana bhg sampu2 lah yg bikin kamu takut mo limpas, hihihihiiiiii......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Fri Oct 16, 2009 7:40 pm

ya bah kan pukutarap. bhg sampu2 umpama ada panunggu ja ... hehehe. sampai kawan sa pun inda dia mau limpas di bhg sampu. sa tanya dia kanapa? dia bilang dia takut kana tarik Very Happy
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Sat Oct 17, 2009 10:14 am

betullah... dlm mana2 bhg, bhg syampulah yg saya malas limpas... tdk miss, mesti kena suruh beli...
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Sun Oct 18, 2009 7:57 pm

sia perna ba masuk tu bahagian syampu di super market.. aduiiina.. kamu sedarkan, duuulu tu promoter lawa2, tapi skarang tua2 suda semua.. he he he.. memaksa lagi tu, siap kasi cium2 tangan lagi.. Laughing kadang2 tu gerigitan juga...
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Sun Oct 18, 2009 9:33 pm

sya suka ini tajuk thread, menarik o hehe... syapun rsa mna˛ spermket yg ada tukang promote mcm tu memang bikin mls mao limpas. kdg˛ bikin takutpun ada ba. kdg˛ lain yg sya mao beli, lain pula yg terbeli. pernah juga smpai sya terbeli dua˛(produk yg org tu kasih promote & brg yg sya memang mao beli). memang dorg mao kejar sales ba tu sbab dorg ada target˛ sales knon, mo dpt komisen bnyak. kdg˛ dorg tdk pduli btul ka tdk apa dorg ckp tu, yg pentg produk dorg sudah jual.

pernah juga ari tu sya mao beli sabun mandi yg gel punya ba, kwsan˛ yg dkt˛ tu promoter juga. ngam˛ tu promoter dia ppuan cina tua. mcm besalah, tu promoter ckp "ya miss, cari apa?". sya jwp, "sya mao cari sabun mandi yg datol punya, tapi tdk apa sya sudah jumpa, tq" (ngam˛ sya sudah jumpa ba juga). trus cpt˛ dia ckp "bagus kamu guna shower scrub soap, bagus ni...bla˛... bla˛". msa tu sya lgsung tdk minat apa˛ suggest dari dia, so sya tggu dlu dia abis ckp baru sya ckp, "o, tdk apalah aunt, lain kali sjalah sya try lagipun sya memang suka datol punya ba. tq ar..." sya pkir sudah abis crita, rupanya˛ dia marah ba pula. dia pksa lagi sya, "belilah...ini bagus ni, skrg kami ada offer lagi, itu datol tdk bagus itu, bikin gatal˛ badan". sya mls sudah brckp, sya senyum saja lepas tu sya ckp "o... yaka pula? tdk apalah aunt, lain kali sajalah". syapun lain sudah sya rsa, trus sya jaaaln saja tdk mao ckp apa˛ lagi. lepas tu makin besar pula suara dia smpai mnjerit˛ ckp, "itu sabun tdk bagus itu... ko prcayalah amoi... hmmmm ko tengoklah nanti" wow... malu juga sya o... rmai juga org menengok sya smbil tengok apa sabun sya pegang. haiyaaa... mnyasal sya pigi beli tu sabun sana o... sikit lagi sya pigi kasih balik. sakit hatipun ada, sejak hari tu, kalo sya mao beli apa˛ sana sya tapuk˛ beli msa tu promoter tdk nmpak. apa lagi kalo mlimpas?, jauh skali, hehe..... Laughing
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Sun Oct 18, 2009 9:50 pm

ya, majuriti sana bhg2 sampu tua2 sdh..... masi dahi lisin lah tp katara butul bukan sumandak lagi...... masam 40an sdh samua...... yg bikin maradang, lain kita sari, bukan pula tulung kita sari apa yg kita mau, kasi prmote barang lain pula..... 100 kali ka pigi sana, 100 jugalah barangan baru yg diurang promote.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Tue Oct 20, 2009 9:53 pm

betul tu gaman, bila kita tdk mlayan dorg pndai mrh˛ pula. bgtu ka mao cari customer, bikin muak adalah...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Tue Oct 20, 2009 10:06 pm

kanapa misti jaga bah itu seksen? bukan pula menulung sari apa yg kita mo sari, barabis pula kasi tingu barangan lain...... mungkin bukan pakarja supermarket bah diurang tu, mungkin pakarja itu barang2 sana sampu, suma mimang di supermarketlah..... tingu, bukan diurang pigi atur2 barang tampat lain..... patutlah diurang barabis mo dpt komisen......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Wed Oct 21, 2009 8:47 pm

sbab memg tu bahagian dorg punya ba. ada kwn sya krja mcm tu, dlm supermket kdg˛ bnyak jenama˛ yg pigi myewa dlm kadai tu knon. jadi pihak jenama tu cuma hntar org dorg brgilir˛ pigi sana kadai jaga dorg punya produk. kasih laku habis supya sales malatup sbab kalo sales dorg tinggi, mhal lagi knon komisen brbanding basic gaji dorg. so, brdouble˛lah knon pndapatan dorg dlm satu bulan. kalo dorg nmpak customer beli produk lain, sakit betul hati dorg tu.
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Wed Oct 21, 2009 8:54 pm

saya pernah kena approached oleh sumandak2 yg promosi barang (kurang ingat barangan apa itu..barangkali sampoo laitu) tapi saya tak layan, jenama barangan yang dia tunjukkanpun saya tidak tingu langsung pasal saya sudah set dalam utak apa benda yg saya mau beli.
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Wed Oct 21, 2009 9:22 pm

hehe... yaka aman? nasib kao kira baik sbab tdk trkana yg terlalu mononsog smpai marah˛ ar... Laughing
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Thu Oct 22, 2009 7:19 pm

laa wrote:
hehe... yaka aman? nasib kao kira baik sbab tdk trkana yg terlalu mononsog smpai marah˛ ar... Laughing
sanang saja ba mau elak diurang tu...jangan pandang muka diurang, macam diurang tiada di situ. pura-pura tak dengar. sudah pasti diurang tidak mau buang masa sama kau sebab banyak lagi orang lain yang dia akan cuba approach.
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Thu Oct 22, 2009 9:42 pm

tu kalo ngam˛ timing dorg tdk memaksa aman... kalo dtg timing dorg tu, biarpun kao pura˛ bertelefon, dorg gasak juga tu. sempat lagi kasih testing˛ di tangan kita, adoina... Laughing
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Thu Oct 22, 2009 9:59 pm

kalou minyak wangi, turus diurang pansut sana tangan kao suru sium..... masam2 sara diurang tu mo pulitik kita..... mmang kira talatihlah diurang tu dlm hal2 kasi laku sampu2, badak2......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Thu Oct 22, 2009 10:02 pm

hehehe... turus kasih pansut d tangan ar gaman. btul juga o... kalo kita bagi lagi peluang dorg bckp tu, nahhh!!! peluang keemasan dorg bilang. mcm tdk putus˛ tu... hehe... Laughing
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Fri Oct 23, 2009 9:39 am

kalau saya , biasa tengok dulu tu promoter , kalau cantik saya limpas sana ...sengaja tanya itu ini , selepas 4,5 jenis dia kasi try , baru saya cakap terimakasih terus jalan ,

kadang2 mengelak juga , kalau perempuan Pilak atau yang tua2 sudah disana ...tu pilak cakap melayu lintang pukang bikin malas ,
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Fri Oct 23, 2009 8:32 pm

majuriti diurang tua2 sdh bah...... kesian diurang, jd bahan serita pula sini, hihihihiiii..... kalu diurang tabasa ini serita kita, kompom inda mo karaja sdh sana bhg sampu2.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Fri Oct 23, 2009 8:58 pm

hehe... tdk tu, dorg rasa kena bagi perhatian tu. tambah smagat lagi mangkali... hehe
Back to top Go down
Bazooka
Prebet
Prebet


Number of posts : 55
Registration date : 2009-01-29

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Fri Oct 23, 2009 11:04 pm

mungkin dorang sdh taupun... patutlah dorang selalu duduk2 sana mcm sengaja sj kasi nampak seluar dalam, hehehehehe... nampak parit juga...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Sat Oct 24, 2009 11:36 am

ya , kebanyakan macam 30 ke 40an sudah , mau mengurat pun berfikir dua kali ...kadang2 lucu juga tengok , tua2 pakai make up ngalahkan anak dara , kalau pakai skirt pendek lagilah seksa ..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Sat Oct 24, 2009 8:33 pm

hihihihiiii..... bah mo timbul sdh serita parit2 ni..... tp kali ini utk parampuan2 sana seksen sampu2.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Sun Oct 25, 2009 12:31 am

sia tdk berani sudah komen kalo pasal 'parit' ni ..nanti kena saman Jkr Razz
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Mon Oct 26, 2009 11:07 pm

tp masam singaja bah diurang kasi tingu lungkang kan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Pengalaman membeli syampu   Today at 3:45 am

Back to top Go down
 
Pengalaman membeli syampu
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: