To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Ada kah tampat menarik di Tambunan?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Wed Oct 28, 2009 9:02 pm

tukang kebun sekolah ba tuan ...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Wed Oct 28, 2009 9:27 pm

hihihiiiii baguslah..... sigu pula kaoni, patutlah power sakapan kao & tesusun butul.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Thu Oct 29, 2009 2:14 am

betul ni tuan , saya bukan guru ..bukan cikgu , malah langsung tiada kaitan dengan bidang perguruan , ...

kebetulan2 ja tu tuan ..
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Thu Oct 29, 2009 7:09 am

romeo wrote:
Tambunan tidak jauh ba geng , dekat ja tu ..jangan lupa bawa camera , ada jua kenangan , alaa..saya masih skolah masa tu geng , kalau tidak saya boleh kasi kawan ko ..
ambil cuti dulu bah ... hehehe
Nanti sia kasi share sama kamu org gambar sia di sna nanti. Smile
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Thu Oct 29, 2009 1:21 pm

romeo wrote:
betul ni tuan , saya bukan guru ..bukan cikgu , malah langsung tiada kaitan dengan bidang perguruan , ...

kebetulan2 ja tu tuan ..
hihihiiiii ok bah sigu, sia pikir kao bukan sigu......
tuan romeo, sigu mana buli suka2 ambil suti, kan tuan romeo......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Thu Oct 29, 2009 3:10 pm

haiyaaa ...

bah , di Sabah ...dimana airterjun paling tinggi aaa ? selain airterjun digunung kinabalu ..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Fri Oct 30, 2009 6:49 pm

antah baru barapa air tarajun yg sia nampak sini sabah..... paling salalu sana gunung kinabalu lah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Sat Oct 31, 2009 1:43 pm

romeo wrote:
haiyaaa ...

bah , di Sabah ...dimana airterjun paling tinggi aaa ? selain airterjun digunung kinabalu ..
sia pun inda tau. yg sia tau air terjun di gunung kinabalu ja
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Sun Nov 01, 2009 10:34 am

sanalah yg paling tinggi...kalau ukur dr paras laut...
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Wed Nov 04, 2009 3:56 pm

Bazooka wrote:
mau bawa kucingkah laa? hahahahahaaa...
mcm tau˛ saja c Bazooka ini, memang kao sporting o... hehe... Smile

pukutarap wrote:
nah laa..... ada sdh greenlait, buli bawa masam2 sdh pigi sana air tarajun..... bah kao bawalah patung beruang kao yg basar tu..... nt suru itu guide pikul..... atau bawa luntar piluru ka, main luntar2 sana......
pukutarap wrote:
hihihihiiiii..... mana sdh si laa tu? bah apa lagi......
ya gaman, ada green lait sudah ni. nantilah kalo ada masa sya buat plan pigi sana, mao tengo mcmna keadaan sana.

jerryg wrote:
hahahaha ... lusu owh kao ni tuan romeo ... sia inda mao katawa ... nanti rumasam Razz
bah ... 15/11 ni sia sma kawan mao pigi sna ... suda kompom ... harap˛ inda ada la limbatok sna affraid
nanti jgn lupa ambil gmbar ar jerryg, pas tu kao kasih post sini. mna tau menjadi juga plan sya pigi sana. hehe... Very Happy
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Wed Nov 04, 2009 7:02 pm

haiyaaa ... stress turus sia oh bila sia terpaksa kasi kansel itu sia punya program. terpaksa la sia kasi ubah tarikh yg baru utk ke air terjun itu. sababp 13 - 16 Nov 2009, sia kana pigi sana exhibition yg bertampat di stadium likas. jadi, klu ada kawan2 dari ilsf yg pigi sna dan ternampak sia di sna minta puji, jan la malu2 sakap "ILSF" bulih bah kan? Laughing
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Wed Nov 04, 2009 8:04 pm

uinaaaa..... buli tahan kaoni jerry..... sampin bah kaoni melukis.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Thu Nov 05, 2009 6:21 am

hehehe ... sia inda sampin melukis bah ... masi balajar sma sifu sia. klu lukis itu bulan penuh, sia suda lulus Embarassed
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Thu Nov 05, 2009 3:05 pm

sia kalou lukis bulan panuh, inda tau apa jd..... jd kantalan mangkali......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Thu Nov 05, 2009 7:37 pm

pukutarap wrote:
sia kalou lukis bulan panuh, inda tau apa jd..... jd kantalan mangkali......
Laughing Laughing itu pun bulih dikira kreatif itu tuan pukutarap. sia parnah nampak itu kantalan, tapi bila sia mao lukis, lain pula jadi dia Embarassed
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
snowclaws
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 6
Location : tambunan
Humor : ill kick ur ass!!
Registration date : 2010-12-14

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Tue Dec 14, 2010 5:04 pm

halo! ini thread masih aktif kai nie? saya org baru join nie forum kebetulan kamurang crita pasal tambunan, lucu pulak nie... saya bru berpindah ke sini dari kk... harap semua tunjuk ajar ya...
Back to top Go down
http://www.waangbackpackers.wordpress.com
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Tue Dec 14, 2010 6:59 pm

hihihiiii bah snowclaws..... baguslah kao sdh dtg..... mmg banyak serita kami pasal tambunan ni.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
snowclaws
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 6
Location : tambunan
Humor : ill kick ur ass!!
Registration date : 2010-12-14

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Tue Dec 14, 2010 7:35 pm

yaya, sy baca jgk tue, sni tambunan nie teda yg spesel kah yang tidak buli direkomen nie, ada sy dgr tu gantung sorili, ada org perna pg kah? kah org2 tambunan buli kasih cirita?
Back to top Go down
http://www.waangbackpackers.wordpress.com
kuntau
Prebet
Prebet


Number of posts : 89
Registration date : 2010-08-13

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Tue Dec 14, 2010 8:57 pm

gantung sorili? ya, saya ada dengar juga tu tp tdk tau di mana... banyak benda2 & tempat menarik di tambunan... itu batu gong, tvrc... selain drpd kawasan2 pedalaman yg sejuk, segar, tenang...
Back to top Go down
snowclaws
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 6
Location : tambunan
Humor : ill kick ur ass!!
Registration date : 2010-12-14

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Tue Dec 14, 2010 9:38 pm

org2 tambunan teda yg taw kah nie? sbb on the way p pekan ada sy npk itu signbod bah, bwh signbod tue ada tajau basaar... pastue ada lagi dia tulis pasal trusmadi dgn gantung sorili... bila org sebut Tambunan, mungkin 80% org akan taw "ui, byk ikan tue sana buli kc mkn! buli pigang lagi!"... teda kah benda lain? cuba gia kc spesel skit ni tambunan nie... Smile
Back to top Go down
http://www.waangbackpackers.wordpress.com
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Wed Dec 15, 2010 9:32 am

indatau sia pasal tambunan ni..... yg sia tau si pairin sama si jepri ada di sana tp indatau banyak ka kamajuan diurang buat.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
snowclaws
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 6
Location : tambunan
Humor : ill kick ur ass!!
Registration date : 2010-12-14

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Wed Dec 15, 2010 11:07 am

sy rasa pun c jepri xdpt buat papa sbb tambunan bukan kawasan dia kali... tp c peren pun xtaw lah apa dia buat, kalo mlm sj, jalan raya dia punya lah galap!! byk lagi tue kuda sma karabao~~~ sikit lagi member sy langar karabao nasib sy suh dia hilight!!

ujung bulan nie ada memancing di tvrc, kamurang taw kah tue??
Back to top Go down
http://www.waangbackpackers.wordpress.com
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Wed Dec 15, 2010 6:06 pm

tambunan masih banyak kekurangan.. tdk setimpal dgn kerjaya politik pairin selama puluhan tahun mewakili tambunan...
Back to top Go down
snowclaws
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 6
Location : tambunan
Humor : ill kick ur ass!!
Registration date : 2010-12-14

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Thu Dec 16, 2010 12:27 pm

simbabalad wrote:
tambunan masih banyak kekurangan.. tdk setimpal dgn kerjaya politik pairin selama puluhan tahun mewakili tambunan...

if you put it that way, sy setuju lah Sleep Sleep tido kali dia nie...
Back to top Go down
http://www.waangbackpackers.wordpress.com
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Thu Dec 16, 2010 6:56 pm

pairin sikarang indada lg 'kik' bah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Ada kah tampat menarik di Tambunan?   Today at 8:13 am

Back to top Go down
 
Ada kah tampat menarik di Tambunan?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Districts in Sabah :: Tambunan-
Jump to: