To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 6 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 6 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Need a help!
by nurulazzin Yesterday at 3:40 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Father’s Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Tue Apr 25, 2017 3:47 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Sun Apr 23, 2017 7:24 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
May 2017
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
CalendarCalendar

Share | 
 

 'Pink Cloud'

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: 'Pink Cloud'   Wed Oct 21, 2009 7:37 pm

alkisah tersebutlah kisah 3org sahabat di suatu kota. ketiga˛ mereka ini bercadang utk berumah tangga, kerana sudah smpai waktunya. dlm mencari jodoh, ketiga˛ sahabat ini berhasrat mencari jodoh yg sangat cantik utk dijadikan isteri. maka, pergilah mereka dari satu kota ke kota yg lain demi menunaikan hasrat masing˛. tapi malangnya, belumpun sempat mereka bertemu jodoh yg diidam˛kan, ketiga˛ mereka telah meninggal dunia dlm satu kemalangan.

selepas meninggal dunia, mereka bertemu sekali lagi dlm dunia kehidupan kedua. kemudian, datanglah seorang malaikat kepada mereka dan bertanya kepada mereka.

malaikat : "apakah permintaan kamu"
ketiga˛ pemuda : "kami mahu jodoh yg cantik"
malaikat : "baiklah, di sini ada ramai gadis˛ cantik seperti yg kamu bertiga inginkan. kamu bebas mencari & memilih mna˛ gadis yg kmu suka. tapi ingat, kamu kena berhati˛ sbab tempat ini ada bnyak jenis awan. jgn sekali˛ kamu terpijak 'pink cloud'".
ketiga˛ pemuda : "baiklah"


maka bermulalah pencarian mereka bertiga. satu minggu kemudian, pemuda pertama telahpun menemui gadis idamannya lalu menunjukkan kepada dua sahabatnya. kedua˛ sahabatnya melihat gadis yg dipilih oleh c pemuda A itu sangat hodoh. merekapun hairan lalu brtnya kpd sahabat mereka.

kedua˛ pemuda : "knapa jodoh kamu tdk sperti yg kamu inginkan?"
pemuda A : "sya terpijak 'pink cloud'"

satu minggu seterusnya, pemuda B juga telah bertemu dgn gadis pilihannya lalu menunjukkan dgn kedua˛ sahabatnya. seperti pemuda A, kedua˛ sahabat itu melihat gadis yg berada disamping pemuda B adalah sangat˛ hodoh. malah lebih hodoh berbading dgn gadis c pemuda A. merekapun semakin kehairanan lalu bertnya dgn pemuda B.

kedua˛ pemuda : "kenapa jadi mcm ni? bukankah kamu inginkan yg sebaliknya?"
pemuda B : "sya terpijak 'pink cloud'"


satu minggu lagi kemudian, tiba giliran c pemuda C pula menemui gadis pilihannya dan seperti biasa dia juga menunjukkan gadis pilihannya itu kpd kedua˛ sahabatnya. dari jauh, mereka melihat wajah c pemuda C berseri˛ kegembiraan kerana gadis yg ditemuinya sgat cantik rupa parasnya. pemuda A dan pemuda B berasa amat kecewa krana gadis yg mereka pilih tdk secantik gadis pilihan c pemuda C. akan tetapi, pada masa itu gadis yg ditemui oleh pemuda C kelihatan amat sedih lalu pemuda A dan pemuda B bertanya kpd gadis yg cantik itu.

kedua˛ pemuda : "kenapa kamu bersedih, tdkkah kamu turut gmbira sperti pasangan kamu?"
gadis cantik : "sya terpijak 'pink cloud'"


* * * jgn terlalu memilih yg cantik/hensome manatau tdk padan. hehe... Wink
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Thu Oct 22, 2009 1:15 pm

ya betul , setuju dengan c laa ..jangan tengok yang lawa/tampan ja , jeling2 juga yang lain manatahu ada sesuatu yang istimewa darinya ,

tapi kalo ngikut adat , mula2 kita tengok adalah muka lepas tu baru yang lain , kalo lelaki dia tengok lain ..kalo permpuan lain pula dia tengok , masing2 ada selera ..

apapun , setiap orang ada impian dan angan2 tersendiri tentang pasangan , ada kriteria2 yang diimpikan ..walaupun belum tentu dia layak atau tidak untuk dipadankan pula ,

cukup dan syukur dengan apa yang ada , biasanya kalo sudah suka dan sayang ..yang tidak lawa pun nampak macam bidadari , yang serabut pun nampak kemas , gula jawa rasa coklat bilang tu lagu Indon ..
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal
avatar

Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Thu Oct 22, 2009 5:41 pm

bagus juga sarita nih. paras rupa bukanlah ukuran. tingkah laku, adat sopan itu lah yg diutamakan...Smile
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Thu Oct 22, 2009 10:13 pm

hihihihiiii..... arap2 adalah sumandak2 yg tepijak pink cloud sama sia ni.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master
avatar

Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Thu Oct 22, 2009 10:15 pm

Bagus cerita si Laa ni. teriam kasih Laa. Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 12:06 am

niat dihati memang tinggi , mahu perempuan yang ada kriteria sekian sekian ...tapi bila saya tengok diri dan muka dicermin , adakah perempuan yang mahu saya ni ? ha ha

sudahlah tidak hensem , kampungan lagi ...kaya dengan kemiskinan ,

makkk , saya mau kawin ...!!
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal
avatar

Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 7:31 am

romeo wrote:
niat dihati memang tinggi , mahu perempuan yang ada kriteria sekian sekian ...tapi bila saya tengok diri dan muka dicermin , adakah perempuan yang mahu saya ni ? ha ha

sudahlah tidak hensem , kampungan lagi ...kaya dengan kemiskinan ,

makkk , saya mau kawin ...!!
ya bah kan tuan romeo, sama la bah kita ini. biasanya lain yang kita mau, lain yang kita dapat. No
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 9:12 am

ish ..diam2 ba tuan , ada tu mau kita tapi sana dorang betapuk ...sabar ja dulu Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 8:25 pm

lama sdh sia menunggu ada sumandak tepijak pink cloud sama sia.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 8:34 pm

kamurang cari sumandak bikin sawo...saya cari sumandak bikin menantu.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 8:43 pm

mentua orut, kao ada anak sumandakkah? nt sia tulung kao menumbak sawit.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 8:52 pm

hahahaha... lusu o c gaman. tapi mana untung tu gaman, menumbak klapa sawit ka, memutung gatah?
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 8:59 pm

dua bah sumandak saya..kalau kamu mau, saturang tulung saya putung gata dan yg satu lagi tulung menumbak sawit... Very Happy
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 9:12 pm

bah... gaman puku, apa lagi? ada gatah juga ba c aman yorut. tapi mo kena suruh dulu salah satu anak c aman pijak tu pink cloud mcm yg c gaman harap˛kan. hehe... Laughing
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 9:15 pm

orud wrote:
Bagus cerita si Laa ni. teriam kasih Laa. Very Happy

sama˛ tompinai orud. Wink
Back to top Go down
Bazooka
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 55
Registration date : 2009-01-29

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 11:03 pm

hahahaa... ingatkan apa pink cloud ini... bah, sayapun mau pijak pink cloud jugalah sama si tuan orut... bolehkah?
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Sat Oct 24, 2009 1:11 pm

Bazooka wrote:
hahahaa... ingatkan apa pink cloud ini... bah, sayapun mau pijak pink cloud jugalah sama si tuan orut... bolehkah?
buli bah.. antar saja burang yg lengkap dengan butir2 peribadi... Laughing
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Sat Oct 24, 2009 8:30 pm

bah, masam ada juga yg mo barabut sama sia ni..... nampak gaya indada paluanglah sia menumbak sawit.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
jerryg
Koperal
Koperal
avatar

Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Sun Nov 01, 2009 4:03 pm

mudah mudahan ada juga sumandak santik yg terpijak pink cloud utk sia. sadang mensari salon ba sikarang ini. bujang lapuk suda ... hehehe
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Sun Nov 01, 2009 9:14 pm

mentua sia si tuan orut mana sdh ni?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
jerryg
Koperal
Koperal
avatar

Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Mon Nov 02, 2009 8:19 am

dia sadang berihat ba mangkali ... lama suda dia inda online kan?
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Mon Nov 02, 2009 10:27 am

hehe..kalau patang sabtu dan Ahad saya melepak di dapan tv bah tingu bula. samalam banyak butul sukan live di astro..kejohanan badminton remaja dunia, badminton superseris perancis, F1, epl..dll..

saya punia sumandak masih under age bah..hehehe... indada harapang lah kamurang..rupanya para perempuan remaja ini menganggap lalaki 20-an sudah tua. tepikir pula saya zaman saya dulu2..kami ulu tu perempuan yg berumur 25 thn..kami bilang suda tua belum kawin..hahaha...
sikarang saya tau parampuan 25 thn kebanyakannya baru mau bertapak..boleh dikira baru graduate.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Mon Nov 02, 2009 7:54 pm

indapa..... sia masi mangharap anak sumandak si tuan orut tepijak pink cloud sama sia.....kan mentua......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Mon Nov 02, 2009 8:39 pm

bha..buli bah kalou kau... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Mon Nov 02, 2009 8:42 pm

hhihihihiiiiii...... nt sia tukung tuan orut menumbak sawit......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   

Back to top Go down
 
'Pink Cloud'
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Humor & Fun-
Jump to: