To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 'Pink Cloud'

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: 'Pink Cloud'   Wed Oct 21, 2009 7:37 pm

alkisah tersebutlah kisah 3org sahabat di suatu kota. ketiga² mereka ini bercadang utk berumah tangga, kerana sudah smpai waktunya. dlm mencari jodoh, ketiga² sahabat ini berhasrat mencari jodoh yg sangat cantik utk dijadikan isteri. maka, pergilah mereka dari satu kota ke kota yg lain demi menunaikan hasrat masing². tapi malangnya, belumpun sempat mereka bertemu jodoh yg diidam²kan, ketiga² mereka telah meninggal dunia dlm satu kemalangan.

selepas meninggal dunia, mereka bertemu sekali lagi dlm dunia kehidupan kedua. kemudian, datanglah seorang malaikat kepada mereka dan bertanya kepada mereka.

malaikat : "apakah permintaan kamu"
ketiga² pemuda : "kami mahu jodoh yg cantik"
malaikat : "baiklah, di sini ada ramai gadis² cantik seperti yg kamu bertiga inginkan. kamu bebas mencari & memilih mna² gadis yg kmu suka. tapi ingat, kamu kena berhati² sbab tempat ini ada bnyak jenis awan. jgn sekali² kamu terpijak 'pink cloud'".
ketiga² pemuda : "baiklah"


maka bermulalah pencarian mereka bertiga. satu minggu kemudian, pemuda pertama telahpun menemui gadis idamannya lalu menunjukkan kepada dua sahabatnya. kedua² sahabatnya melihat gadis yg dipilih oleh c pemuda A itu sangat hodoh. merekapun hairan lalu brtnya kpd sahabat mereka.

kedua² pemuda : "knapa jodoh kamu tdk sperti yg kamu inginkan?"
pemuda A : "sya terpijak 'pink cloud'"

satu minggu seterusnya, pemuda B juga telah bertemu dgn gadis pilihannya lalu menunjukkan dgn kedua² sahabatnya. seperti pemuda A, kedua² sahabat itu melihat gadis yg berada disamping pemuda B adalah sangat² hodoh. malah lebih hodoh berbading dgn gadis c pemuda A. merekapun semakin kehairanan lalu bertnya dgn pemuda B.

kedua² pemuda : "kenapa jadi mcm ni? bukankah kamu inginkan yg sebaliknya?"
pemuda B : "sya terpijak 'pink cloud'"


satu minggu lagi kemudian, tiba giliran c pemuda C pula menemui gadis pilihannya dan seperti biasa dia juga menunjukkan gadis pilihannya itu kpd kedua² sahabatnya. dari jauh, mereka melihat wajah c pemuda C berseri² kegembiraan kerana gadis yg ditemuinya sgat cantik rupa parasnya. pemuda A dan pemuda B berasa amat kecewa krana gadis yg mereka pilih tdk secantik gadis pilihan c pemuda C. akan tetapi, pada masa itu gadis yg ditemui oleh pemuda C kelihatan amat sedih lalu pemuda A dan pemuda B bertanya kpd gadis yg cantik itu.

kedua² pemuda : "kenapa kamu bersedih, tdkkah kamu turut gmbira sperti pasangan kamu?"
gadis cantik : "sya terpijak 'pink cloud'"


* * * jgn terlalu memilih yg cantik/hensome manatau tdk padan. hehe... Wink
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Thu Oct 22, 2009 1:15 pm

ya betul , setuju dengan c laa ..jangan tengok yang lawa/tampan ja , jeling2 juga yang lain manatahu ada sesuatu yang istimewa darinya ,

tapi kalo ngikut adat , mula2 kita tengok adalah muka lepas tu baru yang lain , kalo lelaki dia tengok lain ..kalo permpuan lain pula dia tengok , masing2 ada selera ..

apapun , setiap orang ada impian dan angan2 tersendiri tentang pasangan , ada kriteria2 yang diimpikan ..walaupun belum tentu dia layak atau tidak untuk dipadankan pula ,

cukup dan syukur dengan apa yang ada , biasanya kalo sudah suka dan sayang ..yang tidak lawa pun nampak macam bidadari , yang serabut pun nampak kemas , gula jawa rasa coklat bilang tu lagu Indon ..
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Thu Oct 22, 2009 5:41 pm

bagus juga sarita nih. paras rupa bukanlah ukuran. tingkah laku, adat sopan itu lah yg diutamakan...Smile
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Thu Oct 22, 2009 10:13 pm

hihihihiiii..... arap2 adalah sumandak2 yg tepijak pink cloud sama sia ni.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Thu Oct 22, 2009 10:15 pm

Bagus cerita si Laa ni. teriam kasih Laa. Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 12:06 am

niat dihati memang tinggi , mahu perempuan yang ada kriteria sekian sekian ...tapi bila saya tengok diri dan muka dicermin , adakah perempuan yang mahu saya ni ? ha ha

sudahlah tidak hensem , kampungan lagi ...kaya dengan kemiskinan ,

makkk , saya mau kawin ...!!
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 7:31 am

romeo wrote:
niat dihati memang tinggi , mahu perempuan yang ada kriteria sekian sekian ...tapi bila saya tengok diri dan muka dicermin , adakah perempuan yang mahu saya ni ? ha ha

sudahlah tidak hensem , kampungan lagi ...kaya dengan kemiskinan ,

makkk , saya mau kawin ...!!
ya bah kan tuan romeo, sama la bah kita ini. biasanya lain yang kita mau, lain yang kita dapat. No
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 9:12 am

ish ..diam2 ba tuan , ada tu mau kita tapi sana dorang betapuk ...sabar ja dulu Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 8:25 pm

lama sdh sia menunggu ada sumandak tepijak pink cloud sama sia.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 8:34 pm

kamurang cari sumandak bikin sawo...saya cari sumandak bikin menantu.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 8:43 pm

mentua orut, kao ada anak sumandakkah? nt sia tulung kao menumbak sawit.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 8:52 pm

hahahaha... lusu o c gaman. tapi mana untung tu gaman, menumbak klapa sawit ka, memutung gatah?
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 8:59 pm

dua bah sumandak saya..kalau kamu mau, saturang tulung saya putung gata dan yg satu lagi tulung menumbak sawit... Very Happy
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 9:12 pm

bah... gaman puku, apa lagi? ada gatah juga ba c aman yorut. tapi mo kena suruh dulu salah satu anak c aman pijak tu pink cloud mcm yg c gaman harap²kan. hehe... Laughing
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 9:15 pm

orud wrote:
Bagus cerita si Laa ni. teriam kasih Laa. Very Happy

sama² tompinai orud. Wink
Back to top Go down
Bazooka
Prebet
Prebet


Number of posts : 55
Registration date : 2009-01-29

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Fri Oct 23, 2009 11:03 pm

hahahaa... ingatkan apa pink cloud ini... bah, sayapun mau pijak pink cloud jugalah sama si tuan orut... bolehkah?
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Sat Oct 24, 2009 1:11 pm

Bazooka wrote:
hahahaa... ingatkan apa pink cloud ini... bah, sayapun mau pijak pink cloud jugalah sama si tuan orut... bolehkah?
buli bah.. antar saja burang yg lengkap dengan butir2 peribadi... Laughing
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Sat Oct 24, 2009 8:30 pm

bah, masam ada juga yg mo barabut sama sia ni..... nampak gaya indada paluanglah sia menumbak sawit.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Sun Nov 01, 2009 4:03 pm

mudah mudahan ada juga sumandak santik yg terpijak pink cloud utk sia. sadang mensari salon ba sikarang ini. bujang lapuk suda ... hehehe
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Sun Nov 01, 2009 9:14 pm

mentua sia si tuan orut mana sdh ni?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Mon Nov 02, 2009 8:19 am

dia sadang berihat ba mangkali ... lama suda dia inda online kan?
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Mon Nov 02, 2009 10:27 am

hehe..kalau patang sabtu dan Ahad saya melepak di dapan tv bah tingu bula. samalam banyak butul sukan live di astro..kejohanan badminton remaja dunia, badminton superseris perancis, F1, epl..dll..

saya punia sumandak masih under age bah..hehehe... indada harapang lah kamurang..rupanya para perempuan remaja ini menganggap lalaki 20-an sudah tua. tepikir pula saya zaman saya dulu2..kami ulu tu perempuan yg berumur 25 thn..kami bilang suda tua belum kawin..hahaha...
sikarang saya tau parampuan 25 thn kebanyakannya baru mau bertapak..boleh dikira baru graduate.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Mon Nov 02, 2009 7:54 pm

indapa..... sia masi mangharap anak sumandak si tuan orut tepijak pink cloud sama sia.....kan mentua......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Mon Nov 02, 2009 8:39 pm

bha..buli bah kalou kau... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Mon Nov 02, 2009 8:42 pm

hhihihihiiiiii...... nt sia tukung tuan orut menumbak sawit......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: 'Pink Cloud'   Today at 3:46 am

Back to top Go down
 
'Pink Cloud'
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Humor & Fun-
Jump to: