To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?   Thu Nov 05, 2009 7:55 pm

monkey wrote:
hukum karma pun kamu nda tau kah?
aiyarrr...
wut goes around, comes around...begitu la bah kira2..
jadi, kalau skarang kita buat jaat sama urang, lain kali kita kena balas ...
contoh la...si romeo couple sama c ally joe...entah macam mana salah ejes, menjadi pula 'telinga2' @ jentik-jentik......si romeo tidak mau tanggungjawab kunu...next time, kalau si romeo ada anak ppuan, anak dia pun kena buat macam tu juga...
demikian la pemahaman saya pasal hukum karma.

hihihi miss monkey..jentik2 part mana tu? atukoi matai!

by the way..cerita monkey ttg kharma tu memang betul lah..

Cuma saja..hehehe..bagaimana membersihkan kharma tu supaya kita buat jahat..kita enda juga kena buat jahat..hehehe..senang hati saya malam ni..baru dapat lesen 'L'..hahaha..sudah tua2 pun baru dapat lesen L..
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?   Thu Nov 05, 2009 8:01 pm

orud wrote:


hihihi miss monkey..jentik2 part mana tu? atukoi matai!

by the way..cerita monkey ttg kharma tu memang betul lah..

Cuma saja..hehehe..bagaimana membersihkan kharma tu supaya kita buat jahat..kita enda juga kena buat jahat..hehehe..senang hati saya malam ni..baru dapat lesen 'L'..hahaha..sudah tua2 pun baru dapat lesen L..
tahniah!!!! tahniah!!! sia tumpang gumbira. tapi lesen "L" utk apa itu ah? Laughing Laughing
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?   Thu Nov 05, 2009 8:02 pm

jerryg wrote:
adesss ... lama suda sia menunggu jawapan dari pakar2 d ilsf ni ... apa bah itu maksud hukum karma? tulung la kasi paham urang yg sedang bingung2 ini, kio. Laughing

low profile oh butul c cik puan laa sma c tuan romeo ... Razz

ayaaakkk... mcm sya trasa pla tuna yg wrna mirah ini jerryg... haiyaaa... mcmna itu ar? Razz Razz ..... tdklah... bukannya mcm tu, sbnrnya syapun tdk brpa pasti apa mksud sbnr tu nama Hukum Karma ba. mujur ada c monkey slain c romeo yg mguatkan lagi pmahaman sya ini ayat. ada thread yg prnah c romeo post fsl Hkum Karma kan, tapi tdk pasti d mana sudah tu, lebih kurang saja ckpan dorg sama c monkey. kalo sya, paling²pun sya selalu dgar tu prkataan karma dlm lagu c amy search saja. hehe.... Laughing


Last edited by laa on Thu Nov 05, 2009 8:49 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?   Thu Nov 05, 2009 8:03 pm

jerryg wrote:
orud wrote:


hihihi miss monkey..jentik2 part mana tu? atukoi matai!

by the way..cerita monkey ttg kharma tu memang betul lah..

Cuma saja..hehehe..bagaimana membersihkan kharma tu supaya kita buat jahat..kita enda juga kena buat jahat..hehehe..senang hati saya malam ni..baru dapat lesen 'L'..hahaha..sudah tua2 pun baru dapat lesen L..
tahniah!!!! tahniah!!! sia tumpang gumbira. tapi lesen "L" utk apa itu ah? Laughing Laughing

lesen L motor sama kurita bah..adesss lucu ooh..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?   Fri Nov 06, 2009 2:38 am

biasanya , hukum karma ini merujuk hanya dosa sesama manusia , bukan dosa manusia kepada Tuhan , ..

kalau dosa ssama manusia , pembalasannya dipanggil hukum karma ...samada cepat atau lambat , percya atau tidak ianya pasti akan berlaku , maknanya keadilan bagi simangsa , kejahatan akan dibalas jahat , budi yang baik akan dibalas dengan kebaikan , pembalasan itu datang dalam berbagai bentuk , samada kesihatan , atau keuntungan perniagaan , atau keselamatan diri dari bencana , dsb ...

dosa manusia kepada Tuhan biasanya dipanggil bala , bala iaitu pembalasan atas kejahatan , dosa2 yang kita lakukan ...
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?   Fri Nov 06, 2009 2:22 pm

ooo... kira mcm tu satu ungkapan "What U Give, U Get Back"lah ni kan? ini sya prcaya, mimang ada ini hukum sesama manusia.
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?   Fri Nov 06, 2009 5:51 pm

uhm ... bulih di kasi baranti ka itu hukum2? Razz
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?   Fri Nov 06, 2009 6:27 pm

pukutarap wrote:
aduinaaaaa...... bagus oo kao ally...... kaloulah kao suka sia.....
tp sakapan si tuan romeo santik oo.....

klu mo hidup gembira..kita kena suka pada smua org...hehe...sb klu kita nda suka sma 1 org asal nampak jak muka dia trus kita stress..kan...hehe...
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?   Fri Nov 06, 2009 7:13 pm

butul itu ally. klu sia, klu sia inda suka itu urg, asal jumpa misti kucar kacir pikiran sia. sinyumanpun hilang kana bawa itu angin Razz
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?   Sat Nov 07, 2009 12:13 am

kalau ngikut adat , memanglah kita akan terus marah dan terasa dengan perbuatan dan sikap seseorang pada kita , terutama perbuatan yang jahat dan menyakitkan , kalau boleh tidak mahu berjumpa lagi ..kalau terjumpa pula mahu cepat2 ngelak , bayang pun tidak mau tengok ..

tapi sampai bila kita akan terus dicengkam dan diburu oleh perasaan itu ? semakin kita melarikan diri kenangan itu semakin seolah mengejar ..semakin jauh kita berlari serasa semakin dekat ia menhampiri , akhibatnya ..jiwa kita sakit , amarah terus menyelubungi , benci terus mencengkam , untuk kesan jangka panjang ia mengakhibatkan airmuka kita cepat tua , seri muka jadi malap , jiwa kita pasti sakit ..

apakata kalau hadapi masalah itu dengan jiwa penuh berani , hadapi orang itu ..tenung matanya , tarik nafas panjang2 , kumpul segala kekuatan dan luahkan , cakap segala yang terpendam , muntahkan sehabis2nya ...pasti selepas itu jiwa kita akan terasa lapang , terasa puas , jiwa pun tidak sakit lagi , dendam itu umpama api memakan habuk kayu ...ia mengigit dan merosakkan jiwa kita secara perlahan ,
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?   Mon Nov 09, 2009 3:24 pm

biasa kalo ada msalah, kita semua kdg² akan trfikir drpd letih brusaha, lebih baik tdk payah teruskan. ambil jln singkat, putus asa sajalah, pasrah sajalah... mcm tu juga sya, tapi kalo sya, sya prcaya setiap masalh tu msti ada jln pnyelesiannya. dlm kristian Tuhan ckp, dia tdk akan bagi kita tu masalah kalo dia tau kita tdk mampu menghadapinya.
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?   Wed Nov 11, 2009 6:58 am

sia ni mimang seorang yg sangat senang putus asa... asal saja ada masalah, trus sia sejuk.. he he he.. mo sari yg panas2 dulu baru buli on balik...
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?   Thu Nov 12, 2009 9:49 am

jerryg wrote:
uhm ... bulih di kasi baranti ka itu hukum2? Razz

buleh....kalau maksud ko, ko nda mau dpt hukuman yg jahat2 makanya....,ko jan buat jaat..jadi ko nda dapat apa2 kesusahan....ko buat kebaikan banyak2 laa...dpat balasan balik yg baik2 juga..
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?   Thu Nov 12, 2009 10:26 am

besanya kan, klu sia salalu buat baik pada org, org itu akan jadi manja sama sia. salalu minta tulung itu ini, tapi itu inda kisa la kan, tapi yg sia kisa, bila sia mao minta tulung, masam diorg ini inda wujud langsung di dunia. itu pun termasuk dlm hukum ka? scratch
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?   Thu Nov 12, 2009 12:03 pm

biasanya ...

1] masa kita senang , ada duit banyak ..kawan pasti ramai , dorang datang tanpa diundang , tapi masa kita papa kedana , poket kosong , kawan keliling pinggang dahulu akan menghilang ..macam asap ditiup angin

2] masa kita berkuasa , punya pengaruh ..kawan pasti ramai , seperti semut mencari gula , datang tanpa henti , tapi apabila kita jatuh tertiarap , tiada punya apa2 keistimewaan , kawan pun menghilang lenyap tanpa kabar berita ..

dalam perjalanan hidup manusia cuma ada 3 perkara yang akan diingati dan ditemani kawan yang sebenar , yang kesemuanya diiringi dengan tangisan ..

1] masa kita lahir , kawan kita cuma bapa dan ibu ..tangisan kegembiraan dorang mengiringi kita tanda selamat datang ,

2] masa kita kawin , kawan sebenar juga hanya bapa dan ibu disamping adik2 abang kakak , tangisan kegembiraan dan sayu , pilu tanda gembira kita kawin , tanda kecil perpisahan ..

3] masa kita mati , kawan sebenar kawan hanyalah bapa dan mak , juga adik2 .abang kakak , tangisan perpisahan kekal didunia ..yang tinggal cuma kenangan
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?   Thu Nov 12, 2009 12:59 pm

masam mana la agaknya klu org yg masam yatim piatu itu ah?
pikir punya pikir, sia sgt2 setuju dgn apa yg tuan romeo sakap. Very Happy
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?   Thu Nov 12, 2009 5:54 pm

walau yatim ...masih ada temannya , masih ada kakak atau abang , atau anak isterinya untuk menemani , ..janganlah tuan menghayati sangat perkara begini , bikin sedih oooo ....
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?   Thu Nov 12, 2009 6:41 pm

ya butul, klu sia hayati butul2 ayat tuan di atas, mimang sidih. sia parnah pigi jinguk2 itu rumah anak yatim piatu. sia tingu diurg masam gembira seja, tapi klu kita perhatikan butul2, diurg simpan satu perasaan yg sukar utk org lain selami .... sidih oh Sad
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
Sponsored content




PostSubject: Re: Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?   Today at 5:54 pm

Back to top Go down
 
Pernahkah kamu rasa macam kamu ingin berputus asa?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: