To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Penyeluk saku di KK ?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Penyeluk saku di KK ?   Mon Nov 02, 2009 11:53 pm

ketika hendak membayar harga barang , baru disedari dompetnya telah hilang ..

dalam keadaan sesak orangramai dipasar malam , tiba2 ada tangan menyeluk beg tangan ..atau dalam bersesak2 itu tiba2 rantai emas dileher/ditangan direntap orang ..

tidak disedari , tidak dirasai ..tidak pasti dimana , itu antara alasan2 yang biasa kita dengar dari mereka yang pernah jadi mangsa penyeluk saku , penyeluk beg dsb ..

biasanya area pasar malam dekat pasar ikan , banyak berlaku kes sebegini , barangkali ada diantara tuan2 yang punya pengalaman ? apa pendapat tuan2 ....?
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Tue Nov 03, 2009 2:00 pm

sia ada pangalaman begitu. tahun lepas klu sia tidak silap. sia ni pigi membeli ikan sanaa itu pasar mlm polipin. sia inda sadar sia punya dumpit hilang, pakit belakang saluar sia kuyak mcm kana itu pisau cukur. rasa marah, sedi dan menyesal pun ada juga, tapi suda terlambat. sikarang klu sia pigi sana, sia simpan dumpit sia di pakit dapan saluar atau baju.
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Wed Nov 04, 2009 11:13 am

sia belum pernah pula...sebab sa memang tidak suka pakai rantai leher terutama emas..cincin pun sia nda suka pakai kecuali jam tangan la...jadi kemungkinan tukang seluk atau tukang ragut ni nda la berapa mo peduli. dompet duit pula sa pakai sling bag atau pouch depan jadi senang mo jaga...kalau p pasar beli sayur pun pakai selipar jepun, so memang tidak kena perhati laa. palis palissss..
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Wed Nov 04, 2009 1:22 pm

syapun belum prnah pula kena seluk dumpit dari saku (palis˛lah). tapi sya prnah kena tarik duit dari saku belakanglah. sya ingat betul sbab masa sya bayar brg lain sbelum masuk pasar tu sya simpan tu baki duit dlm saku seluar d belakang. pas tu masa sya mao bayar brg lain d pasar sudah, sya cuba korek tu duit sya d poket blakang sbab mls mao buka dompet dlm bag ba, skali sya korek˛ tiada o... sya mcm tdk prcya sbab baru saja sya simpan, skali sya tengo btul˛ memang teda. mgkin ada trkeluar˛ sikit hujung˛ tu duit trus dorg pigi tarik.

sejak hari tu, semua brg sya tdk prnah sudah simpan di poket belakang. kalo memang tujuan mao pigi beli brg di pasar pelipin tu tdk sudah sya bawa bag, paling˛ sya bawa dompet kecil saja yg boleh muat ic & duit saja. semua mesti simpan d poket depan trmasuk hphone, barulah... hehe... Laughing
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Wed Nov 04, 2009 6:29 pm

saya pun , setakat ini belum mengalami kes dicopet diragut ..minta dijauhkan , palis2 ..

tapi , kawan2 sudah ramai yang kena , baru2 ini saya nampak seorang makcik dalam lingkungan 50an ..semacam histeria berlari sambil teriak2 minta tolong sepanjang jalan , masa itu saya di jalan antara kuwasa dengan LHDN ..bila ditanya kenapa ? makcik tu cakap rantai lehernya ditarik orang masa turun bas di Wisma Muis , rupanya makcik itu telah kehisteriaan akhibat terkejut diragut itu , berlari dari bas stop Wisma Muis , melalui menara Petronas , terus ke Kuwasa ..terus sampai KK ,

bayangkan berapa jauhnya , seorang perempuan tua tanpa sedar [separuh sedar ..] berlari ditengah panas , tanpa selipar yang entah sudah terbang kemana , masalahnya ..makcik itu tidak mahu berhenti berlari , masa saya tanya tu pun dia cuma berhenti sekejap dan menyambung lagi marathonnya ..

pada mulanya , ingatkan orang gila ..tapi beberapa orang yang juga ada ketika itu mengatakan Tidak , maknanya memang makcik itu diragut , lalu terkejut dan histeria ..sambil teriak rantaiku , rantaiku ...
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Wed Nov 04, 2009 6:37 pm

adess ... kasian butul itu makcik oh. kanapalah org yg suka meragut ini tidak di kasi lupus saja dlm dunia fana ini. sedih sia rasa bila sia terbaca perkara seperti itu Evil or Very Mad
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Wed Nov 04, 2009 8:17 pm

tau kanapa masi ada paragut? sabap biasanya inda kana tangkap bah..... kalou kana tangkap pun, lapas abis ukuman, kana kasi lapas, kamu pikir turus dia alim sambayangkah? jan haraplah..... dia akan jalan2 lg sari idea mo sungkil balik bakat lama..... paling ngam, siapa2 yg kadapatan maragut tu, kasi mati sj, atau kasi dia kanangan, msm putung 5 jarikah, kasi tatoo di kapala ka...... kompom paragut akan bekurangan......

kalou sia, mimang bulum ada pangalamanlah..... mungkin pasal sia bau gata..... tp palis2lah juga, kalou ada siapa2 yg ragut sia, sia sumpa dia mati......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Wed Nov 04, 2009 8:31 pm

peragut2 tu 90% pelipin 10% urang tampatan yg sudah beguru sama polipin..silaka betul. pernah juga saya serita sini duulu yg anak saya kana ugut pisau di kk.. terpaksa kasi beg dan hp. nasib baik dlm beg cuma kain2 murahan inda bebasuh... hp pula jenis batu gusuk ..macam manapun bikin maradang juga bila diurang mengancam pakai pisau...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Wed Nov 04, 2009 9:08 pm

kalou sia yg kana, sia masam kepingin bah mo pigi sari dan kasi mati sj itu urang kalou sia jumpa..... sia sumpit sj.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Thu Nov 05, 2009 6:18 am

bikin panas juga bila sia basa kes2 ragut nih. ya, bagus lagi kasi mati turus org peragut itu. urg tampatan yg baguru sma itu polipin patut mati. sia butul2 inda paham oh kanapa diurg sanggup buat begitu. Evil or Very Mad
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Thu Nov 05, 2009 3:07 pm

sabap diurang santiasa salamat baitu tuan..... diurang punya falsampah, kalou tatangkap, apa buli buat, anggaplah nasip malang......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Thu Nov 05, 2009 7:36 pm

ya la ... nasip malang lah bah itu kan. tapi sia inda kurang paham, kanapa urg tampatan sampai hati bulih buat benda2 begitu. suba la bah karaja sana kadai kupi ka, pasar malam ka, mana2 la yg bersesuaian dgn taraf akademik diurg. diurg simpan utak diurg di lutut kali ... pale
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Thu Nov 05, 2009 7:44 pm

sbab slain mls bkrja dorg tu mls sudah mao pkir pnjang˛ ba, tulah dorg ambil jln singkat. kalo stakat mao bfkirpun sudah malas, apa lagi buat tindakan. semua tindakan & kelakuan kita ni berasal dari fikiran.
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Thu Nov 05, 2009 7:54 pm

Ada satu peragut di KL kena pukul teruk2 sama india..sana kotaraya bah..

Bila org tanya..kau asal mana? dia jawap sabah!

Yang saya hairan tu org2 di sekeliling tu pun enda percaya malahan diurang cakap sambil bisik2 bah.."ceh bukan sabah lah..macam pilipin saja.." nah kan..org KL pun sudah tau org2 polipin macam mana dan org sabah macam mana..
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Thu Nov 05, 2009 8:53 pm

nahhh... kotoh! pndai˛ pula mgaku org sabah. baguslah kalo org˛ malaypun pndai anti sama polipin sudah.
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Thu Nov 05, 2009 9:03 pm

mimang butul Laa..saya terkejut juga macam mana diurang tau ooh. hari tu ada cina ada india dan melayu..semua berbisik2 macam ni "tipu lah..bukan sabah ni..polipin atau indon"..
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Thu Nov 05, 2009 11:29 pm

di kk terlalu ramai penyeluk saku pilipin/indon... bikin risau jalan2...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Fri Nov 06, 2009 2:23 am

1] Area pasar malam ..dekat pasar malam , tu kawasan ragut , copet dompet , seluk beg , hati2 dan jangan lalai ..tidak kira budak sekolah , orang tua , haji , semua dorang sapu ,

2] segama , dekat pejabat pos ...lorong restoran rahmat , dekat pasar sayur , juga kawasan hitam , budak2 pendatang haram melambak sana , biasanya lepas seluk dorang bagi kawan dibelakng , dari satu tangan kesatu tangan ..kita mau kejar pun kompius mana satu ,

3] dekat mahkamah , lorong belakang menuju library ...paling ramai student kena pau di area ini lah , student keluar dari library kena pau ,

selain itu area sembulan juga banyak kes ragut , apapun terpulang pada kita sendiri samada memilih untuk berpotensi menjadi mangsa atau tidak , kalau lalai , cuai ..jangan menyesal kalau terkena , bagi perempuan jangan terlalu lemah gemalai kontrol ayu , tu beg kena pegang betul2 ..
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Fri Nov 06, 2009 6:02 pm

ya, mimang kawasan2 itu terkenal dgn hantu2 berbadankan manusia. klu mau limpas d kwsn itu, jgn jln sindiri2, nanti kana pau. kawan sia satu urg pun sampai buta sebelah mata kana rumpak (d kwsn no. 3).
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Sat Nov 07, 2009 12:31 am

ya kah tuan jerry ? saya paling benci , paling pantang kalau tengok orang kena pau , lama dulu ...kami pernah kejar satu budak sembulam meragut beg satu orang tua dusun dekat KFC bandaran berjaya , masa tu saya masih pakai motorsikal , kebetulan dengan gruop lalu sana , apalagi kami kejar dengan motor , masa dia melintas jlan ..kami langgar dengan motor , orang tu jatuh tapi motorsikal pun jatuh juga , habis luka tangan dan lutut saya , koyak seluar jeans ..

kalau terserempak dengan kes2 begini , jangan kasi chance ...terajang tu orang , kasi dia pakai tongkat berjalan , asal jangan mati sudahlah nanti tidak pasal2 kita kena tuduh membunuh pula , kasi pengajaran sikit cukuplah ..
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Mon Nov 09, 2009 4:02 pm

baru˛ ni kazen tu satu krja sya kena rompak di inanam, belum lagi di kk. kazen dia knon baru mao masuk kreta ba, tiba˛ ada 1org lelaki pura˛ tnya jam brapa sudah, masa mlm ba. baru dia mao tengo jam, trus tu org tumbuk dia knon. dia lawanlah balik, tapi tiba˛ pndai dtg 2org lagi pigi memukul dia. smbil yg lain sdg memukul, yg lain menarik bag dia. diapun cuba memprtahankan bag dia. lepas tu tiba˛ dtg lagi 2org pigi memukul, jadi semuanya ada 5org yg serang dia. mana dia dpt lawan lagi, last˛ dia mgampai brlumuran darah. nasib tdk mati o... cuma kpala cdera teruklah... bilang tu kwn sya.

sya rasa ini bukan kraja pilak sudah tapi org tempatan yg pemalas mao karaja, penagih dadah & mao digelar pilak jadi˛an. jadi bukan saja d kk tapi d mana˛pun perlu bhati˛ trhadap ni "orang˛ pemalas mau kerja".
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Mon Nov 09, 2009 5:05 pm

saya setuju dengan istilah 'pilak jadi-jadian' tu sebab memang pilak2 lah bah diurang punya sifu tu. Pilak lah yang bawa syabu..masuk sini. syabu inilah yang bikin rusak anak2 tempatan.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Mon Nov 09, 2009 7:32 pm

pensuri2/perumpak2/panyaluk2 saku yg begini jan bg san..... diurang tarus manarus buat hal pasal talapas sj bah...... suba kalou ada balaku, kajar butul2, kalou tatangkap, jan dulu kasi pulis, kasi hantam abis2, sdh puas hati pun hantam lagi, jan kesian, hantam sampai kasi duduk pun inda dpt, kasi panuh mata dia sama ludah, misti dia sampai tua ingat itu kanangan manis......kasi pata tangan ka, kaki ka..... atau putung dia punya talinga turus buang jauh2, turus rilek kao malangkah jalan......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Mon Nov 09, 2009 8:22 pm

btul ooo ni barang... silaka... HP sia dlm poket pun kana suri ooo...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Mon Nov 09, 2009 8:35 pm

paling ngam kalou sana tampat galap2, kasi mati sj..... urang begini bikin susa urang sj.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Today at 12:16 am

Back to top Go down
 
Penyeluk saku di KK ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: