To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Penyeluk saku di KK ?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Tue Nov 10, 2009 7:15 am

putung tangan sabalah..putung tapak kaki sabalah..ini baru ngam. kalau dikasi mati turus indada tarasa bah dia. penderitaan kakal itu yang butul2 kasi rasa sama urang. Jadi suntu sama peragut lain supaya diurang bepikir dua tiga kali kalau ada hati mau maragut.
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Tue Nov 10, 2009 10:03 pm

pukutarap wrote:
pensuri2/perumpak2/panyaluk2 saku yg begini jan bg san..... diurang tarus manarus buat hal pasal talapas sj bah...... suba kalou ada balaku, kajar butul2, kalou tatangkap, jan dulu kasi pulis, kasi hantam abis2, sdh puas hati pun hantam lagi, jan kesian, hantam sampai kasi duduk pun inda dpt, kasi panuh mata dia sama ludah, misti dia sampai tua ingat itu kanangan manis......kasi pata tangan ka, kaki ka..... atau putung dia punya talinga turus buang jauh2, turus rilek kao malangkah jalan......

atukoi ganas butul imiginasi si gaman ini..enda ku sangka..ini sudah masuk macam komando punya hati ooh.. Very Happy

Apa pun saya setuju dengan cadangan tuan gaman ini..kasih antam cukup! polis belakang cerita. lagipun katalah kedapatan oleh polis pun perkara ini boleh di bincang semula dalam kes kanun keseksaan..banyak cara mo back up org yg membunuh perumpak ini..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Wed Nov 11, 2009 5:25 pm

ngam tu , setuju sangat ...pencopet , pembuli , penyeluk saku ni kalau kedapatan jangan bagi muka , polis belakang cerita tapi biasanya ...polis buat2 tidak tahu ja lebih2 lagi kalau sipenyeluk saku tu Pati , sudah pengsan kena belasah dorang bawa juga pergi balai , sana kena hantam lagi ..ha ha

cuma jangan mati kojol la , kalau sudah begitu memang polis kena ambik action jugalah , kalau tidak nanti ketara betul dorang double standard ..nanti kena komplen public lagi ,

putung telinga , kasi hiris2 tu muka biar hilang hensem kira ok ..biar dia rasa apa itu erti sakit dan malu ,
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Wed Nov 11, 2009 8:11 pm

pukutarap wrote:
kasi panuh mata dia sama ludah
Laughing Laughing Laughing masamana itu tuan kalau belum lagi panuh itu mata kita suda kehabisan ludah?
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Thu Nov 12, 2009 11:49 am

sumbat sama pasir ja ..ngam tu ludah dengan pasir = Gam , kompom melekat
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Thu Nov 12, 2009 12:53 pm

romeo wrote:
sumbat sama pasir ja ..ngam tu ludah dengan pasir = Gam , kompom melekat
Laughing Laughing Laughing Laughing teriak2 kesakitan mangkali klu pansuri kana kasi masam itu.
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Thu Nov 12, 2009 12:58 pm

paduli , kotohhh ...siapa suruh buat jahat , suka2 curi hak orang , biar dia teriak2 kesakitan guling2 bukan sodara ..
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Thu Nov 12, 2009 1:15 pm

romeo wrote:
paduli , kotohhh ...siapa suruh buat jahat , suka2 curi hak orang , biar dia teriak2 kesakitan guling2 bukan sodara ..
Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Fri Nov 13, 2009 7:27 pm

kalou buat sikit2 sj, lapas salasai urusan dia sama pulis, mgkin dia rihat 1 minggu sj, lapas tu sambung balik operasi mensuri, merumpak, maragut...... jd mgkin inda tatangkap sdh..... itu papatah sapandai2 tupai melumpat, ahirnya jatu juga ka tanah tu inda buli pakai, bikin kasi sanang hati sj tu, padahal talampau banyak tupai yg sampin inda jatu2...... sabap tu, kalou ada paluang, antam itu tupai sataruk2nya sampai inda buli sdh bagayut sana puku tinggi...... kalou buli jan bagi san dia dpt membibit pun nt bibit2 dia ada darah sampin bagayut di puku juga......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Fri Nov 13, 2009 8:26 pm

sya ada dgr org tua˛ bckp, dorg bilang kalo sudah pernah 1 kali mensuri, mesti dia akan mensuri lagi utk kedua kalinya. kmudian, ketiga kali, lepas tu brkali˛ sudah. ini org tua˛ ckp org yg mensuri ni brkelakuan bgitu sebab dia sudah kena maki˛ atau kena sumpah˛ ba (sudah kena popol dusun bilang). jadi maksudnya apa saja knon tu org yg kecurian ckp betul˛ akan mnjadi. amcm? kamu prsaya ka? Wink
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Fri Nov 13, 2009 8:46 pm

Popol2 ini saya kurang percaya kecuali ada campurtangan yang 'di atas'.
Tapi mimang pensuri itu tidak berhenti mensuri walaupun pernah kedapatan dan tertangkap. pensuri hanya akan berhenti mensuri apabila terjadi perubahan hati.
Kadang-kadang tu sifat pencuri itu menurun kepada anak...adeh..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Sat Nov 14, 2009 12:04 am

yg bilang kana popol tu, lapas tu akan tarus manarus mensuri, itu bikin sanang hati kita sj baitu...... idup ini masam inda adil juga bah, ada yg pemes pasal mensuri, sdh tua, idup sanang linang sdh, anak2 pun inda susa idup...... yg inda mensuri, idup begitu2 sj......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Sat Nov 14, 2009 8:04 am

keihatan saja tu pensuri hidup sanang tapi kena kutuk2 baitu. orang bilang pensuri serba tak kena di mata orang. kalau tu pensuri sihat2 gumuk2, orang bilang "nobuntuk dit pinanakau" dan kalau tu pensuri pula kurus kering dan sakit2, orang akan bilang, "nousung dit pinanakau"....
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Sat Nov 14, 2009 3:43 pm

hihihihiiii..... harap2 begitulah, sabap kalou inda, bikin sakit ati butul...... ada di tampat kami, mimang dr dulu pemes pensuri, sikarang idup masam sinang linang sj, tingu masam indada masalah pun......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Sat Nov 14, 2009 5:01 pm

nah itu laitu..nobuntuk dit pinanakau dau... Very Happy Very Happy
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Sat Nov 14, 2009 7:24 pm

kalau pencuri, pgi manapun tetap bertitle pencuri...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Sun Nov 15, 2009 12:04 am

ada juga pencuri yang baik bah , pencuri hati ....atau mencuri perhatian , nama pencuri juga Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Sun Nov 15, 2009 8:24 am

romeo wrote:
ada juga pencuri yang baik bah , pencuri hati ....atau mencuri perhatian , nama pencuri juga Very Happy

hihihi..si romeo ini boleh jadi luyar... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Sun Nov 15, 2009 1:56 pm

ha ha ..inilah bah tuan , mau jadi pencuri juga ni tapi belum jumpa orangnya yang mahu dicuri hati , curiga ja ..entah bila dapat curi , betul2 punya curi ..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Sun Nov 15, 2009 6:29 pm

mo jd pensuri misti ada bakat, kalou indada bakat, sampai bila2 inda dpt mensuri..... asik kadapatan sj......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Sun Nov 15, 2009 7:22 pm

Apa hukuman kalau kadapatan mencuri hati.... Very Happy
Back to top Go down
karasumbang
Prebet
Prebet


Number of posts : 8
Registration date : 2009-11-15

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Sun Nov 15, 2009 7:51 pm

kalau diketahui mencuri hati, kasi kawin terus...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Sun Nov 15, 2009 8:09 pm

ngam..ngam..

asalkan jangan curi hati bini/laki urang... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Sun Nov 15, 2009 8:17 pm

c Tuan p tarap bilang kalau kedapatan tu pencuri kasi patah dia punya tangan , kasi ludah tu mata sampai abis air ludah dimulut ...atokoiii matilah saya kalau kedapatan curi hati ni , saya takut kena ludah ini mata , bau ba tu ... Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Sun Nov 15, 2009 8:28 pm

Kalau urang inda sudi hatinya ko suri, ada kemungkinan dia ludah juga ko tu ..tapi bukan laba di mata..dia luda di siring jalan saja... Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Penyeluk saku di KK ?   Today at 5:52 am

Back to top Go down
 
Penyeluk saku di KK ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: