To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Tue Apr 25, 2017 3:47 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Sun Apr 23, 2017 7:24 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
June 2017
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
CalendarCalendar

Share | 
 

 Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Tue Sep 16, 2008 4:16 pm

Saya lama sudah terfikir2 kenapa tidak ada forum sabah-sarawak yang menggalakkan sesama sabah dan sarawak dapat berforum seperti kita berforum dalam ilsf setiap hari..

rindu juga saya dengan kengkawan saya di sana sarawak ni..he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
niche
Special Rank
avatar

Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Tue Sep 16, 2008 4:52 pm

wah idea yg bagus & kreatif boss... bgmana kalau kita yg mulakan? atau kita ubahsuai sj ILSF ni supaya lebih relevan utk sabah sarawak... identiti ilsf tdk lari, malah ia semakin berkembang, bgmana? jika berminat, perincian boleh dibincangkan... mungkin ini 1 langkah ke depan...
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Tue Sep 16, 2008 5:02 pm

saya setuju saja ni kalau itu di setujui oleh para moderator dan ahli forumers yang lain. kita harus mula melangkah ke depan. kita adalah satu bah bilang he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda
avatar

Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Wed Sep 17, 2008 12:43 am

Kalau gitu, kena ubah tajuk lah..no more I love Sabah forum..???
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Wed Sep 17, 2008 1:04 am

macam sayang pula klu no more i love sabah kan. Very Happy, tapi cadangan bush tu satu ikhtiar yg bagus.

ok klu macam itu macam mana kita menarik forumer sarawak datang ke sini?
Back to top Go down
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Wed Sep 17, 2008 1:44 am

Pak B ikut saja...mo kasi libar sayap sampai sarawak..buli buli tidada masalah...tapi kana buat kajian terperincilah...hihihi Laughing
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Wed Sep 17, 2008 1:46 am

Kalau Pak B ada cadangan boleh juga share idea2 tu. Smile
Back to top Go down
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Wed Sep 17, 2008 2:28 am

alphawaves wrote:
Kalau Pak B ada cadangan boleh juga share idea2 tu. Smile

boleh...nanti kalau Pak B ada idea Pak B cuba kasih share sini...hihihi Laughing
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Wed Sep 17, 2008 4:44 pm

ni pendapat jer ni..tak semestinya terjadi dalam sekelip mata... tetapi fikir2kanlah bah kan?
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Wed Sep 17, 2008 9:35 pm

masam bagus juga nie idea, suma kana promosi jugalah sana sarawak, tp sanang sj tu, masuk diurang punya porum kasi promosi..... suma itu sjlah, diurang si niche ada banyak karaja juga tu mo buat..... sia ni mana2 sj, babi utan pun buli.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Wed Sep 17, 2008 9:37 pm

Kalau ada forum utk sabah sarawak maka kita boleh bertukar2 pandangan dgn dia org. sekiranya sabah dan sarawak bergabung terutama dalam hal politik dan pertahanan. maka jawapnya pulau Borneo ini sudah kita punya.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Wed Sep 17, 2008 9:40 pm

butul tu gaman..... & kita ada 2 tune serita, sikarang ni 1 tune sj.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Wed Sep 17, 2008 9:50 pm

Republik Borneo boleh gaman? Kalimantan di ambil pungutan suara, mau ikut indon kah atau Republik Borneo, sementara Brunei kana bayar royalti pasal tumpang di pulau ini.
Back to top Go down
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Wed Sep 17, 2008 9:57 pm

bushido wrote:
Saya lama sudah terfikir2 kenapa tidak ada forum sabah-sarawak yang menggalakkan sesama sabah dan sarawak dapat berforum seperti kita berforum dalam ilsf setiap hari..

rindu juga saya dengan kengkawan saya di sana sarawak ni..he he
satu idea yg menarik, boleh difikirkan secara serius. Teruskan perbincangan mengenainya.
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Wed Sep 17, 2008 9:59 pm

Nah gaman, munsul sudah ini tuang adming.. hihihi
Back to top Go down
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Wed Sep 17, 2008 10:00 pm

alphawaves wrote:
macam sayang pula klu no more i love sabah kan. Very Happy, tapi cadangan bush tu satu ikhtiar yg bagus.

ok klu macam itu macam mana kita menarik forumer sarawak datang ke sini?
jika terlaksana, identiti ILSF akan dikekalkan dgn mengubahsuai header & nama sedikit, cuma masukkan perkataan sarawak. Apapun, kita tengok bgmana..
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Wed Sep 17, 2008 10:02 pm

alphawaves wrote:
Nah gaman, munsul sudah ini tuang adming.. hihihi
ya bah, jarang juga ini admin sama2 kita..... minta mahap ya tuang adming.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Wed Sep 17, 2008 10:03 pm

no problem...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Wed Sep 17, 2008 10:18 pm

seandainya jadi kenyataan..kalah itu forum lama kita (bukan SBF ), moderator mau kana tambah, font kana kicil sikit pasal pos banyak. dalam masa yg singkat dapat kredit beli beli domain .com atau.net. hihi. semoga jadi hendaknya.
Back to top Go down
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Wed Sep 17, 2008 10:25 pm

ya betul tu, moderator pasti akan ditambah. kita tiada niat utk menang atau bersaing tp sdh tentu ia agak menarik juga.
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Thu Sep 18, 2008 12:05 am

mungkin inisiatifnya dengan menjemput group anakborneo dalam group2 di friendster yang membernya memang ramai juga...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
meck_talika
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   Thu Sep 18, 2008 11:36 am

bushido wrote:
mungkin inisiatifnya dengan menjemput group anakborneo dalam group2 di friendster yang membernya memang ramai juga...

ya.saya setuju member-member dalam friendster itu dijemput untuk sama meluahkan idea di sini.walaupun forum ini belum padat sepenuhnya dengan menu dan pelayar forum,tapi saya suka juga tingu warnanya.satu aset untuk menarik lebih banyak forumer.bah,jemput-jemputlah kawan-kawan kita diluar sana tu,takkan asyik berfriendster saja.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?   

Back to top Go down
 
Forum untuk Sabah-Sarawak kenapa tidak wujud?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: