To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Jualan HOT Produk Resell Rights Kombo 2017
by xbest Sat Nov 25, 2017 3:09 pm

» Tips Dan Teknik Pemasaran Tanpa Kos Yang Berkesan
by SchulzCube Thu Nov 16, 2017 6:07 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Sun Oct 29, 2017 12:57 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
CalendarCalendar

Share | 
 

 Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Tue Mar 09, 2010 8:08 pm

aduinaaaa..... bakakuk sj sia tau..... kamu ingat lg gambar bakakuk yg sia kasi tingu kamu dulu? bah, masam kamu yg pulis2 samua, kasi share2 lah bah serita.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Wed Mar 10, 2010 2:10 am

hihihi...mcm mau masuk gaung suda ini.... atau mungkin kamurang pikir pasal sanjata kah sikarang?...

sia tepikir bakakuk saya yg saya tapuk saana kabun .. batagar sudah. susah dapat pinulu bah satalah si benson teo kana siasat duuuuuuuuulu pasal banyak butul pinulu yg dia pakai torining monimbak...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Wed Mar 10, 2010 2:21 am

saya tidak pernah pegang senjata ,[ kecuali senjata sendiri Very Happy ] bakakuk lagilah ...cuma nampak kawan bawa , tapi tembak langsung tidak pernah , kamurang yg polis terutama tuan Orud memang pakar pasal senjata , saya angkat tangan ...akun kalah ooooo
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Thu Mar 11, 2010 7:26 pm

kanapa gaman? kao salalukah 'mambakakukkan' diri?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Thu Mar 11, 2010 9:56 pm

ada satu senapang sekarang , peluru dia kecik ja ...dorang kasi pam2 baru tembak , macam ok ja tu untuk tembak burung tekukur
Back to top Go down
agem
Lans Koperal
Lans Koperal
avatar

Number of posts : 170
Location : sabah bah!
Humor : Rasengan!!
Registration date : 2010-02-12

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 8:37 am

Sya tiada la senapang atau bakakuk ni.yang ada lastik saja. Very Happy pirulu pun batu saja. Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 9:10 am

romeo wrote:
ada satu senapang sekarang , peluru dia kecik ja ...dorang kasi pam2 baru tembak , macam ok ja tu untuk tembak burung tekukur
dekektif romeo... sinapang yg begini kamurang inda tangkapkah org yg memilikinya? siuk butul bah sinapang begini utk bertanding siapa sampin menimbak tin kula yg jaraknya 30 meter di atas tunggul... Very Happy
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda
avatar

Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 9:31 am

romeo wrote:
ada satu senapang sekarang , peluru dia kecik ja ...dorang kasi pam2 baru tembak , macam ok ja tu untuk tembak burung tekukur

ahahahaha...jaga ko romeww....ko ada ginsok pula...nasib ko inda DIKENALI...kalau tidak....datang pulis p rumah ko menyiasat...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 11:42 am

bukan ginsok baitu monkey.. Air gun bogia itu. Ini lah yg saya mau tanya srjn romeo ..betulkah sinapang angin itu dilarang? Apa kanun yg dikenakan kepada pemilik senapang angin? Dia bukan kategori senjata api pasal dia guna angin sj kan... Very Happy
Ada hati mau beli baini tapi rugi juga kalau main tapuk2...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 1:29 pm

ya bah, kalou sanjata api asal ada api kerual bah..... tp sinapang angin pakai angin sj, patut inda masuk katiguri sinapang api.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master
avatar

Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 2:50 pm

Saya rasa tuan romeo boleh menjawap kita punya pertanyaan semua ini.
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 2:58 pm

inda paranah pula saya nampak sinapang angin dijual di firearm center atau saya yg silap tingu. Biasanya ada org yg jual secara galap. entah dari mana diurang dapat.
kamurang tau kah barapa haraga sinapang angin? Yg saya dingar2 RM500 yg paling randah. Kalau pilurunya abis buli bikin sendiri kaitu?

Mana romeo ni lambat login..dia tau tu semua.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 6:33 pm

hihihihiiii si tuan orut start mengurik malumat sdh..... indalah mo bgtau, ramai pula kamu pulis sini ilsf.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master
avatar

Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 10:47 pm

Yorut_orut wrote:
inda paranah pula saya nampak sinapang angin dijual di firearm center atau saya yg silap tingu. Biasanya ada org yg jual secara galap. entah dari mana diurang dapat.
kamurang tau kah barapa haraga sinapang angin? Yg saya dingar2 RM500 yg paling randah. Kalau pilurunya abis buli bikin sendiri kaitu?

Mana romeo ni lambat login..dia tau tu semua.. Very Happy

ya butul orut..rm500 tu sukup cantik sudah desain dia tu.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 11:20 pm



kalou begini barapa haraga dia? design yg ini masam unik sikit, mangkali lebi mahal.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 7:52 am

uina mahal sinapang angin ko tu tarap... spesial punya pasal inda pakai pam tapi air compressor ...haha....
Back to top Go down
taksub
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 101
Age : 42
Registration date : 2008-10-08

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 8:11 am

sya tengah pikir skarang ni? selepas membaca post2 sebelumnya, saya sdg fikir.... adakah kita sedang di siasat secara siber?
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 8:23 am

pasal senapang ni tanya c tuan PT , dia pakar senjata ..dia modified guna air compressor ja , sama tuan Orud pun juga pakar senjata , dia tau kaliber setiap peluru dan jarak tembakan efektif setiap senjata ..

tuan orut ada bakakuk , ha ha ...dia timbak sana plantation banyak payau , ..
c agem ada lastik , dua peluru ..
c taksub , dia takut cakap apa senapang dia pasal takut kena kejar FBI ...ha ha

saya ada ginsok [ toh puan monkey yg cakap ...he he ] ...nahhh semua kita ada senjata ni Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 8:47 am

abis lah kita kena cekup pulis pasal semua ada sinjata. Tapi kalau bakakuk yang sudah batagar .. kebanyakan komponen sudah tertanggal dan hilang..kana tangkap juga kaitu ah..? Very Happy
Bha..serius bah ..sinapang angin mau lisin juga kah? scratch
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 10:32 am

antahlah tuan Orut ...sia nda tau pasal sia pun tada tu senjata sinapang angin ,

yg sia ada cuma sinjata butul , tdk pandai batagar punya ...sentiasa on , standby untuk menimbak bila diperlukan Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 10:45 am

kau punya 'sinjata betul' tu pun perlu dilesenkan...inda buli sembarang timbak tu... Very Happy Laughing
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 10:59 am

ha ha ...belum jumpa yg sanggup jadi lesen bah tuan Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 11:24 am

oh ya kah... jg beli lisin palsu tau... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 11:57 am

aduinaaaa takut pula sia kalou kana siasat..... mau lisin laini..... diurang kasi lisin jugakah masam sinapang sia dlm gambar tu ah?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 12:05 pm

ndak payah lesen bah , disabah ini ...lagi banyak senjata yg tiada lesen daripada yg berlesen , kalau semua senjata yg ada dihantar kasi lesen , pengsan tu jabatan kasi lesen ..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   

Back to top Go down
 
Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 10 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: