To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Tue Mar 09, 2010 8:08 pm

aduinaaaa..... bakakuk sj sia tau..... kamu ingat lg gambar bakakuk yg sia kasi tingu kamu dulu? bah, masam kamu yg pulis2 samua, kasi share2 lah bah serita.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Wed Mar 10, 2010 2:10 am

hihihi...mcm mau masuk gaung suda ini.... atau mungkin kamurang pikir pasal sanjata kah sikarang?...

sia tepikir bakakuk saya yg saya tapuk saana kabun .. batagar sudah. susah dapat pinulu bah satalah si benson teo kana siasat duuuuuuuuulu pasal banyak butul pinulu yg dia pakai torining monimbak...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Wed Mar 10, 2010 2:21 am

saya tidak pernah pegang senjata ,[ kecuali senjata sendiri Very Happy ] bakakuk lagilah ...cuma nampak kawan bawa , tapi tembak langsung tidak pernah , kamurang yg polis terutama tuan Orud memang pakar pasal senjata , saya angkat tangan ...akun kalah ooooo
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Thu Mar 11, 2010 7:26 pm

kanapa gaman? kao salalukah 'mambakakukkan' diri?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Thu Mar 11, 2010 9:56 pm

ada satu senapang sekarang , peluru dia kecik ja ...dorang kasi pam2 baru tembak , macam ok ja tu untuk tembak burung tekukur
Back to top Go down
agem
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 170
Location : sabah bah!
Humor : Rasengan!!
Registration date : 2010-02-12

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 8:37 am

Sya tiada la senapang atau bakakuk ni.yang ada lastik saja. Very Happy pirulu pun batu saja. Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 9:10 am

romeo wrote:
ada satu senapang sekarang , peluru dia kecik ja ...dorang kasi pam2 baru tembak , macam ok ja tu untuk tembak burung tekukur
dekektif romeo... sinapang yg begini kamurang inda tangkapkah org yg memilikinya? siuk butul bah sinapang begini utk bertanding siapa sampin menimbak tin kula yg jaraknya 30 meter di atas tunggul... Very Happy
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 9:31 am

romeo wrote:
ada satu senapang sekarang , peluru dia kecik ja ...dorang kasi pam2 baru tembak , macam ok ja tu untuk tembak burung tekukur

ahahahaha...jaga ko romeww....ko ada ginsok pula...nasib ko inda DIKENALI...kalau tidak....datang pulis p rumah ko menyiasat...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 11:42 am

bukan ginsok baitu monkey.. Air gun bogia itu. Ini lah yg saya mau tanya srjn romeo ..betulkah sinapang angin itu dilarang? Apa kanun yg dikenakan kepada pemilik senapang angin? Dia bukan kategori senjata api pasal dia guna angin sj kan... Very Happy
Ada hati mau beli baini tapi rugi juga kalau main tapuk2...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 1:29 pm

ya bah, kalou sanjata api asal ada api kerual bah..... tp sinapang angin pakai angin sj, patut inda masuk katiguri sinapang api.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 2:50 pm

Saya rasa tuan romeo boleh menjawap kita punya pertanyaan semua ini.
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 2:58 pm

inda paranah pula saya nampak sinapang angin dijual di firearm center atau saya yg silap tingu. Biasanya ada org yg jual secara galap. entah dari mana diurang dapat.
kamurang tau kah barapa haraga sinapang angin? Yg saya dingar2 RM500 yg paling randah. Kalau pilurunya abis buli bikin sendiri kaitu?

Mana romeo ni lambat login..dia tau tu semua.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 6:33 pm

hihihihiiii si tuan orut start mengurik malumat sdh..... indalah mo bgtau, ramai pula kamu pulis sini ilsf.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 10:47 pm

Yorut_orut wrote:
inda paranah pula saya nampak sinapang angin dijual di firearm center atau saya yg silap tingu. Biasanya ada org yg jual secara galap. entah dari mana diurang dapat.
kamurang tau kah barapa haraga sinapang angin? Yg saya dingar2 RM500 yg paling randah. Kalau pilurunya abis buli bikin sendiri kaitu?

Mana romeo ni lambat login..dia tau tu semua.. Very Happy

ya butul orut..rm500 tu sukup cantik sudah desain dia tu.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Fri Mar 12, 2010 11:20 pm



kalou begini barapa haraga dia? design yg ini masam unik sikit, mangkali lebi mahal.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 7:52 am

uina mahal sinapang angin ko tu tarap... spesial punya pasal inda pakai pam tapi air compressor ...haha....
Back to top Go down
taksub
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 101
Age : 41
Registration date : 2008-10-08

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 8:11 am

sya tengah pikir skarang ni? selepas membaca post2 sebelumnya, saya sdg fikir.... adakah kita sedang di siasat secara siber?
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 8:23 am

pasal senapang ni tanya c tuan PT , dia pakar senjata ..dia modified guna air compressor ja , sama tuan Orud pun juga pakar senjata , dia tau kaliber setiap peluru dan jarak tembakan efektif setiap senjata ..

tuan orut ada bakakuk , ha ha ...dia timbak sana plantation banyak payau , ..
c agem ada lastik , dua peluru ..
c taksub , dia takut cakap apa senapang dia pasal takut kena kejar FBI ...ha ha

saya ada ginsok [ toh puan monkey yg cakap ...he he ] ...nahhh semua kita ada senjata ni Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 8:47 am

abis lah kita kena cekup pulis pasal semua ada sinjata. Tapi kalau bakakuk yang sudah batagar .. kebanyakan komponen sudah tertanggal dan hilang..kana tangkap juga kaitu ah..? Very Happy
Bha..serius bah ..sinapang angin mau lisin juga kah? scratch
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 10:32 am

antahlah tuan Orut ...sia nda tau pasal sia pun tada tu senjata sinapang angin ,

yg sia ada cuma sinjata butul , tdk pandai batagar punya ...sentiasa on , standby untuk menimbak bila diperlukan Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 10:45 am

kau punya 'sinjata betul' tu pun perlu dilesenkan...inda buli sembarang timbak tu... Very Happy Laughing
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 10:59 am

ha ha ...belum jumpa yg sanggup jadi lesen bah tuan Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 11:24 am

oh ya kah... jg beli lisin palsu tau... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 11:57 am

aduinaaaa takut pula sia kalou kana siasat..... mau lisin laini..... diurang kasi lisin jugakah masam sinapang sia dlm gambar tu ah?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Sat Mar 13, 2010 12:05 pm

ndak payah lesen bah , disabah ini ...lagi banyak senjata yg tiada lesen daripada yg berlesen , kalau semua senjata yg ada dihantar kasi lesen , pengsan tu jabatan kasi lesen ..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?   Today at 9:26 pm

Back to top Go down
 
Apa yg sedang kamu pikir / ingat ketika ini?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 10 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: