To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 apa tujuan utama dlm hidup kamu?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Wed Nov 11, 2009 3:50 pm

haluuu kawan2,
saja mau share share di sini bah. sia mau hidup bahagia dlm hidup sia. klu bulih selama2.
apa tujuan utama dlm hidup kamu urang pula? bulih share2 ka? Laughing
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Wed Nov 11, 2009 5:31 pm

tujuan di dunia: hidup baik2 supaya masuk syurga Smile
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Wed Nov 11, 2009 5:39 pm

sayapun mau hidup bahagia + senang hati... duit lebih drpd cukup, tdk mau kaya...
Back to top Go down
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Wed Nov 11, 2009 5:51 pm

btl tu, apa pun relax ja Smile
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Thu Nov 12, 2009 10:29 am

kadang2 talampau rilek pun inda bagus juga. tapi sia parsaya, smua org ada tujuan dalam kehidupan masing2. sontohnya, mao kawin dgn sumandak pujaan pun itu salah satu tujuan utama dlm hidup, butul ka?
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Thu Nov 12, 2009 11:23 am

terlalu luas makna tujuan hidup ni , makan utk hidup atau hidup untuk makan pun tujuan juga ...

bagi saya , hidup didunia umpama ladang untuk bekal hidup disana , alam yang akan kita lalui samada kita hendak atau tidak , samada kita rela atau tidak , percaya atau tidak ...

hidup didunia ada aturannya , ada hadnya , ada cabarannya , dan akan ditanya ..dipertanggungkan segala apa yag pernah kita lakukan , pernah kita miliki ,

kita akan kembali keasal dari mana kita datang , dari itu hiduplah seadanya ...
Back to top Go down
Urub's
Prebet
Prebet


Number of posts : 4
Registration date : 2009-11-11

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Thu Nov 12, 2009 11:30 am

kesimpulan dia,apa sj yg kita buat msti ada baik buruk nya ba kn sarjan romeo..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Thu Nov 12, 2009 11:47 am

ya betul tu Tuan Orub ...apa pun yang kita buat ada baik buruknya , mungkin baik semasa didunia tapi buruk apabila di sana , contohnya kaya , kekayaan ...semasa didunia memanglah baik , sangat baik dan diperlukan , siapa tidak mahu kaya yang tidak punya apa2 masalah , sebut ja mahu apa pasti dimiliki , disanjung dan dicemburui oleh orang ramai ...

namun apalah nilai kekayaan itu diSANA ..apabila mati , yang dibawa masuk kelubang kubur hanyalah kain putih 2 lapis selebar 4 meter , tinggallah banglo , tinggallah bini yang lawa , anak2 yang comel , rakan taulan yang ramai , pangkat yang besar , duit berlambak dalam bank pun tidak mampu dibawa sama walau sesen ..

lagi pula , sekiranya kekayaan itu didapati dengan cara yang bengkok , akan ditanya dan dihisab segalanya ..dari mana datangnya , kemana perginya , begitulah lebihkurang ....
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Thu Nov 12, 2009 6:46 pm

sebenarnya ... klu sia la kan, tujuan utama hidup sia ... mau masuk itu suruga bah Smile
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Fri Nov 13, 2009 7:22 pm

urang bagus2 bah kaoni tuan jerry.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Fri Nov 13, 2009 8:31 pm

hahaaa... yaka jerryg? hehe... tapi sya prnah dgr ada satu org prnah ckp mcm ni "semua manusia ni jahat, cuma masing˛ cuba brusaha mau menjadi baik".

tujuan hidup sya pula, kira˛ mao mensari lelaki idaman, utk kasih jadi suami, hehe... Embarassed
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Sat Nov 14, 2009 12:01 am

bah apa lg..... jan padulilah bah bau gata, yg penting ada duit, kannn......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Sat Nov 14, 2009 11:47 am

pukutarap wrote:
bah apa lg..... jan padulilah bah bau gata, yg penting ada duit, kannn......
si laa belum PM ko kaitu pukutarap... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Sat Nov 14, 2009 4:11 pm

indada oo..... mgkin si laa ni mementingkan muka hensem juga, duit balakang kira dia bilang...... biar miskin yg penting dpt laki ensem, hihihihiiiiii......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Sat Nov 14, 2009 5:10 pm

Mungkin laitu pukutarap... tapi ko punya avatar tu pun sukup ensem bah...
entah bila lah si laa kasi upload gambar dia yang kabur-kaaaabur tu. buli juga kita buat perbandingan....hihihihii...
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Sat Nov 14, 2009 7:23 pm

tdk berani dia tu... kita tunggu, mmg tdk berani punya...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Sun Nov 15, 2009 12:08 am

ya , kompom tidak akan berani Very Happy lagipun syok juga bertapuk2 ni , apa2 hal senang ..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Sun Nov 15, 2009 6:39 pm

hihihihiiiii..... butul2 dia batapuk.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Sun Nov 15, 2009 9:34 pm

entah apa juga si Laa ni takut..atau kemungkinan dia ni ada org dia kenal2 dalam forum ni bah..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Sun Nov 15, 2009 9:39 pm

si laa ni orangnya putih2 bah ...memang lawa , rambut lepas bahu ..dalam senyum ada garangnya dia ni Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Mon Nov 16, 2009 4:54 pm

ah, lawa meh dia tu? mgkin inda bah..... (pansingan ), sabap tu masi batapuk......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Mon Nov 16, 2009 8:40 pm

sikarang tujuan sia, sia mau kasi lambut hati dia ... sia mau dia paham smua gerak geri sia ... kadang2 sia rasa sia bertepuk sebelah tangan ja, tapi kadang2 sia rasa dia suka sma sia juga ... mlm2 dia sms sia ... dia bilang kasi kawan sia pigi dinner ini mlm dia bilang ... *sigh* ... dia inda tau ka apa parasaan sia sma dia? nanti sia pula yg kana sakit angau (palis2) Laughing
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Mon Nov 16, 2009 11:03 pm

c laa mimang lawa ba tuan p tarap ...sepet2 mata dia , halus kulit muka , tidak gemuk ..tidak bulih buat main dia ni maklumlah ada pengalaman banyak berjalan jauh Very Happy Embarassed
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Tue Nov 17, 2009 4:31 pm

lawakah? sia nampak dulu baru sia parsaya..... (pansingan, hihihihiii....), kalou bilang pangalaman, aduinaaaa...... kabun, kabun gata juga tp indalah juga mangakun kala......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Tue Nov 17, 2009 8:14 pm

hehehe... lusu˛ juga ckpan kmu ni, buli˛ juga bikin sya trpansing. haha... tapi memang tiada jugalah yg dpt kasih kalah c gaman kalo dlm bab˛ memansing ni. hehe Razz. sikit lagi sya trpnsing o tapi nsib baik dia tulis dlm kurungan lagi kasih jalas˛ supaya sya yg budu˛ nipun tdk buli trpansing. hahahaaa.... Razz Laughing Very Happy






p/s : ooopppsss! jgn kita kerual˛ tajuk ba kwn˛ suma, mari kita masuk tajuk balik. Razz
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Today at 3:45 pm

Back to top Go down
 
apa tujuan utama dlm hidup kamu?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: