To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 7 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 7 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 apa tujuan utama dlm hidup kamu?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Mon Nov 23, 2009 11:34 pm

jan begitu bah laa.....

butul, inda semestinya yg tua akan gul dulu, antah2 antara sia sama si gaman, dia yg jln dulu, hihihiiiiii...... puku durian kami di kg bebuah bah pirst time taun ini, jd sdh sia jangka2 akan dpt makan durian sendiri taun ini...... tp bila sdh time mo masak (masaklah mangkali tu), ilang pula, takan tupai bawa lari...... jd, kadang2 ada sdh sumandak yg kita pasang2 parangkap, tp parangkap urang lain pula yg mangana.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Fri Nov 27, 2009 9:31 am

mungkin salah letak perangkap tu tuan ...salah tempat , atau salah umpan Very Happy tu pasal masuk perangkap orang lain ..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Fri Nov 27, 2009 3:33 pm

ngam parangkap juga tuan, suma umpan inda laku..... urang lain umpan kfc, sia umpan sasing, itupun sasing masi guyang2 lagi..... sdh pun nampak inda sadap, bikin gali lg pasal masi guyang2..... parangkap sia pula sdh batagar, sedihnya......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Fri Nov 27, 2009 4:14 pm

laa wrote:
Yorut_orut wrote:
Mana kau tau tarap yg ko saja yg kana kasi pm?

Mungkin si laa..tulis begini...

To my only..my only one..
Lepas tu dia pm kepada semua warga ilsf (kecuali si monkey)... Very Happy

Unia...betul2 keluar tupik sudah oo...

hahaaa... lusu juga c aman o. tapi mgkin kaopun trkecuali o aman, hehe... Laughing
Oh..ya lupa pula saya pasal diri sendiri..
mimang saya terkecuali pasal setakat ini saya belum terima PM dari si laa...
Kalau saya terterimapun saya kasi ignore saja ..takut nanti si karud semburu buta..hahaha...
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Fri Nov 27, 2009 4:23 pm

ayatuk ooi..mcm lain seja sia dingar..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Fri Nov 27, 2009 4:57 pm

aduinaaaaa..... baru sia sadar, siapun indada terima apa2 pm dr si laa...... mimang kita terkesualilah ni.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Fri Nov 27, 2009 6:54 pm

mana sudah c laa ni , lama sudah tidak jalan2 sini ....mengaus mangkali sudah dia , atau tersibuk dengan kesibukan yang tidak henti2 menyibuk , mari kita panggil dia ...satu , dua tiga , laa ..laaa laandoy , isk tersasul pula Very Happy
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Fri Nov 27, 2009 9:51 pm

kkta ramai2 panggil dia... laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......!
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Sat Nov 28, 2009 8:55 pm

romeo wrote:
mana sudah c laa ni , lama sudah tidak jalan2 sini ....mengaus mangkali sudah dia , atau tersibuk dengan kesibukan yang tidak henti2 menyibuk , mari kita panggil dia ...satu , dua tiga , laa ..laaa laandoy , isk tersasul pula Very Happy

Garadu wrote:
kkta ramai2 panggil dia... laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......!

atukoiii... yeeessss... romeo & tompinai garadu. patutlah sya selalu bersin, kana pggil² pula sini ILSF ba. sya igat mao selsema, mklumlah cuaca tdk tntu, hehe. ala surilah kwn² sya cbuk p shopping ba time² cuti² malaysia ini, hehe... biasalah, salah satunya tujuan hdup sya ialah mo shopping dulu puas² sbelum khwin ba. cari² brg yg boleh diguna slagi kita bujang, hehe... alamk... melalut²lah pula sya ini, hehe...

Yorut_orut wrote:
laa wrote:
Yorut_orut wrote:
Mana kau tau tarap yg ko saja yg kana kasi pm?

Mungkin si laa..tulis begini...

To my only..my only one..
Lepas tu dia pm kepada semua warga ilsf (kecuali si monkey)... Very Happy

Unia...betul2 keluar tupik sudah oo...


hahaaa... lusu juga c aman o. tapi mgkin kaopun trkecuali o aman, hehe... Laughing

Oh..ya lupa pula saya pasal diri sendiri..
mimang saya terkecuali pasal setakat ini saya belum terima PM dari si laa...
Kalau saya terterimapun saya kasi ignore saja ..takut nanti si karud semburu buta..hahaha...

pukutarap wrote:
aduinaaaaa..... baru sia sadar, siapun indada terima apa2 pm dr si laa...... mimang kita terkesualilah ni...
hahaaa... aman & gaman, sya kurang arif ba kalo fsl PM² ni, hehe... suba kno kmuorg dlu dluan PM sya. Razz
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Sun Nov 29, 2009 2:22 am

apa bah PM ni , adakah ia sejenis makanan atau satu nama barangan ...? saya pun tidak tau ooo Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Sun Nov 29, 2009 9:56 am

masam buli juga makan tu gaman.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Sun Nov 29, 2009 12:25 pm

Si laa ..kura-kura dalam perahu, pura-pura tida tau... Very Happy
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Sun Nov 29, 2009 8:12 pm

sia bila nampak ini tred.. trus sia mula la merenung kunu.. apa yg saya mo utamakan dalam idup ini?

sikul... suda ada
makan minum...masam sukup juga..
kawan2.. suda telebih (he he he...)
rumah... rumah buruk pun ruma juga la.. .jadi la juga
kereta.. suda ada wpun pagi2 mo heat dua kali baru buli stat
keluarga.. mimang mama bapa sia sangat sayang sama sia ni ..
gf.. he he he.. mcm ada-ada suda juga
karaja tatap... kalau karaja jual itu ini pun kira tatap juga ba kan?

oooppps.... mcm "sembayang" yg belum ada apa2 ni... hu hu huuu... Mad
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Sun Nov 29, 2009 10:20 pm

ini ' sembayang ' rahsia antara kita dan tuhan ja , perjanjian kita sebelum dilahirkan dahulu ..itu rahsia , tidak dapat ditunjukkan sebagaimana harta , kerjaya dsb ..

pun ia memang , sangat mustahak ...saya pun begitu juga masih kurang bab ini , masih berusaha memperbaiki kualiti , mudah2an sempat sebelum bernafas dalam lumpur selamanya ..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Sun Nov 29, 2009 10:55 pm

butul, misti mo rajin sambayang..... utk bakalan bila mati.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Tue Dec 01, 2009 4:06 am

tu cikgu saya dulu ada cakap , saya masih ingat sampai sekarang ...dia bilang ' gunakan 5 perkara sebelum datang 5 perkara ' iaitu ...

masa muda sebelum masa tua
masa sihat sebelum sakit
kaya sebelum miskin
lapang sebelum sibuk
masa hidup sebelum mati ..

kalau dihurai , macam panjang dan dalam ertinya ..mengikut pemahaman dan kepercayaan masing2
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: apa tujuan utama dlm hidup kamu?   Today at 9:50 pm

Back to top Go down
 
apa tujuan utama dlm hidup kamu?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: