To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 luyar buruk..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: luyar buruk..   Sun Nov 15, 2009 9:11 pm

pukutarap wrote:
kalou luyar sj tu ok..... utak tajam, kreatip...... tp kalou sdh luyar buruk, hihihiiiii mimang buruklah bah.....

intipati dari cerita si gaman ini, dia enda mo kana gelar luyar buruk bah ini. hehehehe
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: luyar buruk..   Mon Nov 16, 2009 7:48 am

orud wrote:
saya sambung:

A: kau pigi mana?

B: Pigi depan!

A: Dari mana?

B: Dari belakang..


p/s: nah tukar topik sudah kita ini..hahaha

belum kluar topik baini...masih lagi pasal luyar buruk.

Luyar buruk sebenarnya lucu tapi kadang2 merupakan sindirian tajam.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: luyar buruk..   Mon Nov 16, 2009 4:41 pm

masam sia tarasalah ini tupik si tuan orut...... indapa.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: luyar buruk..   Mon Nov 16, 2009 6:38 pm

pukutarap wrote:
masam sia tarasalah ini tupik si tuan orut...... indapa.....
jangan tarasa bah pukutarap..tupik ini bukan ditujukan khas kepada sesiapa.. kalau kau tarasa..aku sendiri pun tarasa sabap saya pun kuat luyar buruk juga ini... Very Happy
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: luyar buruk..   Mon Nov 16, 2009 7:50 pm

hehe... loyar buruk ok juga, bikin hibur hati melihat org yg loyar buruk...
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: luyar buruk..   Mon Nov 16, 2009 8:33 pm

butul juga ... sia ada kawan ini yg masam luyar buruk juga sara dia bersakap ... kadang2 bikin panas juga, tapi pada masa yg sama lusu juga Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: luyar buruk..   Tue Nov 17, 2009 8:34 pm

Yorut_orut wrote:
inda ngam tu laa..
Luyar buruk sebenarnya bukan tembirang, bukan berlagak pandai, bukan lucu..dsb. Luyar buruk adalah hujah yang bernas tapi tak kena pakai kerana penghujah bukan seorang peguam atau lulusan undang2. Peluyar buruk sebenarnya berotak tajam.
Memang benar ramai orang yang tidak tau apa tu luyar buruk sehingga orang yang banyak cakap saja sudah dianggap luyar buruk.
Pendapat saya lah....

o yaka aman? hmmmm... tapi kalo sya baca ja apa definisi ni luyar buruk mcm sya blur˛ lagi sikit, hehe. tpi bila sya sudah baca cth˛ ayat luyar buruk kamu, sya buli fhm sudah. tq kwn˛ suma, bgus ni ILSF, tdk lukik ilmu... Wink
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: luyar buruk..   Thu Nov 19, 2009 10:50 pm

Saya rasa lah..ini out of topik lah sekejap ya..tuan2 jgn marah..

Ok saya rasalah si Laa ini masih muda belia lagi bah ni..kali lahhh.. Very Happy
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: luyar buruk..   Thu Nov 19, 2009 11:06 pm

ya, masih suci murni minyak zaitun gunakan tanpa was2... masih muda dia ni...
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: luyar buruk..   Mon Nov 30, 2009 2:12 pm

ada kwn sia ni mimang luyar buruk betul... ada saja jawapan dia utk semua kami punya hujah, pindik kata dia ni mimang tahu banyak hal la... tapi yg saya nampak dia ni, kalau kana kasi tugasan, dia ok pula...... ada pula satu kawan tu luyar buruk juga... bila besakap meluap2 mcm gunung brapi semangat dia, tapi apa yg kana kasi tugas inda jadi... oleh itu trus sia bikin satu kajian kunun..

a. Luyar buruk ni tebagi kepada dua spesis... mimang menyakitkan hati kedua2nya.. tapi jiwa mereka berlainan. kalau yg jiwa "joker", bila kita tanya.. kereta sia masuk angin, inda buli stat.. dia akan jawab "kereta pun pandai masuk angin ka..bukan angin ba itu, itu artinya minyak inda sampai".. dia bilang. ni jenis urang, dia akan pigi tingu kereta kau dan dia akan berusaha tuk bantu, apa lagi kalau ko jek2 dia sikit....

b. ada satu spesis luyar buruk yg jenis "tong kosong", kalau serita, dia saja kunun yg paling campin. Cth... "kereta sia masuk angin ooo ... susa mo start"... dia akan komen "masuk angin ka masuk asap" tu pasal kaburator inda berapa baik suda itu.. atau pasal fuel pump mo minta servis, mahal tu... adalah lebih kurang satu ribu ringgit kalau mo servis....".. dan dia akan ulas dan ulas lagi, daripada ko senang hati sampai ko inda senang hati, tambah2 apabila dia sebut ribu2 lagi mo belanja tuk repar, sambil tu dia mcm tokey worksyop pula tiba2.... naaa, ni la spesis luyar buruk yg mo kasi elak.....
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: luyar buruk..   Mon Nov 30, 2009 2:13 pm

SiokSondri wrote:
ada kwn sia ni mimang luyar buruk betul... ada saja jawapan dia utk semua kami punya hujah, pindik kata dia ni mimang tahu banyak hal la... tapi yg saya nampak dia ni, kalau kana kasi tugasan, dia ok pula...... ada pula satu kawan tu luyar buruk juga... bila besakap meluap2 mcm gunung brapi semangat dia, tapi apa yg kana kasi tugas inda jadi... oleh itu trus sia bikin satu kajian kunun..

a. Luyar buruk ni tebagi kepada dua spesis... mimang menyakitkan hati kedua2nya.. tapi jiwa mereka berlainan. kalau yg jiwa "joker", bila kita tanya.. kereta sia masuk angin, inda buli stat.. dia akan jawab "kereta pun pandai masuk angin ka..bukan angin ba itu, itu artinya minyak inda sampai".. dia bilang. ni jenis urang, dia akan pigi tingu kereta kau dan dia akan berusaha tuk bantu, apa lagi kalau ko jek2 dia sikit....

b. ada satu spesis luyar buruk yg jenis "tong kosong", kalau serita, dia saja kunun yg paling campin. Cth... "kereta sia masuk angin ooo ... susa mo start"... dia akan komen "masuk angin ka masuk asap" tu pasal kaburator inda berapa baik suda itu.. atau pasal fuel pump mo minta servis, mahal tu... adalah lebih kurang satu ribu ringgit kalau mo servis....".. dan dia akan ulas dan ulas lagi, daripada ko senang hati sampai ko inda senang hati, tambah2 apabila dia sebut ribu2 lagi mo belanja tuk repar, sambil tu dia mcm tokey worksyop pula tiba2.... naaa, ni la spesis luyar buruk yg mo kasi elak.....

di kawasan sia ada org jenis yg (a) dan (b)... yg (a) ni jadi kawan baik sya suda... yg (b).. mcm indada kawan... Laughing Laughing Laughing kerja pun betangguh... dan mimang lambat..... selalu kana tiaw ole boss...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: luyar buruk..   Wed Dec 02, 2009 5:38 pm

mimang banyak urang yg begini..... urang a mimang sanang dpt kawan, kalou yg b, kusing batanduk pun mgkin susa mo dpt kawan yg satia.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: luyar buruk..   Today at 12:17 am

Back to top Go down
 
luyar buruk..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: