To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Tips kasi pindik mesyuarat...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Tips kasi pindik mesyuarat...   Fri Nov 13, 2009 7:11 am

seringkali saya alami mesyuarat 1, 2 agenda saja tapi mengambil masa berjam-jam. Ada carakah mau potong cakap orang yang banyak cakap tu..? Kadang2 tu ajk sesama sendiri pula yang bermesyuarat...pengurusi mcm tdk dpt kawal. camana tu...?
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Fri Nov 13, 2009 10:01 am

cuba ko kasih keluar 'bau bauan' yg meloyakan....pasti laju tu mesyuarat kamu....sa dapat tips ni dari kawan juga..dengan sadis nya dia KENTUT secara DIAM DIAM....
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Fri Nov 13, 2009 10:19 am

kalau g2 monkey ...mesyuarat inda abis tu..paling2 kana stop and to be continue minggu dapan... Very Happy

silaka betul bah..biarpun mesyuarat kampung tapi kan diurang ini berpendidikan juga bah... semua ada sikul, setida-tidanya darjah 6 - tingkatan. tapi ini mcm indada sikul. Si A buat cadangan, pastu si B ulas pula cadangan si A panjang lebar sebelum pengurusi buka mulut... sebelum si B abis cakap..si C, D, E, F menyampuk la pula..Mad
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Fri Nov 13, 2009 10:50 am

Quote :
biarpun mesyuarat kampung tapi kan diurang ini berpendidikan juga bah..

kalau abis tingkatan lima saja pun kira berpendidikan juga bah tu.cuma, durang tidak tau cara pengurusan sesebuah perjalan mesyuarat...ada baiknya kalau kamu kasih orang orang kampung ko tu kursus atau bengkel pengurusan majlis rasmi, pengurusan mesyuarat atau apa2 yg berkaitan dengan sesuatu persatuan atau JKKK di kampung kmu..kamu jemput la pegawai dari jabatan atau agensi yg berkaitan. minta kursus..jadi lain kali durang mahir suda tentang pengurusan masa dalam sesuatu mesyuarat.
bukan semua orang buleh jadi pengerusi yg baik, buleh handle orang bawahan.lebih2 lagi masa mesyuarat, kalu buleh semua orang mo bercakap...mataiiii.bayangkan berapa mulut yg ko mo jaga....pengerusi kena pandai kasi 'sipi' tu soalan yg teda berkenaan atau cakap2 yg lari dari tajuk asal. kalau semua dilayan , tu la jadi dia..laaammbbaaat siap.
cuba gia ko menyampuk..bilang la.."nampaknya perbincangan kita ni suda lari dari tajuk asal. supaya tidak membuang masa, apa kita bincang ikut topik".

ni cadangan saja laa. ngehehehe.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Fri Nov 13, 2009 6:08 pm

monkey wrote:
cuba ko kasih keluar 'bau bauan' yg meloyakan....pasti laju tu mesyuarat kamu....sa dapat tips ni dari kawan juga..dengan sadis nya dia KENTUT secara DIAM DIAM....
pirst time sia tau sumandak yg suka kantut kasi stop meeting, hihhihiiiii...... masamana kao buat, main paksa kantut ka? sia imagine muka si mnkey time mamaksa kantut......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Fri Nov 13, 2009 6:17 pm

bagus bah cadangan ko tu monkey.

masalah inda tau perjalanan sesuatu mesyuarat mungkin bukan punca utama tu sebab ada juga di kalangan ajk tu sigu2 dan kakitangan jabatan kerajaan yang lain. tapi entahlah kenapa begitu..
pada satu ketika saya dipilih untuk mencatat minit. Apabila saya tingu pengurusi mcm talampau kasi chan tu 'mesyuarat' dalam mesyuarat, saya mencelah dengan mengatakan, "tolong satu-saaatu cakap dn jgn keluar tajuk sebab saya keliru suda apa yang mau dicatat" saya bilang. Jadi ok pada waktu itu. Tapi pada mesyuarat2 yg seterusnya (saya tak terlibat) balik juga fenomena sedemikian.

apakah ini disebabkan pengurusi tidak tegas atau pengurusi tidak pandai mengendalikan mesyuarat?...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Fri Nov 13, 2009 6:24 pm

hihihihiiiii..... s/u pula si tuan orut ni...... buli tahan oo......
kalou meeting menyimpang tu pasal pengerusi inda pandai mangasi jalan meeting baitu..... inda pandai mangawal.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Fri Nov 13, 2009 6:39 pm

saya berangan-angan...
kalau saya jadi pengurusi, saya perhalusi semua agenda..saya anticipate semua komen2 orang seberapa yang boleh. So dalam mesyuarat nanti saya tinggal minta persetujuan suara ramai atas semua apa yang saya sudah sediakan. kalau ada bantahan atau ada cadangan yang lebih baik baru dibincangkan. kalau tiada cadangan, tiada bantahan..mesyuarat akan selesai dalam masa kurang 30 minit...hahaha....pengurusi kuku besi... Very Happy

hihihi...saya bukan S/U bah..cuma dilantik sebagai s/u sementara utk mencatat minit mesyuarat saja. Tapi itu semua sejarah...sekarang tinggal putung gata..itu pun kadang-kaaadang saja turun, tak larat suda. .. Wink
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Fri Nov 13, 2009 6:44 pm

ooo..... serita meeting tuan ini tinggal sajarah ka? buli tahan oo tuan orut, baru sikarang kasi serita pasal mesuarat lama butul.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Fri Nov 13, 2009 8:27 pm

pukutarap wrote:
ooo..... serita meeting tuan ini tinggal sajarah ka? buli tahan oo tuan orut, baru sikarang kasi serita pasal mesuarat lama butul.....

saya sorita pasal mesuarat pasal sampai sekarang pun diurang mesyuarat begitu juga. walaupun saya tidak terlibat tapi saya agak terusik juga dengan cara mesyuarat diurang.
Adakah patut seseorang itu buat cadangan yang inda praktikal. Lepas tu cadangan yg tidak praktikal itu pula yang di pakai.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Sat Nov 14, 2009 12:04 am

mgkin lain serita tu kalou tuan orut ada juin meeting..... kannn.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Sat Nov 14, 2009 7:43 am

pukutarap wrote:
mgkin lain serita tu kalou tuan orut ada juin meeting..... kannn.....

hihihihi...mungkin betul2 lain serita oo kalau saya juin tu meeting. Saya jadi pembangkang no.1 tu.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Sat Nov 14, 2009 3:45 pm

kalou tuan jd pambangkang numbur 1, meeting lain kali kao inda tau pun ada meeting, inda kana bgtau.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Sun Nov 15, 2009 9:19 pm

pukutarap wrote:
monkey wrote:
cuba ko kasih keluar 'bau bauan' yg meloyakan....pasti laju tu mesyuarat kamu....sa dapat tips ni dari kawan juga..dengan sadis nya dia KENTUT secara DIAM DIAM....
pirst time sia tau sumandak yg suka kantut kasi stop meeting, hihhihiiiii...... masamana kao buat, main paksa kantut ka? sia imagine muka si mnkey time mamaksa kantut......

bah kah monkey, terkena sudah ko sama pukutarap.. hehehehe..adeehhh asal saya masuk islf sekarang ini saya senyum2 saja lah tinguk komen2 semua..hehehe
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Sun Nov 15, 2009 9:20 pm

tips kasih pindik masuarat satu jak dalam kepala saya..

sambil masuarat tu sambil minum tapai...gerenti masa selama 2-3 jam tu jadi macam 2-3 minit saja..hahahaa
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Sun Nov 15, 2009 9:47 pm

kasi 'YA' ja semua cadangan , kalau pengerusi tanya setuju atau tidak cakap ' setuju ' ja ...kalu dia tanya ada apa2 soalan ramai2 jawab 'tiada ' , kalau di mahu apa2 cadangan pun jawab ' tiada' ...

atau sebelum meeting , taruh ubat tido dalam minuman dia ..pasti dia ngantuk habis , kompom meeting jap ja ... Twisted Evil
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Mon Nov 16, 2009 8:13 am

Ya..betul memang meeting sekejap saja kalau pengurusi dah tertidur, tapi meeting belum abis..minggu dapan sambung lagi... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Mon Nov 16, 2009 8:33 am

aiyaa ..kalau begitu sampai bila pun itu meeting tidak akan jadi pendek , silap2 makin jadi panjang , silap2 2 kali seminggu pula
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Mon Nov 16, 2009 9:24 am

orud wrote:
pukutarap wrote:
monkey wrote:
cuba ko kasih keluar 'bau bauan' yg meloyakan....pasti laju tu mesyuarat kamu....sa dapat tips ni dari kawan juga..dengan sadis nya dia KENTUT secara DIAM DIAM....
pirst time sia tau sumandak yg suka kantut kasi stop meeting, hihhihiiiii...... masamana kao buat, main paksa kantut ka? sia imagine muka si mnkey time mamaksa kantut......

bah kah monkey, terkena sudah ko sama pukutarap.. hehehehe..adeehhh asal saya masuk islf sekarang ini saya senyum2 saja lah tinguk komen2 semua..hehehe

itu lah baitu,..nda ada kerja lain tu gaman selain cari n pok silap....baiklah..kita ikut saja game dia tuan orud..

bukan susah bah mo kasi keluar angin dalaman ni.....concerntrate...guna sikit la itu teknik yoga perut....muka nda berubah tu pukutarap..maintain ja senyum....cuba ko buat ptarap...itu pun kalau ko pernah belajar pasal yoga.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Mon Nov 16, 2009 4:48 pm

yoga?? yoga??? nah ada parsamaan sdh si monkey sama si gaman..... 1 hibat paranurmal, 1 lg hibat yoga..... yoga parut lg tu, yg buli sanyum2 sambil kantut diam2..... mimang hibat......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Tue Nov 17, 2009 11:12 am

jadii...kalau si romeo atau si jerry atau si laa atau si gontulak atau si tuan yorut atau sepa2 saja pun tau tau sikit pasal yoga, amacam laa? ada persamaan juga..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Tue Nov 17, 2009 11:53 am

kalau yogi saya taulah , yoga ..aiyaa tidak pernah buat ooo
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Tue Nov 17, 2009 4:08 pm

monkey wrote:
jadii...kalau si romeo atau si jerry atau si laa atau si gontulak atau si tuan yorut atau sepa2 saja pun tau tau sikit pasal yoga, amacam laa? ada persamaan juga..
eh, mistiiiiii..... misti ada parsamaan......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Tue Nov 17, 2009 8:18 pm

romeo wrote:
kasi 'YA' ja semua cadangan , kalau pengerusi tanya setuju atau tidak cakap ' setuju ' ja ...kalu dia tanya ada apa2 soalan ramai2 jawab 'tiada ' , kalau di mahu apa2 cadangan pun jawab ' tiada' ...

atau sebelum meeting , taruh ubat tido dalam minuman dia ..pasti dia ngantuk habis , kompom meeting jap ja ... Twisted Evil


hehehe... ini sya sukung ni kalo c aman mao minta tips mao kasih pindik meeting. haha... antara yg sya juga slalu buat kalo ada mnaČ meeting yg sya tdk brpa minat tapi trpaksa join. Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Tue Nov 17, 2009 9:38 pm

naaahh ..kedapatan sudah c laa ni , tunjuk perasaan dalam aman nama dia kalo gini ...jangan buat lagi aaa , inda bgus tu untuk kesihatan Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Today at 7:34 pm

Back to top Go down
 
Tips kasi pindik mesyuarat...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: