To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Jualan HOT Produk Resell Rights Kombo 2017
by xbest Sat Nov 25, 2017 3:09 pm

» Tips Dan Teknik Pemasaran Tanpa Kos Yang Berkesan
by SchulzCube Thu Nov 16, 2017 6:07 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Sun Oct 29, 2017 12:57 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Father’s Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
CalendarCalendar

Share | 
 

 Tips kasi pindik mesyuarat...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Wed Nov 18, 2009 7:05 pm

dia tunjuk parasaan pun indada yg sadar baitu..... lambat juga itu meeting abis, hihhiiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Thu Nov 19, 2009 10:36 pm

wahhh lucu2 perbualan rakan2 di islf ini..terhibur sya membaca satu2 pos yg ada..syabas. Very Happy
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda
avatar

Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Fri Nov 20, 2009 9:52 am

antara tips yg bule dpakai yg suda dpraktikan ulih siurang.....jgn bg cadangan...jgn kasi kemuka prsoalan....diam2 saja..setuju saja apa yg dicadang...memang sekejap saja siap meeting...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Fri Nov 20, 2009 9:56 am

kasi mati tu aircond , biar semua berpeluh kepanasan ..lepas tu ada sorang kentut dalam bilik , mesti berhamburan semua keluar termasuk pengerusi ...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Fri Nov 20, 2009 11:57 am

monkey wrote:
antara tips yg bule dpakai yg suda dpraktikan ulih siurang.....jgn bg cadangan...jgn kasi kemuka prsoalan....diam2 saja..setuju saja apa yg dicadang...memang sekejap saja siap meeting...
Ini kalau pengurusinya yang 'talkactive' boleh la...
kalau ada 3 orang AJK yg talampau banyak cadangan lpastu bikin meeting dalam meeting pula diurang...ini bah yang susah... Very Happy
Kamu perasankah adaaaaa saja itu AJK yg banyak betul cadangan dan ulasan. Tapi niat dia sebenar cuma minta perhatian (mokirayou) saja bah..macam dia saja yang tau semuanya.

bagus mangkali kalau kita kasi tau pengurusi bahawa kita kununnya inda dapat tunggu sampai abis miting pasal ada urusan penting. Tujuan sebenarnya ialah menyindir orang yang mokirayou tu...hahaha..
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Mon Nov 30, 2009 2:02 pm

jadi pengerusi pun susa juga ooo.. ada ajk yg inda mau kasi pindik mesyuarat. adaaa saja ideo dorang tu kaka, mo kasi berenti pun masi mo sakap.. suda telimpas bahagian dia tuk hal-hal lain pun dia mo "on" juga.... dan mo ulas juga.... bayangkan kalau ada dua orang mcm ini dalam meeting, kalau seorang sakap 30 minit... na suda satu jam dorang2 saja......

sia perna jadi pengerusi mesyuarat... awal2 sia kasi terang semua hal dan perkara dalam agenda "ucapan alu-aluan pengerusi"... sia kasi tarang abis ba, semua sia serita, lebih kurang adalah dlm 25 minit sia kasi tarang....., siap sja baru sia pigi tu agenda yg seterusnya.. tapi waktu tu sia limpas2 saja sebab sia bilang "suda kita bincang tadi"... sia bilang... he he he..30 mnit sja tu mesyuarat suda siap oooo... Laughing Laughing
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Wed Dec 02, 2009 5:40 pm

nasip baik meeting tampat sia indada yg parangai begitu..... suma yg sia inda suka, bila2 meeting, ada sj yg buat lawak budu, padahal bukan muda ramaja lagi.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Wed Dec 02, 2009 6:28 pm

Betul tu pukutarap..taim meeting inda bagus kalau main2..bikin buang masa sj. Habis meeting bha lantak lah.. main2 ka ..moginum ka..suka ati lah..
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Wed Dec 02, 2009 8:14 pm

selalu dlm meeting, ada sj individu yg kerjanya melawak bodoh sj... terhibur betul dia kalau org ketawa dgn lawak bodohnya, hehehe... bukan tdk boleh tp biarlah kena tempat & masa... bukannya melawak bodoh memanjang...
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Thu Dec 03, 2009 9:26 am

bgus lg org yg melawak seja daripada ada org yg paling nda pdai faham bahasa dlm meeting...suda 2 3 kali kna ulang tapi msh lg mo tanya...balik² suda kna kc explain tp msh lg mo tanya...ini la jenis urg yg mo kc pjng meeting...apa lg klu suda msuk hal-hal lain...betul² laaain suda dia punya pertanyaan itu... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Thu Dec 03, 2009 1:12 pm

dalam meeting , saya paling malas kalau kita belum habis cakap ada sudah orang lain potong cakap ...kemudian ada lagi orang lain pula menyampuk , cerita pendek jadi panjang , patutnya lepas sorang cakap baru sampuk ..

ada pula lagi yang jenis tidak pandai faham , bikin panas ...yang pura2 tidak faham pun ada , yang jenis buat bodoh masa meeting nanti diluar cakap berapi pun ada , ada pula lagi jenis semasa diluar cakap macam2 , hebat bukan main tapi bila masuk dalam bilik ja terus senyap , macam anak ayam nampak burung helang ..

yang jenis laser ..ini ramai , dia tidak peduli kiri kanan , makan rata orang bilang , tiada belas kasihan ..tembak terus , ini yang bikin hot meeting , jenis ini kadang2 jadi hero ..kadang2 jadi batuapi ,
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Mon Dec 07, 2009 6:48 pm

Ini lagi satu yang bikin saya meluat. Agenda lama belum selesai2 (dua tiga agenda lagi tu)..agenda baru pula bertimbulan...
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   Mon Dec 07, 2009 8:40 pm

hehe... mcm² hal timbul ar aman. kdg² inilah masa yg ditggu² oleh org² yg pok pujian & prhatian tu. kalo bernas, logik & membantu cakapan dorg tu, buli lagi sya bagi prhatian kalo sya. tapi kalo stakat yg umum sudah tau tggal dia mau ulang² lagi, bikin meluat adalah...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Tips kasi pindik mesyuarat...   

Back to top Go down
 
Tips kasi pindik mesyuarat...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: