To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Tembirang yg tidak menyakitkan hati

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Tue Nov 17, 2009 8:34 am

saya ada ipar (laki kakak sepupu) yang tembirang tapi lucu..

Ipar: Asi..(ipar) intingai ti kulita ku.. songkuo po hoogo nung padagangon ku. (logat penampang bah dia ni)
Saya: Au ku koilo mangaga asi. (saya tingu tu van dia buuuruk suda, mungkin urang di kampung2 terpencil mau beli juga la sekitar RM2000 ka begitu laa..
Ipar: Poingkaa bo asi. Nokongoi zou no jumpa dii salesman tu maan ku daa po-trade-ino iti kulita ku, nga au zou mumang tu opod ngoibu (sepuluh ribu) no kookunan dii salesman.
Saya: Oo.. (kihkihkih…dalam hati saya geli sangat, saya tidak tau apa nak komen sama dia).

Dia ini memang terkenal dengan tembirangnya tapi tidak pula orang kecam atau benci dia sebab dia tidak pernah mengata orang. Tembirangnya pula bukan jenis yang merugikan orang lain. Dia tembirang dalam bercerita tapi bukan dalam perbuatan.

kamurang ada serita yang sewaktu dengannya? kongsikan... Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Wed Nov 18, 2009 8:40 am

indada yg mau masuk topik ini...indada serita pasal tembirang barangkali.. Very Happy

bha biar saya saturang cerita2 sini.

Ada satu kawan mau pulang tapi kapatangan (pasal jalan kaki gia) lalu singgah di rumah si tembirang (tembirang tapi bagus). Ini berlaku di kg ulu2 saaana bah.
Si tembirang bilang, "mau patanggggg sudah ini, biarlah ko tidur sini malam ini." Jd si kawanpun macam org mengantuk disorongkan bantal.
Si tembirang memang bagus, dia cuba sedaya upaya memberi hidangan yang terbaik utk tamunya. So diapun panggil ayamnya. "kurrrrrr, kur, kurrrrrr" dia bilang. datanglah ayam2 dia tu.. dua tiga ikur saja. Lalu dia bilang sama tamunya, "mana bah ayam2 ku ini pigi, biasa nya abis dua bakul padi tu saya bikin sumad"... hihihi...bukan si kawan tida tau, sebenarnya itu-itu jumlah ayam si tembirang..dah lah tu kena putung pula seekor malam tu bilin lauk dan pusas... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Wed Nov 18, 2009 7:09 pm

tinggal 2 ikurlah ayam kao tuan orut? begtulah kalou talampau bagus.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Thu Nov 19, 2009 2:37 pm

aman yorut, ini thread mcm tu cerita luyar buruk juga ka ini? hehe... kalo cerita fsl lusu˛ yg ala˛ luyar buruk ini, btul˛ sya tringat sama bapa sya o. kdg˛ cara c gaman pukutarap brckp mcm 90% kena tiru ckpan bapa sya (jgn marah gaman), hehe...

yg cerita bapa sya pula, tdk taulah bikin sakit hati atau tdk ini aman tapi sya cerita sajalah, hehe... ari tu sya sama bapa sya pigi pekan KB ba. skali yg masa mao pulang sudah rosak ba tu kreta bapa sya d dkt prumahan org˛ bajau. turus bapa sya pigi cuba˛ buatlah, ngam˛ ada satu org lelaki bajau limpas, dia nmpaklah bapa sya sdg buat tu kreta.

lelaki bajau : kenapa you? (bayou)
bapa sya : alaaa... rosak you...
lelaki bajau : apa yg rosak you?
bapa sya : inilah yg mao diperiksa ni you.
lelaki bajau : knapa rosak you?
bapa sya : tdk taulah ni you, smpai masa sudah kali ba.
lelaki bajau : knapa kao kurik˛ itu you?
(dia nmpak bapa sya sdg kurik˛ di bawah tu kreta ba).
bapa sya : (dgn nada yg meradang kna tnya bnyak˛ + kepanasan matahari + susah hati fsl kreta) tdk taulah kanapa hati sya ini suka betul pigi kurik˛ ini barang ini you.

sya yg ada dkt sana turus pigi jauh˛ takut tdk dpt tahan ketawa. last˛ tu lelaki bajau jalan, tiada juga dia dpt tolg apa˛, hehe... Smile
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Thu Nov 19, 2009 5:37 pm

ha ha ..ngam la tu dia cakap begitu laa , sapa suruh tanya banyak ..tolong ja lah
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Thu Nov 19, 2009 6:21 pm

ini bukan macam luyar buruk miss laa... thread ini menceritakan dari hal orang yg suka memegahkan diri tapi 100% tipu punya. Jadi ianya kedengaran lucu laba. Kalau yg tembirang takabur tu bikin sakit hatilah.

Ini lagi satu tembirang si ipar. kali ini dia jual tembirangnya kepada seorang perempuan visaya ka tagalog bangsa dia tu saya kurang pasti. tapi mimang ni perempual pandai cakap english logat polipin la. so si ipar cakap begini:

ipar: You know.. I have a shop in sandakan town, I sell shoes. (dia pandai espeking jg)
filipinas: Where is your shop located?
ipar: Do you know the highest building near the sea? there my shop... at the second floor.
filipinas: Oo..I see... (dia pun kurang pasti kalau si ipar buyuk saja)
ipar: I also have a shop in Brunei...
filipinas: Wow..you're quite rich.
ipar: err..yes I do.

Tiba2 muncul si second filipinas yg kenal si ipar luar dan dalam. dia menyampuk dalam nada menyindir:

2nd filipinas: Kenapa kau susa2 pigi kabun salasing kalau ko kaya? (dia pandai malayu ba)
Ipar: Sebab dulu sayapun bukan org kaya. saya biasa kerja kebun. kalau saya tak kerja di kebun macam sakit2 badan...

lepas tu dia cow..sebab dia malu.
2nd filipinas ini kawan si 1st filipinas. 1st filipinas tu belum brapa ngerti malayu dan belum kenal si ipar kaki kelentong... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Thu Nov 19, 2009 7:43 pm

laa wrote:
aman yorut, ini thread mcm tu cerita luyar buruk juga ka ini? hehe... kalo cerita fsl lusu˛ yg ala˛ luyar buruk ini, btul˛ sya tringat sama bapa sya o. kdg˛ cara c gaman pukutarap brckp mcm 90% kena tiru ckpan bapa sya (jgn marah gaman), hehe...

yg cerita bapa sya pula, tdk taulah bikin sakit hati atau tdk ini aman tapi sya cerita sajalah, hehe... ari tu sya sama bapa sya pigi pekan KB ba. skali yg masa mao pulang sudah rosak ba tu kreta bapa sya d dkt prumahan org˛ bajau. turus bapa sya pigi cuba˛ buatlah, ngam˛ ada satu org lelaki bajau limpas, dia nmpaklah bapa sya sdg buat tu kreta.

lelaki bajau : kenapa you? (bayou)
bapa sya : alaaa... rosak you...
lelaki bajau : apa yg rosak you?
bapa sya : inilah yg mao diperiksa ni you.
lelaki bajau : knapa rosak you?
bapa sya : tdk taulah ni you, smpai masa sudah kali ba.
lelaki bajau : knapa kao kurik˛ itu you?
(dia nmpak bapa sya sdg kurik˛ di bawah tu kreta ba).
bapa sya : (dgn nada yg meradang kna tnya bnyak˛ + kepanasan matahari + susah hati fsl kreta) tdk taulah kanapa hati sya ini suka betul pigi kurik˛ ini barang ini you.

sya yg ada dkt sana turus pigi jauh˛ takut tdk dpt tahan ketawa. last˛ tu lelaki bajau jalan, tiada juga dia dpt tolg apa˛, hehe... Smile
mgkin sia ni bapa kao you......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Thu Nov 19, 2009 10:47 pm

you..bah kah? kalau butul lah..nah islf sudah ada rekod jejak kasih sudah ni..hehehe
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Fri Nov 20, 2009 8:03 pm

tp sia lebi mau jd laki si laa drpd bapa dia..... hihihihiiiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Nov 21, 2009 12:01 am

bah kah Laa..setuju kah enda? kasih tau kami semua..
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Nov 21, 2009 5:46 pm

lusu2 oh sarita kamu org. sia bulum parnah jumpa org yg tambirang tapi lusu. klu yg tambirang bikin panas hati banyak ... Laughing
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Nov 21, 2009 5:57 pm

Memang betul ..jarang tembirang yang lucu dant tidak menyakitkan hati berbanding dengan tembirang yang menjengkelkan...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Nov 21, 2009 6:06 pm

bila pikir2, sia dlm idup sabanar mimang tambirang juga, hihihihiiii..... munta kamu kalou dgr sia basakap.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Nov 21, 2009 6:10 pm

laa wrote:
aman yorut, ini thread mcm tu cerita luyar buruk juga ka ini? hehe... kalo cerita fsl lusu˛ yg ala˛ luyar buruk ini, btul˛ sya tringat sama bapa sya o. kdg˛ cara c gaman pukutarap brckp mcm 90% kena tiru ckpan bapa sya (jgn marah gaman), hehe...

yg cerita bapa sya pula, tdk taulah bikin sakit hati atau tdk ini aman tapi sya cerita sajalah, hehe... ari tu sya sama bapa sya pigi pekan KB ba. skali yg masa mao pulang sudah rosak ba tu kreta bapa sya d dkt prumahan org˛ bajau. turus bapa sya pigi cuba˛ buatlah, ngam˛ ada satu org lelaki bajau limpas, dia nmpaklah bapa sya sdg buat tu kreta.

lelaki bajau : kenapa you? (bayou)
bapa sya : alaaa... rosak you...
lelaki bajau : apa yg rosak you?
bapa sya : inilah yg mao diperiksa ni you.
lelaki bajau : knapa rosak you?
bapa sya : tdk taulah ni you, smpai masa sudah kali ba.
lelaki bajau : knapa kao kurik˛ itu you?
(dia nmpak bapa sya sdg kurik˛ di bawah tu kreta ba).
bapa sya : (dgn nada yg meradang kna tnya bnyak˛ + kepanasan matahari + susah hati fsl kreta) tdk taulah kanapa hati sya ini suka betul pigi kurik˛ ini barang ini you.

sya yg ada dkt sana turus pigi jauh˛ takut tdk dpt tahan ketawa. last˛ tu lelaki bajau jalan, tiada juga dia dpt tolg apa˛, hehe... Smile

cerita ko ni miss laa bukan luyar buruk. Ini cerita yang mengada-ngada saja. saya pikir lelaki sama'/bajau tu cuma bertujuan meningu-ningu penumpang sumandak bah... Very Happy
Back to top Go down
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Nov 21, 2009 6:12 pm

d tampat karja sia pun ada juga yg tambirang, tapi enda lusu ... kadang2 sia mau pisit2 hidung dia ... Laughing Laughing
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Nov 21, 2009 6:18 pm

di tampat sia ada saturang lalaki yg apa sj kao sakap, samua kunun dia tau, inda mo mangala lg tu..... indada 1 pun yg dia mangaku inda tau, samua tau.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
jerryg
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 268
Location : KK bah
Humor : Damn Right!
Registration date : 2009-10-10

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Nov 21, 2009 6:26 pm

pukutarap wrote:
di tampat sia ada saturang lalaki yg apa sj kao sakap, samua kunun dia tau, inda mo mangala lg tu..... indada 1 pun yg dia mangaku inda tau, samua tau.....
sia ada kanal 1 urg masam begitu juga. kao tau, apa saja sia sakap, smua dia tau. kao tanya la dia apa2 seja, smua dia bulih jawap. hairan juga sia kadang2 Shocked
Back to top Go down
http://tinyurl.com/2ezjp87
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Nov 21, 2009 6:30 pm

pukutarap wrote:
di tampat sia ada saturang lalaki yg apa sj kao sakap, samua kunun dia tau, inda mo mangala lg tu..... indada 1 pun yg dia mangaku inda tau, samua tau.....
ini tambirang yg menjengkelkan...
tampat sayapun ada orang begini...perempuan pulak tu..tapi dia bukan mangaku tau semua.. dia cuma inda mau kalah serita. Kalau kita serita pasal kompiuter..diapun apa lagi bla..bla..bla pasal kompiuter. Apa saja kita serita suda tentu dia mau cerita tentang dia punya pengalaman juga.. Nasib baik belum lagi ada urang yang serita pasal 'anu ***'..saya mau tingu juga daa kalau diapun ada serita yang sama... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Nov 21, 2009 6:31 pm

kdg2 bikin manyampah juga..... bila dia beserita, sia tingu jauh2..... tau sdh parangai dia, masam tau sj padahal kusung sj.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Nov 21, 2009 6:45 pm

betul tu tarap...orang begitu memang bikin menyampah. apa lagi kalau masa miting..dialah yg banyak cakap..banyak cadangan..kapala penuh dengan idea kunun..padahal sama-sama juga drive pikap buruk2 suda..diapun indada apa-apa juga....
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Nov 21, 2009 6:48 pm

Yorut_orut wrote:
betul tu tarap...orang begitu memang bikin menyampah. apa lagi kalau masa miting..dialah yg banyak cakap..banyak cadangan..kapala penuh dengan idea kunun..padahal sama-sama juga drive pikap buruk2 suda..diapun indada apa-apa juga....
aduinaaaaa...... sensitip bah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Nov 21, 2009 6:53 pm

Adeh...bukan mangasi kan sama kau baitu tarap..paham2 sj laba..sini kabun sawit semua ada pikap..sebahagian basar pikap buruk bah. kalau pikap baru ..sayang baitu bikin angkat sawit.

Ituari saya nampak ko drive tiriton.... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Nov 21, 2009 6:55 pm

hihihihiiii..... jgn bgtau siapa2 ah tuan orut......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Nov 21, 2009 7:01 pm

Jangan susa tompinai tarap saya inda kasi tau diurang juga..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Mon Nov 23, 2009 1:45 pm

ooo ..tidak apa , ada yang ditapuk2 kamurang dua ni rupanya , inda apa .... Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Today at 3:47 am

Back to top Go down
 
Tembirang yg tidak menyakitkan hati
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 5Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: