To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Tembirang yg tidak menyakitkan hati

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Mon Nov 23, 2009 1:52 pm

saya biasanya kalau jumpa orang yang begini ,yang cakap besar dan tidak tahu mengalah samada dia betul atau salah , mula2 saya biarkan ja ..tapi kalu sudah terlampau , mana bleh tidak kena test ? saya akan gosok dia betul2 , lawanlah siapa gatal lidah , biar putus lidah berbahas ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Mon Nov 23, 2009 6:26 pm

tingu post2 ko romeo pun sudah ketahuan ke-terrer-an ko berbahas... Very Happy
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Mon Nov 23, 2009 6:48 pm

romeo wrote:
ha ha ..ngam la tu dia cakap begitu laa , sapa suruh tanya banyak ..tolong ja lah
ya ba, pigi tmbah bikin panas adalah... hehe.

pukutarap wrote:
tp sia lebi mau jd laki si laa drpd bapa dia..... hihihihiiiii.....
hehe... bah, gaman... apa lagi? bila kita mao khwin ini? Razz

alphawaves wrote:
bah kah Laa..setuju kah enda? kasih tau kami semua..
stju sudah ini mr. alpha, hehe...

Yorut_orut wrote:
ini bukan macam luyar buruk miss laa... thread ini menceritakan dari hal orang yg suka memegahkan diri tapi 100% tipu punya. Jadi ianya kedengaran lucu laba. Kalau yg tembirang takabur tu bikin sakit hatilah.
Yorut_orut wrote:
laa wrote:
aman yorut, ini thread mcm tu cerita luyar buruk juga ka ini? hehe... kalo cerita fsl lusu˛ yg ala˛ luyar buruk ini, btul˛ sya tringat sama bapa sya o. kdg˛ cara c gaman pukutarap brckp mcm 90% kena tiru ckpan bapa sya (jgn marah gaman), hehe...

yg cerita bapa sya pula, tdk taulah bikin sakit hati atau tdk ini aman tapi sya cerita sajalah, hehe... ari tu sya sama bapa sya pigi pekan KB ba. skali yg masa mao pulang sudah rosak ba tu kreta bapa sya d dkt prumahan org˛ bajau. turus bapa sya pigi cuba˛ buatlah, ngam˛ ada satu org lelaki bajau limpas, dia nmpaklah bapa sya sdg buat tu kreta.

lelaki bajau : kenapa you? (bayou)
bapa sya : alaaa... rosak you...
lelaki bajau : apa yg rosak you?
bapa sya : inilah yg mao diperiksa ni you.
lelaki bajau : knapa rosak you?
bapa sya : tdk taulah ni you, smpai masa sudah kali ba.
lelaki bajau : knapa kao kurik˛ itu you?
(dia nmpak bapa sya sdg kurik˛ di bawah tu kreta ba).
bapa sya : (dgn nada yg meradang kna tnya bnyak˛ + kepanasan matahari + susah hati fsl kreta) tdk taulah kanapa hati sya ini suka betul pigi kurik˛ ini barang ini you.

sya yg ada dkt sana turus pigi jauh˛ takut tdk dpt tahan ketawa. last˛ tu lelaki bajau jalan, tiada juga dia dpt tolg apa˛, hehe... Smile

cerita ko ni miss laa bukan luyar buruk. Ini cerita yang mengada-ngada saja. saya pikir lelaki sama'/bajau tu cuma bertujuan meningu-ningu penumpang sumandak bah... Very Happy
o yaka pula aman yorut? sya pkir mcm luyar buruk punya o... hehe, mgkin ada btul juga tu aman, sbab bila sya main jauh˛ baru diapun lari. apalah...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Mon Nov 23, 2009 6:53 pm

siapa2 yg tambirang tu misti mo kana kasi jumpa yg 'tambirang' juga supaya kala, hihihiiiii..... salagi dia rasa manang, salagi itulah dia tambirang.......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Mon Nov 23, 2009 6:53 pm

hihihiiiii, inda lama sia sama si laa yg manjamput kawang2 dtg kami kawin.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Mon Nov 23, 2009 6:59 pm

kalau si laa sama tarap 'jadi'...saya sanggup mononsukud pigi tingu persandingannya... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Mon Nov 23, 2009 7:03 pm

inda jauh tu, sana kb sj..... nah, makin kerual tajuk sdh, nt si gaman tiau kita.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Mon Nov 23, 2009 7:07 pm

mcm keluar tajuk tapi tidak...pasal si laa sudah kaluar tambirang yang tidak menyakitkan hati... (harap2 dia inda cakap tambirang sama si tarap)..kuikuikui...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Mon Nov 23, 2009 7:09 pm

manada dia tambirang tu, sia parsaya tu yg kami akan kawin..... kan laa.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Mon Nov 23, 2009 7:17 pm

Bha..laa beri kepastian sama si tarap... Very Happy
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Mon Nov 23, 2009 7:51 pm

pukutarap wrote:
hihihiiiii, inda lama sia sama si laa yg manjamput kawang2 dtg kami kawin.....
ya, bagus cadangan kao ini gaman. Laughing

Yorut_orut wrote:
kalau si laa sama tarap 'jadi'...saya sanggup mononsukud pigi tingu persandingannya... Very Happy
oiittt... c amanpun jual tembirang sudah o, hehe...

pukutarap wrote:
manada dia tambirang tu, sia parsaya tu yg kami akan kawin..... kan laa.....
hahaaa... ya, pasti. yakin saja kan gaman? Very Happy

Yorut_orut wrote:
Bha..laa beri kepastian sama si tarap... Very Happy
pasti sudah aman, jadi sggup ka pigi KB nanti? Laughing
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Mon Nov 23, 2009 11:35 pm

hihihiiiii..... aduinaaaa...... sporting butul kaoni laa...... mimang sporting......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Tue Nov 24, 2009 12:42 am

bah ada arapan sudah ni gaman..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Tue Nov 24, 2009 6:34 pm

harapan yg tinggal harapan sj baitu gaman....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Wed Nov 25, 2009 9:11 am

betulkah ni ? ok saya sponsor minuman ...kad jemputan c tuan orut yang sponsor
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Wed Nov 25, 2009 9:27 am

Buli...buli..buli... kad jemputan bukan masalah bagi saya...cuma kad jemputannya kad jemputan eletronik lah.... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Wed Nov 25, 2009 3:28 pm

aaahh ..main buyuk mana boleh , kad yang karatas tabal ada gambar bunga bah , barulah ...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Thu Nov 26, 2009 3:24 pm

hihihihiiii..... lusu kamu ni, masam butul2 sj.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Wed Dec 02, 2009 10:21 pm

teda yg terasa kaini...hahaha
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Wed Dec 02, 2009 10:31 pm

hahaha... kita tunggu apa komen dorang..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Thu Dec 03, 2009 1:20 pm

mudah2an betul ...saya doa ni , benda baik jangan dilengah2kan nanti datang keburukan bilang orang tua2 ..jangan tunggu lama2 nanti diambil orang ,..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Dec 05, 2009 10:42 am

apa yg butul kunun? tingu si laa takut sdh masuk sampur sini.... si laa ini puan sdh bah, kamu ni.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Dec 05, 2009 11:43 am

heheheee... kelusuan sya c gaman o, pansingan lagi ka tu gaman?

ishhh... tdklah takut ba, apa juga yg mao ditakutkan tu, hehe. tiada salah ba kalo mao brgurau kan kwn˛? yg pastinya suma kita sudah buat tembirang yg tdk menyakitkan hati... Wink
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Dec 05, 2009 2:23 pm

huhu...sia ingat lg bha bos sia ckp msa kami meeting, " klu mo tembirang sma sia, jgn smpai sia tau, klu sia nda tau, sia nda marah kamu, tapi klu smpi sia tau yg kamu tembirang sma sia, itu yg buat sia nda percaya lg sma kamu" dia blg...hahaha...trus kwn˛ sia yg sllu menembirang bos tediam seja... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Dec 05, 2009 2:36 pm

dalam forum ini , saya tidak berasa risau kalau main kutuk2 ka atau main pancing2 ..sebab saya tahu dalam forun ini semuanya berpengalaman , semuanya berkerjaya , matang dan tahu membezakan mana satu joke dan mana yang serius ..

setakat ini belum ada yang 'lus kunturul ' ..kerana masing2 faham , bkan macam dalam Fb , ada yang memaki hamun cakap entah apa2 , habis mak bapak satu keturunan di puji atau dikutuk , tiada ampun2 ..

saya percaya segala yang pedas2 itu disini cuma sebagai joke ja ..TAPI pasal si tuan PT ni bah , kalau betul pun apa salahnya ? bukan satu dosa menyintai orang bah tuan , polis pun tidak tangkap , saya sanggup jadi kuli tukang pasang khemah ..tuan punya pasal tidak apa , betul ni .. Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Today at 9:27 pm

Back to top Go down
 
Tembirang yg tidak menyakitkan hati
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: