To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Tembirang yg tidak menyakitkan hati

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Dec 05, 2009 2:45 pm

sia sanggup jd wedding planner untuk c tuan PT...ada pengalaman suda ni mengurus kawin...ckp seja apa tema? mo tema moden? kampung? taman? bisa diatur itu...hahaha Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Dec 05, 2009 3:11 pm

sukungggg ...

apa kata kita buat tema dalam taman untuk tuan PT kita ni ...puan ally setuju ?
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Dec 05, 2009 3:15 pm

buli˛...sinang tue...kan kabun gatah c tuan PT luas...sana seja kita pasang kem...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Dec 05, 2009 3:19 pm

setujuuu ..itulah bah saya mau cakap tadi tapi saya pura2 tidak kasi abis tu ayat , tuan PT amacam ? ada pencadang ada penyokong sudah ni ..apalagi Very Happy

sayang bah , tuan PT kita tiada masa ini , kalau ada kompom lagi hangat ini cerita ..he he
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Dec 05, 2009 3:56 pm

sibuk bha c PT tu...faham˛ la klu mo kawin bha bnyk urusan...jd kita on seja sini nanti dia pdai join juga kita tue...hahaha
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Dec 05, 2009 4:04 pm

tidak apa ..karang petang ada sudah dia tu masuk Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sun Dec 06, 2009 12:25 am

bah mana sdh kamu? datang sdh sia ni.....
hihihiiiii..... mimang lusu kamu ni..... mimang lusu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sun Dec 06, 2009 8:40 am

alamak tuan ..masa kami ramai kemarin tuan tada , kami mau kuruyuk tuan bah tu tapi tdk menjadi , ha ha ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sun Dec 06, 2009 12:24 pm

hehehe...lusu betul kamurang..hahaha..

off topic........saya asyik tingu bitminton di astro 816 bah dlm 2, 3 ari ini. jd tak brapa masuk sini. Na patang nanti jam 2 final suda itu. chong wei/single lelaki, bergu wanita, dan single wanita
masuk final tu..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Mon Dec 07, 2009 11:38 am

mau kuruyuk? hihihihihihiiii nasip baik sia inda dtg..... sia pukul/pagung kamu pakai pisau gata baru tau.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Mon Dec 07, 2009 6:29 pm

petang tadi ada kawan datang rumah...panjang betul dia punya mukadimah..dekat 1 jam. last2 dia bilang, RM100 tu ko kasi sama saya sekarang, nanti bisuk saya bagi2 sama orang2 mpob yg terlibat dengan urusan subsidi bibit sawit tu (termasuk driver lori yg menghantar).
Saya rasa dia tembirang baitu..tapi saya anggap tembirang dia tidak menyakitkan hati pasal dia janji bisuk datang sudah tu lorry hantar bibit sawit 300 pokok. Tapi kalau tu sawit tidak kunjung tiba...nanti tahun depan saya tukar anggapan saya sama dia jadi tambirang yg menyakitkan hati....
Info: si kawan ini urus permohonan kami utk subsidi bibit sawit.
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Tue Dec 08, 2009 2:22 am

saya pun terkena , kakak, adik yang balik kampung bagitau dorang baru balik dari kebun pungut buah rambutan , durian , mata kucing [longan] , saya tanya banyakkah ?dia bilang penuh satu pikap ..

saya pun apalagi terus pesan minta sikit buah rambutan , durian dsb ..tolong hantar kerumah di kk sebab kebetulan jalan kerumah kakak melalui jalan kerumah saya juga , dia cakap petang baru balik , tunggu punya tunggu ..malam baru sampai , tau berapa banyak dia bagi ? cuma satu plastik kecil , saya tanya ' kenapa bawa sikit betul ni ..? dia bilang memang sikit sebab dorang ambil pun sikit , buah pun sikit sudah , jadi saya tanya balik napa cakap penuh satu pikap ? ..dia ketawa , yang penuh satu pikap itu orang yang naik ..bukan buah yang penuh satu pikap '

adeeii ..bikin panas , tapi betul juga , dia tidak cakap pun buah banyak penuh satu pikap ..ini tambirang yang tidak bikin sakit hati cuma bikin sakit telinga ,
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Tue Dec 08, 2009 8:54 am

lusu cerita ko ni romeo...hahaha... 1 pikup orang bukan buah-buahan...hihihii..
Kalau ikan yg ko sedang tunggu..sudah ko berangan-angan..separuh koringon, saparuh bosohon..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Tue Dec 08, 2009 6:53 pm

hihihiiiii lusu.....

dulu, time kisil2, time makan, kami 1 kerualga makan, mgkin serila sia makan masa tu, abis nasi sia..... bila sia bediri mo pigi tamba nasi, abang sia bilang ambil nasi basar2 utk 2 urang...... sia pun kasi panuh butul piring sialah, sampai di mija, sia bagi sama abang sia, dia bilang dia inda mau, kanyang sdh, sia bilang kanapa suru ambil nasi? dia bilang, "yalah, sia suru kao ambil banyak2 nasi, bukan sia bilang sia yg mau nasi.....".... butul juga, tarpaksa sia kasi balik sana lanjang..... silaka.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Wed Dec 09, 2009 3:19 am

ha ha ..nah kan tuan PT pun kena , tapi memang kadang2 hanya dengan satu perkataan makna dan tujuan sesuatu itu boleh berubah , kalau tidak didengar dan difahami betul2 ..itu yang kita selalu terkena ,

kadang2 heran , mana orang kampung dapat idea2 pelik begini , pandai dorang kasi pusing2 itu ayat ...apa yang kita tanya itu yang akan ditanya pada kita balik ,
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Wed Dec 09, 2009 1:00 pm

hihihihiiii..... nt sia mo kasi kana urang begitu juga.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Wed Dec 09, 2009 1:18 pm

sesekali buat ok tu tuan ..kalau kasi kena saudara sendiri lagi best , jangan riasu dia tidak akan marah punya
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Wed Dec 09, 2009 1:22 pm

hihihihii, butul..... nt kita try..... tuan orut, buli tu kasi main2 bini ko.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Wed Dec 09, 2009 1:39 pm

hi hi ..sedang cari idea ni apa mau buat , siap mau kasi kena Twisted Evil
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Thu Dec 10, 2009 5:56 pm

time minta nasi tambah sana kadai makan pun buli tu..... tunggu bila ada kawan minta nasi tambah, bila dia minta sj, turus sakap sama dia, "minta 2....." turus dia bilang minta 2 tu, bila sampai, suru dia kasi abis, hihihihiiiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Thu Dec 10, 2009 10:35 pm

ha ha ..saya tidak dapat bayangkan macamana reaksi si kawan kena buat gitu di kedai , orang ramai lagi tu ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Fri Dec 11, 2009 6:52 am

pukutarap wrote:
hihihihii, butul..... nt kita try..... tuan orut, buli tu kasi main2 bini ko.....
selalu juga bah saya kasi main2 bini...

Bini: moguulu oku'd mindahu..igitan no wakid..
Yorut: Bha...

Yorut sampai kabun beberapa minit kemudian..

Bini: Honggo dii wakid?
Yorut: hilo'd dualai....(walai)
Bini: Igitan no kangku dii...
Yorut: om..noigitan ku nobo rii ..nga au kui ma noit...
Bini: nokuro pama tu au nu noit?
Yorut: Igitan no kanu gia'd dii...okon ko minonuhu ko'd mogoit?

haha..kana kasi luyar buruk si bini... ini bukan si orut dgn bininya..serita laki bini org lain..kisah benar...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Fri Dec 11, 2009 6:57 am

talari kumpas sudah kita ini...tapi inda apa pasal masih ada unsur2 tambirang.... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Fri Dec 11, 2009 8:44 am

ha ha ..kompom , ni pun pengalaman sendiri tuan orut juga Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Fri Dec 11, 2009 9:56 am

bukan pengalaman saya baitu.. dia pakcik saya yg terkenal dengan humor dia. Tuaaaa suda dia sekarang tapi sense of humor dia inda pandai hilang..adadaaa saja yg dicakap bikin katawa.
Ada satu kali dia naik berbasikal dari rumah dia pigi rumah kami..waktu tu kami masih remaja. Kawan sia cakap sama pakcik ni......

Si kawan: Osiau koie dot momosikol aman..? (ko laju kah mengayuh basikal pakcik?)
Pakcik: Om..bainondo dot osodoop oku no dit tiinu mantad hilo'd walai nga adaau oku po dot nokorikot do hiti.../ Bayangkanlah.. tadi saya dari rumah sudah petang tapi saya sampai sini masih belum petang.........

hahaha.... mimang lucu, luyar buruk bah si pakcik ni..suka betul sia dengan gurau senda dia..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Today at 5:35 pm

Back to top Go down
 
Tembirang yg tidak menyakitkan hati
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: