To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Tembirang yg tidak menyakitkan hati

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Fri Dec 11, 2009 11:42 am

kreatif idea orang ni tidak sama ..yang tua2 pun jangan pandang enteng , dorang punya gurau lagi dasat kadang2 , kalau kita tanya ada ja jawapan dia , tidak pandai habis dia punya idea , maklumlah orang lama , duluan makan garam ..

tapi kalau dia kasi kena orang gerenti tidak terjawab kita ..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Fri Dec 11, 2009 7:02 pm

hihihiiii.... idea dia mahal tu, butul2 kreatip dgn jawapan, di kg kami pun ada begitu.... ada saturang yg kalou kao basakap sama dia, susa butul, pandai butul dia tunggu timing mo sakap, baru kao mo buka mulut, sdh kunun dia tanya kao apa2..... kao mo sakap lg, sdh lagi dia tanya kao..... inda sampat kao yg mo tanya...... sdh babarapa kali, baru kao sadar yg dia sabanarnya sadang main2..... rilek lg dia tu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Fri Dec 11, 2009 7:12 pm

saya masi ingat lagi tu pakcik dulu2 zaman saya masi kanak2. Dia bilang.."gud muning kamoti dot urang puti'd osonong kosuabon...see yu tumorou kaopo nga kopiruba kawagu dot suab ka".. semua orang katawa kelucuan..diurang mati2 pikir si pakcik main2 mcm biasa. Tapi bila saya suda tau sikit2 tu bahasa urang puti baru saya sadar bahawa si pakcik inda main-main..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Fri Dec 11, 2009 7:37 pm

tp kadang2 urang2 yg tambirang ni bikin hibur juga bah, bikin idup suasana..... ada sj idea dia masamana mo buat urang katawa..... apa lg kalou kao dingar time dia monombirang, aduinaaaa..... siuk mo dingar.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Fri Dec 11, 2009 7:46 pm

kalau orang monombirang tapi inda membuyuk/menipu sama kita indapa bah..siuk lagi mandangar..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Dec 12, 2009 9:34 am

ya, tambirang yg inda manyakitkan ati bah..... siuk dingar..... tp kalou sdhpun tambirang, kasi kana urang lagi, bikin sakit ati, aduinaaaa..... mau ditumbuk kalou begitu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Dec 12, 2009 5:35 pm

ya, ptutlah c gaman pukutarap suka buat temberang yg tdk menyakitkan hati, hehe... bagus tu gaman, teruskan kekreatifan kao. sya pasti rmai org suka idea temberang yg tdk mnyakitkan hati dari kao tu. btul kan kwn˛ suma? Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Dec 12, 2009 6:17 pm

laa wrote:
ya, ptutlah c gaman pukutarap suka buat temberang yg tdk menyakitkan hati, hehe... bagus tu gaman, teruskan kekreatifan kao. sya pasti rmai org suka idea temberang yg tdk mnyakitkan hati dari kao tu. btul kan kwn˛ suma? Very Happy
saya inda mau sakap butul ka tida nanti FIELD MARSHAL kasi hukum saya lari keliling padang 100 kali.... Very Happy
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sat Dec 12, 2009 7:28 pm

adoina... tdk juga ba c gaman itu kisah sgat. sporting juga ba dia itu (psssstt, kan gaman? Wink Razz ).
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sun Dec 13, 2009 11:00 am

ya, sia spoting bah..... (hihihihiiii biarlah sia tapansing..... sia buat2 tapansing kunun..... )
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sun Dec 13, 2009 2:33 pm

he he ..akhirnya terpancing juga si gaman PT kita Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sun Dec 13, 2009 3:12 pm

Pada saya..FIELD MARSHAL kita ini inda tambirang bah..baik dari segi tembirang yg bikin sakit hati maupun yg bikin geli hati. Apa yg kerap kali dia buat ialah memberi kiasan yang lucu tapi masuk akal....
Kambang idung si PT..sampai tupi ijau dia pun turut melebar...hahaha....
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sun Dec 13, 2009 5:56 pm

lelaki macam kita [cewahhh ..] biasalah , mesti ada bakat menembirang punya , samada tambirang lucu atau tambirang buyuk , lelaki yang tiada humor susah sikit jadi kawan , susah kita mau ikut rentak dia , terpaksa hati2 ..palan2 ,

pada saya , tambirang kita disini tiada yang bikin sakit hati .kalau ada yang terasa itu saya tidak tahu , apapun kalau setakat ini ada yang terasa lelucuan apapun kita buat , minta maaf ja ..bukan niat sebenarnya , hanya gurauan dan untuk menghidupkan suasana ,

macam c laa , c monkey ..dorang tu perempuan biasalah mana berani buat tambirang macam kita Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sun Dec 13, 2009 6:03 pm

Kalau si laa sama si monkey tu memang inda kuat 'menembirang' tapi kalau berhujah uina inda tajawap kita kalau si monkey...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sun Dec 13, 2009 7:09 pm

c monkey ..ntah mana sudah dia pigi ni , lama sudah tidak timbul2 , entah2 lemas sudah dia ditelan kesibukan harian ..
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sun Dec 13, 2009 7:20 pm

kmu bilang perempuan nda pdai menembirang? hehehe...perempuan ni klu menembirang nampak mcm real bha...tue la ramai yg nda sedar ditembirang oleh perempuan...hahaha
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sun Dec 13, 2009 7:32 pm

ally joe wrote:
kmu bilang perempuan nda pdai menembirang? hehehe...perempuan ni klu menembirang nampak mcm real bha...tue la ramai yg nda sedar ditembirang oleh perempuan...hahaha

Macam masuk akal betul apa yg puan cakap tu.. tidak hairanlah ramai juga lalaki kena tipu oleh perempuan..hahaha...
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sun Dec 13, 2009 7:41 pm

klu perempuan menembirang apa lg klu dengan airmata yg bercucuran komfom lelaki percaya...air mata itu yang mahal...hahahha
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sun Dec 13, 2009 7:45 pm

teringat pula saya lirik lagu "romou mato buayo".... Very Happy
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sun Dec 13, 2009 7:50 pm

kawan sia bilang, air mata perempuan ni adalah tembirang yg paling bikin sakit ati...ya ka? ahahha
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sun Dec 13, 2009 7:54 pm

Inda tau lah... tapi bagi saya airmata perempuan tu paling bikin cair hati lelaki.... Razz
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sun Dec 13, 2009 7:55 pm

sia sukung...hahaha
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Sun Dec 13, 2009 10:16 pm

bagi saya airmata perempuan ni ada dua jenis , satu yang lahir dari hati ..satu lagi yang dibuat2 , bikin rayu , bikin minta kasihan , in airmata pura2 ,

walaupun secara amnya , lelaki akan cair dengan airmata perempuan ..saya pun gitu juga , entah napa jadi lembik lutut saya bila perempuan nangis , tapi airmata yang betul2lah , hilang akal saya , marah pun hilang ..terpaksa diam ja ,

tapii duuuuulu , pernah juga perempuan nangis depan saya ..tapi entah macamana saya nampak tu airmata macam lakonan , bukan betul2 lahir dari hati , bukan lagi bertambah kasihan tapi makin meluat saya , terpaksa tahan hati mau ketawa , saya pura2 tumpang sedih , dengar apa dia cakap tapi dalam hati ..tuhan ja tau , lepas itu terus hilang minat saya sama tu perempuan , pandai belakon bah ..

kita boleh bezakan antara airmata yang lahir dari hati dengan airmata lakonan ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Mon Dec 14, 2009 12:40 pm

macam mana mau bezakan airmata lakonan dengan yg betul2 punya tuan romeo?
Ada tips kah?...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Mon Dec 14, 2009 4:26 pm

kalau cerita /hal /kes yang tidak sepatutnya menangis ..tapi dia pula termenangis , itu kita boleh jadi kompius ...

biasanya perkara yang menagih pertolongan kita atau memerlukan pengorbanan kita , atau mengharap simpati kita ...kes sebegini yang biasanya buat si perempuan menangis , memaksa airmatanya keluar ..tapi kita boleh menilai sendiri dan melihat adakah lojik dia menangis itu , kadang2 tangisan yang sebegitu membuatkan kita semakin meluat , gelihati ..bukan semakin simpati padanya ,

tangisan yang sebenar , airmatanya keluar bukan dipaksa2 tapi secara dramatik , secara spontan ...tanda2nya seperti badan yang mengigil , pergerakan anggota tubuh yan lain tidak terkawal ..bergerak secara spontan , airmatanya banyak susah mau berhenti ..airmukanya pasti berubah , ini yang betul2 punya nangis , yang lahir dari hati samada kerana terlalu sedih , atau terlalu suka gembira ,

airmata perempuan , secara amnya boleh melembutkan hati sesiapa terutama lelaki , ia senjata paling mujarab samada dalam bentuk rayuan atau ugutan , tapi adakalanya airmata itu juga boleh menghancurkan , memalukan si perempuan ..kadang2 keluarnya airmata perempuan itu jadi satu kebangaan , tanda menangnya si lelaki ..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Tembirang yg tidak menyakitkan hati   Today at 5:53 am

Back to top Go down
 
Tembirang yg tidak menyakitkan hati
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: