To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Pilihan raya kecil lagi?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Pilihan raya kecil lagi?   Mon Nov 30, 2009 1:55 pm

yg makamah pun ikut saja... asal rayu... buli suda kunun... inda tau apa mo jadi sama makamah ni skarang....
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Pilihan raya kecil lagi?   Tue Dec 01, 2009 3:17 am

semua ada mainan bah , loyar pun ada mainan ..sesama Yb pun ada mainan dorang , banyak yang kita tidak tahu sebenarnya , kita cuma tahu setakat apa yang news tulis dan bagitau pada public , yang tersirat dalam cerita sebenar cuma yang terlibat ja tahu ..

apapun , lantak dorang lah ..segala kekuasaan , pangkat , yang dorang buru itu bukannya boleh bawa mati pun , besok mati cuma bawa kain putih 8 meter , ..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pilihan raya kecil lagi?   Tue Dec 01, 2009 12:21 pm

samua tamak butul kuasa..... yg si yb pun tarang2 sdh inda hadir 2 kali beturut2 tanpa kabanaran pun masi juga mo malawan..... aduinaaaaa, taruk sdh butul perundangan sini malasia..... yg haram pun buli jd halal...... pulitik punya hal.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Pilihan raya kecil lagi?   Thu Dec 03, 2009 1:39 pm

suasana politik sekarang sudah banyak berubah , banyak budaya baru yang timbul ...saling membalas , saling menyaman , saling mencerca sesama sendiri , paling ketara budaya demonstrasi dijalanan ..

atas nama demokrasi semua perbuatan dan tingkahlaku , perkataan dan sebagainya dihalalkan ..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pilihan raya kecil lagi?   Fri Dec 04, 2009 7:52 pm

sdh kana saman, buli lg manyaman balik, hihihihiiii..... sansara hakim2 sikarang, mo sukung karajaan, masam tarang2 inda ngam, mo sukung pambangkang, sikijap sj sdh tarabang.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Pilihan raya kecil lagi?   Fri Dec 04, 2009 10:14 pm

terlalu luas dan dalam ini perkara kalau kita gali dalam2 , cuma saya percaya semua dorang itu ada betul dan salah masing2 , kerajaan pun ada juga salah silapnya , pembangkang juga semestinya ada juga salah silapnya ..

cuma pihak kerajaan ada advantage , pembangkang juga ada advantage tersendiri pula dimata pengundi ..siapa hebat dalam perang saraf dan menguasai taktik memanipulasikan isu , siapa yang mampu melihat masalah sebenar dan cara menguasainya ..dia akan menang ,

saya lebih melihat siapa yang mampu buat kerja dan buktinya daripada mereka yang hanya mampu buat retorik , teori dan cakap semata2 tanpa bukti ..politik kini semakin membingungkan , seolah semakin ganas , semakin celaru dan susah dipercayai ,
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pilihan raya kecil lagi?   Sat Dec 05, 2009 10:23 am

pulitik ini sabanarnya 'mainan' sj bah..... masam mainan tp mimang bukan mainanlah...... kalou a yg memerinta, si b akan banyak bising2, si a akan bilang dialah yg bagus, si b inda bagus..... tp begitu juga, katalah si a kala dan si b memerinta, maka giliran si a pula yg bising2, si b akan sakap dialah yg butul, si a inda bagus..... tau kanapa begitu? pasal urang2 yg telibat dlm pulitik ini adalah lebi kurang sj.... istilah pulitik itu sendiri buli dikatakan sbg kebulihan menguasai ramai urang.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Pilihan raya kecil lagi?   Sat Dec 05, 2009 12:06 pm

ya, sya stuju btul ckpan c gaman. mana² tempatpun istilah politik ni memang ada. d tmpat krjapun boleh timbul istilah politik ba. sepa sukung c anu? sepa tdk sukung c anu? mcm brtanding² pula minta prhatian org lain. sepa yg tdk pndai mguasai org lain, mksudnya dia kurang pndailah brpolitik tu, hehe... semua itu politik, tapi tdk shebat politik negara yg boleh mempgaruhi seisi negaralah... hehe.
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Pilihan raya kecil lagi?   Sat Dec 05, 2009 12:40 pm

saya pernah terdengar semasa dalam flight , tu stewardess main politik kapal ..dia dengan kawan umpat dankutuk kawan dia sendiri , pilot pun dorang kutuk2 , sampai ke departement dorang kutuk , macam2 hal dorang cakap , kebetulan saya duduk dibelakang jelas mendengar apa dorang cakap ..

di hospital lagi hebat , umpat mengumpat , kutuk mengutuk sesama nurse ..kutuk pesakit yang cerewet pun ada , biasanya dorang mengutuk pasal hal peribadi , tugasan , rajin dan malas , yang pemarah dan suka menyuruh membuli orang baru , kutuk doktor pun ada ..

sesama polis , sesama pembantu kedai , peniaga ..unsur2 politik itu tetap ada , memburukkan orang lain dan mengatakan dirinya betul , asyik meneropong kesalahan orang ..silap sendiri tidak ngaku , maknanya budaya berpolitik ini ada disemua sudut kehidupan , meski tidak sebanding dengan politik negara tapi politik kampungan kadang2 lagi bikin panas dan diluar kawalan , kadang2 ada yang sampai main black magic gara2 berebut jawatan ketua kampung ..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pilihan raya kecil lagi?   Sun Dec 06, 2009 12:39 am

itulah, hari2 idup kita pasal pulitik sj bah, mimang lain drpd pulitik diurang sinik ajis tp tatap pulitik juga..... tp pulitik ni bila pikir2 bikin hibur juga bah supaya inda buring kehidupan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Pilihan raya kecil lagi?   Sun Dec 06, 2009 9:05 am

bagi saya , sebenarnya setiap kita masing2 sudah ada parti yang dipercayai dan pasti diundi semasa election ..cuma ia menjadi rahsia diri kita , disini kita mungkin mengutuk atau menyokong parti itu tapi sebenarnya dalam hati tidak , kerana kita masing2 ada cara penilaian dan matlamat masa depan bagaimana ..

ini keunikan kita , undi kita rahsia dan apa yang akan kita hadapi atau nikmati akan sama2 dirasa ..adakah masalah yang datang atau rahmat yang tiba , setiap kita bebas memilih parti mana kita mahu dan apa matlamat yang kita inginkan
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pilihan raya kecil lagi?   Mon Dec 07, 2009 11:27 am

ya butul tu gaman..... kita bising2 sini pun dlm ati ada sdh yg tatap diundi...... kala manang balakang kira.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Pilihan raya kecil lagi?   Today at 5:37 pm

Back to top Go down
 
Pilihan raya kecil lagi?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Politics-
Jump to: